Netflix-suosituksia vuoden 2020 syystalveen

Home / Lifestyle / Netflix-suosituksia vuoden 2020 syystalveen
Mitä katsoa Netflixistä? Kerromme omat suosituksemme ja suosikkimme!

Kirjoitimme huhtikuussa suosituksia Netflix-sarjoista, joita katsoa koronakaranteenissa. Yllättäen postauksesta tuli yksi meidän luetuimmista postauksista ja sitä haetaankin lähes päivittäin Googlesta. Koska monet selvästi ovat kiinnostuneita lukemaan ja kuulemaan muiden Netflix-suosituksia, päätimme tehdä sille jatko-osan. Kaiva siis popparit esiin ja valitse näistä itsellesi sopiva sarja.

Toisin kuin edelliseen, tähän emme postaa elokuvia lainkaan. Lista on myös muutenkin hieman aiempaa lyhyempi, koska emme ole hirveästi viime aikoina Netflixiä ehtineet tuijotella ja yhdenkin sarjan parissa menee kuukausia. Huom: Koska me katsomme Netflixiä Thaimaassa, emme ole satavarmoja kuinka paljon tarjonta eroaa esimerkiksi Suomen vastaavasta.

PS: Klikkaamalla sarjojen nimeä, pääset näkemään ensimmäisen kauden trailerin kyseisestä sarjasta.

1800-luvun Kanadaan sijoittuvassa Alias Gracessa selvitetään onko murhasta tuomittu nainen oikeasti murhaaja.
1800-luvun Kanadaan sijoittuvassa Alias Gracessa selvitetään onko murhasta tuomittu nainen oikeasti murhaaja.

Alias Grace

Kuusijaksoinen minisarja, joka sijoittuu 1800-luvun Kanadaan. Sarjassa mielisairaana pidetty Grace Marks (Sarah Gadon) on tuomittu murhasta vankilaan, mutta psykiatri Simon Jordan (Edward Holcroft) haluaa selvittää naisen taustoja ja miettii, voisiko hänet mahdollisesti armahtaa? Sarjassa paneudutaan myös terapeuttisiin hoitomenelmiin, sillä entisaikaan mielisairaita hoidettiin sähköshokein ja erilaisin kidutusmenetelmin. Kuten kaikki menestyssarjat ja -elokuvat nykyään, myös Alias Grace perustuu palkittuun romaaniin.

Brittiläinen rikossarja, jossa tutkitaan pienen pojan kuolemaa Broadchurchin kylässä.
Brittiläinen rikossarja, jossa tutkitaan pienen pojan kuolemaa Broadchurchin kylässä.

Broadchurch

Broadchurchin pikkukylän rannalta löytyy murhattu poika ja hänen kuolemaansa alkavat selvittää etsivät Alec (David Tennant) ja Ellie (Olivia Colman). Brittiläisessä rikossarjassa katsojalle ei ole ilmiselvää kuka rikoksen takana onkaan ja rikoksen selvittämisen lisäksi keskitytään vahvasti myös pojan perheen elämään surua käsitellessä. Broadchurch on saanut useita palkintoja ja onkin rankattu maailman viidenneksi parhaaksi rikossarjaksi. Sarjaa on tehty kolme kautta ja amerikkalainen remake nimeltään Gracepoint, jossa pääosassa on myöskin alkuperäisestä sarjasta tuttu David Tennant.

Rick And Morty on piirrossarja aikuisille, jossa on välillä vaikea pysyä kyydissä.
Rick And Morty on piirrossarja aikuisille, jossa on välillä vaikea pysyä kyydissä.

Rick And Morty

Yksi nykypäivän suosituimmista animaatiosarjoista, jonka varmaan on kaikki kuulleet jossain muodossa. Sarja on suorastaan sekopäinen ja kertoo maailman älykkäimmästä ihmisestä ja tiedemiehestä Rickistä (Justin Roiland), joka vie veljenpoikansa Mortyn (Justin Roiland) mukanaan suorastaan järjettömiin seikkailuihin. Usein myös perheen muutkin jäsenet päätyvät mukaan vaarallisiin tilanteisiin, monesti tahtomattaan. Sarja ei ole lapsille sopiva, sillä se sisältää hyvin paljon kiroilua ja väkivaltaa. Sarjaa verrataankin monesti South Parkiin.

Rick and Mortya on tällä hetkellä tehty neljä tuotantokautta.

Espanjalainen Money Heist on ennalta-arvaamaton panttivankidraama.
Espanjalainen Money Heist on ennalta-arvaamaton panttivankidraama.

Money Heist / Rahapaja

Aloimme katsomaan Rahapajaa siksi, että näimme siitä usein mainoksia naamaripäisistä pankkiryöstäjistä ja monet olivat suositelleetkin sarjaa. Meillä ei ollut mitään hajua mikä tämä on, yllätyksenä tuli sekin että kyseessä on espanjalainen sarja.

Rahapaja kertoo rikollisporukasta, jota johtaa Professoriksi (Álvaro Morte) itseään kutsuva supernero. Ryöstön tavoitteena on tehdä maailman suurin ryöstökeikka; kohteena Espanjan kuninkaallinen rahapaja. Sarjassa paneudutaan vahvasti myös Tukholma-syndroomaan ja henkilöhahmoihin niin ryöstönaamareiden, kuin poliisin virkamerkinkin takana.

Varoitus; tämä sarja on niitä, joita ahmitaan kokonainen kausi parissa päivässä ja joka ei todellakaan ole mitenkään ennalta-arvattava. Sarjaa on tullut nyt neljä kautta ja viides, samalla viimeinen, on tulossa.

OA kertoo maailmasta, jossa kuolema ei ole päätös kaikelle.
OA kertoo maailmasta, jossa kuolema ei ole päätös kaikelle.

OA

OA kertoo sokeasta Prairie Johnsonista (Brit Marling), joka on ollut kadonneena seitsemän vuotta. Sarja alkaa kun Prairie löydetään itsemurhayrityksen jälkeen ja kun hän herää sairaalasta, hänen näkönsä onkin palannut. Missä hän oli viimeiset seitsemän vuotta ja miksi hän kutsuu itseään Alkuperäiseksi Enkeliksi ja kuka on sarjan toinen päähenkilö, tohtori Percy (Jason Isaacs)? Sarja saa hyvin äkkiä hieman erikoisia käänteitä ja varsinkin sen toinen tuotantokausi on hyvinkin erilainen ensimmäiseen verrattuna. Sarjaa on tehty kaksi kautta, kunnes Netflix päätti perua kolmannen tuotantokauden. Fanit ovat kuitenkin laittaneet pystyyn erilaisia anomuksia, jotta sarja saisi vielä kolmannen kauden, mutta toistaiseksi sarjan jatkosta ei ole tietoa.

Gumballin perhe on värikäs ja erikoinen ja heidän maailmassa sattuu ja tapahtuu.
Gumballin perhe on värikäs ja erikoinen ja heidän maailmassa sattuu ja tapahtuu.

Amazing World of Gumball

Hyvin erikoinen piirrossarja, joka keskittyy Gumball Watersonin (Logan Grove) perheeseen, jossa osa jäsenistä on kissoja ja osa jäniksiä. Mukana on myös Gumballin paras ystävä Darwin (Kwesi Boakye). Darwin oli alunperin perheen lemmikkikala, mutta kasvatettuaan jalat hänestä tulikin isompi osa Watersonin perhettä. Sarja tekee ns. Paavo Pesusienet, eli sen ensimmäiset jaksot ovat suoraansanottuna aika paskoja, mutta muutaman jakson jälkeen laatu paranee huomattavasti ja mukaan tulee paljonkin hauskoja ja uusia hahmoja ja sarjan juoni saa jopa “punaisen langan”.

Sarjaa on Netflixissä toistaiseksi vain kolme tuotantokautta, mutta Cartoon Networkin kanavapaketillta löytyy useampi kausi lisää.

Konttorirottana työskentelevä Retsuko elää tylsää arkielämää, mutta iltaisin hän viettää aikaa karaokessa. Laulamalla deathmetallia.
Konttorirottana työskentelevä Retsuko elää tylsää arkielämää, mutta iltaisin hän viettää aikaa karaokessa. Laulamalla deathmetallia.

Aggretsuko

Aggretsuko kertoo punapanda-Retsukosta (Kaolip / Erica Mendez), jonka elämä koostuu oravanpyöräelämästä tylsine toimistotöineen ja pienine yksiöasuntoineen. Retsuko on hissukka, joka ei kerro mielipiteitään vaan nöyristelee niin kollegoilleen kuin esimiehelleenkin. Illalla hän käy karaokessa, jossa purkaa tunteitaan laulamalla death metallia. Viiden vuoden jälkeen hän saa ajatuksen; tässä samassa tilanteessako haluan olla kuolemaan asti, vai voisinko ehkä saada elämääni miehen tai jopa lapsia?

Aggretsuko on Hello Kitty-luojan Sanrion aikaansaannos ja se myös näkyy hahmojen ulkoasussa. Aggretsuko kuvaa hyvin monen paikalleen jämähtäneen henkilön elämäntilannetta ja sen hahmoihin onkin hyvin helppo samaistua. Sarjaa on tehty nyt kolme kautta + yksi spinoff-jakso.

Kun Paholainen kyllästyy Helvettiin, tulee hän temmeltämään Maan päälle. Mutta pian hän päätyykin rankaisemaan rikollisia.
Kun Paholainen kyllästyy Helvettiin, tulee hän temmeltämään Maan päälle. Mutta pian hän päätyykin rankaisemaan rikollisia.

Lucifer

DC Comicsin sarjakuvaan perustuva TV-sarja kertoo Luciferista (Tom Ellis), Helvetin valtiaasta, joka suuressa katkeruudessaan isäänsä kohtaan päättää hylätä Helvetin ja siirtyä Maan päälle palvelijansa demoni-Mazikeenin (Lesley-Ann Brandt) kanssa. Hän perustaa Lux-yökerhon ja alkaa elämään villiä sinkkuelämää tehden erilaisia sopimuksia kuolevaisten kanssa. Sarjan alkujaksossa Luciferin auttama poptähti löytyy murhattuna ja hyvin pian Lucifer onkin itse avustamassa Los Angelesin poliisivoimia ratkaisemaan väkivaltarikoksia. Luciferia Taivaasta käsin seurannut Jumala lähettää Maahan myös Luciferin veljen, Amenadielin (D. B. Woodside), jonka tehtävä on saada Lucifer takaisin Helvettiin. Lucifer ei kuitenkaan tahdo jättää taakseen uutta ystäväänsä, etsivä Chloe Deckeriä (Lauren German).

Sarjaa tuli alunperin kolme kautta Foxin tuottamana, kunnes sarja peruttiin. Sen jälkeen Netflix osti tähän oikeudet ja jatkoi Luciferin tarinaa. Sarjaa on nyt tehty viisi kautta ja kuudes, viimeinen kausi, on tekeillä.

Brittikomedia, jossa päähenkilö joutuu ottamaan yhteyttä jokaiseen entiseen seksikumppaniinsa ja kertomaan klamydia-tartunnastaan.
Brittikomedia, jossa päähenkilö joutuu ottamaan yhteyttä jokaiseen entiseen seksikumppaniinsa ja kertomaan klamydia-tartunnastaan.

Lovesick

Brittläinen komedia, jossa Dylan Witter (Johnny Flynn) saa kuulla sairastavansa klamydiaa, josta hänen tulee kertoa kaikille entisille seksikumppaneilleen. Ja näitähän Dylanilla riittää, koska mies rakastuu käytännössä jokaiseen, joka osoittaa häneen vähänkin huomiota… Dylan asuu kämppiksenä kahden parhaan kaverinsa, Evien (Antonia Thomas) ja Luken (Daniel Ings) kanssa. Dylan on salaisesti ihastunut Evieen, mutta ei uskalla tehdä asian eteen mitään, varsinkin kun tämä on menossa piakkoin naimisiin. Sarjan eteneminen kerrotaan hyvin pitkälti flashbackeina, jossa lähes jokaisessa jaksossa kerrotaan yhdestä uudesta naisesta Dylanin elämässä.

Sarjaa on tehty kolmen tuotantokauden verran ja näillä näkymin lisää ei ole tulossa.

The Blacklist on jännittävä rikossarja, jossa FBI-agentti joutuu turvautumaan superrikollisen apuun ratkaistessaan rikoksia.
The Blacklist on jännittävä rikossarja, jossa FBI-agentti joutuu turvautumaan superrikollisen apuun ratkaistessaan rikoksia.

The Blacklist

Yksi maailman etsityimpiä rikollisia, Raymond Reddington (James Spader), antautuu kahdenkymmenen vuoden paon jälkeen yhtäkkiä poliiseille ja haluaa paljastaa ja avustaa maailman vaarallisimpien rikollisten kiinnisaamisessa. Vaihtokaupaksi hän haluaa itselleen täydellisen immuniteetin ja hän puhuu vain FBI-agentti Elizabeth Keenelle (Megan Boone), joka on vasta palkattu työskentelemään FBI:n profiloijana. Miksi juuri Elizabeth on sopiva yhteistyökumppani Raymondille ja miksi Raymond yhtäkkiä antautui? The Blacklistissä keskitytään paljon rikollisen ja lainkuuliaisen ajattelutapoihin ja niiden eroihin.

Sarjaa on Netflixissä seitsemän kautta ja kahdeksas on tekeillä.

Karhuveljeksistä kertova We Bare Bears sopii niin lapsille kuin lapsenmielisillekin.
Karhuveljeksistä kertova We Bare Bears sopii niin lapsille kuin lapsenmielisillekin.

We Bare Bears

Grizzly, Panda ja Ice Bear (Eric Edelstein, Bobby Moynihan ja Demetri Martin) ovat adoptoidut karhuveljekset, jotka elävät ihmisten keskuudessa tehden milloin mitäkin. Välillä he toimivat ruokamyyjinä, välillä taas somejulkkiksina. Kuinka helppoa on eläimen sopeutuminen ihmisten yhteiskuntaan ja mitä vaikeuksia se voikaan tuottaa? Tässä humoristisessa piirrossarjassa keskitytään nimenomaan siihen.

Netflixissä sarjaa on julkaistu vain yksi kausi, mutta sarjaa on tehty yhteensä neljä kautta ja ovat nähtävissä Cartoon Networksilla. Viides kausi korvataan elokuvalla, joka lopettaa sarjan.

Suosituksia mitä katsoa Netflixistä tai muista suoratoistopalveluista?

Tässä oli toinen kattaus meidän Netflix-suosituksistamme. Toki katsomme myös vanhaa kunnon Temptation Islandia, jossa alkoikin juuri kahdeksas kausi. Mutta mitä sinä katsot Netflixistä? Vai käytätkö kenties Disney Plussaa tai jotakin muuta palvelua?

Muista myös jakaa postaus kavereillesi, jotka miettivät mitä Netflixistä kannattaa katsoa!

Lue myös: Netflix-suosituksia karanteeniin

Muista myös seurata meitä Facebookissa, sekä Instagramissa!

Kommentoi