Viimeiset viikot Koh Samuilla ja avautumista Suomen koronatilanteesta

Home / Aasia / Viimeiset viikot Koh Samuilla ja avautumista Suomen koronatilanteesta
Bianca, tuo riiviöistä pahin.

Aloitetaan säästä, kuten kaikki tylsät suomalaiset keskustelut aina alkavat. Samuilla ei sada enää. Se säästä, seuraavaksi uutisiin.

Edellisessä postauksessa kerroimme, että olemme hankkimassa viimeinkin kyytiä Koh Samuilta Bangkokiin ja nyt se matka on varattu. Yhdeksäntuhannen bahtin hinnalla saimme siis varattua itsellemme yksityiskyydin suoraan Bangkokin lentokentälle. Miksi suoraan lentokentälle, eikä keskustaan? Koska keskustaan meneminen olisi maksanut 3000 bahtia ekstraa, siksi. Otamme sitten lentokentältä taksin tai muun vaihtoehdon ja menemme siitä majapaikkaan, missälie se sitten onkaan.

28.päivä elokuuta lähdemme siis jo aikaisin aamulla kohti lauttaterminaalia, josta matka jatkuu pääkaupunkiin. Saa nähdä miltä tuntuu kevyt 15 tunnin istuminen perseessä tai miltä kissoista tuntuu kun eivät voi kunnolla jaloitella tuona aikana. Se jää nähtäväksi, he varmaan odottavat matkaa yhtä innoissaan kuin mekin. Sen mitä pölypallojen syömiseltä ehtivät mitään ajatella.

iday koh samui
iDay Tour & Travel järkkäsi meille edulliset kyydit Bangkokiin, kiitos heille!

Vituikshan se meni

Kissoista puheenollen; olemme VIIMEIN saaneet kaikki kissojemme paperit itsellemme. Emme tietystikään alkuperäisenä versiona, vaan sähköpostitse, koska fyysinen rabiestulos seilaa jossainpäin maailmaa Saksan ja Thaimaan välillä. Samalla saimme myös kaikkien muidenkin eläimiään Samuilta poishaluavien rabiestestitulokset sähköpostiin, koska GDPR toimii Samuilla todella hyvin. Jos joku kyselee missä Daisyn tai Popcornin tulokset ovat, voitte ottaa meihin yhteyttä. Näillä papereilla ette tee mitään, mutta kuitenkin.

Asiathan nyt eivät tietysti muutenkaan menneet kuin siellä kuuluisassa Strömsössä, vaan aivan päin vittua, kuten meillä tuppaa aina menemään.

Kuten aiemmin kerroimme,  Bangkokissa meille hoitaa kissojen vientipaperit Relo4Paws-niminen yritys, jota suosittelemme KAIKILLE. Lähetimme heille jo saamamme paperit, mitä meillä tällä hetkellä kissoista on, niin rokotekirjoista aina rabiestuloksiin asti. Ja jokaikisessä toimittamassamme tiedostossa oli jotakin pielessä. Jotain oli väärin, jotain puuttui ja rabiestestien tuloksetkin oli toimitettu väärällä tavalla ja näillä tiedoilla kissoja ei maasta pois saa. Tässä vaiheessa Markus oli jo menossa polttamaan koko Dogs And Cats Rescuen toimipisteen, sillä hänellä veri kiehui päässä Hannen itkiessä vieressä silmiä päästään.

No, toimipiste kuitenkin säilyi, sillä saimme vinkkejä miten asiaa kannattaa lähteä ratkaisemaan. Tässä vierähtikin mukavat kolme päivää kun puutteita sitten korjailtiin aina eläinlääkärin (M.A. Vet Clinic on kyllä ehdottomasti Samuin paras eläinlääkäriasema) toimesta kaikenmaailman puheluihin ja mailien lähettelyihin. Olimme useaan kertaan yhteydessä Dogs And Cats Rescueen, sekä saksalaiseen laboratorioon, kysyäksemme voisimmeko saada uudet tulokset labrasta suoraan meidän omaan sähköpostiimme, ilman Dogs And Catsin välikättä. No sehän nyt ei tietenkään onnistunut sormia napsauttamalla, vaan asiaa yritettiin selvittää ties kuinka moneen kertaan. Onneksi Hanne sai viimein taottua asian DCRS:n pitäjän päähän ja saimme vihdoinkin paperit sähköpostiimme, oikealla tavalla toimitettuna ja oikeassa muodossa. Lopuksi saimme myös Relo4Pawsista viestin, että nyt näyttää kaikki hyvältä. Silti on pieni pelko perseessä että näinköhän..

baozi kissa
Nämä elikot ovat aiheuttaneet niin paljon stressiä, että elinikä on varmastikin lyhentynyt parillakymmenellä vuodella.

Suomen koronatilanne; WTF?

Loppuun on vielä vähän pakko lisätä ihmettelyä Suomen nykyisestä koronatilanteesta ja siihen suhtautumisesta. Niin että mitähän vittua siellä oikein ajatellaan? Tänään uutisotsikoissa on ollut aiheena maskisuositus. Ei siis maskipakko, vaan suositus. Ja nyt siellä mietitään otetaanko maskisuositus käyttöön heti, vai vasta korona-aallon toisessa vaiheessa, ehkä kenties vasta kolmannessa? Maskisuositus on muutenkin aivan täysi vitsi, samoin kuin omaehtoinen (eli vapaaehtoinen) karanteeni. Eli paska pitää ensin ajaa tuulettimen läpi, jotta näkee kuinka ruskeaksi tapetti muuttuu? Säästääpähän maalikuluissa.

markus maski thaimaa
Markuksen jokapäiväinen “Siwan-ryöstäjäasu”, hupparilla tai ilman.

Tässä kun on huhtikuusta asti ollut Thaimaassa maskipakko sakon uhalla, niin on jotenkin älytöntä että se on jossainpäin maailmaa niin iso ongelma. Emme itsekään ennen tätä mitään maskeja pitäneet, mutta hyvin siihen on tottunut ja kyllä; se kasvoilla voi hengittää.

Pakko myös mainita nuo äskettäin uutisissa olleet Amarillo– ja Linnanmäki-keissit, joissa mahdollisia sairastuneita voi olla kymmeniä tai jopa satoja. Linnanmäelläkin asia selvisi vasta viikkoa myöhemmin. Kuinka vaikeaa on saada ovelle listaa, jonne otetaan ylös sisääntulleiden nimi ja puhelinnumero, jotta mahdollisesti voidaan selvittää keitä alueella on ollut ja milloin? Tai tehdä tähän vaikka puhelinappi kuten Thaimaa (ja moni muukin valtio) on tehnyt. Miten tätä ei ole Suomessa, jossa mobiilisovellukset ovat niin hottista ja niiden kehittäjiä löytyy pilvin pimein? Kysymmepähän vaan.

Mikäli asut Suomessa; näkyykö siellä näitä “kansanmaskeja” katukuvassa yhtäkään? Tai kasvosuojuksia ylipäätänsä? Näkyykö siellä koko koronavirus missään muualla kuin uutisotsikoissa?

Muista myös seurata meitä Facebookissa, sekä Instagramissa!

Kommentoi