Viimeiset viikot Koh Samuilla ja avautumista Suomen koronatilanteesta

Bianca, tuo riiviöistä pahin.

Aloitetaan säästä, kuten kaikki tylsät suomalaiset keskustelut aina alkavat. Samuilla ei sada enää. Se säästä, seuraavaksi uutisiin.

Edellisessä postauksessa kerroimme, että olemme hankkimassa viimeinkin kyytiä Koh Samuilta Bangkokiin ja nyt se matka on varattu. Yhdeksäntuhannen bahtin hinnalla saimme siis varattua itsellemme yksityiskyydin suoraan Bangkokin lentokentälle. Miksi suoraan lentokentälle, eikä keskustaan? Koska keskustaan meneminen olisi maksanut 3000 bahtia ekstraa, siksi. Otamme sitten lentokentältä taksin tai muun vaihtoehdon ja menemme siitä majapaikkaan, missälie se sitten onkaan.

28.päivä elokuuta lähdemme siis jo aikaisin aamulla kohti lauttaterminaalia, josta matka jatkuu pääkaupunkiin. Saa nähdä miltä tuntuu kevyt 15 tunnin istuminen perseessä tai miltä kissoista tuntuu kun eivät voi kunnolla jaloitella tuona aikana. Se jää nähtäväksi, he varmaan odottavat matkaa yhtä innoissaan kuin mekin. Sen mitä pölypallojen syömiseltä ehtivät mitään ajatella.

iDay Tour & Travel järkkäsi meille edulliset kyydit Bangkokiin, kiitos heille!

Vituikshan se meni

Kissoista puheenollen; olemme VIIMEIN saaneet kaikki kissojemme paperit itsellemme. Emme tietystikään alkuperäisenä versiona, vaan sähköpostitse, koska fyysinen rabiestulos seilaa jossainpäin maailmaa Saksan ja Thaimaan välillä. Samalla saimme myös kaikkien muidenkin eläimiään Samuilta poishaluavien rabiestestitulokset sähköpostiin, koska GDPR toimii Samuilla todella hyvin. Jos joku kyselee missä Daisyn tai Popcornin tulokset ovat, voitte ottaa meihin yhteyttä. Näillä papereilla ette tee mitään, mutta kuitenkin.

Asiathan nyt eivät tietysti muutenkaan menneet kuin siellä kuuluisassa Strömsössä, vaan aivan päin vittua, kuten meillä tuppaa aina menemään.

Kuten aiemmin kerroimme,  Bangkokissa meille hoitaa kissojen vientipaperit Relo4Paws-niminen yritys, jota suosittelemme KAIKILLE. Lähetimme heille jo saamamme paperit, mitä meillä tällä hetkellä kissoista on, niin rokotekirjoista aina rabiestuloksiin asti. Ja jokaikisessä toimittamassamme tiedostossa oli jotakin pielessä. Jotain oli väärin, jotain puuttui ja rabiestestien tuloksetkin oli toimitettu väärällä tavalla ja näillä tiedoilla kissoja ei maasta pois saa. Tässä vaiheessa Markus oli jo menossa polttamaan koko Dogs And Cats Rescuen toimipisteen, sillä hänellä veri kiehui päässä Hannen itkiessä vieressä silmiä päästään.

No, toimipiste kuitenkin säilyi, sillä saimme vinkkejä miten asiaa kannattaa lähteä ratkaisemaan. Tässä vierähtikin mukavat kolme päivää kun puutteita sitten korjailtiin aina eläinlääkärin (M.A. Vet Clinic on kyllä ehdottomasti Samuin paras eläinlääkäriasema) toimesta kaikenmaailman puheluihin ja mailien lähettelyihin. Olimme useaan kertaan yhteydessä Dogs And Cats Rescueen, sekä saksalaiseen laboratorioon, kysyäksemme voisimmeko saada uudet tulokset labrasta suoraan meidän omaan sähköpostiimme, ilman Dogs And Catsin välikättä. No sehän nyt ei tietenkään onnistunut sormia napsauttamalla, vaan asiaa yritettiin selvittää ties kuinka moneen kertaan. Onneksi Hanne sai viimein taottua asian DCRS:n pitäjän päähän ja saimme vihdoinkin paperit sähköpostiimme, oikealla tavalla toimitettuna ja oikeassa muodossa. Lopuksi saimme myös Relo4Pawsista viestin, että nyt näyttää kaikki hyvältä. Silti on pieni pelko perseessä että näinköhän..

Nämä elikot ovat aiheuttaneet niin paljon stressiä, että elinikä on varmastikin lyhentynyt parillakymmenellä vuodella.

Suomen koronatilanne; WTF?

Loppuun on vielä vähän pakko lisätä ihmettelyä Suomen nykyisestä koronatilanteesta ja siihen suhtautumisesta. Niin että mitähän vittua siellä oikein ajatellaan? Tänään uutisotsikoissa on ollut aiheena maskisuositus. Ei siis maskipakko, vaan suositus. Ja nyt siellä mietitään otetaanko maskisuositus käyttöön heti, vai vasta korona-aallon toisessa vaiheessa, ehkä kenties vasta kolmannessa? Maskisuositus on muutenkin aivan täysi vitsi, samoin kuin omaehtoinen (eli vapaaehtoinen) karanteeni. Eli paska pitää ensin ajaa tuulettimen läpi, jotta näkee kuinka ruskeaksi tapetti muuttuu? Säästääpähän maalikuluissa.

Markuksen jokapäiväinen ”Siwan-ryöstäjäasu”, hupparilla tai ilman.

Tässä kun on huhtikuusta asti ollut Thaimaassa maskipakko sakon uhalla, niin on jotenkin älytöntä että se on jossainpäin maailmaa niin iso ongelma. Emme itsekään ennen tätä mitään maskeja pitäneet, mutta hyvin siihen on tottunut ja kyllä; se kasvoilla voi hengittää.

Pakko myös mainita nuo äskettäin uutisissa olleet Amarillo– ja Linnanmäki-keissit, joissa mahdollisia sairastuneita voi olla kymmeniä tai jopa satoja. Linnanmäelläkin asia selvisi vasta viikkoa myöhemmin. Kuinka vaikeaa on saada ovelle listaa, jonne otetaan ylös sisääntulleiden nimi ja puhelinnumero, jotta mahdollisesti voidaan selvittää keitä alueella on ollut ja milloin? Tai tehdä tähän vaikka puhelinappi kuten Thaimaa (ja moni muukin valtio) on tehnyt. Miten tätä ei ole Suomessa, jossa mobiilisovellukset ovat niin hottista ja niiden kehittäjiä löytyy pilvin pimein? Kysymmepähän vaan.

Mikäli asut Suomessa; näkyykö siellä näitä ”kansanmaskeja” katukuvassa yhtäkään? Tai kasvosuojuksia ylipäätänsä? Näkyykö siellä koko koronavirus missään muualla kuin uutisotsikoissa?

Muista myös seurata meitä Facebookissa, sekä Instagramissa!

9 thoughts on “Viimeiset viikot Koh Samuilla ja avautumista Suomen koronatilanteesta

 1. Asumme Espanjassa mutta olemme viettäneet kesän Suomessa, ja kyllä, siis ei, näy maskeja katukuvassa. Viimeisen kolmen viikon aikana olen nähnyt yhden henkilön käyttävän maskia, koska hänen läheisensä kuuluu riskiryhmään. Sitä ennen ehkä kolmella muulla alkukesästä kaupassa. Täällä se virus unohtuu… Kunnes taas muistuu mieleen uutisia katsoessa.

  Tykkää

  1. No tätä me vähän arvelimmekin että se menee. Oletettavasti kauppojen kassoilla on muovipleksit mutta muuten ei oikeastaan mitään.

   Josko sitten niistä seuraavista aalloista opittaisiin jotakin ja muutoksia tehtäisiin.

   Mukavia päiviä sinne Espanjaan ja toki myös Suomeen!

   Tykkää

 2. Kuljin tänään isäni kanssa Helsingin keskustaan lähijunalla, ja meidän lisäksemme näimme yhden ihmisen maski päällä paluumatkalla. Menomatkalla ei ketään. Jotenkin vaikea käsittää. Täällä toitotettiin liikaa, koko kevät, sitä valheellista mantraa että maski ei edes suojaa itseä, vaan ainoastaan muita, jos itse kantaa virusta. Ja kukaanhan ei omasta mielestään kanna.

  Huvittavaa myös on, että vaikka noudattaisi tuota ”omaehtoista karanteenia” aivan ohjeen mukaan, siinä saa silti käydä töissä ja koulussa, koska ne ovat ”välttämättömiä menoja”. 😳 En voi käsittää, mitä virkaa on karanteenilla, jossa voi kuitenkin käydä esim. avokonttorissa töissä. Ja ihmekös tuo kun Kreikassa lomakohteissa on taas tartunnat nousussa, sinne kun piti niin monen päästä tänäkin kesänä…

  Tykkää

  1. Kuulostaa juurikin siltä mitä ajateltiinkin. Varsinkin tuo ”kukaanhan ei omasta mielestään” joka nyt tuntuu olevan monella aina mielessä muutenkin. Mutta syynä todnäk on juurikin tuo ettei maski suojaa sitä tai tätä, olemme kuulleet tätä jopa suomalaiselta sairaanhoitohenkilökunnalta.

   Omaehtoinen karanteeni nyt on aivan täysi vitsi koska sillä ei ole mitään valvontaa ja siihen nyt vaan pitäisi luottaa että ihmiset tekee miten sanotaan ja sehän nyt ei ainakaan toimi.

   Samoin tuo millaisia lentokentillä ovat toimenpiteet maahansaapuville: Jaetaan esitteitä ja päästetään sitten matkoihinsa.

   Liked by 1 henkilö

 3. Kävin Helsingissä ja lähijunassa olin ainut kasvomaski naamalla. Lautalla Viroon näin vain yhden toisen henkilön maskissa. Paluumatkalla itselläni ei krapulassa sitten ollut motivaatiota pitää maskia, kun ei kukaan muukaan pitänyt. Virossa kirpparin ostosjonossa laitoin maskin naamalle mielenosoituksellisesti, kun muut jonottajat eivät kunnioittaneet yhtään turvavälejä, vaan käyttivät väljyyden hyväkseen ja etuilivat.

  Minusta vaikuttaa, että Suomessa monet ovat käsittäneet maskin olevan yhtä tyhjän kanssa, jos sitä on klähmii käsillään. Minusta taas on ihan selvää, että levitän vähemmän omia pärskeitäni esim. puhuessani, jos minulla on edes jotain, mitä vain, suuni ja nenäni edessä.

  Tykkää

  1. No tuo sinun viimeinen lauseesihan kiteyttikin kaiken sen, miksi sitä maskia pitäisi pitää. Hyvinpä se maskipakko osaltaan pysäytti viruksen leviämisen täälläkin. Toki rajoitukset ovat muutenkin hyvin tiukat.

   Ja kiitos vielä kommentistasi!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s