”Eihän ne ees asu enää Koh Samuilla”

Valkonaamaiset turistit kaikkien thaimaalaisten keskellä.

Aika kuluu loppujenlopuksi yllättävänkin nopesti, sillä tasan viikon päästä ja juurikin näihin aikoihin, alamme olla jo Bangkokissa. Vilkkuvat mainoskyltit, tööttäilevistä ajoneuvoista koostuvat liikenneruuhkat, kaduilla teatraalisesti vilkuttavat cabaret show-tähdet. Katukärryistä leijaileva rasvantuoksu, feikki-Rolexeja kauppaavat myyjät ja kaikkialla kaikuva thaipoppi on juurikin se Bangkok, joka meitä on parasta odottaa.

Ja voi jumalauta jos ei näin ole. Uskomme, että The Beachista ja Hangoverista saadut mielikuvat ovat varmastikin täysin realistiset ja toivoa sopii, etteivät ne murene kuin korttitalo, kun kaksi Bangkok-neitsyttä paikalle pian omalla VIP-kyydillä päräyttävät.

Viimeistä kertaa

Viimeisen viikon aikana olemme päättäneet käydä monissa Koh Samuin lempipaikoissamme, vielä viimeisen kerran. Ja nämä lempipaikat ovat käytännössä kaikki erilaisia ravintoloita. Tänään kävimme Two Sister Burgerissa tilaamassa kunnon läskeilymätöt, joita tarjoilijakin kyseenalaisti sanomalla ”Really, eat everything now and here?” Yes.

Tähän kuului falafelwrappi, tabbouleh-salaatti, jalapeno-quesadillat (epävegaanisia, koska Markus), kaksi smoothieta, sekä jälkiruoaksi vielä sitruunakakku. Koko paska maksoi 505 bahtia, eli hieman reilun 13 euroa. Kyllä hymyilytti kun annokset kannettiin pöytään, Two Sistersin ruokia nimittäin saattaa tulla ikävä.

Kaikki tämä, vain 500 bahtia. Ei huono.

Mahat täysinäisinä lähdimme pyörimään kohti Coco Tam’sia, jossa tilasimme litsimojiton ja Singha-bissen ja istahdimme rantahiekalle asetetuille säkkituoleille nauttimaan auringonlaskusta. Jos jossakin Samuilla saa itselleen paratiisisaarifiiliksen, niin täältä. Meidän lisäksemme paikalla oli vain kaksi valkonaamaa (joiden tietysti oli pakko istua viereiseen pöytään, jotta varmasti erotumme joukosta), kaikkien muiden ollessa thaimaalaisia turisteja ottamassa selfieitä kauniissa hellemekoissaan ja olkihatuissaan. Kiva katsoa kun muut näyttävät näteiltä meikattuina ja hyvinpukeutuneina, kun itse näytät aivan perseeltä vuoden vanhoissa salishortseissa ja kulahtaneessa t-paidassa. No, sille nyt ei voi minkään että emme ole täältä kunnollisia vaatteita löytäneet. Emme sentään halua pukeutua Changi-paitaan ja ”idiot-pantseihin” kotimme ulkopuolella. Oli muuten aika mukavaa käydä tällaisessa turistibaarissa, jossa tuntee itse olevansa vähemmistön edustaja. Kerrankin. Yleensä Coco Tam’s on täynnä valkoisia länkkäreitä, paikallisten häärätessä tiskin takana.

Onhan tämä jollakinlailla haikeaa lähteä tästä saarielämän luomasta kuplasta, mutta samaan aikaan on ihan mukava nähdä miltä muu maailma näyttää. Bangkokissa kun on kuulemma taloja, joissa on enemmän kuin kolme kerrosta.

Coco Tam’s, viimeistä kertaa.

Lukijapalautetta

Saimme äskettäin sähköpostia liittyen yhteistyöhömme Thaimaansuomalaisen kanssa. He olivat julkaisseet Koh Samuihin liittyvän uutisen, jonka yhteyteen meidän blogi oli linkattu ja he olivat saaneet sen jälkeen palautetta lukijoiltaan, jossa väitettiin ettemme enää asu Koh Samuilla. Missähän me sitten asumme, Imatralla vai?

Tuo palaute ja se, miten siitä meille ilmoitettiin, on juuri se syy miksi emme ole missään Facebookin ”Thaimaan ystävät ja ihannoijat”-ryhmissä. Olisi nimittäin selvinnyt tuokin asia ihan vaikka avaamalla meidän blogin etusivu, ilman että siitä tarvitsee alkaa mailitse passiivis-aggressiivisesti möykkäämään. Voi olla, että näissä ”Thaimaan suomalaiset”-ryhmissä meidän blogi on ollut esillä useaankin otteeseen ja kommenteissa onkin ruodittu kaikki mahdolliset oletukset ja ”faktatiedot” mitä meistä pystyy kaivamaan, mutta meille asti palautetta ei ole onneksi tullut.

Kerran kävimme ryhmässä ja löysimme sieltä meistä linkatun Ilta-Sanomien uutisen ja voi vittujen kevät sitä kommenttikenttää. Se riitti.

Palmupuita ei välttämättä löydy sieltä, minne me Thaimaasta suuntaamme.

Päivän uutisvitsi

Tästä Koh Samui-uutisesta saadaankin aasinsilta seuraavaan aiheeseen; kuinka Koh Samui aikoo palauttaa turismin saarelle? Bangkok Post kertoi äskettäin Koh Samuin Turismiyhdistyksen johtajan vetävän eteenpäin hanketta, jolla saadaan luotua Samuille matkustuskupla.

Ehdotus pähkinänkuoressa:

 • Turistin tulee ottaa COVID-19-testi kotimaassa (tulos oltava negatiivinen)
 • Thaimaahan on pakko tulla Thai Airways-lentoyhtiöllä
 • Koronatesti otettava Bangkokin lentokentällä (tulos oltava negatiivinen)
 • Koh Samuille päästessään turistin on otettava uusi koronatesti (ja taas negatiivinen)
 • Ensimmäiset 7 päivää turisti viettää omassa hotellihuoneessaan
 • Seuraavat 7 päivää hän saa tulla ulos huoneestaan, muttei poistua hotellialueelta
 • Tämän kahden viikon karanteenin jälkeen saat rannenauhan, joka todistaa että olet ”puhdas”. Sen turvin voit kulkea Koh Samuilla vapaasti
 • Rannenauha myös liittää sinut nimenomaan Samui-turistiksi, eli et saa poistua saarelta muualle kuin kotimaahasi, lentäen

Olisitko sinä valmis maksamaan satoja euroja päästäksesi Koh Samuille hotellikaranteeniin kahdeksi viikoksi? Kannattaa siis tulla kerralla vähän pidemmäksi aikaa. Tai mennä muualle. Mutta älä Phuketiin, sillä siellä suunnitellaan samaa tilannetta.

Instagram-kuvan otto voi olla haasteellista.

Kiitokset sinulle

Loppuun vielä suuret kiitokset sinulle, että olet jaksanut lukea meidän postauksiamme näinä tylsinä ja vaikeina aikoina. Ensi viikon jälkeen blogissamme saadaan käännettyä viimein uusi sivu, kun pääsemme Koh Samuin kuplasta pois. Sen jälkeen kuulumiset-postauksetkin sisältävät vähän monipuolisempaa ja uutta sisältöä, kuin samat ravintolareissut ja kaikenlaiset ininät millon mistäkin.

Meillä on myös tulossa kakkososa ”Ulkomailla asuvat suomalaiset”-postaukseen. Ensimmäisen osan voit lukea täältä. Myös uusi Vieraskynä-postaus on tulossa, tällä kertaa toiselta bloggaajalta. Edellisen kirjoitti ystävämme Marika, Uudesta-Seelannista.

Tähän loppuun vielä erään ammattibloggaajan mielipide nykyblogeista ja kysymys tähän liittyen:

”Päiväkirjamaiset, omasta elämästä kertovat ja bloggaajaa korostavat blogit eivät enää kiinnosta. Lukijat eivät enää jaksa lukea viidettä sataa postausta perheen arjesta, treenistä, ruokavaliosta tai lukea joka päivä erilaisista valituksen aiheista.

Onko blogeja sitten jo liikaa? Samankaltaisia, laajoista aiheista kertovia sillisalaattiblogeja kyllä. Ja hämmästelen yhä edelleen, miksi bloggaajat eivät halua rajata omaa blogisisältöään, sillä aiherajaus on tänä päivänä loistava keino erottua nopeammin tuhansien muiden blogien joukosta.”

Mikä on mielipiteesi tästä, mikä on se syy joka saa sinut palaamaan blogiin? Tähän blogiin, tai muihin blogeihin?

Ja laitahan meidät seurantaan Facebookissa, sekä Instagramissa!

3 thoughts on “”Eihän ne ees asu enää Koh Samuilla”

 1. Mä vaan tykkään lukea just näistä arkisista asioista, joita olette kirjoitelleet. Ja koska meille Samui oli lievästi sanottuna pettymys, ymmärrän halunne päästä sieltä pois. Toivottavasti Bangkok ei petä teitä, me ollaan tykätty aina tosi paljon, mutta oltu vaan muutamia päiviä kerrallaan.

  Sen vielä sanon, että mulla on niin kauhea kaipuu Thaimaahan, että lähtisin vaikka Samuille hotelliin kahdeksi viikoksi, kunhan vaan pääsis..ja joka kerta mä oon reissun jälkeen päättänyt, että Thaimaa on nyt nähty ja taas täällä haaveillaan 🙈🤣

  Tykkää

  1. Samui varmaankin on nimenomaan lyhyeen lomailuun mukavampi resortteineen ja uutuudenviehätyksineen. Viikossa kaikki onkin jo koettu ja nähty, vastaantulevista ihmisistä puhumattakaan.

   Kai se on lopulta niin että olit missä tahansa, kaipuu on aina kova jonnekin muualle.

   Kiitos vielä kommentista ja mukavaa syksyä!

   PS: Toivottavasti kortti on jo tullut perille!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s