Netflix-suosituksia karanteeniin

Home / Lifestyle / Netflix-suosituksia karanteeniin
Mitä katsoa Netflixistä? Kerromme omat suosituksemme ja suosikkimme!

Koska monet ovat nyt (tai ainakin pitäisi olla) karanteenissa kotosalla, eikä ulkona saa kulkea kuin pakolliset kauppareissut, alkaa väkisinkin miettimään mitähän sitä tekisi. Jotkut tekevät etätöitä, toiset juovat kaljaa. Kolmannet tekevät… juttuja. Ja sitten on ne neljännet, jotka tuijottavat Netflixiä. Mutta mitäs kun materiaali loppuu eikä keksi mitä katsoa? Tarjontaa kyllä on, mutta miten suodattaa se roska sieltä vähänkin laadukkaan seasta? Tässä iso kasa meidän Netflix-suosituksia vaikkapa karanteeniin tai yksinäisiin iltoihin!

Annamme tässä postauksessa omat Netflix-ehdotuksemme, joita suosittelemme karanteenin varalle. Sarjoja ja leffojahan on vaikka kuinka paljon ja varmasti jokaiselle on jotakin, eikä kaikkea ehdi millään katsomaan karanteenista huolimatta, mutta tässä kuitenkin kasa meidän mielestämme katsomisen arvoisia teoksia. Huom: Koska me katsomme Netflixiä Thaimaassa, emme ole satavarmoja kuinka paljon tarjonta eroaa esimerkiksi Suomen vastaavasta.

Sarjat:

homeland blogi
Menestyksekäs Homeland ei häpeile kertoa negatiivisia asioita CIA:n toiminnasta.

Homeland (Isänmaan Puolesta)

Sarja ei ole mikään uutuus, sillä se on pyörinyt jo vuodesta 2011 ja sen kahdeksas (ja viimeinen) kausi alkoi pyörimään tämän vuoden helmikuussa. Sarja pyörii CIA:ssa työskentelevän Carrie Mathisonin (Claire Danes) ympärillä, joka toimii terrorisminvastaisessa yksikössä. Terroristien lisäksi Carrien mieltä häiritsevät myös vakavat mielenterveysongelmat, sekä “kielletty rakkaus”. Sarja ei esitä Yhdysvaltoja sankarillisena suurvaltana, vaan näyttää ettei kaikki ole niin mustavalkoista, eivätkä amerikkalaiset ole aina se “good guy”.

strangerthings blogi
Stranger Thingsistä alkaa pian neljäs tuotantokausi.

Stranger Things

Tämän on varmaan katsonut jo jokainen, mutta jos et vielä ole, niin katso ihmeessä. 1980-luvun Hawkinsin pikkukaupunkiin sijoittuva sarja alkaa, kun 12-vuotias Will katoaa kuin savuna ilmaan. Hänen ystävänsä ja äitinsä (Winona Ryder) alkavat poliisivoimien avulla etsiä poikaa tuloksetta, kunnes paikalle saapuu sekavassa tilassa oleva ja yliluonnollisilla voimilla varustettu tyttö, joka tietää missä Will on. Kun mukaan tulee vielä Yhdysvaltain hallitus ja toisesta maailmasta kotoisin oleva hirviö, on soppa valmis. Sarja on äärimmäisen suosittu ja arvostettu, vaikka sen juoni ei olekaan mitenkään ihmeellinen tai yllättävä. Se lainaa paljon 1980-luvun populaarikulttuurista ja varsinkin kasarilla tai ysärillä eläneet saavat sarjasta hyvin paljon nostalgisia viboja. Varsinkin sarjan tunnusmusiikki on erinomaisen hyvin sävellettyä. Sarjasta on tulossa neljäs kausi, kunhan koronasta selvitään ja kuvaukset saadaan jatkumaan.

The Fall, murhamysteeri Netflixissä
The Fall, murhamysteeri Netflixissä

The Fall

Tämäkin sarja on hieman vanhempi, sillä se on alkoi pyörimään vuonna 2013 ja sitä tehtiin kolmen tuotantokauden verran. Tekijät ovat kuitenkin vihjanneet jatkostakin, tosin jo useita vuosia sitten. The Fall kertoo Pohjois-Irlannissa tapahtuvasta murhasta, jota lähetetään selvittämään rikostutkija Stella Gibson (Gillian Anderson). Pian samankaltaisia murhia rupeaa ilmestymään enemmänkin, jolloin tilanne muuttuukin sarjamurhaaja-jahdiksi. Sarja ei pyöri kuitenkaan pelkästään Gibsonin ympärillä, vaan se keskittyy hyvin vahvasti myös murhaajan kaksoiselämään. Sarja on voittanut lukuisia palkintoja, eikä syyttä.

salainen metsacc88 blogi
Hieman hassusti nimetty Salainen Metsä ei liity metsiin millään tavalla.

Salainen metsä (Bimilui Soop)

Tässä vähän vaihtelua perinteiselle länsimaiden tarjonnalle. Sarjalla ei ole mitään tekemistä metsien kanssa ja vielä vähemmän salaisten metsien kanssa. Kyseessä ei ole siis mikään fantasiasatu haltioilla ja yksisarvisilla, vaan se kertoo etelä-korealaisesta Hwang Shi-Mokista, joka työskentelee syyttäjänä valtion virastolle. Sarja alkaa, kun Shi-Mok joutuu keskelle murhavyyhtiä ja vieläpä syytettynä osapuolena. Tästä alkaa suuren murhamysteerin selvitys, jossa mukana on pian koko syyttäjänvirasto, valtion päämiehiä myöten, eikä mikään ole itsestäänselvää. Sarja on 16 jaksoa pitkä ja jokainen jakso kestää noin tunnin verran.

terrace house blogi
Rennon letkeä Terrace House tarjoaa realitya aidoimmillaan.

Terrace House

Sarja on vähän kuin Jersey Shore tai Big Brother, paitsi että Terrace Housessa ei biletetä (ainakaan samalla tavalla) ja ihmisetkin ovat paljon maanläheisempiä ja aikuisempia. Sarjassa ei ole kyse mistään kilpailusta eikä siinä ole käsikirjoitusta, vaan se kertoo kuudesta japanilaisesta, jotka muuttavat kämppiksiksi Terrace Houseksi nimettyyn isoon taloon ja elävät sen jälkeen normaalia arkea, etsien mahdollisesti uutta suuntaa elämälleen, ehkäpä jopa uutta rakkautta. Sarja pyörii aika pitkälti asukkaiden rakkauselämän ja työasioiden ympärillä, joten se on aivan täydellistä “aivot narikkaan”-viihdettä. Sarjaa on tullut Netflixiin nyt vajaan viiden kauden verran, mutta Japanissa se on pyörinyt jo pidempään. Kaudet eivät varsinaisesti liity toisiinsa, mutta niissä saattaa olla pieniä viittauksia aiemmilla kausilla vierailleisiin asukkaisiin.

orphan black blogi
Orphan Blackin näyttelijäsuorituksille on pakko nostaa peukaloa.

Orphan Black

Toisin kuin nimi ehkä antaisi ymmärtää, sarja ei kerro mustista orvoista, vaan klooneista. Sarja alkaa kun Sarah Manning (Tatiana Maslany) todistaa identtisesti itsensä näköisen naisen tekevän itsemurhan, jonka jälkeen Sarah ottaa hänen henkilöllisyytensä ja alkaa selvittämään heidän yhtenäistä ulkonäköään. Sarjan edetessä mukaan tulee useita muitakin klooneja, joista jokaisella on oma persoonallisuutensa ja salaisuutensa. Mukana on myös suomalainen klooni, Veera “Mika” Suominen, suoraan Helsingistä. Hattua täytyy nostaa Maslanyn erinomaiselle roolisuoritukselle, sillä ei varmasti ole helppoa näytellä useaa eri hahmoa samassa kohtauksessa, jossa hahmot juttelevat tai jopa tappelevat keskenään. Sarja myös panostaa vahvasti kloonauksen eettiseen puoleen. Kuka lopulta on se alkuperäinen ja mitä vaaroja kloonauksessa on? Sarjaa tehtiin viisi kautta, vuodesta 2013 vuoteen 2017.

archer blogi
Archer, tuo itsekkäin ja ylimielisin agentti koko maailmassa.

Archer

Aikuisten animaatiosarja, joka kertoo äärimmäisen narsistisesta ja egoistisesta salaisesta agentista Sterling Archerista (H. Jon Benjamin). Hän työskentelee kansainvälisessä ja supersalaisessa agenttitoimistossa, jossa työskentelee myös monia muita varsin erikoisia hahmoja. On salaa natseja ihannoivaa saksalaislääkäriä, mielipuolista sihteeriä, avoimesti homoa pommieksperttiä ja nynnyä tilitarkastajaa. Eikä pidä unohtaa Archerin rakkaudenkohdetta ja toimiston ainoaa kunnollista agenttia, Lanaa (Aisha Tyler). Sarjaa on tullut nyt kymmenen kauden verran, mutta valitettavasti se lässähtää hyvin vahvasti noin puolessa välissä ja keskittyy sen jälkeen erilaisiin “vaihtoehtomaailmoihin”. Vahva suositus kuitenkin ensimmäisille kausille. PS: Archer osaa myös suomea.

altered carbon blogi
Scifiseikkailu Altered Carbon loistaa visuaalisuudellaan.

Altered Carbon

Scifisarja, joka sijoittuu 360 vuotta tulevaisuuteen, jossa kuolema ei enää ole lopullista, vaan ihmisen tietoisuuden ja muistot pystyy tallentamaan niskaan asennettavalle muistikortille ja siirtämään toiseen ruumiiseen. Tämän teknologian avulla ihminen pystyy periaatteessa elämään ikuisesti. Kun ammattisotilas Takeshi Kovacs (Joel Kinnaman) jää vangiksi kapinallishyökkäyksen johdosta, saa hän maailman rikkaimmilta mieheltä tehtävänannon; selvittää tämän murha. Palkkioksi Kovacks saisi vapautensa. Sarjasta on juuri tullut kakkoskausi (ja nähtäväsi myös anime-elokuva), jossa pääosaa näyttelee Anthony Mackie.

jessica jones blogi
Jessica Jones tarjoaa hieman erilaista supersankariviihdettä.

Jessica Jones

Marvelin sarjakuviin perustuva rikosdraama, jossa yliluonnollisin kyvyin varustettu supersankari Jessica Jones (Krysten Ritter) on lopettanut sankaritouhut ja ruvennut yksityisetsiväksi, kun mielenhallintaan pystyvä Kilgrave (David Tennant) on saanut Jessican murhaamaan sivullisen henkilön. Jessica uskoo Kilgraven kuolleen, mutta alettuaan selvittää asiakkaansa tehtävänantoa, hänelle selviää että Kilgrave on sittenkin elossa ja käyttää kykyään edelleen tuhmuuksiin. Sarjassa ei viljellä liikaa supersankarijuttuja, vaikka Jessica Jones onkin normaalia ihmistä nopeampi ja voimakkaampi, vaan keskittyy enemmän Kilgraven ja Jonesin väliseen suhteeseen. Jos jotakin näyttelijää pitää erityisesti sarjasta kehua, on se Kilgravea näyttelevä David Tennant, joka vetää roolisuorituksensa aivan nappiin. Sarjaa tuli kolmen kauden verran (kunnes jatkokaudet peruttiin) ja siinä on paljon muista Marvelin tv-sarjoista tuttuja hahmoja, kuten Luke Cage.

etnokkien pudotuspeli blogi
Erittäin mielenkiintoinen kokkishow The Final Table tarjoilee makuja maailman jokaisesta kolkasta.

Etnokokkien pudotuspeli (The Final Table)

Realitysarja, jossa maailman parhaat kokit eri maista kilpailevat toisiaan vastaan, palkintonaan mainetta ja kunniaa. Kokit kilpailevat ensin pareittain ja jokaisen jakson lopussa yksi kokeista putoaa pois kisasta. Lopussa parit hajotetaan ja kokit kilpailevat toisiaan vastaan yksilöinä. Mikä sarjassa on mielenkiintoista? Eniten ehkä se, mitä ammattilaiset saavat aikaan kun pääraaka-aineeksi annetaan esimerkiksi artisokka. Jokaisessa jaksossa on myös oma maakohtainen teemansa ja esimerkiksi sarjan ensimmäisessä jaksossa kokkien tehtävänä on tehdä meksikolaisia tacoja, pääraaka-aineenaan kaktus. Parhaan annoksen päättää kyseistä maata edustava huippuravintolan ammattilainen. Sarjaa on tullut yksi kausi, mutta toinen on mahdollisesti tulossa ensi vuonna.

south park blogi
South Parkin asukkaat ovat varmasti monelle katsojalle tuttuja jo vuosikymmenten takaa.

South Park

South Parkin tietävät varmaan kaikki, ainakin jossain muodossa. Räävitön, nuorille aikuisille suunnattu animaatiosarja kertoo South Parkin tuppukylästä Coloradon vuoristossa, jossa sattuu ja tapahtuu kaikkea älytöntä. On avaruusolioita, hirviöitä, klooneja, puhuvia pyyhkeitä, jättimäisiä merirosvomarsuja, taistelulajeja harrastava Jeesus, stereotyyppisia junttijenkkejä ja oikeastaan ihan kaikkea mitä mieleen voi tulla, yleensä kuitenkin ajankohtaisista aiheista. Ja kaikesta tehdään niin härskiä pilaa, että tekijöille (Matt Stone ja Trey Parker) on satanut tappouhkauksia ties kuinka paljon. Sarja on alkanut pyörimään jo ysärillä, mutta jatkaa edelleen menestystarinaansa.

the punisher blogi
The Punisher, ei todellakaan lapsille tarkoitettu sarjakuvatarina.

Punisher

Myös Marvelin sarjakuviin perustuva televisiosarja, tosin tässä ei ole lainkaan yliluonnollisuuksia tai supersankarijuttuja, vaan se kertoo entisestä erikoisjoukkojen sotilaasta Frank Castlesta (Jon Bernthal), jonka vaimo ja lapsi tapetaan tämän edessä. Castle ryhtyy tämän seurauksena “Tuomariksi”, joka pyrkii kostamaan perheensä murhan kaikille sen takana oleville tahoille ja henkilöille. Sarja ei suotta ole kielletty alaikäisiltä, sillä se on varsin verinen ja väkivaltainen, eikä siis todellakaan sovellu “perheen pienimmille”. Sarjaa tehtiin kaksi kautta, kunnes se peruttiin. Jatkuuko sarja Disney Plussassa, se jää nähtäväksi. Huhuja ainakin on.

Leffat:

sicario blogi
Ensimmäistä Sicariota tähdittää myös Emily Blunt.

Sicario

Uuden Blade Runnerinkin ohjannut Denis Villeneuve ohjasi vuonna 2015 toimintatrilleri Sicarion. Elokuva kertoo amerikkalaisen Delta Forcen ja CIA:n operaatiosta Meksikon Juarezissa, tavoitteena saada kiinni huumekartellin johtajat ja tuoda heidät Yhdysvaltoihin oikeuden eteen, koska ovat tuoneet huumesodan Yhdysvaltojen puolelle. Pääjuonen lisäksi Sicario keskittyy myös päähenkilö Kate Macerin (Emily Blunt) henkiseen kamppailuun oikeudenmukaisuudesta. Onko kaikki aina niin yksinkertaista kuin miltä ensisilmäyksellä näyttää? Bluntin lisäksi elokuvassa on myös mukana Benicio Del Toro, sekä Josh Brolin. Sicariosta on tehty myös jatko-osa Day Of Soldado, jota ei kuitenkaan vielä löydy Netflixistä.

inception blogi
Inceptionissa on kirjaimellisesti monia kerroksia.

Inception

Christopher Nolanin ohjaama scifitoiminta vuodelta 2010, joka kertoo “rosvojoukosta”, jotka tunkeutuvat ihmisten alitajuntaan unien kautta ja varastavat sitä kautta tietoa kohdehenkilöiltä. Nyt he kuitenkin saavat tehtävänannokseen istuttaa ajatus kohdehenkilön mieleen. Kuinka saada ihmiselle tietty ajatus päähän ilman, että hän tiedostaa sitä toisen ihmisen istuttamaksi? Ja kun menet yhä syvemmälle toisen ihmisen pään sisälle, pystytkö pitämään omat ajatuksesi kirkkaina? Mikä on unta ja mikä totta? Elokuva sisältää kirjaimellisestikin useita kerroksia ja on upeine erikoisefekteineen varsin silmiähivelevä pläjäys. Inceptionia tähdittävät Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Lewitt, Tom Hardy ja Ellen Page.

john wick blogi
John Wick, elokuvasarja joka laittoi nousuun Keanu Reevesin elokuvauran.

John Wick

Elokuva, joka toi Matrix-trilogiasta tutun Keanu Reevesin takaisin parrasvaloihin. Se kertoo entisestä salamurhaajasta, John Wickistä, jonka koiran eräs venäläinen pikkurikollinen (Alfie Allen) suutuspäissään tappaa, koska John ei halunnut myydä autoaan. Kaiken kukkuraksi tämä vie vieläpä Johnin autonkin mennessään. Herra Wick päättää kostaa tämän ja matkan varrella kohteeksi tulee lopulta koko venäläismafia. Elokuva on saanut pari jatko-osaa ja lisääkin on tulossa. Ensimmäisessä elokuvassa ei juuri juonta ole, mutta se keskittyykin nimenomaan nopeaan toimintaan ilman tärisevää kameraa.

the wolf of wall street blogi
The Wolf Of Wall Street, elokuva jossa DiCaprio tekee parhaansa.

Wolf Of Wall Street

Vuonna 2013 julkaistu, Leonardo DiCaprion tähdittämä, Martin Scorsesen ohjaama musta komedia, joka kertoo pörssimeklari Jordan Belfortin tarinan. Korruption, huumeiden ja petosten täyttämä tarina Belfortin tiestä huippumeklariksi, jossa oikeutta vältellään kuin ruttoa ja jossa raha puhuu. Elokuva oli ehdolla viidessä eri Oscar-ehdokkuudessa, mutta valitettavasti ei voittanut yhtäkään. Golden Globen DiCaprio kuitenkin voitti.

i am legend blogi
Will Smithin tähdittämä I Am Legend toimii varsinkin vuonna 2020.

I Am Legend

Tämä on tämmönen nykymaailman tilan huomioonottaen lisätty bonus. Will Smithin tähdittämässä, Richard Mathesonin kirjaan perustuvassa, tieteistoimintaleffassa syöpää vastaan kehitetty lääke muuntautuukin virukseksi, joka tappaa 90% Maapallon väestöstä ja tekee lähes kaikista eloonjääneistä auringon- ja kuunvalolle allergisia, joten he eivät voi liikkua ulkoilmassa käytännössä lainkaan. Robert Neville on virukselle immuuni ja hän keskittyykin työstämään vastalääkettä virukseen, jotta ihmiskunta voisi jatkaa elämistä normaalisti. Koska virukseen sairastuneet ovat pikkuhiljaa alkaneet menettää järkeään, ei Robertinkaan elämä ole helppoa, vaikkei naapureista haittaa olekaan.

shutter blogi.jpg
Alkuperäinen Shutter-elokuva on ehdottomasti katsottavan arvoinen kauhuelokuva.

Shutter (se thai-versio, ei ‘muricah)

Listan ainoa kauhuelokuva. Juonellisesti hieman samaa tasoa kuin Kauna tai Ring; kummitusjuttuja siis. Elokuvan alussa valokuvaajana työskentelevä Tun (Ananda Everingham) ja hänen tyttöystävänsä Jane ajavat autolla nuoren naisen yli, eivätkä järkytyksestään johtuen jää tarkistamaan tytön kuntoa, vaan pakenevat paikalta. Pian Tunin ottamissa valokuvissa alkaa näkymään “haamukuvia” ja kaikenlisäksi kuvissa näkyvä hahmo näyttää Tunin mielestä jotenkin tutulta. Alkuasetelma juonelle kieltämättä kuulostaa vähintäänkin käytetyltä tai kuluneelta, mutta taustalla on kuitenkin jotain vähän enemmänkin. Leffasta on tehty myös amerikkalainen remake (ja kaksi intialaista), joka on periaatteessa sama leffa hieman kesympänä ja Hollywood-pensselillä maalattuna. Katso kumman haluat, mutta itse suosittelemme tässäkin alkuperäistä. Näyttelijäsuoritukset elokuvassa on varsin hyviä.

Mitkä ovat sinun Netflix-suosituksia?

Tässä meidän suositukset, tai oikeastaan vain murto-osa niistä. Netflix on täynnä kaikenlaista tarjontaa, joten jossain vaiheessa pistää stoppi tälle postaukselle. Mutta nyt pallo onkin sinulla; Mitä sinä suosittelet ja miksi? Voit kertoa myös sarjoista Netflixin ulkopuolella. Annammekin vahvat suositukset esimerkiksi Shamelessille (Hävyttömät), tai Wailingille. Samoin kuten iki-ihanalle, Sami Kurosen juontamalle, Temptation Island Suomelle <3

Muista myös seurata meitä Facebookissa, sekä Instagramissa! Muista myös jakaa postaus kavereillesi, jotka miettivät mitä Netflixistä katsoa! Mitkä ovat sinun Netflix-suosituksia?

Lue myös uudempi Netflix-suosituksia vuoden 2020 syystalveen!

temptation island suomi blogi
Temptation Island Suomi; parasta realityviihdettä.

Kommentoi