Juhannus Thaimaassa – Koh Samui

Juhannuksen viettoa Thaimaassa

Heti alkuun toivotamme jokaiselle oikein mukavaa juhannusta, näin vähän jäkikäteen. Olemme nyt viettäneet sekä joulun, uudenvuoden, että juhannuksen ulkomailla ja tässä onkin koko vuoden juhlapyhät kasassa. Meillä juhannus Thaimaassa täällä Koh Samuilla vierähti erittäin perisuomalaiseen tapaan. Sauna tai mökki ei sentään palanut eikä kukaan hukkunut, mutta ilman sairaalareissua ei tästä keskikesän juhlasta selvitty.

Emme kuitenkaan joutuneet olemaan vain kahdestaan, kuten yleensä olemme. Meidät oli kutsuttu viettämään juhannusaattoa erään työkaverimme resortille ja vaikka hetken mietimmekin että feidaamme koko paskan ja jäämme kotiin, päätimme kuitenkin lähteä. Olihan perillä kuitenkin jonkinlaiset grillibileet ja onhan se virkistävää nähdä vapaa-ajalla muitakin ihmisiä.

ranta koh samui
Koh Samuin Crystal Beach

Perille päästyämme näkymä ei ollut ihan sellainen mitä ehkä odotimme, sillä grillin kanssa oli “pieniä” ongelmia. Thaimaalaiset grillihiilet eivät olleetkaan ihan niin laadukkaita kun olisi voinut odottaa, eikä hiillosta saatu aikaseksi sitten millään, ainakaan heti. Tämähän ei siis oikeasti yllättänyt yhtään ketään, sillä todennäköisesti grillihiiliä oli säilytetty jossain aivan liian kosteassa jo pidemmän aikaa. Saapuessamme paikalla olikin hieman pienempi jengi kuin ajattelimme; vain kolme henkilöä, plus me kaksi. Ilta oli kuitenkin hyvin alkamassa näinkin pienessä porukassa, joten oli oikein mukava istahtaa seuraan vaihtelemaan kuulumisia ja taistelemaan sen grillin kanssa.

Tuntia myöhemmin hökötykseen saatiin jonkinlainen hiillos aikaseksi, joten oli aika laittaa ruoat valmistumaan. Me olimme käyneet syömässä Vegan Khun Nayssa aiemmin, sillä emme jaksaneet itse ruveta grillailemaan mitään ja rehellisesti sanottuna täältä ei kovin montaa asiaa löytyisikään mitä grilliin laittaisi. Siis vegaaniosastolta. Niinpä keskityimme siihen ainoaan vegaaniseen tarjontaan mitä toimme itse mukanamme; Tiger-olutta ja Hong Thong-viskiä (vai rommiako se nyt on?). Muut latoivat grillin täyteen kalaa ja tekivät siitä eräänlaisia kalatacoja.

Juhannus Thaimaassa – suomiseurue saapuu

Ei meidän sentään koko iltaa tarvinut viidestään istuskella, sillä paikalle pörhälsi myös muita suomalaisia. Eräs suomalaisjoukko oli lähtenyt Krabille juuri ennen koronarajoitteita ja jäänyt sinne (tarkoituksella) jumiin. Krabilta he olivat sitten suunnanneet Koh Samuille, kun rajoituksia oli hieman höllennetty. Koska Koh Samuin saari on niin helkkarin pieni, olivat he sitten päätyneet asumaan meidän asunnon lähellä olevaan resorttiin ja sitä kautta jotenkin päätyneet nyt samoihin juhliin. Tietysti. Kyllä suomalainen aina toisen löytää, vaikka kotimaassa niin paljon toisiaan vältelläänkin. Mikä on taas sinänsä erikoista, että sitten kun et täällä moikkaa toista suomalaista (jota et edes tunne) niin jo mussutetaan selän takana että “onpas kusipäisiä bloggaajia, eivät edes morjesta minulle”. Morjesta itte saatana jos jutella haluat :D

hanne ikkuna koh samui
Näkymä makuuhuoneestamme.

No, siinä sitten muutaman tunnin ryypiskeltyämme ja paskaa jauhettuamme alkoi tapahtua. Jonkinlaisen väärinkäsityksen ja onnettomuuden jälkeen meillä oli asunnon vessa täynnä verta, yhdellä bilettäjistä polven alla viidentoista sentin viiltohaava ja muut miettimässä mitähän hemmettiä tässä pitäisi tehdä, mihin sairaalaan tästä suunnataan ja kenen kyydillä? Yksi kaveri veti sideharsoa ja puristussidettä jalkaan, toinen soitti apua ja muut hörppivät kaljaa, aivan kuten suomalaisuuteen kuuluu. Eipähän tullut oikeasti mieleenkään että Markuksen aina repussa löytyvästä ensiapupaketista olisi ikinä mitään hyötyä. Onneksi Hanne muisti edes että sellainen on olemassa, niin saimme jalan ainakin jonkinlaiseen pakettiin matkan ajaksi.

Pian apu saatiin onneksi paikalle ja epäonnekas juhlija kiidätettyä Bandon Hospitaliin tikattavaksi. Samaan aikaan muutkin alkoivat siirtyä jo nukkumaan tai jatkoille omiin majapaikkoihinsa, joten mekin suuntasimme kotiin nukkumaan. Ei sitä tässä iässä enää jaksa juhlia.

Mutta mikäpä ei tekisi juhannuksesta suomalaisempaa, kuin sairaalareissu?

PS: Tämä kyseinen epäonnekas juhlija muuten sanoi tapahtuneen jälkeen “en minä voi mennä sairaalaan, ei mulla ole matkavakuutusta”. Joten kun suuntaat ulkomaille, ota se vakuutus. Ikinä ei tiedä mitä voi sattua ja täällä sinut kyllä kynitään puhtaaksi kaikista rahoista jos ja kun tilanne osuu kohdalle. Jossei muuten niin ota vaikka se halvin SafetyWing matkan ajaksi. Ei ehkä auta matkatavaroissa, mutta ainakin itselläsi on parempi tilanne.

Lue myös: SafetyWing

Miten teillä meni juhannus? Olitteko mökeillä vai vietittekö kotijuhannuksen? Vai olitko kenties ulkomailla? Kirjoita alle kommenttisi ja muistathan myös vielä edelleen käynnissäolevan synttäriarvonnan?

Muista myös seurata meitä Facebookissa, sekä Instagramissa!

Kommentoi