Pian työttömiä, tuleeko matkasuunnitelmaan muutos?

Talvi Kotkassa

Kuten jo varmaan meitä Instagramista tai Facebookista seuraavat tietävätkin; teimme viimein sen isoimman päätöksen joka liittyy varsinkin tulevaan Euroopan matkaan. Irtisanouduimme töistä. Joku varmaan sanoisi tuotakin rohkeaksi päätökseksi, koska nykypäivänä vakkariduunista kannattaisi pitää kiinni vaikka kynsin ja hampain, eletäänhän edelleen 1960-lukua. Vaan eipä eletä, sillä kyllä tässä maassa tekijälle työtä on. Voi olla ehkä rohkeaa lähteä noin vain hyväpalkkaisesta työpaikasta, mutta ehkä enemmänkin sanoisimme että on vain tyhmyyttä jäädä paikkaan jossa ei oikeasti viihdy. Varsinkin jos ainoa syy jäädä on raha. Siispä; soronoo vaan!

Matkasuunnitelmaan mahdollisia muutoksia

Tarkoitushan meillä oli siis alunperin lähteä reissuun pidemmäksi aikaa, jopa puoleksi vuodeksi, jonka mukaan teimme myös alkuperäisen matkasuunnitelman. Tarkoitus oli tehdä nimenomaan duunia “tien päältä” milloin mistäkin, jolloin olisimme voineet rahoittaa matkaamme niin pitkäksi aikaa kuin haluaisimme. Tuossa kuitenkin oli yksi iso ongelma; me olisimme töissä liki 40 tuntia viikosta. Voisimme siis nauttia ulkomailla olosta käytännössä vain iltapäivästä pitkän ja henkisesti rasittavan työpäivän jälkeen, sekä tietysti viikonloppuna. Siinä pitäisi sitten vielä vähän nähdä ja kokeakin ja kertoa vielä tännekin suoltaa jotain kerrottavaa, niin eihän siitä tule mitään. Jep, otimme siis loparit teidän takia. Ja ehkä vähän oman mielenterveydenkin.

Nyt teemmekin niin, että otamme reissusta kaiken irti mitä pystymme, mutta olemme siellä vain muutaman kuukauden, kunnes rahat alkavat olla käytetty. Tämä totta kai myös vaikuttaa matkasuunnitelmiin, joten se on ainakin varmaa että Ranska ja Espanja jää suunnitelmista kokonaan pois. Mahdollisesti myös Alankomaat ja sen lähellä olevat alueet, vaikka kieltämättä pieni tötsy Amsterdamin kahvilassa houkuttelisikin. Jos nyt Hampuriin pääsisi pyörähtämään, niin se nyt ois ihan kiva. Mutta katsotaan ja sovelletaan. Tuo matkasuunnitelma kun ei siis todellakaan ole mitenkään vedenpitävä, vaan nimenomaan alustava suunnitelma täynnä mahdollisuuksia.

Tämänhetkisen suunnitelman mukaisesti tulemme viettämään eniten aikaa varmastikin Italiassa ja sen lähimaastossa, todennäköisesti myös Sloveniassa. Jos sitä nyt ainakin siellä Roomassa pääsisi käymään, vaikkakin taitaa käydä niin että ihan sinne keskustaan emme autolla mene. Olisi nimittäin kiva tuoda auto vielä “suht hyvässä kunnossa” takaisinkin. Plus että Rooma on varmaan muutenkin aikamoinen tivoli ajaa autolla ulkopaikkakuntalaisena. Otamme siis majoituksen jostain keskustan ulkopuolelta ja kuljemme menomestoille julkisilla.

Majoitus matkalle – Budjettimatkailua parhaimmillaan

Koska meillä ei ole enää matkan aikana työpaikkaa tuomassa tasaista rahavirtaa tilille, on pakko miettiä budjettia entistä tarkemmin. Toki olisimme miettineet sitä muutenkin, mutta nyt täytyy niinsanotusti ottaa kaikki keinot käyttöön. Siksi aiomme mahdollisesti tsekata esimerkiksi Trusted Housesittersin läpi, jossa siis vahditaan vaikkapa lemmikkejä tai jonkun kämppää sen aikaa kun omistaja itse on muualla. Näinollen siinä saa siis ilmaisen majoituksen, jonne mahdollisesti saa vieläpä auton parkkiin. Näiden lisäksi on myös vielä perinteisempi “sohvasurffaus”, eli mahdollisuus liittyä vaikkapa Couch Surfingiin, joissa voi sitten saada vaikka minkälaista majapaikkaa mistä nyt sattuu. Majoitushan on kuitenkin se, mikä matkaillessa maksaa aina eniten. Ja nyt kun ei ole duuniakaan “riesana” niin ei tarvitse miettiä jokaisen majoituksen kohdalla toimiiko WiFi vai ei.

Ja jotta saisimme ehkä vielä enemmän reissusta irti, ostimme myös pienen backup planin; teltan. Meidän autossa kun ei oikein pysty nukkumaan, niin on hyvä olla jonkinlainen varavaihtoehto. Eikä oikeastaan edes varavaihtoehto, vaan enemmänkin ihan vaan kokeilunhalun takia. Jos sitä vaikka jostain Slovenian camping-alueelta ottaisi telttapaikan Bled-järven maastosta, niin kyllähän siinä saisi kokemusta irti kerrakseen. Varsinkin kun meillä on vielä tuo Primus-keitinkin olemassa.

Sattui muutenkin hyvä tuuri tuon telttaostoksen + makuupussien suhteen, kun Stadiumissa on “Osta kaksi tuotetta, saa halvempi puoleen hintaan“-diili käynnissä. Joka on itseasiassa vielä tänään 8.2.2023 voimassa. Eikä oo ees sponsoroitu lause. Oispa.

Kiitos kun luet, kiitos jos tuet

Ainiin, tuli mieleen. Jos haluat tukea blogin toimintaa tai vaikkapa meidän tulevaa automatkaa, niin voit aina “tarjota meille kahvit (jos ei kiinnosta meitä tukea, niin voit toki tukea meidän kissojen elämää) tai ostaa vaikka T-paidan tai vaikka termarin. Tuo termosmuki on itseasiassa aika hienokin, katso vaikka tuosta alhaalta.

Pakko kyllä mainita että nyt kun tätä tekstiä lukee ihan ajatuksella, niin vaikutetaan kyllä ihan oikeasti joltain spurguilta; lähdetään ajamaan jollain ysäripaskalla ympäri Eurooppaa ja vieläpä työttöminä. Sitten vielä nukutaan jonkun italialaisen Manolon sohvalla tai jossain metsässä teltassa ja kaikenlisäksi kysellään teiltä että “ei sulla ois heittää bensarahaa?“. 💀

Jos oot huhtikuusta eteenpäin pyörimässä jossainpäin Etelä-Eurooppaa niin heitä koodia tai kommenttia. Voit myös “slaidaa deeämmää Instas” mitä ikinä se tarkoittaakaan. Voidaan sitte vaikka kilistellä viinilaseja tai hörpätä vaikka kahvit. Ainiin, täytyykin käydä ostamassa omat Juhla Mokat ja kahvinkeitin matkaan, koska niinhän se suomalainen lähtee lomalle. Eihän sitä voi luottaa että Italiassa sais kunnon kahvia. /s

Eipä meillä muuta. Heippa ja moi! 🤌

Kommentoi