Asunnon vaihto Thaimaassa

Home / Aasia / Asunnon vaihto Thaimaassa
Asunnon vaihto Thaimaassa

Hannen horoskooppi käski ”lykätä liikkeelle muutoksia” ja ainoa mitä piti tehdä, oli ”valita muutoksen suunta”. No niinhän tässä nyt sitten on tehty, sillä viikonloppu on mennyt aikalailla uutta asuntoa metsästäessä ja bisnesideoita suunnitellessa. Asunnon vaihto ja sen löytäminen on onneksi ainakin Koh Samuilla varsin helppoa.

Asunnon vaihto – mitä tarjolla?

Asumme siis tällä hetkellä talossa, jossa on se aiemmista postauksista tuttu ”jättimäinen piha” ja kuukausivuokraa 15 000 bahtia (reilut 400 euroa). Pihalle meillä oli aluksi vaikka mitä suunnitelmia, mutta nyt kun tässä tuota pihaa katsoo, niin eiväthän ne ole päässeet lähellekään toteutusastetta. Ainoa asia, joka pihassa on muuttunut, on se puoliksi ajettu nurmialue. Se joka on vielä ajamatta, yltää jo Markusta vyötärölle asti. Kaikenlisäksi olemme löytäneet sieltä heinän seasta jo yhden kissan, käärmeen, sekä jonkinlaisen liskon. Mikäli nurmikko kasvaa tuosta vielä yhtään korkeammalle, alkaa siellä asustamaan varmasti jokin vesipuhveli tai vähintään jokin varaani (mikäli sellainen sieltä löytyy, otamme sen lemmikiksi). Sanonnan mukaan “ruoho on vihreämpää aidan toisella puolen”, mutta meillä se kasvaa kohta jo tuon aidan yli. Mitä siis tehdä? Ajaa nurmikko? Ei. Me sen sijaan etsimme uuden asunnon ja muutamme pois! No okei, ajamme kyllä nurmikon ennen lähtöä.

04dfb adobe 20190929 230623
Markus nauttii kun joutuu ajamaan metrin korkean heinikon.

Totuushan on kuitenkin se, että tuo sadan neliön piha on meidän tarpeisiimme aivan överi. Joku muu saa siitä varmasti hyvän pihan esimerkiksi koiria tai harrastuksia varten, sillä pihalle pystyy helposti pystyttämään vaikkapa sulkapalloverkon tai koira-aitauksen. Täältä kun on vaikea löytää taloa näin isolla pihalla, joka olisi sopiva koirille. Meillä sellainen on, mutta ei koiria. Miksemme siis luovuttaisi asuntoa jollekin, jolla olisi sille enemmän käyttöä?

Tällä hetkellä meillä on pari potentiaalista vaihtoehtoa, joista toista menemme katsomaan huomenna ja toista kävimme jo tutkailemassa aamulla. Ensimmäisessä vaihtoehdossa plussaa olisi näköalat (asunto sijaitsee vuoren päällä, josta omalta parvekkeelta näkisi suoraan merelle ja jopa Koh Phanganille asti), ulkoistetut siivouspalvelut, uima-allas, hyvä keittiö ja mukava vuokraemäntä. Ainoa miinus oikeastaan onkin, että kyseessä on Villa/hotelli, jonka voi vuokrata pitkäaikaiseen käyttöön. Plus, että asunnolle pääseminen on oma operaationsa. Hyvä että 125 kuutioinen skootteri jaksoi juuri ja juuri nousta vuoren päälle kun kyydissä istui kaksi ihmistä. Alaspäinkin tuleminen lähinnä vain pelotti, sillä jarrukahvoja sai puristaa rystyset valkoisina ettei vuorta tultu alas rytinällä. Ja tätä pitäisi sitten jatkossa tehdä vähintään kahdesti päivässä? Etsitäänpä kuitenkin vielä toinenkin vaihtoehto…

73840
Näkymät ensimmäisen asuntovaihtoehdon parvekkeelta.

Vaihtoehto 2 sen sijaan on vähän samankaltainen omakotitalo kuin nykyinen, mutta pienemmällä pihalla, halvemmalla hinnalla ja jokseenkin kalustettuna. Jälkimmäiseen koitamme vielä hieman hieroa muutosta, josko saisimme asunnon tyhjänä ja sitä myötä myös edullisemmin. Meillä kun aikalailla on jo kaikki tarvittavat huonekalut. Paperilla ja kuvissa tämä huomenna nähtävä asunto vaikuttaa oikein hyvältä, mutta saa taas nähdä millainen se sitten on todellisuudessa. Onneksi Koh Samui on täynnä erilaisia vuokra-asuntoja, joten valinnanvaraa todellakin riittää. Perinteisen thaikkuyksiönkin saa vuokrattua itselleen 3000 bahtilla kuussa, eli hieman alle 90 eurolla. Halvallakin siis pääsee, mutta me arvostamme asunnossa muutakin kuin halpaa hintaa.

Asunnon lisäksi olemme alkaneet suunnittelemaan hieman bisneksiä ja vaihtoehtoja saada sukanvarteen hieman lisää rahaa, sillä täällä se jopa on jokseenkin mahdollista. Tietyissä asioissa kilpailua on aika vähän ja ainakin farangien keskuudessa tuki muita kohtaan on yllättävänkin suurta, vaikkakin yleensä niistä tunnutaan jotenkin saavan itsekin jotain hyötyä.

Kaikenlisäksi täällä arvostetaan itse työtä enemmän kuin koulutusta tai papereita, joten kynnys uusioiden asioiden yrittämiselle on huomattavasti matalampi kuin Suomessa. Emme nyt vielä uskalla sen tarkemmin alkaa avaamaan mistä on kyse, sillä se toivottavasti selvinnee tulevissa postauksissa. Olettaen että saamme suunnitelmamme etenemään edes puoliksi niin hyvin kuin olemme ajatelleet. Emme ole kuitenkaan perustamassa tänne mitään kaurapuurokahvilaa, jossa Seinäjoelta saapuva Erkki voi kuunnella Popedaa ja juoda pullo-Olvia, vaan vähän toisenlaisista suunnitelmista on nyt kyse. Katsotaan kuinka käy, pidetään peukkuja tulevaisuudelle!

Lue myös: Thaimaahan muutto – puolesta ja vastaan.

ba368
Koh Samuilla on varsin kaunis auringonlasku.

Hei hei, mitä kuuluu?

Mitäs tänne sitten muuta? Hanne on paraikaa flunssan kourissa ja Markus selvisi juuri korvatulehduksesta. On se kumma, että kun muutat Thaimaan tropiikkiin, kaikenmaailman myrkkykäärmeiden ja heikomman hygienian keskelle, jossa jokainen hyttysenpisto voi aiheuttaa vähintään dengue-kuumeen, mutta sen sijaan saat taudin, jota yleisesti ottaen sairastavat 8-vuotiaat lapset. Sitä dengueta sitten odotellessa, eiköhän sekin vielä joskus iske.

Thaimaa on valmistautumassa myös pikkuhiljaa lokakuussa alkavaan tapahtumaan, joka liittyy kasvisruokailuun erilaisissa muodoissa. Syynä tähän on taolainen ajatus vähentää lihankulutusta, tuoda ihmisten mieliin hyvyyttä ja elää pitkään terveenä. Ravintolat alkavat mainostamaan isommin kasvisruoka-annoksia, ja kauppoihinkin on ilmestynyt jo suuret kyltit tulevista kinkereistä. Esimerkiksi Tescossa on nykyään selvästi merkattu porkkanan olevan vegaanista. Vau, nyt on tämäkin asia sitten kerrottu oikein hienoin ja värikkäin mainoskyltein!

Marraskuussa on sitten vuorossa Loy Krathong-niminen juhla, jota kutsutaan myös nimellä ”Valon juhla”. Tätä lähdemme itse viettämään Chiang Maihin, jossa samaan aikaan on käynnissä Yi Peng-niminen tapahtuma. Tähän liittyy hyvinkin kuuluisaksi noussut tapa, jossa tuhannet ihmiset lähettävät korkealle ilmaan palavia paperilyhtyjä. Jännä onkin nähdä kuinka upealta kyseinen tapahtuma näyttää oikeasti, eikä pelkästään videolta katsottuna. Mutta siitä sitten lisää marraskuussa.

ac1b8 img 20190929 wa0003
Yi Peng-tapahtuma, Shutterstock-kuva

Tämän hetken polttavin asia on kuitenkin nimeltään Temptation Island Suomi, joka on meille kuitenkin pienimuotoinen ongelma. Sitä kun olisi mukava alkaa jälleen seuraamaan, mutta meillähän ei vielä ole kotona nettiyhteyttä saati televisiota. Kuinkahan tämän sitten ratkaisisi…? Ehdotuksia?

Muista myös seurata meitä Facebookissa, sekä Instagramissa!

 

Kommentoi