Bangkokin vegaaniravintolat

Vegaaniravintolat Bangkokissa

Olemme nyt asustelleet Bangkokissa kohta kuukauden päivät ja luonnollisesti syöneet joka päivä ulkona, omaa ruoanlaittomahdollisuutta kun ei ole. Ja koska Hanne on vegaani, ovat ravintolavaihtoehtommekin luonnollisesti vegaaniystävällisiä. Emme siis postaa “normaaleja” ravintoloita, joissa on mahdollista veganisoida annoksia, vaan ravintoloita, joissa on nimenomaan vegaaniannokset suoraan listalla. Kuka tahansa pystyy veganisoimaan Pad thain pyytämällä sen ilman tiettyjä raaka-aineita.

Tilaamme paljon ruokaa myös kotiin, koska aina ei jaksa lähteä sompailemaan BTS:llä ja metrolla ympäri kaupunkia ja siihen joko FoodPanda tai Grab toimivat erittäin hyvin. Täällä kaikki käyttävät näitä kahta sovellusta ja usein näillä on vieläpä ilmainen toimitus, vaikka kalleimmillaankin toimitusmaksu on noin 40 bahtia (reilun euron), mutta yleensä noin 10 bahtia eli 20 senttiä.

Jos olet siis suuntaamassa lomallasi Thaimaan pääkaupunkiin Bangkokiin ja ruokavaliosi koostuu vegaanisista ruoista, tämä on sinulle. Ja vaikka et olisikaan vegaani, kannattaa ravintoloissa silti käydä! Monessa ravintoloissa on myös “sekaani”-annoksia tarjolla, jos ei vegeruoka kiinnosta.

Olemme muuten tehneet samanlaisen postauksen Koh Samuistakin! Löydät sen tästä.

Veganerie Soul

Sijainti: Siam Paragon-kauppakeskuksen lattiatasossa
Hintataso: €€

veganerie soul bangkok
Veganerie Soulin juustohampurilainen ja taustalla Pasta Bolognese.

Veganeriella on useampi ravintola tai kahvila ympäri kaupunkia, mutta me olemme käyneet nimenomaan Paragonissa sijaitsevassa Soulissa. Täältä saa pastaa, hampurilaista, wrappeja, salaatteja ja paljon muutakin. Löytyy myös erilaisia kakkuja ja jopa korvapuusteja.

Täällä on kaikki 100% vegaanista ja lisäaineetonta, mutta toki myös hieman hintavampaa. Esimerkiksi kuvassa oleva hamppariannos maksaa noin 300 bahtia ja siihen kuuluu hampurilainen, dipit sekä valinnan mukaan joko salaatti tai bataattiranskalaiset.

So Vegan

Sijainti: Chinatownissa sijaitseva I´m Chinatown-ravintolamaailma
Hintataso: €

so vegan bangkok 2
So Vegan tarjoilee varsin edulliset vegaaniherkut.

So Vegan on 100%:sti vegaaninen ravintola, josta saa hyvin sekalaisesti erilaisia annoksia. Nuudelikeittoja, “kanawingsejä”, burgereita, hodareita, erilaisia thaimaalaisia riisiannoksia ja vaikka mitä. Heillä on myös vaihtoehtona ottaa buffetruokailu, jossa on mahdollista valita näytilläolevista annoksista itselleen mieleinen sekoitus. Täällä olemme kokeilleet vain listalla olevia annoksia ja niistä jokainen on ollut erittäin hyvä ja hintataso annoksilla on 50-100 bahtia per annos.

So Veganilla on myös toinenkin ravintola Siam Paragonin alakerran ravintolamaailmassa, mutta sille 0/5 ellei halua syödä kylmää buffetruokaa. Kannattaa siis ehdottomasti mennä Chinatowniin ja unohtaa tämä Paragonissa sijaitseva ravintola kokonaan.

Taye

Sijainti: Phloen Chit ja Nana-BTS-pysäkkien välimaastossa
Hintataso: €€€

taye restaurant bangkok
Etiopialainen ravintola Taye Veggie Combo-setteineen.

Etiopialainen ravintola, joten varaudu syömään käsin. Taye ei ole täysin vegaaninen, joten listalta löytyy myös liha-annoksia. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti tilata Veggie Combo-niminen annos, joka sisältää seitsemän eri annosta suuren teff-heinästä tehdyn Injera-leivän päällä. Annos maksaa 300 bahtia (lihaversio 450) ja on kyllä sen väärti.

Note to others: Tämä Veggie Combo-annos riittää oikein hyvin kahdelle, joten älkää olko niin läskejä kuin me ja tilatko kummallekin omaa annosta. Tulipahan ainakin vatsa täyteen.

Little Hong Kong

Sijainti: The Shoppes at Belle-ostoskeskuksen lattiataso
Hintataso: €€

little hong kong bangkok
Mikäli kaipaa kiinalaista vegaaniruokaa, on Little Hong Kong erinomainen vaihtoehto.

Kiinalainen ravintola, jossa on erillinen vegaaniruokalista. Little Hong Kong tarjoilee erilaisia keittoja, buneja ja laadukasta kiinalaisruokaa. Ruoka on suht tulista kantonilaiseen tyyliin eikä tulisuusasteista paljoa kyselty. Kannattaa siis ottaa kyytipojaksi kiinalainen kylmä tee, johon kuuluu ilmainen lasintäyttömahdollisuus.

Miinuspuolena Little Hong Kongissa on sen sijainti: tämä oli yllättävän vaikea löytää. Ravintola kuitenkin sijaitsee The Shoppes At Belle-ravintolamaailmassa, aivan perällä oikealla.

Hanoi Kitchen

Sijainti: Bang Lamphu Lang-niminen kaupunginosa Chao Phraya-joen länsipuolella
Hintataso: €

hanoi kitchen bangkok
Vietnamilainen Hanoi Kitchen pho-keittoineen ja kevätkääryleineen.

Vietnamilainen ravintola, josta saa kaikkea pho-keitoista kevätrulliin ja erilaisiin nuudeliannoksiin omalla kasvisruokalistalla. Myös hintataso on tasoa Vietnam, eli halpa – yksi keitto maksaa 70 bahtia eli alle kaksi euroa. Annosten mukana tuli tuttuun vietnamilaiseen tapaan kasa yrttejä, joten tästä oli helppo lisäillä omaan annokseen hieman lisämausteita.

Täältä tilasimme annokset kotiinkuljetettuna Grabin kautta. Huonona puolena tässä oli se, että Grabissa näkyvä ruokalista oli thaiksi, joten tämä vaatii luonnollisesti hieman kikkailua Google Translatella ja siksi ei aina ollut mitään hajua mikä annos sieltä milloinkin tulee.

Pizza Pala Romana

Sijainti: Asokin BTS-aseman vieressä
Hintataso: €€€

pizza pala romana bangkok
Pizza Pala Romana tarjoaa roomalaiseen tyyliin lankkupizzaa.

Roomalaistyyppinen pizzeria, jossa tarjoillaan lankkupizzoja kokonaisena taikka paloina. Tarjolla on muutamakin erilainen vegaanivaihtoehto nimenomaan vegaanijuustolla. Pizzat ovat todella hyviä ja täyttäviä, sillä täytettä pizzan päällä on kuin tekisi suomalaiseen tyyliin kotona pizzaa; useampi sentti. Roomalaiseen tyyliin pizzapohja on myös aika paksu.

Heidän valikoimansa on vaihtuva ja ainakin FoodPanda tarjoilee eri vaihtoehdot kuin mitä heidän omalla nettisivuillaan lukee.

Mensho Tokyo

Sijainti: Sukhumvit Roadilla, lähes Benchasiri-puistoa vastapäätä
Hintataso: €€€

mensho tokyo ramen
Mensho Tokyon vegaaninen ramen.

Japanilainen ravintola, jossa käytännössä ainoa vegaaninen annos on Tantanmen, eli ramen-annos. Hieman suolaisenpuoleinen annos, mutta silti maukas. Mikäli ramen-keittoa tekee mieli, on Mensho Tokyo erinomainen, vaikkakin hintava valinta. Tantanmen kun kustantaa lähes 400 bahtia, eli kymmenen euroa.

Pieni lisäys vielä: Hintaan sitten lisätään myös palvelumaksu, joka on 15% tilauksesta.

Khun Churn

Sijainti: Central Worldin ruokamaailma
Hinta: €

khun churn
CentralWorldin yläkerrassa oleva Khun Churn. Edessä Tom Yum-keitto, taustalla Khao Soi-nuudeliannos.

Central World-kauppakeskuksen seitsemännestä kerroksesta löytyy Food Hall-ravintolamaailma, josta tämä thairavintola löytyy. Annoksia löytyy Khao Soi-nuudeliannoksesta punaiseen curryyn, aina Hannen uuteen suosikkiin; Tom Yum-keittoon. Ravintola ei ole täysin vegaaninen, mutta kasvisravintola kuitenkin. Eli; jos haluat pad thain, muista tilata se ilman kananmunaa. Hintataso on 75-125 bahtia (pari-kolme euroa).

Huom: Täällä et voi maksaa käteisellä etkä kortilla, vaan sinun tulee hakea ruokakortti sisääntuloaulasta, johon lataat haluamasi summan rahaa. Kun poistut, palautat kortin takaisin ja saat jäljelle jääneet rahat käteisenä.

Barefood Bangkok

Sijainti: Lähellä Ekkamain BTS-pysäkkiä
Hinta: €€

barefood bangkok juusto
Barefood Bangkokista saa esimerkiksi vegaanisia juustoja, jotka ovat oiva valinta juusto-viini-iltaan.

Tänne tulimme nimenomaan vegaanisen juuston perässä, joten jos kaipaat juusto-viini-iltaa Bangkokissa, niin Barefood hoitaa. Juustoja on useampi erilainen ja niistä jokainen aivan helvetin hyvä. Juustot ovat cashew-pohjaisia ja 100g maksaa noin parisataa bahtia, riippuen juustosta.

Tarjolla on myös erilaisia pasta-annoksia, hampurilaisia, voileipiä ja salaatteja. Täällä kaikki on myös täysin vegaanista, joten voit huoletta tempoa naamaasi mitä huvittaa.

Hop Into My Boots Extra: Paskaa vegaaniruokaa Bangkokissa

Ruyi Vegetarian

Sijainti: Hua Lamphong-metroaseman lähellä
Hintataso: puolikas €

ruyi vegetarian bangkok 2
Tätä ravintolaa ei edes thaiannokset pelasta. Eikä halpa hinta.

Ravintola on jostakin ihmeen syystä saanut HappyCow:ssa itselleen Top Rated Restaurant Bangkok-tägin ja sen arvosana on 4,5/5 ja arvostelijoitakin on reilu sata. Ei mitään hajua miten nämä ovat saavutettu, sillä me saimme täällä varmasti huonoimman ravintolakokemuksen koko Thaimaassa, ellei jopa ikinä.

Koska ruoka oli halpaa (hinta per annos oli noin 50 bahtia, eli reilun euron), tilasimme suoraan kaksi annosta per naama. Osa annoksista näytti ihan siedettäviltä, mutta palvelu tökki pahasti ja kun ruokaa maistoi, niin ei tullut mieleen yhtäkään syytä miksi ravintola on saanut niin paljon kehuja. Ainoa hyvä asia koko ravintolassa oli sen hintataso ja Hannen annoksessa sojottavat riisikakut. Markus päätti kerrankin huvikseen kokeilla millaista on länsimainen ruoka thaimaalaisessa ravintolassa. Pöytään tuotu “vegaanikala” näytti aivan joltakin ABC-ravintolan lastenannokselta, josta kuva alla. Oli muuten ensimmäinen ja viimeinen länkkäriannos, joka thaikkuravintolassa tilataan. Eikä thaikkuannoksetkaan ravintolakokemusta kyllä pelastanut. Nolla vitun kautta viis.

ruyi vegetarian bangkok
Ruyi Vegetarianin “vegaanikala” ei todellakaan mene jatkoon.

 

Seuraathan meitä jo Instagramissa ja Facebookissa! Varsinkin Instagramiin lisäilemme käytännössä päivittäin “päivän dinnerin”, joka on aina vegaaninen.

Kommentoi