Uuden vuoden toiveet ja haaveet

Uuden vuoden toiveet ja haaveet

Yritimme tuossa fiilistellä jotakin aihetta kirjoittaa postausta, mutta ei oikein tullut mieleen. Samoista asioista kun ei jaksa aina marista, joten pakko on vaihtaa välillä levyä. Tultiin siis siihen tuttuun ja turvalliseen lopputulokseen; haetaan inspiraatioita ja aiheita muilta! Tämä ei sinänsä ole ikinä mitenkään haastavaa, sillä aina sitä löytää tiensä bloggaajien runkk… krhm siis vaikuttajarinkiin, josta voi sitten kivasti poimia muiden kirjoittamia postauksia ja kehitellä niistä omat versionsa. Niin tehdään nytkin, kun listaamme alle vuoden 2023 toiveet ja haaveet. Ei siis lupauksia, ehei sentään. Näistäkään todnäk ei toteudu yksikään, kun sitten vuoden lopulla näitä luetaan läpi.

Alkoholin vähentäminen

Nyt joku tietysti kuvittelee että olemme jotain deeguja, jotka vetävät vähintään kuusi kaljaa aina iltapäivästä ja viikonloppuisin sitten kahdella kädellä ja Pohjanmaan kautta. Ei sentään, mutta kyllä sitä tulee otettua pari kaljaa viikonloppuisin kun “on ollut niin rankka työviikko”. Ja välillä ihan vaan tiistai-iltaisinkin, kun ollaan tehty tortilloja ja tortilloja ei voi syödä ilman pullollista Coronaa.

Tuohon nyt olisi tarkoitus tehdä vähän muutosta. Joka viikonloppu ei tarvitsisi “palkita itseään” ottamalla pari huikkaa tai viinilasillista (jolloin on itseasiassa pakko juoda koko pullo, koska muuten menee hukkaan), vaan kehittää sitten jotain muuta kurkunkostuketta. Vaikka sitten Cokista, jos ei muuta. On sekin nyt sentään parempaa. Mehuja emme juo, sillä niitä juovat vain lapset.

Aktiivisempi bloggaaminen ja kuviin panostaminen

Tämä blogi on meillä jäänyt tooodella vähäiselle ylläpidolle sen jälkeen, kun palasimme Suomeen. Sinänsä toki myös ymmärrettävääkin, koska ulkomailla reissatessa oli niin paljon virikkeitä ja kaikkea inspistä tehdä kaikkea ja kertoa siitä sitten muille. Mutta sitten se vähän lässähti, kun emme vain yksinkertaisesti tiedä mistä kirjoittaa. Ja sen takia tämä on tämmöistä saman asian toistoa jatkuvasti. Aluksi ajattelimme että “Käydään katselemassa mitä kirppiksillä on ja tehdään sitten vaikka esittelyjä niistä löydöistä“. No niistä ei ole paljoa kirjoiteltu, kun viimeisin kirppislöytöpostaus on liki kahden vuoden takaa.

Olemme me kirpputoreilla kyllä käyneet, mutta kertaakaan emme ole ostaneet mitään, kun ei vaan tunnu löytyvän edes pientä asiaa jonka voisi huolia itselleen. Tai sitten kun löydät jonkun kivan sisustuselementin, niin se sitten maksaakin aivan naurettavan paljon. Joku oli saamari löytänyt itselleen Tamagotchin kirpparilta (maininta postauksen kommenteissa)!

Josko tähän nyt saisi tänä vuonna vähän enemmän panostettua. Viime vuonna olemme postanneet huikeat 19 postausta, joista pari on vieläpä yhteistöitä. Valtaosa postauksista näyttää olevan ulkomaanmatkoilta, joita meille (toivottavasti) on tänäkin vuonna tulossa. Saadaan taas vähän lisää sisältöä tännekin. Yhteistyöpostauksia ei ainakaan näillä näkymin tarvitse meidän blogissamme lueskella, koska mitään ei ole tiedossa. Ellei nyt joku sattuisi tämän postauksen löytämään ja tarjoamaan jotain mielenkiintoista joka liittyisi autoiluun Euroopassa? Winkediwink!

Blogin ulkoasuun panostaminen olisi myös iso asia, johon meidän tulisi panostaa enemmän. Hanne hankkikin itselleen tuollaisena hetken heräteostoksena uudenkarhean Canon 6D Mark 2:n (ihan tuommonen kiva heräteostos tammikuun kunniaksi), jota olisi nyt hyvä sitten myös käyttääkin. Huono puoli tuollaisissa kameroissa on toki aina koko ja vaiva, kun puhelimella nopean räpsyn ottaminen on niin paljon helpompaa. Kuvanlaadussahan sen sitten näkeekin; puhelin ei tule ikinä korvaamaan järjestelmäkameraa vaikka Nokian edustaja näin aikoinaan väittikin (harmi kun postaus on maksumuurin takana). Tämän takia tässäkään postauksessa ei ole kuvia (kansikuvan lisäksi). Mieluummin jätetään lisäämättä, kuin lisätään paskoja.

Saatoit myös huomata, että blogissamme on nykyään Google-mainokset. Ellet sitten omista jonkinsortin mainoksenestopalvelua, mikä on totta kai ihan fine ja suositeltavaakin. Käytämme itsekin näitä, emmekä tietenkään halua että kukaan näkee ärsyttäviä mainoksia blogissamme mitenkään pakotettuina. Mutta fakta vain on se, että blogin ylläpitämisessä on omat rahalliset menonsa ja koska tätä blogia kuitenkin lukee yllättävänkin monta ihmistä, niin ihan mukava siitä on jotain vähän saada takaisinkin.

Emme oikeastaan koskaan tee mitään kaupallisia yhteistöitä rahaa vastaan (olemme tehneet vain yhden tällaisen) ja se raha mitä tulee, tulee affiliate-linkkien kautta (SafetyWing ja LOOV). Nyt liki vuoden väännön jälkeen saimme viimein Googlen mainokset toimimaan, joten nytpä täällä näkyy hieman mainoksiakin. Nyt sitä rahaa vasta tuleekin! Jumankauta viime kuussa tuli 2,23 euroa. Tällä menolla meillä on vuoden lopussa melkein kolmekymppiä kasassa. Sitten voimme tilata vaikka blogipizzat!

Kämppä Krunasta ja siihen panostaminen

Kun lähdemme “syssymmällä” etsimään uutta kämppää, toivomme löytävämme sellaisen Helsingin Kruununhaasta, eli Helsingin yhdestä vanhimmista arvoalueista. Oikeastaan vain siksi, että Krunassa on kivoimman näköiset talot ja alue on mukavan rauhallinen. Samalla se tuntuu vähän kuin kylältä kaupungin sisällä. Mitään isoja markettejahan Krunassa ei ole, mutta ei ole tarkoituskaan. Hannehan on asunut tällä alueella aiemminkin, joten alue on varsin tuttu.

Olisihan se oikein kiva saada oma asunto Krunasta (tai mistä vaan Helsingistä) mutta se ei taida olla ikinä mahdollista, ellei nyt tule jotain järjetöntä lottovoittoa. Mitä tuskin tulee, kun emme edes lottoa. Sinänsähän se on aina vähän tylsä asua makean näköisessä kämpässä, joka ei kuitenkaan ole oma, mutta tällä mennään.

Myös asuntoon olisi mukava panostaa enemmän niin, että se tuntuisi oikeasti kodilta. Hankkimalla sellaiset huonekalut, jotka miellyttävät silmää ja ovat omanlaista tyyliä, sekä myös kestäviä. Toki sellaisia meillä on aikalailla nytkin, mutta tämänhetkinen asunto ei vain oikein tunnu kodilta eikä tähän jaksa (varsinkaan tässä vaiheessa) panostaakaan. Siksi tämä myös näyttää keskeneräiseltä ja aika tyhjältä. Plus että tämä on aivan saamarin iso verrattuna siihen, millaista me tarvitsemme. Se nyt on ainakin selvää, että me emme kolmiota tarvitse vaikka kuinka se alkuun kuulostikin kivalta. Pieni kaksio on paljon toimivampi meille.

Osakesijoitukset

Aloitimme osakesäästämisen reilu vuosi sitten ja olemme nyt jo pikkuisen sieltä saaneet voittoakin. Emme nyt mitenkään suuresti, mutta kuitenkin jotain ja pääasia on, ettemme ole tappiolla. Edellisvuonna kokeilimme miltä bitcoin-pelleily maistuu ja se kyllä on aikamoinen tivoli. Tilastoseurantaa tulee tehdä vähintään kerran päivässä ja sillä hetkellä kun piikki on korkealla suuntaan tai toiseen, pitää tehdä ratkaisevia peliliikkeitä.

Onneksi jäimme voitolle (noin 700%) mutta koska sijoitussumma oli vain muutamia kymppejä, niin ei siinä nyt mitenkään päätähuimaavaa tiliä tehnyt. Mutta kokeiltiin millainen tuo maailma oli ja jätimme leikin kesken ns. huipulla. Mieluummin panostamme sitten vaikka osakkeisiin, jotka ovat ehkä helpommin ymmärrettävissä. Jos muuten on antaa jotain hyviä osakevinkkejä, niin saa ottaa yhteyttä vaikka mailitse hopintomyboots(at)gmail.com. Kunhan puhut asiasta kuin viisvuotiaalle, niin menee meillekin sitten oikeasti perille, sillä osakesijoittamisesta emme oikeasti tiedä juuri mitään. Olemme tuutaneet nytkin rahat niihin jotka kuulostavat varmoille, mutta pienivoittoisille sijoituksille.

Blogin laajentaminen muualle

Edellisessä postauksessa jo mainitsimme asiasta, joka laajentaa tätä blogia aivan uusiin sfääreihin. Sitä nimittäin olemme tekemässä, kun avaamme Hop Into My Boots Onlyfan… Youtube-tilin. Tai no itseasiassahan meillä on jo sellainen, on ollut jo neljä vuotta. Mutta olemme postailleet sinne vain paskoja koosteita, jossa soi aina joku ärsyttävä rimputusmusiikki taustalla. Näissä on ollut enemmänkin syynä purkaa tuota kovalevyille kertynyttä videomateriaalia koosteeksi, jotta voidaan sitten joskus fiilistellä videoita. Mutta käy ihmeessä tsekkaamassa miltä kanava näyttää ja millasia videoita siellä on. Uusin on itseasiassa vasta reilun viikon vanha, kun tuuttasimme sinne kaiken järkevän materiaalin mitä Marokkon-reissusta tuli kuvattua.

Jatkossa tarkoitus olisikin panostaa vloggaamiseen, eli videoblogin tekoon, tekemällä sellaisia MyDay-tyyppisiä videoita eri reissuilta. Tämä olisi tarkoitus aloittaa kuitenkin vasta Eurotripillä, jonne lähdemme keväällä. Tiedä sitten mitä siitäkin ja tulee, sillä ongelmiakohtia on muutama. Ensinnäkin se, että emme ole varmaan kovin hyviä kameran edessä (emme kyllä takanakaan), joten aikamoista cringeshowtahan se tulee varmasti olemaan. Varsinkin kun tarkoitus on tehdä se englanniksi (koska näkyvyys).

Toinen hidastava tekijä on työ; kun pönötät liki 40h läppärillä tekemässä aspaduunia niin sen jälkeen pitäisi vielä istua 3-6 editoimassa videoita. Ja jossain vaiheessa vielä kuvatakin niitä. Kolmas hidastava tekijä onkin sitten blogi. Kumpaan panostaa? Videoihin vai kirjoittamiseen? Todennäköisesti panostamme enemmän kirjoittamiseen koska sen osaamme ja videot tulevat sitten perässä. Saatte sitten nähdä minkälaista rallienglantia täältä väännetään! “Welkome tu aur tsännel koold Hoppintomaiboots. Tis is Hanne änd mai neim is Markus änd vii aar nau in Australi eiku mit missä me ollaa eiku nii vii aare nau in Austria. Lets kou!”.

Sun toiveet ja haaveet?

Kyllähän tähän saikin yllättävän monta toivetta ja haavetta koottua, kun vähän kävi miettimään. Tulipahan tässä kirjoitellessa itseasissa pari uutta postausideaakin mieleen. Yleensä blogin kirjoittaminen meillä alkaa sanoilla “Pitäskö kirjottaa blogia? Mistähän sitä kirjottais? No emmä tiiä, koitetaan nyt yrjötä jotain paskaa näppikselle ja katsoa tuleeko siitä mitään“. Ja tätä siitä sitten tulee.

Kommentoi jos on kommentoitavaa ja seuraa Instassa jos on fiilistä! Facebookissakin voi, mutta emmepä me siellä kovin aktiivisia ole.

Onko sulla mitään toiveita, haaveita tai lupauksia tälle vuodelle?

Kommentoi