Lähtö Bangkokiin lähenee

Home / Aasia / Lähtö Bangkokiin lähenee
Viimeinen Singha Coco Tamsissa.

Nyt on tullut viimein se hetki, jota olemme odottaneet useita kuukausia. Emme ole matkustaneet kymmeneen kuukauteen yhtään minnekään, vaan olemme kököttäneet Koh Samuin saarella. Saarella, jota jopa thaimaalainen vuokranantajamme kutsui tylsäksi, ennen kuin lähti Chiang Maihin kahdeksi viikoksi lomalle.

Tavarat on suurimmaksi osaksi pakattu ja rinkat tungettu lähes ääriään myöten täyteen. Jäljellä on oikeastaan enää pesuaineet ja jotakin pientä sälää, mitä vielä huomenna tarvitsemme. Onneksi meille tulee oma autokyyti hakemaan ihan ovelta saakka, niin ei tarvitse kantaa tavaroita ympäri saarta. Kyllä sitä omaisuutta löytyy edelleenkin ihan tarpeeksi, vaikka emme ole oikeastaan täältä Thaimaasta paljoa lisää ostaneetkaan. Aikalailla kaikki täällä oleva omaisuutemme mahtuu kahteen Kajka-rinkkaan, kahteen selkäreppuun ja yhteen pyykkikoriin.

Bangkokiin päästyämme tarkoitus on keventää hieman kuormaa ja lähettää ylimääräinen paino postipakettina Suomeen vanhempien luokse, josta sitten haemme jossakin vaiheessa ne itsellemme. Minkähänlainen lovi tästäkin tulee lompakkoon, se onkin mielenkiintoista. Lähetimme viime vuonna Suomesta reilun parikymmentä kiloa tavaraa tänne Thaimaahan noin sadan euron hinnalla, kulkeekohan Kusti samalla hinnalla myös toiseenkin suuntaan? Se jää nähtäväksi. Jos ei, niin kohta on Bangkokin Facebook-ryhmissä tavaraa myynnissä.

fjacc88llracc88ven kajka rinkat
Fjällräven Kajka-rinkat ovat odottaneet jo aivan liian pitkään täyttäjäänsä.

Asunto Bangkokista: Success

Ainiin. Löydettiin asunto. Bangkokista. Ja ihan hyvään hintaankin. Aikaisemminhan kerroimme, että saimme ensimmäiseksi viikoksi Airbnb-kämpän ja tarkoitus olisi sitten etsiä paikanpäältä sopivampaa, kun muuten ei tuntunut vastaan tulevan minkälaista järkevää ratkaisua. Saimme parilta Instagram-seuraajaltamme vinkin, että kannattaa käydä kyselemässä Condo-konttoreista sopivaa asuntoa, johon sitten varauduimmekin.

Päädyimme kuitenkin juttelemaan vähän enemmän tämän Airbnb-isännän kanssa ja kerroimme tilanteemme. Hän lupasi tarkistaa asian ja palasikin parin päivän jälkeen kertomaan hyviä uutisia. Hänellä olisi vastaremontoitu, kaksikerroksinen asunto omalla kattoterassilla ja vuokraa tällä olisi 20 000 bahtia kuukaudessa. Totesimme suoraan että asunto on meille aivan liian kallis tähän tilanteeseen, joten kaveri pudotti puolet pois ja kysyi että mites nyt? Eipä muuta kun Airbnb:n custom-diiliä tekemään ja sillä selvä. Eikä tarvitse edes erikseen maksaa lemmikeistä tai interneteistä, vaan kaikki kuuluu pakettiin. Sähköä lukuunottamatta siis.

muutto lemmikin kanssa
Rabiesvasta-ainetestin tulospaperit.

Kissojen paperit: Myös success

Olemme varmaan puhuneet jo kyllästymiseen asti kissojemme rabiestestituloksista ja siihen liittyvästä pelleilystä. Meillähän on siis ollut jo pari viikkoa sähköiset kopiot niistä, jotka kuulemma ovat hyväksytyt Bangkokin päässä. Saimme nyt kuitenkin myös alkuperäiset kopiot, jotka seilasivat Saksan ja Thaimaan välillä ties kuinka monta viikkoa. Meillehän piti tulla ilmoitus kun paperit ovat saapuneet Koh Samuin eläinsuojelujärjestöön. Mitäs lottoat, tuliko?

No ei ollut seitsemän oikein tuossa kupongissa. Eihän sieltä mitään ilmoitusta tullut. Eilen Hanne laittoi “ihan läpällä” viestiä, että olisikohan paperit kenties saapuneet kun olemme poistumassa saarelta kolmen päivän jälkeen? Viesti oikein yllätti, paperit todellakin olivat saapuneet! Milloin ne olivat saapuneet, sitä emme tiedä. Varmaan olivat lojuneet pöydällä kaksi viikkoa, mutta kun eläinsuojelujärjestön rouva ei osaa kirjoittaa Hannen nimeä oikein vaikka miten yrität selittää, niin eipä ollut viesti tullut meille asti. Mikäli sellaista koskaan on lähetettykään.

Näkemiin Koh Samui, tuskin tapaamme enää

Perjantaiaamuna suuntaamme nokamme kohti Bangkokia ja seuraavan kerran kirjoitammekin blogia Thaimaan pääkaupungin kattoterasseilta. Kilometrejä on taitettavana aivan liikaa, mutta eipähän tarvitse itse ajaa. Varmasti postailemme matkalta ainakin jotakin kuvaa ja Insta Storya, joten kannattaa laittaa viimeistään nyt meidät seurantaan Instagramissa. Samat setit tulee kyllä myös toki Facebookiinkin, joten laita ihmeessä meidät seurantaan myös siellä!

Millaista postausta sinä haluaisit lukea Bangkokista? Kerro kommenteissa niin palaamme asiaan myöhemmin!

Kommentoi