Minne matkustaisimme mieluiten – osa kaksi

Home / Lifestyle / Minne matkustaisimme mieluiten – osa kaksi
Minne matkustaisimme mieluiten? Kuva: Hanne

Koska vuosi 2020 on mennyt matkustamisen suhteen monella penkin alle (kiitos vaan korona), ovat varmasti useat silti haaveilleet edelleen reissaamisesta ympäri maailmaa tai selanneet yksittäisiä kohteita minne matkustaa, kun se on taas mahdollista. Me kuulumme myös tähän porukkaan, vaikka osittain olemme matkustamista päässeet toteuttamaankin. Tässä nyt on muutenkin plärätty melkein kaikki Euroopan maat läpi seuraavaa pitkäaikaismajoittumista suunnitellessa, joten samalla myös matkakuume on noussut suht korkeaksi.

Tästä innostuneena listaamme nyt toisen listan kasan maita, minne matkustaisimme mieluiten, kun tilanne sen taas sallii. Ja koska tämän postauksen nimi on tosiaan “osa kaksi”, niin mehän teimme jo aiemminkin vastaanlaisen postauksen. Pääset lukemaan sen tuosta alta. Kannattaa kuitenkin varoa ettei matkakärpänen puraise.

Lue myös: Minne matkustaisimme mieluiten?

Iran

Iranissa eniten kiehtoo maan eksoottisuus ja erilainen kulttuuri. Usealla tuntuu olevan aika negatiivinen kuva maasta, joka varmaan johtuu länsimaisen median otsikoinnista. Mutta kun taas seuraa maassa vierailevia tai siellä asuvia, ovat kommentit aivan toista maata. Viimeisimpänä nyt vaikka vaihtoon mennyt Salla, joka Iltalehdessä kertoi omista kokemuksistaan. Itse haluaisimme käydä toteamassa millainen maa oikeastaan onkaan kyseessä ja onko länsimedian sanoissa perää. Arkkitehtuuri ainakin on sellaista, jota kävisi mieluusti omin silmin katsomassa. Ja kiehtoohan Iranissa myös lähi-idän keittiö, joka onkin yksi lemppareita!

Iran. Kuvaaja: Jiayi Wang
Iran. Kuvaaja: Jiayi Wang

Italia

Pizzaa, pastaa ja mamma miiaa (ei sitä Abba-leffaa) tulvillaan oleva Italia on yksi Euroopan kohteista, jossa riittää kulttuuria ja historiaa vaikka kuinka! Jo pelkästään Rooman imperiumin ajoilta oleva arkkitehtuuri on niin massiivista ja hienoa, että pakkohan sitä on ihailla. Hanne nyt on Roomassa jo käynytkin, joten hän tietää mitä tarjolla on. Olisi mukava kuitenkin päästä tutkimaan “Saapasmaata” vähän laajemminkin, esimerkiksi omalla autolla ajaen.

Italia: Sentiero degli Dei. Kuvaaja: HandLuggageOnly.co.uk-bloggaaja.
Italia: Sentiero degli Dei. Kuvaaja: HandLuggageOnly.co.uk-bloggaaja.

Montenegro

Montenegron maisemat näyttävät kuvissa huikeilta, joten pakkohan ne olisi nähdä itsekin. Maa kiinnostaa myös siinä mielessä erityisen paljon, ettei se (ainakaan toistaiseksi) ole massaturismin valtaama ja pilaama, valtaosan keskittyessä naapurimaihin, kuten Kroatiaan. Montenegrosta löytyy niin vuoria kuin rantaakin ja olisi varmasti hieno paikka yhdistää jonkinlaiseen “Eurotrippiin”. Ennen Thaimaahan muuttoa meidän piti itseasiassa tehdä tällainen automatka Euroopan läpi mutta noh, tiedäthän sinä meidät..

Montenegro: Kotor. Kuvaaja: HandLuggageOnly.co.uk-bloggaaja.
Montenegro: Kotor. Kuvaaja: HandLuggageOnly.co.uk-bloggaaja.

Kuuba

Paksut sikarit, vahva rommi, lierihatut ja vanhat autot; siinä Kuuba pähkinänkuoressa. Varsinkin Havanna näyttää hienolta paikalta, jossa näkee edelleenkin maan historiaa ja internetin perusteella näyttääkin, että se olisi jollakinlailla jämähtänyt 1960-luvulle. Toki pitää muistaa että Kuubassa on omat ongelmansa, mutta missäpä ei?

Kuuba. Kuvaaja: Edin Chavez
Kuuba. Kuvaaja: Edin Chavez

Etelä-Korea

I <3 K-Pop! Eipä Etelä-Koreassa kai muuta olekaan.. Mitä nyt valtava viihdeteollisuus, ultramoderni pääkaupunki Soul, korealainen keittiö ja varmaankin maailman paras plastiikkakirurgia. Näistä jälkimmäinen nyt ei ehkä niinkään meitä kiinnosta, mutta tietää ainakin mistä lähteä hankkimaan isot tissit jos tarve tulee. Soul on myös yksi niitä harvoja Aasian metropoleja, joissa kumpikaan meistä ei ole vielä käynyt. Olisi siis kiva korjata tämäkin seikka jossakin vaiheessa. Eikä pelkästään Soul, vaan myös muut kaupungit ja maaseudut olisi myös mielenkiintoista nähdä. Etelä-Koreassa kun nyt näyttää olevan vaikka ja mitä.

Etelä-Korea: Soul. Kuvaaja: HandLuggageOnly.co.uk-bloggaaja.
Etelä-Korea: Soul. Kuvaaja: HandLuggageOnly.co.uk-bloggaaja.

Indonesian Jaava

Vähemmän turistoitunut kuin Bali ja siksi oiva matkakohde. Bali näyttää muutenkin olevan aina se paikka, jonne kaikki menevät ja siksi olisi kiva nähdä vähän sitä aidompaakin Indonesiaa. Eipä sillä, emme ole nähneet Baliakaan. Jaava on enemmänkin se lomakohde, jonne mennään luonnon takia, koska sitä siellä todellakin on. Vesiputouksia, viidakkoa ja korkeita tulivuoria; Jaavalla on kaikkea!

Indonesia: Jaava. Kuvaaja: Davide Anzimanni
Indonesia: Jaava. Kuvaaja: Davide Anzimanni

Espanja

Ei Fuengirolaan eikä Barcelonaan (eikä varsinkaan Maspalomasiin), mutta Madridiin tai Sevillaan olisi oikein mukava matkustaa vähän pidemmäksikin aikaa. Espanja-kuume ehkä johtuu siitä, että olemme viimeaikoina tuijottaneet hieman liikaa Rahapajaa. Markus itseasiassa onkin käynyt Maspalomasissa, mutta toista kertaa tuskin tarvitsee mennä. Barcelonaan olisi toki kiva mennä katsomaan vaikka formula-kisoja. Kyseinen laji ei yleisesti kiinnosta kyllä ollenkaan, mutta paikanpäältä katsottuna tunnelma voisi olla toinen. Ja olisihan Espanjassa tapakset ja paellat ja kaikki muutkin herkut!

Espanja: Madrid. Kuvaaja: Or / mypathintheworld.com
Espanja: Madrid. Kuvaaja: Or / mypathintheworld.com

Minne matkustaisimme mieluiten – minne sinä?

Laittoiko korona kapuloita sinunkin lomasuunnitelmien rattaisiin? Minne olit menossa vai olitko minnekään? Kerro ihmeessä kommenteissa vaikka matkahaaveistasi, niin päästään yhdessä matkatunnelmiin!

Lomafiilistä voi hakea myös vaikkapa meidän Instagramista tai Facebookista!

Kommentoi