Blogihaaste: Milloin viimeksi?

Home / Lifestyle / Blogihaaste: Milloin viimeksi?
Chaweng Beachilla on myös koiria

Blogimaailmassa on jo pidemmän aikaa liikkunut eräs blogihaaste, aiheena Milloin viimeksi? johon mekin nyt mielikuvituksen puutteessa päätimme ottaa kantaa. Tässä vuoden 2021 kesähelteessä kun ei ihan hirveästi tule tehtyä muuta, kuin istua kotona tuuletin sylissä ja itkien kuinka meillä ei ole ilmalämpöpumppua ja kuinka Thaimaassa vielä sellainen oli. Pakko kai muuttaa takaisin Samuille, vaikka vielä viime syksynä sieltä halusimmekin pois. Missään ei ole ikinä hyvä ja ihminen tottuu liian nopeasti kaikkeen. Ja sitten siihen blogihaasteeseen.

BLOGIHAASTE: MILLOIN VIIMEKSI…

KARJUIT?

Markus: En karju, enkä huuda. Saatan kenties korottaa ääntäni ja teen sitäkin aika harvoin.

Hanne: Tänään. Sitä ennen eilen. Sitä ennen toissapäivänä. Karjun itseasiassa joka päivä täällä, koska joku kissoista (useimmiten Binkku) perseilee minkä ikinä ehtii. Milloin se juoksee rappukäytävään kun Markus tulee kotiin, milloin se roikkuu tauluissa tai milloin se repii sohvaa tai syö ovenkarmeja.

AJOIT AUTOA?

Markus: Silloin, kun piti palauttaa auto Helsinkiin muuton jälkeen. Eli huhtikuun alussa.

Hanne: Lapissa 2018 kun menimme yhdessä minun vanhempien mökille. Markus ei jaksanut enää loppumatkasta ajaa, joten hyppäsin rattiin keskellä yötä ja sankkaa sumua.

HALASIT EI-PERHEENJÄSENTÄ AJATTELEMATTA, ONKO SE TURVALLISTA?

Markus: Olen mies, enkä siis halaile. Paitsi Hannea ja silloinkin pyllynpuristelu mielessä.

Hanne: Erästä kaveria, kun tämä tuli kyläilemään meidän luo Helsinkiin.

URHEILIT?

Markus: Viikko sitten kun kävimme boulderoimassa. On muuten aivan perseestä kiipeillä maski päässä.

Hanne: Tänään vedin kahvakuulatreenin kotona, eilen kävin boulderoimassa. Lähes päivittäin tulee tehtyä jotakin hikitreeniä.

OLIT PELOKAS?

Markus ja Hanne: Kun muutimme Thaimaahan. Ensimmäisenä iltana tapahtuneen kulttuurishokin takia tuli kieltämättä vähän pelottava ja ahdistava fiilis, että olikohan tämä nyt sittenkään fiksua. Lisää voit lukea aiheesta tästä postauksesta.

ITKIT?

Markus: 2018 kesällä, kun olin ihmissuhteiden suhteen vähän “puun ja kuoren välissä”.

Hanne: Eilen, kun Markus taas kerran laukoi sanoja suustaan miettimättä asioita sen enempää. Joka on itseasiassa jonkin sortin supervoima.

SÖIT VAAN HERKKUJA LOUNAAKSI?

Markus ja Hanne: Ei tule kyllä mieleen. Kyllä lounaaksi syödään jotain oikeaksi ruoaksi luokiteltavaa. Paitsi Hanne syömisongelma-aikoina, kun lounas oli pelkkä proteiinipatukka.

SHEIVASIT?

Markus: Viikko sitten ja nyt pitäisi tehdä sama uusiksi kun parta alkaa taas rehottamaan. Maskia kun joutuu pitämään töissä kahdeksan tuntia, niin tällainen teräsvillaa muistuttava parta repii maskiin reikiä.

Hanne: Tänään.

OLIT KATEELLINEN JOLLEKIN TOISELLE?

Markus ja Hanne: Kateellinen? En varmaan koskaan, tai ainakaan että muistaisin. Ehkä haaveilen asioista että “olisipa mullakin tommonen auto tai olispa meilläkin tommonen asunto”, mutta ei sitä varmaan silti sanoisi kateellisuudeksi.

OLET SIJOITTANUT RAHAA OSAKKEISIIN TAI RAHASTOON?

Markus: Viime palkkapäivänä. Aivan kuten aina palkkapäivänä. Pieni siivu menee aina OP:n rahastoihin tai kryptovaluuttaan.

Hanne: Palkkapäivänä siirsin Markukselle rahaa, joka laittoi sen yhteiseen rahastoon.

OLIT YKSIN KOTONA YÖN?

Markus: Hieman ennen juhannusta, kun Hanne oli Turussa työpaikan syntymäpäivillä. Ja ai että olikin hienoa aikaa! Vuorokausi meni videopelien ja elokuvien parissa. Ja pizzaa syödessä.

Hanne: Kun asuimme vielä Koh Samuilla. Markus lähti viikoksi Saksaan Gamescom-messuille, joten minä jäin kotiin. Tuona aikana olin hommannut kuitenkin itselleni seuralaisen, sillä Markuksen palatessa kotiin meillä olikin kissa.

SAIT OLLA YKSIN?

Markus: Aina kun minulla on iltavuoro, vietän muutaman tunnin aamuisin kotona. Eli lähes joka päivä.

Hanne: Joka ilta, sillä Markus on lähtökohtaisesti aina iltavuoroissa. Viikonloput olen yksin kotona, sillä Markus on töissä.

VALVONUT AAMULLA KELLO NELJÄÄN?

Markus: Lähes joka päivä, kun asuimme Thaimaassa. Unirytmi oli niin päin persettä, että kävimme aina nukkumaan joskus puoli viiden maissa aamulla. Tätä ennen olen valvonut neljään joskus sinkkuaikoina.

Hanne: Sama kuin Markuksella, ilman viimeistä lausetta.

OLET BAILANNUT AAMUUN SAAKKA?

Markus ja Hanne: Kun olimme vielä molemmat samassa työpaikassa. Kun työporukalla lähdettiin Helsingin yöhön, oltiin kotona vasta aamulla.

TEIT JOTAIN MITÄ ET IKINÄ USKONUT TEKEVÄSI?

Markus ja Hanne: Ulkomaille muutto ja varsinkin Thaimaahan. Ei olisi tullut muutama vuosi sitten mieleen, että jos ulkomaille muutetaan niin aloitetaan toiselta puolelta palloa maasta, jossa emme ole ikinä käyneet.

RUKOILIT?

Markus ja Hanne: Riparilla ja silloinkin pakotettuna. Hanne on ateisti ja Markus agnostikko.

KÄVIT ALKOSSA?

Markus ja Hanne: Pari viikkoa sitten REDIn Alkossa kun alkoi tekemään mieli viintä. Ja itseasiassa alkoi tekemään nytkin mieli… Täytyykin hakea ensi viikolla pullo kotiin.

KÄVIT ULKOMAILLA?

Markus ja Hanne: No johan tuossa tammikuussa palattiin lähes parin vuoden reissulta… Viimeksi “kävimme” ulkomailla siis vuoden 2019 kesällä, mutta palasimme vasta vuoden 2021 tammikuussa.

KÄVIT JÄRVESSÄ UIMASSA?

Markus ja Hanne: Siitä on kyllä useampi vuosi aikaa. Meressä olemme käyneet viimeksi Thaimaassa, eli viime vuonna.

SÖIT ULKONA RAVINTOLASSA?

Markus ja Hanne: Viime viikonloppuna, kun kävimme Sävelessä syömässä. Oli muuten hyvät burgerit.

MAISTOIT ITSELLESI UUTTA RUOKAA?

Markus: Kroatian Splitissä joskus ennen joulua, kun tilasin mustan risoton. Kyseessä siis risottoa, joka on värjätty mustekalan musteella. Eikä ollut kovinkaan kummoista.

Hanne: Wienissä lokakuussa, kun maistoin vegaanista schnitzeliä Das Augustin-nimisessä ravintolassa. Ja se oli kyllä viiskauttaviis.

KIROILIT?

Markus ja Hanne: Tänään. Kiroilemme molemmat kuin rekkamiehet. Eli vähän liikaakin.

OLIT HUMALASSA?

Markus ja Hanne: Muutama viikko sitten, kun kävimme tutustumassa Kallion baareihin. Ei tarvinnut montaa juomaa tilata tällä viinapäällä että oli jo humalassa.

LEIKKASIT KYNNET?

Markus: Varpaankynnet leikkasin viikko sitten.

Hanne: Muutama päivä sitten ja nyt kun tämä tuli puheeksi, menenkin leikkaamaan kynnet.

TURHAUDUIT?

Markus ja Hanne: Eilen, riidan yhteydessä.

JUOKSIT COOPERIN TESTIN?

Markus: Varusmiespalveluksen kertausharjoituksissa joskus viisi vuotta sitten. Ei mennyt kolmea tonnia.

Hanne: Yläasteella.

PS: Kuka juoksee cooperin testejä huvikseen omalla ajallaan, ellet treenaa jotakin tiettyä koitosta tai saavutusta varten?

LUIT RAAMATTUA?

Markus: Varmaankin riparilla, koska en muista luinko raamattua kummipojan ristäisissä pari vuotta sitten.

Hanne: Kummipojan ristiäisissä ja siitäkin on jo vuosia aikaa.

NUKUIT YÖN YLI?

Markus ja Hanne: Viime yönä. On muutenkin tullut nukuttua yllättävän hyvin, koska kissat eivät pääse makuuhuoneeseen eivätkä metelöi oven takana. Liekö kuumuus vienyt voimat niiltäkin.

TEIT HUTIOSTOKSEN?

Markus ja Hanne: Tuleehan näitä tehtyä vähän satunnaisesti. Viimeisin varmaan muutaman viikon takaa, kun tuli ostettua vahingossa väärä latauskaapeli puhelinta varten.

PUHUIT ENGLANTIA?

Markus: Puhun englantia päivittäin, koska olen asiakaspalvelutyössä jossa kohtaan päivittäin englantia puhuvia asiakkaita.

Hanne: Varmaankin Kroatiassa.

OLIT ROHKEA?

Markus ja Hanne: Vuonna 2019, kun laitoimme koko omaisuuden myyntiin, ostimme pelkän menolipun Thaimaahan ja lähdimme katsomaan millaista on elämän Suomen ulkopuolella. Siitähän tämä koko blogikin sai alkunsa.

SANOIT ”MINÄ RAKASTAN SINUA”?

Markus ja Hanne: Kyllä tuo tulee jossakin muodossa sanottua lähes päivittäin.

MAKSOIT LASKUN?

Markus: Viikko sitten ja ensi viikolla saa taas maksaa kasan lisää.

Hanne: Muutama päivä sitten, kun olin tilannut hieman vaatteita.

Valkonaamaiset turistit kaikkien thaimaalaisten keskellä.
Valkonaamaiset turistit kaikkien thaimaalaisten keskellä.

Vanhukset TikTokissa ja TikTokin algoritmi

Olemme olleet täällä blogissa vähän turhankin hiljaisia ja suuret pahoittelut siitä. Syyt ovat samat kuin ennenkin; emme oikein tiedä mitä kertoa ja tekstintuottamisen aloittaminen tuntuu todella työläältä. Tällaisia varmaan tulee vastaan jokaisella joskus, meillä se vaihe on nyt meneillään. Olemme yrittäneet olla kuitenkin aktiivisempia Instagramissa ja teimme itseasiassa myös tilin TikTokiin, joten voit käydä katsomassa sieltä @hopintomyboots-tilin takaa mitäs sieltä oikeastaan löytyykään!

Täytyy muuten tässä ohimennen mainita TikTokista sen verran, että ei ihme kun kyseinen sovellus on kiitämässä Instagramin ohi niin että pöly lentää. Kyseisen sovelluksen algoritmit ja käyttökokemus on aivan toisella tasolla Instagramiin verrattuna. Varsinkin uuden huhun mukaan, kun Instagramista olisi tulossa videoidenjakopalvelu ja kuvat eivät näkyisi enää kenellekään. Tässä on varmasti perää, sen olemme huomanneet itsekin; vaikka seuraajia on satoja niin yksi kuva saattaa saada 20 tykkäystä, kun taas reelsit voivat saada helposti satoja tai jopa tuhansia näyttökertoja.

TikTokin algoritmi sen sijaan näyttää käyttäjilleen videoita, jotka on lisätty palveluun useita päiviä sitten. Eli yhteenvetona; tulemme jatkossa postaamaan videomme mieluummin TikTokiin Instagramin sijasta. Siksi kannattaakin ottaa tili seurantaan!

Onko teillä pitkään Instagramia käyttäneillä antaa vinkkiä, mikä olisi hyvä Instagramin kilpailija? Vai mitä itse olet mieltä näistä somealustoista yleensäkin?

Kommentoi