Minne matkustaisimme mieluiten?

Home / Mielipide / Minne matkustaisimme mieluiten?
Minne matkustaisimme mieluiten?

Koska nyt ei voi matkustaa mihinkään, on hyvä ainakin unelmoida matkustamisesta. Missä käydä kun rajat aukeavat ja matkustaminen on taas sallittua? Listaamme alle muutamia maita, minne matkustaisimme mieluiten. Osa on tullut jo tutuiksi, mutta aina voi mennä uudelleen.

Kiina

Yksi maailman vanhimmista väestöistä, joten maan historiaa näkee jokaisella askeleella. Maasta löytyy varmasti jokaiselle jotain, sillä sieltä löytyy niin ikivanhaa kuin supermoderniakin. Nähtävyyksiäkin on tarjolla jo pelkän luontonsa puolesta, esimerkkinä nyt vaikka ”Avatar-vuoret”, josta Cameron sai idean Avatar-elokuvassa esitettävälle Pandoralle. Puhumattakaan Kielletystä kaupungista, Kiinan muurista tai Xianin terrakotta-sotureista.

hop into my boots peking
Kiinan muuri. Kuva: Hanne
hop into my boots fenghuang2
Fenghuang. Kuva: Hanne

Seychellit

Yksi Maapallon paratiisisaarirykelmistä, ainakin rantojensa perusteella. Seychelleillä on kaksi maailmanperintökohdetta, valtavasti koralliriuttoja, sekä maailman suurin jättiläiskilpikonnapopulaatio. Jos jossain tahdomme sukellella ja snorklata, niin täällä. Jäisi varmaan Thaimaan Koh Tao kakkoseksi. Seychellit ovat myös ainoa paikka maailmassa, josta saa ”pyllykookoksia”.

hop into my boots seyshellit2
Kuva: Wikipedia
hop into my boots seyshellit
Kuva: shutterstock.com/fi/g/haveseen

Marokko

Jos Marokon Marrakeshia haluaisi jotenkin yksinkertaisesti kuvailla, olisi osuvin lause varmaankin ”Kaupunki jossa aika on pysähtynyt”. Se ei ehkä ole kovin realistinen lause, mutta antaa kuitenkin osviittaa millaista on tarjolla. Jos Marokossa jossakin yöpyy, ovat riadit ainoa vaihtoehto. Unohda modernit ja hienot hotellit ja yövy riadeissa, niissä pääsee parhaiten tunnelmaan. Plus kattoterasseilla on mukava katsella auringonlaskua. Marrakeshissa saa myös vahvat Aladdin-vibat, ainakin liittyen siihen uuteen live-action-versioon.

hop into my boots marokko2
Marrakeshin riadit. Kuva: Hanne
hop into my boots marokko
Marrakeshin lamppukauppa. Kuva: Hanne

Tansania

Villieläinsafarit. Se on Tansanian juttu. Kirahveja, leijonia, elefantteja, sarvikuonoja.. Kaikkea löytyy. Safarille vaihtelua tarjoaa esimerkiksi Kilimanjaro, Afrikan korkein vuori. Ja jos haluaa rantamaisemaa, niin Sansibarille vain!

hop into my boots tansania
Kuva: Kymenmatkat.fi
hopintomyboots tansania2
Ngorongoron kraateri. Kuva: Jamie Friedland

Moorea

Lähimpänä sitä elokuvista ja kirjoista tuttua paratiisisaarta. On turkoosia vettä, vaaleaa rantaa, palmupuita ja paljon aurinkoa. Viikon päivät vierähtävät varmasti varsin leppoisissa tunnelmissa ja se on myös häämatkalaisille varsin suosittu paikka.

hopintomyboots moorea
Kuva: eatlivetraveldrink.com
hopintomyboots moorea2
Kuva: eatlivetraveldrink.com

Nepal

Nepalista varmaan tulee ensimmäisenä mieleen Mount Everest. Tai ainakin meille tulee. Maa on muutenkin “vähän kuin Intia, muttei sinne päinkään”. Täällä eniten kiinnostaa nimenomaan Everestin näkeminen omin silmin, sekä nepalilainen ruoka.

hopintomyboots nepal2
Kuva: andbeyond.com
hopintomyboots nepal1
Kuva: Vijay Thapa

Vietnam

Kaoottisen liikenteen, hienon luonnon ja hyvän ruoan maa. Eikä myöskään niin massaturismin pilaama, kuten esimerkiksi Thaimaa. Esimerkiksi Hoi An, joka on Unescon maailmanperintökohde, on oikein viihtyisä pikkukaupunki.

PS: Yhdessä vaiheessa harkitsimme vakavasti muuttoa Vietnamiin, jossa olisimme työskennelleet englannin opettajina. Mutta sekin mielipide sitten muuttui, usean eri syyn johdosta. Ainiin; elämisestä Vietnamissa kertoo esimerkiksi Rantapallon bloggaaja Unnaleks.

hop into my boots trang an
Vietnamin Trang An. Kuva: Hanne
hop into my boots hoi an
Vietnamin Hoi An. Kuva: Hanne

Turkki (Istanbul)

Turkkihan on varmasti tuttu monelle suomalaiselle jo ihan niistä kampaamoista, pizzoista ja kebabeista, mutta on siellä muutakin. Tietysti Antalya ja Alanya ovat myös suuria lomakohteita suomalaisille, mutta meitä kiinnostaa enemmän Istanbul. Olisihan se hienoa nähdä muunmuassa Hagia Sofia ihan omin silminkin.

hopintomyboots istanbul
Kuva: Turkish Airlines
hopintomyboots istanbul2
Kuva: Tuntemattomaksi jäänyt Reddit-postaaja

Costa Rica

Tänne mennään oikeastaan ihan vain luonnon takia. Ja tukaanien. Ja kaikkien muidenkin jännien eläimien takia. Costa Ricassa on vehreää viidakkoa, joka luonnollisestikin pitää sisällään täysin erilaisen maailman.

hopintomyboots costarica2
Kuva: roughguides.com
hopintomyboots costarica
Kuva: Andy Morffew

Meksiko

Sombrero päähän, poncho harteille, taco toiseen käteen ja Tequila-pullo toiseen ja sitten vain ¡Arriba! Näiden lisäksi Meksikossa kiinnostaa myös Rivieran Maya-alue raunioineen sekä uimapaikoiksi sopivat cenotet. Ja toki ruoka. Kuka ei pitäisi meksikolaisesta ruoasta? Jos et, niin ulos blogistamme.

hopintomyboots meksiko cenote
Kuva: alittlenomad.com
hopintomyboots meksiko
Kuva: globalchampionstour.com

Minne matkustaisimme, mutta minne sinä?

Tässä nyt muutamia maita, joissa olisi tarkoitus vierailla ainakin kerran. Osassa on jo käytykin, mutta aina voi mennä uudelleen. Kiinakin on niin iso maa, että siellä viihtyisi varmaan pidemmäkin aikaa jos mahdollista. Kenties tulevaisuudessa, kunhan tästä saadaan ensin alta pois ne vähemmän tärkeät, mutta pakolliset asiat. Kuten vaikka tuo COVID-19, sillä sen jyllätessä nämä pysyvät vielä haaveina.

Lue myös: Minne matkustaisimme mieluiten – Osa kaksi

Mitkä sinun unelmakohteesi olisivat? Vai oletko kenties jo käynyt siellä, missä aina olet halunnutkin?

Muista myös seurata meitä Facebookissa, sekä Instagramissa!

Kommentoi