Missä olemme erilaisia?

Home / Lifestyle / Missä olemme erilaisia?
Ylläksen yhteiskuva.

“Mitä paskaa sä taas kuuntelet?” -Hanne

Pariskunnissa yksilöt alkavat usein muistuttaa toisiaan, vaikka eroavaisuuksia onkin. Harrastukset, musamaku, ruokatottumukset, pukeutumistyylit.. Kaiken ei tarvitse aina olla samanlaista, eikä pidäkään. Tämä postaus liittyykin otsikon mukaisesti aiheeseen; missä me olemme erilaisia keskenämme?

Musiikkimaku

Molemmat kuuntelevat paskaa musiikkia, ainakin toisen mielestä. Tästä syystä meillä soikin Spotifysta aika usein 2000-luvun alkupään hittibiisit Linkin Parkista Kemopetroliin ja Papa Roachista Happoradioon, koska nämä ovat niitä joita molemmat sietää. Hanne itse kuuntelee saksalaista housea ja elektropoppia (Paul Kalkbrenner ja Odesza) ja satunnaista rockia, kuten Disco Ensemble. Markuksen soittolista sen sijaan täyttyy enemmän raskaammasta musiikista (Stam1na ja Five Finger Death Punchia) tai eurodancesta.

Mikäli Hannen hyvin sekava Spotify-soittolista kiinnostaa, löytyy se tästä. Markuksen Spotify-listan sen sijaan löydät tästä.

Pukeutumistyyli

Tämä nykyinen tyyli täällä Thaimaassa ei siis todellakaan ole Hannen oma tyyli, mutta eipä ole kyllä Markuksenkaan. Mutta tässä keskitytäänkin nyt siihen omaan tyyliin, ei tilanteen “pakottamana” olevaan, jossa päälle kiskotaan ensimmäiset kaapista löytyvät ryysyt, jotka päällä ei kuole lämpöhalvaukseen.

Koska Hanne unelmoi Berliinistä ja asui pitkään Helsingin Sörkässä, on myös vaatetus saanut paljon vaikutteita tästä “hipsterityyliksikin” kutsutusta pukeutumistyylistä. Jalassa ovat “pillifarkut tai mutsifarkut” ja Will’s Vegan Shoesin bootsit tai Converset ja päällä satunnaisesti valittu paita tai toppi, ilman sen kummempaa merkkiuskollisuutta. Syksyisin ja keväisin päälle kiskotaan jonkinlainen parkatakki, mikä Nellystä on tullut tilattua. Suomessa selkää koristi Herschelin reppu, sillä käsilaukkua ei juurikaan tullut pidettyä.

hanne berliini
Hannen oma tyyli. Kuva Berliinistä vuodelta 2019.

Markuksen pukeutumistyyli sen sijaan on hieman yksinkertaisempi. Mustaa mustalla ja mustaakin mustempaa. Jalassa Etniesin Faderit Metal Mulisha Editionina ja Varustelekan reisitaskuhousut. Hupparina millon mikäkin, joko jollakin logolla tai ilman. Päällä nahkatakki vuodelta 2011 (joka on edelleenkin kaapissa odottamassa päällepukijaansa). Hyvin yksinkertainen ja tylsä tyyli siis.

markus berliini
Markuksen oma tyyli. Kuva Berliinistä vuodelta 2019.

Harrastukset ja vapaa-ajanvietto

Suomessa yhteiseksi harrastukseksi meille osoittautui boulderointi, mitä kyllä tulemme harrastamaan varmasti jo Bangkokissa ja jatkamaan sitten Euroopassakin. Hannella nyt on toki ollut jooga, jota hän on harrastanut jo pidemmän aikaa. Joka tosin on jäänyt aika vähäiselle huomiolle Thaimaassa, koska laiskuus on iskenyt vähän liiankin kovaa.

Koska olemme muuten aika epäsosiaalisia kotirottia, ei meillä kummallakaan ole mitään varsinaisia harrastuksia. Molemmilla on (tai siis oli) omat kaverinsa, joiden kanssa aikaa tuli vietettyä ja heidän kanssaan mentyä milloin missäkin.

Oikeastaan ainoa ero tässä liittyy videopeleihin, sillä Hanne ei pelaa käytännössä ollenkaan. Thaimaassa hän pelailee hieman mobiilipelejä (kun ei muutakaan tekemistä ole) puhelimellaan, kun taas Markuksella Pleikkari huutaa ylikuumenemistaan useamman tunnin viikossa. Markus nyt on muutenkin ollut aina videopeleistä innostuvampaa sorttia ja onhan hän kirjoitellut peliarvosteluja ja uutisiakin aiheeseen liittyen. Ihollakin on pari peliaiheista tatuointia.

pure vegan heaven ruoat
Koh Samuin Pure Vegan Heavenin sieniquesadillat ja nacho-lautanen.

Vegaanius

Hannehan on siis vedenpitävä ja sataprosenttinen vegaani, eikä pelkästään ruokavaliossa. Hänen koko elämäntapa aina ruokailusta hygieniatuotteisiin ja vaatteisiin asti katsotaan ensisijaisesti vegaaniutta ajatellen. Jos jalassa on esim villasukat, ovat nekin äidin ompelemat ajalta, kun hän ei vielä ollut vegaani. Sama juttu päällä olevassa nahkatakissa. Mutta kaikki mitä nykyään ostetaan, ei sisällä eläinperäisiä ainesosia missään muodossa. Myös viinit valitaan tarkoin, etteivät ne sisällä esimerkiksi kalaliimaa tai kananmunaa, eikä punaisia hedelmäkarkkeja syödä niiden sisältämän karmiinin takia.

Hanne ei kuitenkaan ole saarnaajavegaani, joka huutelee vieraisiin pöytiin ja kertoo miksi ihminen ei saisi syödä katkarapuja tai laittaa pizzaansa juustoa. Antaa kaikkien kukkien kukkia, kunnes Hanne itse ne sitten syö pois.

Markus sen sijaan on enemmänkin olosuhteisiin sopeutunut kasvissyöjä, joka kuitenkin välillä syö lihaa, maitotuotteita tai mereneläviä. Kanaa ei lainkaan, mutta se johtuu enemmänkin siitä tulevasta närästyksestä. Ja ehkä vähän myös kanojen kohtelusta.

markus ja hanne teamlab
Teamlabista otettu yhteiskuva parin vuoden takaa.

Erilaisia mutta silti samanlaisia

Tässä oli nyt neljä kohtaa, joissa eroamme toisistamme. Tietysti meillä on paljon yhteistä, sillä muutenhan parisuhteessa olisi aika vaikeaa olla ja onhan tässä tullut kokeiltua yhdessä kaikenlaista uutta. Yksi asia joka meitä eniten yhdistääkin, on eräänlainen kyky heittäytyä kokeilemaan uutta, eikä olla vain virran vietävänä.

Jos olet parisuhteessa, kerro ihmeessä kommenteissa missä te olette erilaisia keskenänne.

Laitahan meidät seurantaan Facebookissa, sekä Instagramissa!

Kommentoi