Matka jatkuu ja blogin ulkoasu päivittyy

Auringonlasku värjää Wienin kadun kauniinvärisiksi.

Tämä viikko on ollut kieltämättä vähän hektinen, monellakin tavalla. Sinänsä meidän päivärytmi tai elämäntyyli ei ole muuttunut miksikään viime viikkoisesta, mutta erilaisia muuttujia on tullut kyllä matkaan liittyen niin blogin ulkoasuun kuin edessäolevaan matkustamiseenkin.

Instagram-viesti joka herätti

Varmaan jo tiesitkin, että Wienissä oli maanantaina terrori-isku. Vaikka emme paikanpäällä (onneksi) olleetkaan, on silti myönnettävä että jollakinlailla tilanne vähän “herätti”, tapahtumapaikka on kuitenkin noin viiden kilometrin päästä meistä ja olimme juuri muutama päivä aiemmin kävelleet täsmälleen samoilla alueilla. Tapahtuman jälkeen Wienissä oli parin päivän suruliputus, sekä maan turvallisuustasoa on korotettu. Jälkimmäinen näkyy lähinnä niin, että poliiseja on nyt katukuvassa huomattavasti enemmän. Poliisit ovat myös raskaasti aseistettuja rynnäkkökiväärein, luotiliivein ja suojakypärin.

Tapahtuman aikaan meillä ei ollut asiasta mitään tietoa, sillä olimme rauhallisesti kotona katselemassa mitälie kissavideoita Youtubesta. Asia selvenikin vasta, kun saimme Instagramissa eräältä pitkäaikaiselta seuraajaltamme viestin aiheesta, jossa kysyttiin että olemmehan turvassa. Samaan aikaan Markus sai viestin eräältä kaveriltaan Facebookiin ja myöhemmin vastaavanlaisia viestejä alkoi tulla seuraajiltamme enemmänkin erilaisia somekanavia pitkin. Kiitos vielä teille kaikille jotka viestiä laitoitte!

Wienissä oli pari päivää kestävä suruliputus maanantaina tapahtuneen iskun vuoksi.
Wienissä oli pari päivää kestävä suruliputus maanantaina tapahtuneen iskun vuoksi.
Poliisit ovat entistä enemmän näkyvillä katukuvassa.
Poliisit ovat entistä enemmän näkyvillä katukuvassa.

Maat käyvät vähiin

Eurooppa on kai sittenkin liian pieni näinä aikoina, kun pitäisi keksiä maata jonne mennä. Meillä oli jo alkuviikosta aivan selkeä suunnitelma minne mennään, monelta mennään ja miksi mennään. Mutta vituiksihan sekin meni. Ensinnäkin työpaikka josta Markuksen piti kuulla tällä viikolla, ei ole ilmoittanut itsestään yhtään mitään ja toisekseen nyt siellä on sitten rajat kiinni. Yksi maa siis vähemmän listalla. Seuraava maa sen sijaan osoittautui liian kalliiksi ja vaikeaksi, joten nyt olemme TAAS lähtöpisteessä. Tai itseasiassa olemme taas siinä samassa vaihtoehdossa, jossa olimme vielä juhannuksen tienoillakin. Ympäri käydään ja yhteen tullaan.

No, onhan tässä vielä viikko aikaa. Ehkä sitä on nyt vaan varattava matkaliput ja majoitukset ja toivottava parasta. Ellei tässäkin maassa vedetä tulevana perjantaina rajoja kiinni, mutta toivotaan että ei. Saisi nyt jonkinlaisen stopin tälle valtioruletille ja voisimme kertoa sinullekin missä nyt ollaan ja mitä kaikkia kohteita kävimme läpi. Pahoittelut että olemme vähän “mysteerisiä” tämän suhteen, mutta kun kohde muuttuu kahdesti viikossa niin olisi vain hölmöä sanoa minne mennään, jos se taas peruuntuukin.

Tästä kääntymällä vasemmalle pääsisi suoraan Prahaan.
Tästä kääntymällä vasemmalle pääsisi suoraan Prahaan.

Blogin uusi ulkoasu

Varmaan huomasitkin jo etusivulta, että sivuston yläpalkkiin on tullut vähän lisää väriä. Sama juttu myös selaimen välilehteen. Meillä on nyt virallinen Hop Into My Boots-logo! Olimme pitkään miettineet että “kyllähän brändillä pitää olla logo”, mutta emme olleet saaneet sitä aiemmin aikaiseksi. Koska emme ole kumpikaan graafikoita tai edes harrastepiirtäjiä, annoimme työn ammattilaisen tehtäväksi. Piirsimme kyllä itse luonnoksen. Luonnoksen pohjalta Thomas Kleine-niminen suunnittelija sitten rakensi meille sopivan logon.

Mikäli siis koskaan tulee tarvetta logolle tai muunlaiselle brändäykselle, ota ihmeessä yhteyttä Thomas Kleineen!

Hop Into My Boots-logo

Tein itse ja säästin – kunnes maksoin

Olemme muutenkin hieman uudistaneet blogimme ulkoasua ja otimme myös käyttöön WordPressin bisnes-tilin. Muutokset eivät välttämättä näy kovinkaan suuresti suoraan sinulle lukijana, mutta uudet muutokset helpottavat meitä huomattavastikin. Monesti on tullut kirottua kun WordPress Premium-tiliin ei ole kuulunut tietynlaisia ominaisuuksia tai muokattavuus on ollut huomattavasti rajatumpaa, joten jotakin oli tehtävä. Ihan putkeenhan ei tämäKÄÄN mennyt.

Kaikki alkoi siitä, kun Markus aamulla keksi ottaa selvää että kuinka nopeasti blogimme latautuu katsojalle. Tuloksena oli “liian hidas”, joten jotain pitää tehdä. Nopeuttamiseen on olemassa WordPress-lisäosa, mutta sitähän ei Premiumiin kuulunut. Minkälainen prosessi olisi vaihtaa maksullisesta WordPress.comista ilmaiseen WordPress.orgiin? Ei vissiin kovin kummoinen projekti, vaihdetaas. No eihän se nyt ihan sitä ollutkaan…

Tuloksena oli ensin pitkäaikainen tappelu ja opettelu uuden WordPress-pohjan ja domain-tarjoajan kanssa, jonka jälkeen blogimme oli siirretty uuteen osoitteeseen, paitsi että 80% sisällöstä katosi jonnekin eikä kuvia saatu liitettyä mukaan. Kaikenlisäksi uusi blogi näytti paskalta. Mutta hei, onneksi teemoja on paljon ja niitä voi muokata! Paitsi että kaikki ilmaiset WordPress.orgin teemat näyttivät ihan yhtä paskalta, eikä niitä voi muokata ellet niistä maksa. Onneksi meillä on eräs IT-mies apuna, jolta saimme Elementor-nimisen lisäosan. Elementorin avulla pystymme rakentamaan itse ammattimaiset kotisivut, jollaisia ei ole kellään muulla! Markuksen datanomisormet siis käyttöön ja kieli keskellä suuta rakentamaan jotain Rooman imperiumia suurempaa!

Yhdeksän tuntia myöhemmin olimme saaneet lisättyä uudelle sivustollemme logon ja olimme tapelleet viimeiset kaksi tuntia sivubannerin kanssa. Sen jälkeen napsahti ja totesimme molemmat että “nyt vittu riittää“. Siispä suljimme koko sivuston, kiitimme IT-tukimiestä avusta ja otimme yhteyden yhdysvaltalaisen domaintarjoajan asiakaspalveluun, jossa kerroimme että “Ei tästä tule mitään, full refund pls” ja lähdimme hakemaan kaupasta kaljaa.

Kauppareissun jälkeen päädyimme ostamaan sen WordPressin bisnes-tilin, jota Markus oli viimeiseen asti vältellyt hokien “Kyllä minä osaan, annas nyt kun minä itse teen ja säästän!” Juu voi vittu, niin teki…

Seuraathan meitä jo Instagramissa ja Facebookissa?

PS: Jos mietit onko Wien hyvä kaupunki diginomadille, niin nettinsä puolesta ei ainakaan. Kahden gigan mediatiedoston lataamiseen olisi mennyt meillä kuusi tuntia, koska täällä nettinopeudet ovat suoraan 2000-luvun alkutaipaleilta.

Bao ja Mustikki odottavat innolla matkustamista.
Bao ja Mustikki odottavat innolla matkustamista.

Kommentoi