Muutimme maalle, koska TV on kuollut

Hanne nauttii talvesta.

Terveisiä lumiselta maaseudulta! Emmekä nyt tarkoita Kouvolaa tai Kuusankoskea, vaan Virolahtea. Syynä tähän on meidän asunnossa alkanut putkiremontti, jonka takia emme voi pariin viikkoon käyttää viemäreitä siellä lainkaan.

Sen lisäksi että asunnossa ramppaa nyt kaikenmaailman remppaukkoa pitkin päivää, me istuisimme siellä sohvalla pyörittämässä peukaloita ja tutkimassa työpaikkoja. Joo ei kiitos. Päätimme tämän takia lähteä evakkoon Hannen vanhemmille nauttimaan hieman maalaismaisemista. Samalla tavalla ne peukalot pyörivät täälläkin, mutta nyt emme ole ainakaan tiellä. Ja kissatkin olisi pitänyt sulkea makuuhuoneeseen ja siitä nyt ei tulisi mitään. Siispä saivat lähteä hekin mukaan maalle.

Sen lisäksi että pääsivät nyt isoon taloon juoksemaan ja “nauttimaan” lumesta, saivat he seurakseen myös kollikissan, joka on suunnilleen saman kokoinen kuin meidän kissat yhteensä. Vielä he tosin vain sähisevät ja huutavat toisilleen, mutta ehkäpä he vielä tulevat juttuun keskenään. Vaikka toisaalta kahden viikon päästä tiet eroavat jälleen, joten sinänsä aivan sama.

Pekka on iso poika. Painoakin reilusti yli kymmenen kilon.
Pekka on iso poika. Painoakin reilusti yli kymmenen kilon.

Unohda ulkomaat – muuta Poriin?

Pääsimmekin sitten kertaheitolla nauttimaan jälleen lumesta, sillä täällä sitä on ja lisää tupruttaa lähes tauotta. Kuulemma viime vuonna koko Suomi sai vain parin sentin paksuisen hennon lumipeitteen, kun taas nyt emme edes tiedä minkä lumikasan alta paljastuu oma automme, Onhan tämä omalla tavallaan ihan jees, mitä nyt Hanne haaveilee tietysti taas Thaimaahan paluusta. Paitsi että tänään hän sai jostakin päähän idean “millastahan ois asua Porissa, oiskohan siellä duunia?

Siis mitä vittua nyt taas.. missä vaiheessa Pori tuli mukaan kuvioon ja mitä siellä muka on? Jos asut Porissa, kerro, koska me emme ole siellä koskaan käyneet.

Pala talvista Suomea.
Pala talvista Suomea.

TV on kuollut – uusintoja uusintojen perään

Olemme tässä katsoneet nyt aika paljon telkkaria, koska mitäs sitä muutakaan tekisi iltaisin? Ja olemme huomanneet, että nykyajan televisiotarjonta on aivan täynnä uusintoja. Ei siinä että uusinnat olisi jotenkin uusi juttu, mutta nyt tämä on aivan älytöntä. Jos tänään tulee telkkarista elokuva Bridget Jones yhdeltä kanavalta, niin huomenna se tulee toiselta kanavalta. Ja muutaman päivän päästä kolmannelta kanavalta. Jos siis missaat elokuvan, saat siihen aivan varmasti toisen ja vielä kolmannenkin mahdollisuuden.

Eikä tässä vielä kaikki, sillä telkkarista ei oikeasti tule mitään muuta kuin Huutokauppakeisaria, Australian ja Amerikan rajavartioita, Poliiseja, Mammanpoikia, kasa lihavuusleikkaus- ja remppaohjelmia, sekä “Say Yes To The Dress!”. Unohtamatta tietystikään Simpsoneiden ja Frendien sadatta uusintakierrosta. Simpsoneita on tehty kuitenkin nyt 32 kautta, mutta Suomessa pyörii vain ensimmäiset kymmenen. Kiva.

Ja koska samoja ohjelmiakin pyörii jatkuvasti, niin tietysti pyörii myös samat jaksotkin näistä ohjelmista. Viikon ajan innostuimme aina kun telkkarista tuli Poliisit 2021, mutta kas kummaa kun jakso on sama kuin kahdella edelliselläkin katselukerralla. Ei ihme että ohjelmien katsojaluvut ovat laskussa, kun tarjonta on tällaista.

Ehdimme jo innostua uudesta Myyrä-kaudesta (koska ensimmäinen oli mielenkiintoinen ja siinä itsekin mietti kuka on Myyrä), mutta nyt näimmekin maaliskuussa alkavasta kakkoskaudesta mainoksen, jonka mukaan kyseessä on julkkiskausi. Sen sijaan että katsojat voisivat katsoa “tavallisia suomalaisia” ilman mitään ennakkoajatuksia, niin nytpäs ohjelmassa onkin mukana Teemu Packalen, Wallu Valpio, Pyhimys, Mira Luoti… Saatana sentään. Ilmeisesti kaikki vastaavanlaiset sarjat siirtyvät pikkuhiljaa taviksista julkkiksiin (esim. Selviytyjät, Big Brother, Olet Mitä Syöt, Suurin Pudottaja). Kai ne sitten ihmisiä kiinnostavat, mutta meitä ei.

TV on kuollut, joten tilattiin käyttöön Discovery+. Nyt on viihdettä!
TV on kuollut, joten tilattiin käyttöön Discovery+. Nyt on viihdettä!

Discovery+ käyttöön (tämä ei ole mainos)

Peruimme Netflixin tilauksen useita kuukausia sitten, koska emme sitä jaksaneet ikinä katsoa. Pitkiin ja juonellisiin sarjoihin joutui aina keskittymään liikaa ja realityhömppää sieltä ei oikein löydy, joka on meidän “quilty pleasure”. Nyt otimme käyttöön Discovery+:n, koska sen ensimmäinen kuukausi maksoi euron. Sieltä nyt sitten katsellaan Fitnesspäiväkirjoja ja Iholla-sarjoja. Joista jälkimmäinen on muuten aika helkkarin tylsää katsottavaa. Mieluummin sitä katselisi Sara Siepin tai Martina Aitolehden elämää Seiska-uutisten ja somekuvien takaa, mutta sen sijaan ohjelmassa kuvataankin kuinka Leo Stillman työntää vauvaa ja Tuure Boelius juo kaljaa baarin vessassa. No, saimme mitä pyysimme; realitya.

Onneksi keskiviikkoisin ja torstaisin tulee Tempparit! Ja niiden lisäksi myös Temptation Island Extra! Siinä vasta viihdettä viikkoon! Nykyinen kausi nyt on vasta alkanut, mutta varmasti tulee olemaan ainakin parempi kuin edellinen. Tällä kaudella kun casting couch on toiminut vähän paremmin, eikä tarvitse katsoa tuttuja tyyppejä edelliskausilta. Ainakaan toistaiseksi. Eiköhän sieltä kohta lähde joku pariskunta pois ja tilalle tulee Josku ja Karim.

Ja joku vielä sanoi että työttömän elämä olisi tylsää?

Ainiin, saimme myös viimein väsättyä valmiiksi kokoelman Koh Samuilla asumisesta ja se löytyy nyt Youtubesta. Katso video vaikkapa tuosta alta. Ja sen jälkeen mene vielä alempaa Instagramiin ja paina “Seuraa”.

Kommentoi