Koh Samuin vegaaniravintolat

Koh Samuin vegaaniravintolat ja Greenlight Cafe

Oletko vegaani tai kasvissyöjä ja matkustamassa Thaimaahan, Koh Samuin paratiisisaarelle? Siinä tapauksessa tämä postaus on sinulle. Olemme nyt asuneet saarella jo pidemmän aikaa ja kolunneet läpi useammankin ravintolan tarjontaa. Tässä postauksessa on lueteltuna Koh Samuin vegaaniravintolat, tai ainakin ravintolat, joista jokaisen listalta löytyy myös vegaaneille sopivia ruoka-annoksia enemmänkin kuin yksi. Useammasta toki saa myös sekasyöjälle sopivan annoksen, mikäli ”pupunruoka” ei maistu.

Meistähän siis Hanne on totaalisen vegaani, Markuksen ollessa sekasyöjä, mutta silti tietyistä syistä vahvasti kasvisruokaan painottuvalla ruokavaliolla. Vegaaniruokavaliohan tunnetusti rajaa aika paljonkin vaihtoehtoja pois, mikä toisaalta on hyväkin asia, sillä valtaosa Thaimaa-turisteista ei kuitenkaan näissä vieraile ja siitä syystä tyhjiä pöytiä löytyykin oikeastaan aina.

Lue myös: Bangkokin vegaaniravintolat

Two Sister Burger

Sijainti: Maenam. Everest Resortin vieressä.
Hintataso: €

two sister burger
Two Sister Burgerista saa esimerkiksi erinomaiset falafel-pitat.

Two Sister Burger tarjoilee kaikkea burgereista pitaleipiin ja wrapeista bageleihin. Täältä saa myös paljon vegaanisia leivoksia. Heillä kaikki leivät ovat paikanpäällä käsintehtyjä ja heidän koko menunsa on veganisoitu täysin erilliselle vegaaniselle ruokalistalle. Ei siis tarvitse tyytyä vain yhteen tai kahteen eri vaihtoehtoon. Two Sisterissä on myös oma aamiaislistansa. On tofukokkelia, mysliä, leipää yms. Kaikki mitä olemme täällä syöneet, ovat olleet erinomaista.

Hintataso on varsin edullinen, sillä esimerkiksi yläpuolella olevan ison pitan saa sadalla bahtilla ja yhdellä sellaisella pärjää pitkälle päivään.

 

Bao Bao Cafe & Eatery

Sijainti: Maenam. Ring Roadina kiertävän 4169-tien varrella, vastapäätä sijaitsee Index-huonekaluliike.
Hintataso: €€

vegaani baobaocafe kohsamui
Bao Bao Cafessa tarjoiltavia… baoja.

Laaja ja valoisa, erittäin viihtyisä tila, jossa useita pöytiä niin pienille, kuin suurillekin seurueille. Nimensä mukaisesti ruokalistalta löytyy esimerkiksi bao-taikinapalleroita, joihin voi valita mieluisensa täytevaihtoehdon. Vegaanivaihtoehtoina löytyy esimerkiksi oma vegaanisetti, johon kuuluu kaksi Gado Gado Bao-palloa, Miso-keitto, pippuritofu tai munakoisopohjainen Xiao Chi-annos, sekä hedelmälautanen. Lisäksi tilattavissa on myös erilaisia lisukkeita ja keittoja.

Ravintolassa osataan englantia hyvin ja heillä on myös palkkalistoillaan ranskalainen naistarjoilija, joka pitää huolen, että kaikki sujuu kuten pitääkin, eikä kielimuuriongelmia tule. Olettaen siis että osaat englantia tai ranskaa.

 

Greenlight Café

Sijainti: Fisherman’s Village. Ravintolan yhteydessä myös Elysia-resortti, vastapäätä Baan Bophut Beach Resort.
Hintataso: €€€

vegaani greenlighcafe koh samui
Greenlightissa tarjoiltava falafel-annos.

Kuten ehkä nimestä saattaa jo osata päätellä, Greenlight on hyvinkin kasvisruokapainotteinen ravintola, joka panostaa ruoan terveellisyyteen. Lähes kaikki raaka-aineet ovat luomua ja lähituotettua ja he esimerkiksi käyttävät itsekasvattamiaan yrttejä.

Vegaanisina annoksina ravintolan listalta löytyy esimerkiksi ”tofukokkeli”, joka on munakokkelin vegaaniversio. Lisäksi listalta löytyy kaikkea falafeleista smoothiekulhoihin, keittoihin, voileipiin ja vegaanisiin juustotarjottimiin. Jos ruoan monipuoliset ravintoarvot ovat sinulle tärkeitä, on Greenlight ehdoton valinta.

Ravintolan tiloissa pidetään myös usein esimerkiksi salsailtoja. Ravintolassa on myös aamiaisbuffet, joka on hotellin asiakkaille ilmainen ja muille maksaa 300 bahtia. Itse suosittelemme kuitenkin syömään aamiaisen suoraan listalta, sillä aamiaisbuffet ei ole kovinkaan kummoinen.

 

Hungry Wolf

Sijainti: Chaweng. Sala Koy Roadin turisti-infon vieressä, naapurissa esimerkiksi Samui Green Hotel.
Hintataso: €€

vegaani hungrywolf kohsamui
Hungry Wolfin sieni-artisokkapizza.

Tekeekö mieli pizzaa? Tai pastaa? Tai burgeria? Nälkäinen Susi hoitaa, vaikka kotiinkannettuna! Ja vieläpä vegaanisella juustolla höystettynä. Pizzoja löytyy useampaakin vegaanivaihtoehtoa aina margaritasta capricciosaan ja burgereitakin löytyy muutamaa eri sorttia. Ravintola käyttää monessa annoksessaan omniporkkia, joka on Hong Kongissa kehitetty possunkorvike ja onkin isosti nousussa Aasian markkinoilla.

Kaikenlisäksi Hungry Wolfilla on myös ihan erillinen vegaaniruokalista, joten omaa päätään ei tarvitse turhaan vaivata haravoimalla sopivia annoksia liha-annosten seasta. Ja mikä parasta; maku on erinomaista ja annokset täyttäviä!

 

Wild Tribe Café

Sijainti: Lamai. Lähellä mm. Aloha Resort, Ammatara Pure Pool Villa ja Seabreeze Bungalow, sekä Metal Tattoo-tatuointistudio.
Hintataso: €€

vegaani wildtribe koh samui
Wild Tribessa tarjoiltava smoothiebowl.

Onko sinulle ruoan ekologisuus tärkeää? Siinä tapauksessa Wild Tribe on hyvä valinta, sillä kyseinen kahvila mainostaa annoksiaan orgaaniseksi superfoodiksi. Ruokalistan on luonut sertifioitu ravintoterapeutti Anastasia Khmelovets, jolle ruoan ravintotiheys on äärimmäisen tärkeää.

Tämä kaikki näkyy ravintolassa isosti, sillä bambupuin ja kasvein koristellussa miljöössä voi nautiskella esimerkiksi vegaanista raakaruokaa, monipuolisia buddha-kulhoja ja vitamiiniantioksidanttipommeiksi kutsuttuja smoothieita. Ravintola tarjoaa myös ilmaiseksi sinihernekukka (butterfly pea flower)-teetä ja juomavettä asiakkailleen. Vaikka kahvilasta tuleekin vahvat ”ituhippivaikutelmat”, kannattaa sille antaa kuitenkin mahdollisuus. Ruoan maku on erinomainen, annokset ovat isoja ja kotiin pyöriessäsi voit tuntea olosi ihan helvetin terveelliseksi, joten saat hyvän tekosyyn mässyttää jotain rasvaista ja sokeripitoista sitten seuraavana päivänä. Vaikkapa sitä Hungry Wolfin omnipork-burgeria.

 

Aroy Dee

Sijainti: Fisherman’s Village. Happy Elefant-ravintolaa vastapäätä pienen sivukadun päässä.
Hintataso: €

vegaani aroydee koh samui
Aroy Deen paistettu ananasriisi-annos. Vegenä tietysti ja ilman kananmunaa. Tämä myös tarjoillaan ananaksessa.

Kun päätyessäsi kadunpäässä sijaitsevan ravintolan edustalle, ystävällinen ja hymyilevä thaiherra pitkät farkut jalassa ohjaa sinua epäröinnistäsi huolimatta ravintolaansa, vetäen jo valmiiksi tuolia esiin, et kehtaa enää kääntyä takaisin. Eikä kannata, sillä Aroy Dee on yksi Koh Samuin ”salatuista helmistä”, joita ei onneksi liian moni (vielä) tiedä. Vaikka ravintola sijaitseekin Fisherman’s Villagessa, joka vetää turisteja puoleensa kuin Tokmannin ämpäritarjous suomalaisia, on se silti tarpeeksi piilossa ja ehkä jopa hieman epämääräisen näköinen muovituoleineen ja katosta riippuvine kaapeleineen. Siltikin, ei pidä missään nimessä antaa ulkonäön hämätä.

Aroy Dee on pieni perheyritys, jossa äiti ja tytär touhuavat kyökin puolella, isän hoitaessa salin puolta. Ravintola on suurimmaksi osaksi perinteinen thairavintola Pad Thai- ja curryannoksineen, mutta sen listalta löytyy myös useita kalaruokia ja jopa länkkäreille suunnattua spaghettia ja ranskalaisia perunoita.

Vaikka ravintola ei ehkä olekaan saaren halvin thairavintola, on se silti varsin edullinen ottaen huomioon sen sijainnin. Muista mainita annosta tilatessasi ”no fish sauce and no egg” ja annoksesi on vegaaninen. Olettaen siis ettet tilannut mitään lihaa tai kalaa sisältävää annosta. Herra kyllä tietää mistä on kyse, et ole ensimmäinen vegaaniannosta tilaava valkonaama.

 

Funky Vege

Sijainti: Talin Ngam. Tien 4170 varrella, lähellä Laem Sor Pagodaa
Hintataso: €

vegaanik oh samui funky vege
Funky Vegen Funkyburgereita. Tuplapihveillä, koska läskit.

Saaren eteläisessä päädyssä kahvilaa pyörittää ystävällinen brittinainen JoJo. Seuranaan hänellä on (vielä toistaiseksi) koiranvuosissa jo eläkkeelle päässyt kulkukoira, joka on löytänyt kahvilasta uuden kodin.

Tämä vegaanikahvila tukee toiminnallaan hyvin vahvasti Dogs And Cat Rescue Foundation-toimintaa Samuilla, sillä hän pitää usein erilaisia hyväntekeväisyyskampanjoita kahvilassaan, joiden tuotto menee kokonaan kyseiselle järjestölle. Funky Vegessä on myös mahdollista täyttää ”ecobrick”, eli tyhjä muovipullo joka täytetään luonnosta löytyvällä muoviroskalla. Tästä hyvästä saat tiettyinä päivinä burgerin puoleen hintaan ja kyseistä ”muovitiiltä” tullaan käyttämään myöhemmin vähäosaisten lasten koulun rakentamiseen.

Funky Vege on täysin vegaaninen kahvila, jonka ruokalistalta löytyy niin burgerit, focaccia-pizzat, kuin myös Mac & Cheese-annokset. Ruokalistan mukaisesti paikka onkin suunnattu vegaanisen roskaruoan ystäville. Paikanpäältä voi myös ostaa itselleen esimerkiksi käytettyjä vaatteita, kaulakoruja, sekä seinäkoristeita.

 

Haveli

Sijainti: Bangrak. Ring Roadina kiertävän 4171-tien varrella, The Shorea ja Villa Labaronia vastapäätä.
Hintataso: €

vegaani haveli koh samui
Vegaaninen Aloo Gobhi riiseineen ja roti-leipineen.

Kyllästyttääkö thairuoka? Eikö burgerit ja pizzatkaan nyt maistu? Miten olisi intialainen? Siinä tapauksessa kannattaa suunnata suoraan Haveliin, sillä kyseessä on saaren paras intialainen ravintola. Tai vaihtoehtoisesti voit myös tilata ruoat hotellillesi ja vieläpä ilmaiseksi, kunhan et asu liian kaukana.

Niin, Haveli on tosiaan intialainen ravintola. Siispä ruokakin on sen mukaista. Curryt, kormat, naan-leivät… kaikki löytyy! Vegaanisiakin vaihtoehtoja löytyy useampaa sorttia ja menussa on selkeästi merkitty käytettävät ainesosat jokaisen annoksen kohdalla.

vegaani haveli2 koh samui
Asiakaspalvelu Havelissa toimii varsin yksinkertaisesti.

Ja mikä parasta, ilmainen kotiinkuljetus (kunhan kuljetusalue ei veny liian pitkäksi, muuten kuljetuksen hoitaa Hangover Samui)! Epäsosiaalinenkin ihminen pystyy tilaamaan ruoat täältä, sillä ravintola käyttää kommunikointiin Thaimaassa suosittua Line-sovellusta (vaihtoehto WhatsAppille) ja heille voi vaikka laittaa viestinä halutut annokset ja kertoa hotellin/kämpän sijainnin Googlen karttasovelluksen kautta. Keskusteluun ei välttämättä montaa lausetta vaadita, yllä siitä esimerkki. Viimeisen viestin jälkeen ruoka-annos oli kotipöydällämme 20 minuutin päästä, sillä Havelin kaveri kyllä tietää missä asumme.

 

Pure Vegan Heaven

Sijainti: Lamain kävelytien alkupäässä
Hintataso: €€

pureveganheaven
Aamiaissetti Pure Vegan Heavenissa.

Täysin vegaaninen ravintolaketju, jossa tarjoillaan länsimaalaispainotteista ruokaa, mutta tarjolla on myös thaikeittiön perinteiset annokset. Länsimaalainen ruoka on maustettu melko meksikolaistyylisesti ja sieltä saakin kaikkea nachoista burritoihin, mutta tarjolla on myös hampurilaista ja pastaa.

 

Bootlegger Gourmet Burgers And Craft Beer

Sijainti: Bangrak. Vastapäätä Bangrak Seatran Pieriä, Minimartin ja Tescon välissä.
Hintataso: €€€

vegaani bootlegger koh samui
Bootleggerin chiliburgereita erinomaisilla ranskalaisilla höystettynä.

Tämä on se paikka, josta löysimme itsemme samaan aikaan niiden jalkapalloa fanittavien ja kaljaa kittaavien brittituristien kanssa ja metelikin oli sen mukaista. Samaan aikaan ravintolan terassilla istui havaiji-paitaisia ranskalaismiehiä naamat auringon (tai kaljan) värjääminä, joihin Ray-Banit olivat muodostaneet mukavan naamion ja jotka olivat jättäneet vaimot jalkahierontaan ja lähteneet itse ”käymään kaupoilla”.

Bootlegger on erittäin suosittu turistiravintola, joka näkyy ja kuuluu kauas. Sen ei kuitenkaan pidä hämätä, sillä kyseessä on myös erittäin hyvä ravintola. Tarjolla on nimensä mukaisesti burgereita, joista vegaaneillekin on enemmän kuin yksi vaihtoehto ja vieläpä ruokalistalla erikseen merkittynä.

Ravintolan ranskalaisille vielä erityismaininta, sillä ne ovat erittäin vahvasti 6/5. Myös henkilökunnan kielitaidolle iso plussa, mikä toki johtuu juurikin tuosta turistisuosiosta.

 

RakPak

Sijainti: Lamai. Lähellä Lamai Beachia, BT Mansionin vieressä
Hintataso: €€

RakPakin vegaaninen Green Curry.
RakPakin vegaaninen Green Curry.

RakPak on täysin kasvisruokaravintola, mutta ei täysin vegaaninen. Ne eivät käytä MSG:tä, eivätkä Nestlen tuotteita. Ravintolaa pitää thaimaalainen, varsin hyvää englantia puhuva, rouva yhdessä saksalaisen (ja hieman.. erikoisen) miehensä kanssa. Paikka on varsin suosittu ja siellä on vain neljä pöytää, mutta kannattaa silti varautua odottamaan annoksen saamista. Nainen kun on paikan ainoa kokki. Ruoka on hieman perusthaikkuja kalliimpaa, mutta se kyllä sitten näkyy myös annoksen ulkonäössä, koossa, sekä laadussa.

 

Vegan Khun Nay

Sijainti: Chaweng. Ennen liikenneympyrää oikealla, matkatessa Bangrakista Central Festivaliin.
Hintataso: €

vegankhunnay
Vegan Khun Nay tarjoaa 120 bahtia maksavan vegaanisen “all you can eat”-buffetin. Mutta huom; jos jätät lautaselle ruokaa, maksat 100 bahtia ekstraa. Ota siis sen verran mitä syöt.

Yksi niistä harvoista ravintoloista, ellei jopa ainoa, joka tarjoaa täysvegaanisen thaibuffetin. Voit syödä niin paljon kuin haluat ja hintaa tällä on vain 120 bahtia. Ruokaa löytyy niin keittoina, curryina, kuin riisiannoksinakin ja tarjonta vaihtelee muutaman päivän välein, ainakin jollakin tavalla. Usein tarjolla on myös “vegaanista kanaa”, joka kieltämättä on hämmentävänkin kanamaista. Ja jollei nälkä täältä lähde, on syöjässä vika.

 

P & T Hostel

Sijainti: Bangrak, melkeinpä lauttaa vastapäätä Casa Luna-ravintolan vieressä
Hintataso: €

vegaani pt hostel koh samui padthai
P&T Hostelin padthai ja vegaaniset gyozat

Erittäin edullinen ravintola, jossa on erillinen vegaanilista ja mahdollisuus veganisoida kaikki Happy Hour-annokset. Happy Hour on käynnissä koko päivän ja koskee tiettyjä annoksia (annoksia yhteensä lähes parisenkymmentä), jolloin ruoat maksavat 50-60 bahtia. Täällä myös puhutaan sujuvaa englantia ja ymmäretään mitä sana “vegaani” tarkoittaa. Ravintolaa pyörittää Pim-niminen rouva, joka myös pyörittää ravintolan yhteydessä olevaa hostellia.

Koh Samuin vegaaniravintolat ja Happy Cow

Siinä ne sitten olivatkin, meidän suositukset vegaaneille sopivista ravintoloista Koh Samuilla. Toivottavasti löysit listalta edes yhden mielenkiintoisen ja itsellesi mieleisen vaihtoehdon, sillä näihin et tule pettymään. Saarella on ravintoloita pilvinpimein, joten valinnanvaraa ja tarjontaa riittää jopa liikaa. Mikäli näistä ei kuitenkaan yksikään istu omaan makupalettiin, kannattaa ladata puhelimeen Happy Cow-niminen sovellus, joka listaa vegaaniystävälliset ravintolat ja kahvilat myös täällä.

Oletko itse maistanut Thaimaan vegaaniruokatarjontaa ja jos olet, millaista se oli ja missä? Muista myös lukaista mikä on parasta Koh Samuilla.

Jos Koh Samui ei niinkään kiinnosta ja olet suuntaamassa Bangkokiin, käy ihmeessä tsekkaamassa postauksemme Bangkokin vegaaniravintoloista.

Muista myös seurata meitä Facebookissa, sekä Instagramissa!

Kommentoi