Autolla Eurooppaan – Suunnitelman ensivaiheet

Kun lähdemme autolla Eurooppaan, tulemme todennäköisesti myös Rooman!

Kerroimmekin viime kuulumispostauksissa (eli muutama postaus taaksepäin, kun emme tehneet repostailuja vanhoista Thaimaa-jutuista) että olemme lähdössä autolla Eurooppaan. Alustavan matkasuunnitelmanhan me teimmekin jo, jossa kerroimme vähän minkälaista reittiä aikoisimme ympäri Eurooppaa ajaa. Tuosta postauksesta on jo kymmenen päivää, joten totta kai useampikin asia on muuttunut. Olemmekin laittaneet jo pyörät hieman pyörimään, vaikkakaan emme kirjaimellisesti.

Lähdetään vaikka siitä, että tämä koko suunnitelma meinasi mennä meillä taas aivan uusiksi, kun kävimme miettimään jo vaihtoehtoista suunnitelmaa. Mitäs jos emme menisikään Eurooppaan, vaan ottaisimme sittenkin lentoliput Vietnamiin ja lähdemme kiertämään Aasiaa? Tässä äärimmäisen hyvä esimerkki siitä, kuinka vedenpitäviä meidän suunnitelmamme ovat. Juttelimme ja ynnäilimme kuitenkin hieman laskuja ja ajatuksia yhteen, jonka lopputulemana on kuitenkin edelleen se alkuperäinen; automatka Euroopan halki. Homma kosahti oikeastaan siihen, että kahdelle lentoliput Vietnamiin ja takaisin maksavat sen verran paljon ja että reissussa olisi mukavampi olla vähän pidempäänkin. Toki rahallisesti nämä ovat varmaan aikalailla plusmiinus nolla, mutta ajattelimme nyt kuitenkin että tuleepahan tehtyä taas vähän jotain erilaista. Ensi vuonna sitten Aasiaan!

Lopullisen ratkaisun tähän, sekä oikeastaan koko “Eurotripille” teki kuitenkin Markuksen äiti; hän tarjoutui ottamaan kissat hoivaansa reissun ajaksi. Kissat eivät siis pääsekään/joudukaan lähtemään meidän mukaan tuolle tuhansien kilometrien matkalle, joka helpottaa kaikkia (paitsi äitiä) todella paljon. Voimme valita asunnon huomattavasti vapaammin ja edullisemmin, autossa ei tarvitse kuulla Binkun huutoa koko aikaa ja saadaan autoonkin huomattavasti enemmän tilaa. Eli kaikinpuolin erinomainen tilanne. Äitikin saa vähän seuraa, kun sinne tulee lopulta meidän kissojen lisäksi myös Markuksen veljen kissat. Siinä on showta kerrakseen kun pienessä kaksiossa on viisi kissaa pyörimässä ja tappelemassa. Meidän kissoista ei nyt tulekaan “The cat traveller trioa”, yhyy.

Kissojen poissaolo myös mahdollistaa sen, että voisimme jopa liittyä lemmikkivahti- tai talovahtipalveluun. Palveluun liittyminen ja sitä kautta “majapaikan” saaminen kodin tai lemmikkien hoitoa vastaan olisi aivan äärimmäisen iso säästö, koska on aivan päivänselvää että Euroopassa hinnat vain nousevat mitä lähemmäs mennään kesää. Ja onhan se toki myös kiva päästä vähän enemmän näkemään paikallista elämäntapaa, kuin asua aina Airbnb-asunnoissa tai ties missä hotelleissa/hostelleissa. Olisihan se toisaalta myös jännä kokeilla couchsurfingia.

Toinen muutos matkaa varten on, että siitä tulee lyhyempi kuin alunperin suunnittelimme, mutta sitäkin tiiviimpi. Meidän ei välttämättä kannata tai tarvitse asustella viikko- tai kuukausitolkulla yhdessä maassa/kaupungissa, vaan teemme sittenkin vähän lyhyempiä visiittejä. Tähän on erinäisiä syitä, joita availemme sitten tarkemmin kun se on ajankohtaisempaa reissun alkamisen kannalta.

Rooma on varmasti kesällä oikein mukava kaupunki. Tämä kuva vuodelta 2017. Kuva Hannen ottama
Rooma on varmasti kesällä oikein mukava kaupunki. Tämä kuva vuodelta 2017. Kuva Hannen ottama

Autolla Eurooppaan – Ensimmäiset ostokset ja luvat

Olemme myös tehneet jo ensimmäiset “siirrot” reissua varten; liityimme Autoliiton kultapossukerhoon ja hankimme Saksan päästötarran. Jälkimmäinen olikin huomattavasti nopeampi prosessi kuin oletimme. Tarrahakemus siis maksetaan Autoliiton sivuilla, jonka jälkeen heille lähetetään auton rekisteritodistus ja päästötarrahakemus ja sitten odotellaan pari-kolme viikkoa. Vaan eipäs odoteltukaan, vaan tarra tupsahti postiluukusta kolmantena päivänä. En tiedä oliko heillä sitten suoraan pöytälaatikossa jotain ylimääräisiä kappaleita vai onko Saksan DeutschePost vaan Suomen Postia nopeampi? Eeeei voi olla.

Lupien ja Autoliiton jäsenyyden (joka ehdottomasti kannattaa hankkia) lisäksi olemme myös tehneet ensimmäiset ostokset; rattilukon ja aurinkosuojan! Aurinkosuoja on siis varmuuden vuoksi, jotta Etelä-Euroopan aurinko ei sulata koko kojelautaa, eikä käsiä tarvitse polttaa tulikuumassa ratissa. Rattilukko sen sijaan on ihan vaan lisävaruste turvallisuutta varten. Toki todennäköisempää on että joku murtautuu autoon ja vie sieltä kaikki kamat ja repii soittimen mennessään, sen sijaan että vie koko auton. Olipahan muuten aika vaikea löytää rattilukkoa Herran vuonna 2023. Mikä on kun tuota kasariautojen vakiokalustetta ei enää löydy mistään? Biltemasta onneksi löytyi.

Edellämainittujen lisäksi ostimme myös heijastinliivit, palosammuttimen sekä ensiapulaukun. Nämä kun ovat pakollisia joissain maissa ja toki on hyvä olla autossa muutenkin. Nuo kaikki löytyi onneksi Motonetistä. Paitsi se heijastinliivi, joka löytyi Citymarketista. Ihme ja kumma kun ei Motonetissä ollut.

Näiden lisäksi olemme lähestyneet myös muutamia yrityksiä yhteistyön merkeissä, josko saisimme vaikkapa jonkinlaista sponsoria matkaan tai matkavarusteita varten. On ihan luonnollistakin, että tällä reissulla tulee rahaa kulumaan, joten säästö se on pienikin säästö ja kaikki on kotiinpäin.

Pakettiauton vuokraus – Onko 24Rent kokemuksia?

Vielä pitäisi saada jostakin pakettiauto lainaan, jotta saadaan tämä meidän omaisuus taas pakettiin ja kuljetettua varastoon. Kotkassa nuo isojen pakettiautojen vuokrat vaan tuntuvat olemaan yllättävän hintavia, jopa 300 euroa päivä. Pakko melkeinpä kysellä jostain Facebookin Puskaradio-ryhmästä, josko sieltä löytyisi joku jolla on pakettiautoa lainata. 24Rent-palvelu vaikuttaa myös olevan aika suosittu, mutta siitä ei kyllä ole mitään kokemusta.

Onko sinulla kenties kokemuksia 24Rentistä? Siellä nuo pakettiautot näyttävät olevan tarjolla ehkäpä liiankin halvalla, kun vertaa tämän kaupungin tarjontaan noin yleisesti, niin väkisinkin miettii että what’s the catch?

Kannattaa muuten nyt laittaa Hop Into My Bootsin Instagram-tili seurantaan! Ei sinne nyt vielä mitään feedijulkaisuja aktiivisesti postata, mutta stooreja kyllä ja reissun päältä sitten senkin edestä!

Kaikki tiet vievät Roomaan? Saa nähdä kun autolla mennään!
Kaikki tiet vievät Roomaan? Saa nähdä kun autolla mennään!

Kommentoi