SafetyWing: Jatkuva matkavakuutus diginomadeille

@SafetyWing

Kiinnostaako diginomadin elämä? Onko tullut mieleen vakuutusasiat? Niitä ei todellakaan pidä unohtaa ja jatkuvalle matkaajalle sopivan terveysvakuutuksen löytäminen voi olla vaikeaa. Varsinkin sellaisen, joka turvaa myös koronaan sairastumisen. Onneksi on SafetyWing, diginomadin terveysvakuutus, joka on samalla myös jatkuva matkavakuutus.

*Tämä postaus on yrityksen SafetyWing sponsoroima ja sisältää mainoslinkkejä. Mikäli teet ostoksen käyttämällä postauksessa mainittuja linkkejä, me saamme palvelusta pienen palkkion, mutta se ei vaikuta sinun maksamaasi hintaan.

Kattaako kotimaasi matkavakuutus varmasti pitkäaikaisen matkustamisen ja jos kattaa, millä hinnalla? Esimerkiksi Suomessa useimmat (tai kaikki) vakuutusyhtiöt kattavat vain 45 päivän yhtäjaksoisen matkan, ellet erikseen maksa lisähintaa pidennyksestä. Monilla vakuutusyhtiöillä on myös aika tarkat rajat sille, mitä saat matkalla esimerkiksi harrastaa.

Esimerkiksi Suomessa matkavakuutus ei kata esimerkiksi ainakaan oletusarvoisesti laitesukelluksessa tai kiipeilylajeissa sattuneita vahinkoja. Lisäksi, jos päätätkin pidentää matkustusaikaasi, on matkavakuutuksen pidentäminenkin helposti useamman chattikeskustelun, puhelinsoiton tai sähköpostiviestin rumba.

Diginomadin terveysvakuutus / jatkuva matkavakuutus

Törmäsimme asiaa selvitellessämme yhdysvaltalaiseen SafetyWing-nimiseen vakuutusyhtiöön, joka on suunnattu nimenomaan pitkäaikaisesti matkustaville, tai esimerkiksi jatkuvasti reissussa oleville nomadeille ja etätyötä tekeville. Se siis toimii sekä pitkäaikasena jatkuvana terveysvakuutuksena, että matkavakuutuksena.

Kyseessä on sairasvakuutus matkustajille, jonka käyttöönotto on yhtä helppoa kuin vaikka Netflix-tilin avaaminen ja käyttökin on lähes samanlaista. Kyseessä on neljän viikon jaksoissa maksettava sopimus, jonka voi katkaista milloin tahansa. Sopimuksen voi aukaista missä ja milloin tahansa, joten tähän ei vaadita reissua tai edes yhteydenottoa kotimaahan.

439d5 hopintomyboots safetywing1

Mitä SafetyWing -vakuutus kattaa?

SafetyWing turvaa nimenomaan sinut ja sinun terveytesi, eli äkilliset sairastumiset ja onnettomuudet, mutta myös lentokoneen ruumaan kirjatut matkatavarasi ja viivästyneet/keskeytyneet matkat. Se ei siis koske esimerkiksi hajonneita tai varastettuja läppäreitä tai kameroita, mutta korvaa kadonneet matkatavarat, mikäli ne ovat oikein kirjattuna lennolle. Yksittäisen matkalaukkuun pakatun esineen arvo ei myöskään saa ylittää arvoltaan 500 Yhdysvaltain dollaria.

Jos vaikka sairastut äkillisesti, tai joudut liikenneonnettomuuteen (joka varsinkin Aasiassa on harmillisen yleistä) tai saat vaikka äkillisen hammassäryn, SafetyWingin vakuutus kattaa kulut maksimissaan 250 000 Yhdysvaltain dollariin asti. Eikä tässä vielä kaikki; SafetyWing kattaa myös koronavirus-COVID-19:n, mikäli vakuutuksen on aktivoinut ennen infektion saamista. SafetyWing on siis erittäin edullinen vakuutus koronavirusinfektion tutkimuksia ja sairaalamaksuja ajatellen. Ulkomailla ollessa jo pelkkä ambulanssikyyti saattaa maksaa satasia, jopa tuhansia euroja, puhumattakaan leikkauksista.

Toisin kuin moni kotimaan vakuutus, SafetyWing kattaa myös melko laajasti erilaiset aktiviteetit ja harrastukset matkan aikana. Näihin kuuluu esimerkiksi laitesukellus, skeittaus, maastopyöräily ja useat vesiurheilulajit.

SafetyWing turvaa myös lapset, joiden ikä on kahden viikon ja kymmenen vuoden välillä, ilman lisäkustannuksia. Ja maksimissaan yksi lapsi per aikuinen tai kaksi lasta per perhe.

Mitä SafetyWing ei kata?

SafetyWingin Nomad-vakuutus ei kata kuitenkaan ihan kaikkea, kuten esimerkiksi syöpähoitoja, rutiinitarkastuksia (eli jos sinulla on vaikka säännöllisiä tarkastuskäyntejä vaativa sairaus) tai kroonisia sairauksia.

Se ei myöskään kata mielenterveydellisiä ongelmia, eikä esimerkiksi sukupuolitauteja, joten muista ehkäisy vakuutuksesta huolimatta. Onhan se vanteilla vetely kieltämättä mukavampaa, mutta älä sitten kitise jälkikäteen.

Täysi kuvaus kaikesta SafetyWingin korvauspalveluista löytyy tämän linkin takaa.

5bff6 hopintomyboots safetywing2

Kuka SafetyWingin vakuutuksen voi ottaa ja mitkä maat se kattaa?

Vakuutuksen voi ottaa kuka tahansa täysi-ikäinen, poislukien Iranin, Pohjois-Korean tai Kuuban kansalaiset ja sen laajuus kattaa kaikki maat edellämainittuja lukuunottamatta. Pienenä lisämainintana kuitenkin, että mikäli sinut kidnapataan vaikkapa Somaliaan, Nigeriaan tai Afganistaniin, nostaa SafetyWing kätensä pystyyn ja joudut luottamaan johonkin aivan muuhun apuun kuin matkavakuutukseen. Kuten Boeing AH-64 Apache-taisteluhelikopteriin.

SafetyWing on lisännyt myös sivuilleen Borderlessiksi nimetyn palvelun, joka on eräänlainen “koronakartta”. Täältä näkee kaikki ajantasaiset koronarajoitukset ja -vaatimukset sekä matkustusrajoitukset maakohtaisesti. Kartalla on huomioitu myös muutkin poikkeustilanteet, mitä nyt milloinkin maailmalla sattuu tapahtumaan.

Entäs jos käyn välillä kotimaassa?

Vakuutus kattaa kotimaan vierailut, mutta tietyin rajoituksin. Jokaisen 90 vuorokauden aikajaksossa voit käydä kotimaassa 30 vuorokauden aikajakson (eli kolmen kuukauden aikana sinun tulee olla kaksi kuukautta pois kotimaasta). Kotimatkan vierailun tarkoituksena ei saa olla sairaanhoidon haku kotimaasta.

Yhdysvaltalaisille kuitenkin poikkeus, sillä he saavat oleskella kotimaassa vain 15 vuorokautta kolmenkymmenen sijasta.

Jos vietät aikaa kotimaassa pidempään, matkavakuutus katkeaa siihen asti kunnes poistut taas maasta. Et voi myöskään saada ekstrapäiviä vakuutukseesi.

a6423 hopintomyboots safetywing0

Kuinka peruutan vakuutuksen?

Samalla tavalla kuin minkä tahansa suoratoistopalvelun. Menet vain SafetyWingin kotisivuille ja perut/keskeytät jäsenyytesi. Veloitus kuitenkin tapahtuu aina neljän viikon jaksoissa. Voit kuitenkin saada hinnalle palautuksen, mikäli teet peruuntumisen ja asiasta ilmoittamisen tarpeeksi ajoissa.

Mutta mitä SafetyWing -vakuutus maksaa?

Tämähän tässä parasta onkin, sillä SafetyWing on yllättävänkin edullinen, ottaen huomioon sen kattavuuden laajuuden ja käytön helppouden. Neljän viikon jakso maksaa iästä riippuen alkaen 42 Yhdysvaltain dollaria. Yhdysvaltoihin matkaaville paketti on kalliimpi ja hinnat lähtevät 77 Yhdysvaltain dollarista ylöspäin. Hinnat riippuvat vakuutuksenottajan iästä ja nousevat kymmenen vuoden aikajaksoissa.

Mikäli Nomad-palvelu kiinnostaa, tarkemmat tiedot vakuutukselle löydät täältä.

Remote Health-terveysvakuutus

SafetyWing on lisännyt tarjontaansa myös Remote Health For Teams-nimellä kulkevan täyspalvelun yrityksille, joka mahdollistaa työntekijöiden vakuuttamisen firman puolesta. Aivan erinomainen vaihtoehto kansainväliseen yritystoimintaan, jossa työntekijöitä on ripoteltu ympäri Maapalloa kukin minnekin. Tai miksei myös vaihtoehdoiksi pienillekin etätoimistofirmoille, jossa työntekijöitä on vaikkapa eri mantereilla. Hintakaan ei ole paha, sillä hinnoittelu alkaa 80 dollarista per työntekijä.

Uusimpana SafetyWing-vakuutuksena on nykyään myös Nomad Health, joka on maailmanlaajuinen vakuutus ja kattaa myös kotimaan terveyshuollon. Eli siis se kaikista järein paketti massihenkilöille. Tämä sitten kattaa syöpähoidot ja muutkin selvästi vakavammat sairastumiset, sekä olemassaolevat vaivat, tapauskohtaisesti tietenkin. Hinnat alkavat reilusta 200 dollarista ja maksetaan kuukausittain vuosittaissopimuksella. Kallista, mutta toisaalta taas, mikä onkaan sinun terveytesi hinta?

Muista myös seurata meitä Facebookissa, sekä Instagramissa!

3bc1d hopintomyboots safetywing3

Kommentoi