Tämänhetkiset tunnelmat – vitun korona

Home / Eurooppa / Tämänhetkiset tunnelmat – vitun korona
Wienissä on lukuisia suihkulähteitä ja hienoja rakennuksia.

Otsikon mukainen fiilis on hyvin kuvaava tämänhetkistä tilannetta ajatellen. Tämän postauksen alkuperäinen idea oli kertoa mihin valtioon seuraavaksi suuntaamme, mutta eipä nyt sitten kerrotakaan. Tämänhetkiset tunnelmat ovat itseasiassa vähän kuin eläisimme Thaimaan korona-lockdownin ensiaskeleita uudelleen. Rajoituksia alkaa tulla yhä enemmän ja kohta on varmaan ravintolatkin pysyvästi kiinni aina tammikuuhun asti. Nytpä sitten pääsemme “nauttimaan” tästä samasta sirkuksesta uudelleen, samalla kun yritämme miettiä jatkoa seikkailuillemme. Sanommepahan vaan että voi vitun korona, et tehnyt tästä kovin helppoa.

Tämänhetkinen tilanne, kun Wienissä syksy on kauneimmillaan. Tosin kuvaa on käsitelty LOOVin Autumn-presetein.
Tämänhetkinen tilanne, kun Wienissä syksy on kauneimmillaan. Tosin kuvaa on käsitelty LOOVin Autumn-presetein.

Vitun korona – Itävallan koronarajoitukset

Kun tänne pari viikkoa sitten tulimme, pyörivät uudet koronavirustartunnat noin tuhannen uuden päivittäistapauksen tienoilla. Nyt niitä on lähemmäs kuusi tuhatta, joka päivä. Ja luku nousee radikaasti kokoajan, aivan kuten lähes kaikkialla muuallakin Euroopassa. Tästä syystä Itävallassakin otetaan järeämmät otteet käyttöön siirtämällä valtio koronavaiheen toiseen lockdowniin.

Tähän mennessä rajoituksiin on kuulunut maskipakko ravintoloissa, julkisissa tiloissa, sekä joukkoliikenteessä. Tämän lisäksi on myös erilaisia kokoontumisrajoituksia ja aukiolomäärityksiä. Asiakkaan on myös annettava yhteystiedot ravintoloihin ja juottoloihin mentäessä. Lämpötilamittauksia sentään ei vielä ole.

Itävallan uudet koronarajoitukset astuvat voimaan 3.11.2020 ja ovat voimassa ainakin kuun loppuun asti, yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Uudet rajoitukset ovat seuraavat:

  • Turismitarkoituksessa tehdyt matkat eivät ole sallittuja; hotellit voivat ottaa sisään ainoastaan työmatkoilla olevia. Mikäli turisti kuitenkin on ehtinyt majoittua hotelliin ennen lockdownin alkua, on hänellä lupa majoittua suunnitellun mukaisesti.
  • Ravintolat ja baarit tarjoavat ainoastaan noutoruoka-annoksia, eikä paikanpäällä ruokailu ole mahdollista. Tämä on varmaan erityisen vaikea paikka kahviloille, sillä Itävalta on tunnettu kahvilakulttuuristaan, eikä kukaan halua hengailla ulkona takki päällä juomassa Melangea pahvimukista. Vai onko tässä joku porsaanreikä tarjoamalla kahvi ulosmyyntinä terassille? Tuskin.
  • Suurin osa isoista tapahtumista on peruttu. Todennäköisesti siis myös normaalisti marraskuussa alkavat joulumarkkinat peruuntuvat tai vähintäänkin siirtyvät.
  • Museot, teatterit ja kulttuurilliset kohteet ovat suljettu.
  • Kaupat voivat olla auki normaalisti. Yleensäkin kaupat menevät täällä kiinni klo 20:00.
  • Maahan asetetaan ulkonaliikkumiskielto 12.11.2020 asti, joka tarkoittaa ettei ulkona saa hengailla klo 20:00 – 06:00 välisenä aikana ilman järkevää syytä. Ja nämä syyt todennäköisesti liittyvät työntekoon.

Lisää Itävallan koronarajoituksista voit lukea Austria.infosta.

Wienissä auringonlaskut maalaavat kaupungin oranssiksi. Tosin kuvaa on käsitelty LOOVin Autumn-presetein.
Wienissä auringonlaskut maalaavat kaupungin oranssiksi. Tosin kuvaa on käsitelty LOOVin Autumn-presetein.

Pois Itävallasta – seuraava kohde edelleen epäselvä

Nyt pääsemme mekin sitten nauttimaan koronan tuomista ongelmista, mutta eri tavalla kuin Thaimaassa. Pääsimme toki aiemmin kokemaan niin ulkonaliikkumiskiellon, ravintoloiden sulkemisen kuin Koh Samuin lukituksenkin, mutta nyt koemme kaiken uudelleen täällä Euroopassa. Samalla pääsemme myös kokemaan jälleen sen epävarmuuden, että mihin seuraavaksi menemme. Jäätäisiin kyllä Wieniin mielellämme, mutta asunnon ja työpaikan saaminen tuntuu olevan aika vaikeaa tai ainakin kallista. Siksi se ei ole tämmöisille vuoden pienituloisina nomadina eläneille oikein hyvä vaihtoehto.

Kesällähän me olimme vielä menossa Malesiaan, mutta se peruuntui maan suljettua rajansa. Sen jälkeen yksi maa kerrallaan Thaimaan ympärillä matki Malesiaa ja niin teki myös Thaimaa itse ja veti itseasiassa yksittäisetkin kaupungit ja saaretkin omiin pieniin kupliinsa, kuten teki myös Koh Samui. Siksihän me siis Eurooppaan tulimmekin. No kas kummaa, nyt jokainen maa vuorotellen tekee saman täälläkin. Kun vielä aikoinaan olimme menossa Itävallasta maahan A, on se vaihtoehto suljettu nyt pois. Samoin on myös vaihtoehdot B ja C ja itseasiassa moni muukin kirjain sen jälkeen, syystä taikka toisesta. Voi vitun korona minkä temput teitkään. Pahaa tekee ajatella niitä, jotka joutuvat oikeasti kärsimään koronasta paljon pahemmin, oli kyseessä sitten sairastuminen tai työpaikan menetys.

Onneksi hyvänä puolena meillä on se, että henkilökohtaisesti voimme mennä minne vaan, kunhan ei tarvitse matkustaa Itämeren yli. Ja kyllä se sopiva maakin vielä löytyy, onhan meillä tässä kaksi viikkoa aikaa, ennen kuin pitää vähintään asuntoa vaihtamaan. Tilanne maailmalla ei vaan näytä kovin hyvältä, kun katsoo tuota WorldOMetersin sivustoa.

EU-lemmikkipassin hommaaminen oli aika simppeli projekti, ainakin meille.
EU-lemmikkipassin hommaaminen oli aika simppeli projekti, ainakin meille.

EU-lemmikkipassi – valkoiset hurmurit lääkärissä

Nyt kuitenkin elämä helpottaa, kun koko perheellä on EU-passit! Myös kissoilla on nimittäin pienet lemmikkipassinsa, jotka itseasiassa ovat fyysisesti isommat kuin meidän omamme. EU-lemmikkipassin tekeminen oli itseasiassa varsin simppeli projekti ja maksoikin vain 20 euroa per katti. Syynä ehkä tähän oli se, että eläinlääkärin kysyessä onko heillä se ja se rokote annettu ja paperi kirjoitettu, vastasimme että he ovat Thaimaasta tuotuja katukissoja, joten heillä on KAIKKI paperit. Aivan sama mitä pyydetään, meiltä löytyy.

Eläinlääkäriin mentäessä siellä sitten hoitaja ja lääkäri kikattelivat yhteen ääneen, kun Baozi ja Bianca hurmasivat heitä yksi toisensa jälkeen. Vitivalkoiset kaksoset ovat selvästikin hellyyttävä näky. Itseasiassa meidät lentokentältä asunnolle vienyt taksikuski halusi jo ostaakin nämä lumenväriset siskokset ja meidän vuokranantajammekin on ollut sulaa vahaa tullessaan käymään ja nähdessään kyseiset karvapallot.

Kissat lääkärintarkastuksessa EU-lemmikkipasseja varten.
Kissat lääkärintarkastuksessa EU-lemmikkipasseja varten.
Niin söpöjä. Tosin vain nukkuessaan.
Niin söpöjä. Tosin vain nukkuessaan.

Hyvääkin kerrottavaa kuitenkin on

Jotain hyvää kuitenkin, ettei nyt mene taas pelkäksi marinaksi. Hanne sai oikean duunin! Wuhuu! Ja vielä etätyön ja vieläpä suomalaisesta firmasta! Maanantaina hän pääsee taas nauttimaan elämästä, jossa on aikataulu ja jonkinlainen rytmi. Markus sen sijaan on käynyt kahdessa työhaastattelussa ja kuulee asiasta lisää ensi viikolla. Hakemuksia on laitettu ympäri Eurooppaa vaikka ja mihin, joten työpaikan perusteella voi myös valikoitua seuraava kohdemaa. Toivottavasti seuraavassa kuulumisia-postauksessa voimme kertoa, että meillä on oikeasti jonkinlainen päämäärä. Pidetään siis peukkuja!

Vierailuamme Itävallan Wienissä voi muuten seurata Instagramin, sekä Facebookin puolella, joissa olemme blogiamme huomattavasti aktiivisempia!

Musta Dahlia, aito thaikkukissa.
Musta Dahlia, aito thaikkukissa.

 

Kommentoi