Katsottavaa loppuvuodeksi – Netflix-suositukset 2021

Home / Lifestyle / Katsottavaa loppuvuodeksi – Netflix-suositukset 2021
Mitä katsoa Netflixistä? Kerromme omat suosituksemme ja suosikkimme!

Nyt on taas se aika vuodesta, kun illat pimentyvät ja vuosi alkaa pikkuhiljaa kääntymään ehtoon puolelle. Jouluun ei ole enää kahtakaan kuukautta ja säät alkavat olla entistäkin kylmempiä. On siis erittäin hyvä hetki käpertyä viltin alle, ottaa kaakaomuki kouraan ja käynnistää Netflix ja miettiä sitten, että mitähän sitä oikeastaan laittaisikaan rullaamaan. Tässä meidän Netflix-suositukset loppuvuodeksi. Lista ei sisällä Squid Gamea, koska sen on nähnyt kaikki. Sekin on “ihan hyvä” sarja ja siinä kaikki.

PS: Klikkaamalla sarjojen nimeä, pääset näkemään trailerin kyseisestä sarjasta. Ja sitten mennään!

Netflix-sarjasuosituksia

somebody feed phil

Somebody Feed Phil

Kaikki Rakastavat Raymondia-sarjan luoja Philip Rosenthal kiertää ympäri maailmaa tutustumassa paikalliseen ruokakulttuuriin. Hyvän mielen sarja, jota on helppo seurailla vaikka aamiaisen yhteydessä. Phil on leppoisa kuuskymppinen, joten jututkin ovat vähän sen mukaiset, mutta hänen iloinen ja positiivinen persoonansa jaksaa silti viihdyttää ja tuoda hyvää mieltä katsojillekin.

Snabba Cash - Ruotsalaista nordic noirea
Snabba Cash – Ruotsalaista nordic noirea

Snabba Cash – Rahalla Saa

Snabba Cash on jatkoa samannimiselle elokuvatrilogialle, mutta elokuvien näkeminen ei ole millään muotoa tarpeellista ennen sarjan katsomista. Tai vaikea sanoa, kun emme ole elokuvia nähneet, mutta Snabba Cash toimii kyllä yksittäisenä minisarjanakin erinomaisesti. Sarja paneutuu aika vahvasti teemaan, jossa maahanmuuttajataustaiset nuoret yrittävät kerätä rahaa elämiseen. Töihin ei pääse, syrjintää on kaikkialla ja ainoa keino tienata on rikollisuus sen monissa eri muodoissa. Huumeet, ryöstöt ja jengien väliset yhteenotot ovat arkipäivää.

Sarjan päähenkilö Leya pyörittää TargetCoach-nimistä startup-yritystä, jolle yrittää saada rahoitusta. Rahaa kyllä olisi tarjolla, mutta sitä pitäisi lainata suurelta huumelordilta, joka nyt sattuu olemaan Leyan ex-miehen veli ja poikansa setä, eikä tämä hirveästi Leyaa houkuttele. Sarja ei kaunistele mitään, vaan näyttää jengiytymisen kaikessa raakuudessaan. Synkkä ja koukuttava sarja, jonka toista kautta odotellaan innolla.

Kuinka vaikeaa on löytää rakkaus, jos on autistinen?
Kuinka vaikeaa on löytää rakkaus, jos on autistinen?

Love on the Spectrum – Rakkautta autismin kirjolla

Australialainen realitysarja, jossa seurataan joukkoa autismikirjoilla olevia ihmisiä ja heidän yritystään löytää rakkautta. Sarjassa on järjestettyjä sokkotreffejä, joissa nämä hyvinkin mielenkiintoiset persoonat pääsevät tapaamaan uusia ihmisiä ja ehkä jopa löytämään sen oikean. Katsoja alkaa helposti tsemppaamaan omassa päässään että onnistuisipa treffit hyvin ja päästäisiin vielä eteenkinpäin! Varsinkin Michael (kuvassa takarivissä seisoskeleva herra) on vähintäänkin viihdyttävä persoona. Sarjaa on tullut kaksi kautta ja enempää tuskin on tulossakaan.

Kellä on Australian hienoin Airbnb-kämppä?
Kellä on Australian hienoin Airbnb-kämppä?

Instant Hotel – Kotihotellikisa

Kilpailu, jossa Airbnb-isännät kisaavat joko californialaisesta luksuslomasta (1.kausi) tai sadan tonni pääpotista (2.kausi) esittelemällä “Australian hienointa kotihotellia”. Jokaisen kämppähän on omasta mielestään se kaunein ja parhaalla alueella, tarjoten rahalle parhaan vastineen. Vai onko sittenkään, siitä päättävät muut kilpailijat.

Instant Hotel on samanlaista hömppäkisaa kuin kaikki muutkin vastaavanlaiset realitysarjat, mutta silti se jaksaa viihdyttää varsin hyvin sen yhden katselukerran. Omasta mielestämme sarjan kakkoskausi oli kuitenkin parempi, vaikkakin hyvin erilainen ykköskauteen verrattuna.

Zac Efron tutustuu erilaisiin superfoodeihin, energiamuotoihin ja selvittää pitkän iän salaisuuksia.
Zac Efron tutustuu erilaisiin superfoodeihin, energiamuotoihin ja selvittää pitkän iän salaisuuksia.

Down to Earth with Zac Efron

Kaikkien teinityttöjen märkä päiväuni, High School Musicalista ja 17 Againista tuttu komistus Zac Efron seikkailee ympäri maapalloa hyvinvointiexpertti/kirjailijakaverinsa Darin Olienin kanssa tutustuen esimerkiksi Islannin uusiutuvien energiamuotojen ihmeelliseen maailmaan, Costa Rican “ekokylään”, sekä Ranskan “maailman puhtaimpaan hanaveteen”. Ja mistä johtuu, että Italian Sardiniassa on eniten satavuotiaita koko maailmassa?

Näin kun sarjaa esittelee, niin kuulostaa kyllä aivan paskalta, mutta oikeasti kyseessä on hyvin mielenkiintoinen ja vähän erilainenkin matkasarja. Sarjassa vahvana teemana on myös maapallon luonnonmullistukset, sekä ilmastonlämpeneminen ja sen vaikutukset. Varsinkin Darin saa sarjan lopussa tästä kaikesta varsin mieleenpainuvan kokemuksen.

Valolla Kirjoitettu - Maapallo kuvaajien silmin.
Valolla Kirjoitettu – Maapallo kuvaajien silmin.

Tales By Light – Valolla Kirjoitettu

Sarjassa seurataan valokuvaajia ja elokuvantekijöitä, jotka matkustavat kukin missäkin, kuvaten niin eri maiden alkuperäiskansoja, kuin merenalaista maailmaakin. Sarja on hyvin pitkälti eräänlainen luontodokkari, MUTTA siinä on pari jaksoa jotka kannattaa ehdottomasti tsekata, vaikka luontodokkarit eivät kiinnostakaan. Katso nimittäin ainakin kolmannen kauden kaksi ensimmäistä jaksoa, jossa Legolas-näyttelijä Orlando Bloom vie katsojan UNICEFin matkassa seuraamaan Bangladeshin lapsia ja heidän työntäytteistä elämää. Jaksot ovat erittäin mykistäviä ja pysäyttäviä, pistäen katsojan hetkeksi miettimään mikä v*ttu tässä maailmassa oikein on vialla…

Netflixin elokuvasuositukset

#Alive, korealaista zombielokuvaa parhaimmillaan. Heti Train to Busanin jälkeen.
#Alive, korealaista zombielokuvaa parhaimmillaan. Heti Train to Busanin jälkeen.

#ALIVE

Korealainen zombielokuva, joka olisi näin Halloween-aikaan oikein sopiva valinta katsoa. Elokuvassa seurataan pelistriimaaja Oh Joon-woota, joka on nukahtanut tietokonepöytänsä ääreen ja kun hän herää, ovat hänen vanhempansa lähteneet kauppaan. Yhtäkkiä talon ulkopuolella alkaa tapahtua ja Joon-woo näkee ikkunasta, kuinka ihmiset syövät toisiaan ja koko maa tuntuu vajoavan kaaokseen. Yhtäkkiä hän tajuaa olevansa ainoa elossa ja järjissäänoleva. Kun nettiyhteydet ovat poikki, on hän joutunut tuijottamaan pari viikkoa pelkästään hätäkanavan uutisia televisiosta, syöden samalla vähäisiä pikanuudelivarojaan, alkaa hänelle riittää. Niinpä hän päättää lopettaa elämänsä, mutta juuri kriittisellä hetkellä hän huomaakin pienen punaisen valon osoittavan hänen rintaansa. Hän ei sittenkään ole yksin!

Elokuva on varsin viihdyttävä ja korealaiseen tapaan hyvin tehty, mutta myös hieman humoristinen ja kieli poskessa tehty. Leffalla on pituutta puolisentoistatuntia, joka onkin juuri sopiva tällaiselle elokuvalle. Koreasta tuntuu muutenkin tulevan todella paljon hyvää matskua nykypäivänä, niin sarja- kuin elokuvapuoleltakin.

Seaspiracy ei ole iloinen "Nemoa etsimässä"-elokuva, vaan kaikkea muuta.
Seaspiracy ei ole iloinen “Nemoa etsimässä”-elokuva, vaan kaikkea muuta.

Seaspiracy

Tämä on sellainen elokuva, joka saa sinut jättämään tonnikalapurkin hyllyyn, vaikka siinä lukeekin “Vastuullisesti tuotettua tonnikalaa”. Dokumentaarinen elokuva on “jatkoa” Cowspiracylle ja paneutuu nimenomaan merien ja tehokalastuksen maailmaan. Kuinka paljon merta pitää ryöpätä, jotta saadaan S-Marketin hyllyyn tonnikalapurkkeja ja mitä niille muille kaloille ja mereneläville tehdään, jotka sattuivat samaan haaviin sivullisina uhreina? Entäs sitten Färsaarten valaidenteurastus tai japanilaisten delfiininpyynti? Haineväkeiton tarpeista puhumattakaan.

Seaspiracy ei todellakaan ole iloinen elokuva, jossa kalastellaan merikilpikonnien seassa kuvailemassa värikkäitä koralleja, vaan näytetään raaka totuus siitä miten tuota kaikkea tuhotaan jatkuvasti ja kuinka tämä kaikki vaikuttaa siihen, että pikkuhiljaa meressä ei ole tiettyjä lajeja enää lainkaan jäljellä. Ja miksi tonnikala ei ole enää sitä “halpaa opiskelijaruokaa”?

Bonus-suositus

Ranskalainen toimintatrilleri.
Ranskalainen toimintatrilleri.

Braqueurs / Ganglands

Netflixin uusi toimintatrilleri, joka on vähän niinkuin ranskalainen Snabba Cash, mutta kesympi ja ranskalaisempi. Sarjasta on olemassa elokuvakin The Crew, mutta siitä ei ole mitään hajua. Olemme tätä katsoneet vasta pari jaksoa, mutta vaikuttaa niiden perusteella olevan ihan jees. Siksi se onkin bonus.

Sarjan juonikuvaus on aika selkeä; palkkasotilaan siskontytär kidnapataan ja hänet pitää saada takaisin. Ei muuta kuin luodit lippaaseen ja menoksi, paitsi että soppaan sekoittuu myös teineistä koostuva maahanmuuttajajengi, jotka saavat käsiinsä oikein kunnon kasan kokaiinia. He sitten tietysti päättävät pistää rahoiksi, miettimättä yhtään kenelle tämä iso kasa kokkelia kuuluu.

Mitkä ovat sinun Netflix-suositukset?

Mitä sinä olet katsonut viime aikoina? Onko ylläolevista sarjoista tai elokuvista yksikään tuttu? Jaa suosituksesi kanssamme ja kerro mitä meidänkin kannattaisi ehdottomasti katsoa! Ja toki jos sinun suosikkisarjasi löytyy esim Disney Plussasta tai Discovery Plussasta, sekin käy, kuulemme mielellämme muidenkin lempparisarjoista!

Muista myös lukaista postaukset “Netflix-suosituksia karanteeniin” sekä “Netflix-suosituksia vuoden 2020 syystalveen” ja seuraa meitä myös Instagramissa!

Kommentoi