Thaimaan koronavirustilanne; Kesäkuu (Koh Samui)

Home / Aasia / Thaimaan koronavirustilanne; Kesäkuu (Koh Samui)
Vesipuhveleita Samuilla!

Olemme viimeinkin tehneet suuren urotyön; raahasimme perseemme uudesta kämpästämme ulos ja lähdimme ajelemaan ympäri saarta, pitkästä aikaa. Päädyimme välimatkalla Horizon Cafe-nimiseen kahvilaan Koh Samuin keskustassa Nathonissa, jossa nyt tätä tekstiä kirjoitamme. Postaus tuleekin hyvin pitkälti keskittymään siihen, millainen on Thaimaan koronavirustilanne nyt kesäkuussa.

thaimaa blogi koh samui
Horizon Cafe tarjoaa erinomaiset tilat ja puitteet työskentelyyn.

Vähän liikaakin sitä on tullut koronan takia jumituttua neljän seinän sisään, vaikka ulos saisikin mennä. Töitä pitää tehdä ja illalla tuleekin sitten vain käytyä syömässä, useimmiten vielä samassa tutussa ravintolassa Vegan Khun Nayssa. Tämä kaikki sitten näkyy myös parisuhteessa, kun tulee välillä tiuskittua toiselle vähän turhankin paljon ja turhankin pienistä asioista. Kun tässä nyt muutenkin joutuu vain odottamaan syksyllä edessä olevaa Eurooppaan muuttoa, ei sitä oikein viitsi liikaa rahaakaan tuhlata erilaisiin aktiviteetteihin tai ostoksiin. Eikä kyllä oikein ole motivaatiotakaan, tiedä sitten miksi.

Valokuvatakin voisi, mutta jotenkin tämä Koh Samui ei tunnu olevan kovinkaan valokuvauksellinen kohde. Vuorilta on toki kivat näkymät ja palmupuitakin riittää, mutta ei niistä samoista palmuista ja näköaloista jaksa kovin montaa kertaa samoja kuvia ottaa. Sama ongelma on varmaan muillakin. Sillä kun katsoo Instagramista #KohSamui-tägin alla olevia kuvia, on valtaosa niistä turistien ottamia kuvia joko itsestään tai majapaikoistaan.

kohsamui horizon cafe
Saimme olla ensimaistajia Horizon Cafen vegaaniselle pannacottalle. Kuvassa kahvilan ensimmäinen koskaan valmistunut annos. Vahvat suosittelut!

Thaimaan koronavirustilanne ja kesäkuun helpotukset

Aiemmasta kuulumispostauksesta on jo melkein kuukausi aikaa ja nyt kesäkuussa Thaimaa on purkanut paljonkin koronaan liittyviä rajoituksia. Näillä näkymin heinäkuun alussa ollaan jo sallimassa turistien tulo maahan. Koska kyseessä on kuitenkin Thaimaa, saattaa tämäkin tilanne muuttua. Ja kuinka käy kun turistit saapuvat maahan ja koronavirustartuntoja alkaa ilmetä mahdollisesti uudelleen? Saa nähdä, toivotaan etteivät sulje koko maata uudelleen. Ihan jo pelkästään paikallisia yrityksiä ja ihmisiä ajatellen.

Kesäkuun ensimmäisestä päivästä lähtien useat yritykset voivat viimein avata ovensa. Tämä koskee niin hierojia, tatuoijia, vaatekauppoja, kuin myös kuntosaleja. Näihin liittyy kuitenkin edelleen tiettyjä rajoitteita, kuten että tatuointia ei voi ottaa kasvoihin, kylpylässä ei voi mennä saunaan eikä kampaamoihin saa jäädä odottamaan vuoroaan. Myös hotellit ovat saaneet avata viimein ovensa. Ainakin Samuilla monet hotellit kuitenkin ovat vielä suljettuna, sillä turisteja ei käytännössä vielä ole ollenkaan ja saarella on muutenkin yli kaksituhatta hotellia. Myös useat kahvilat ja ravintolat ovat vielä kiinni, vaikka saisivatkin ovensa pitää auki. Jokaiseen ei yksinkertaisesti vain riitä asukkaita ja vierailijoita.

Myös ulkonaliikkumiskieltoa on lyhennetty parilla tunnilla, sillä nyt ulos ei ole asiaa kello 23:00 – 03:00 välisenä aikana. Jokainen voi sitten itse miettiä mikä se syy tähän on, todennäköisin on joko juhlimisen rajoittaminen tai rötöstelyiden estäminen.

Jos olet kiinnostunut tarkemmin Koh Samuita koskevista muutoksista, niin Facebookista löytyy virallinen kääntäjä nimeltään Samui info by Nicha, joka kertoo kaiken ajankohtaisen tiedon puolueettomasti ja rehellisesti.

Allaolevasta kuvasta näet tämänhetkiset voimaanastuneet muutokset.

Muista myös seurata meitä Facebookissa, sekä Instagramissa!

Thaimaan koronavirustilanne on vielä aisoissa, toivottavasti pysyykin.
Thaimaan koronavirustilanne on vielä aisoissa, toivottavasti pysyykin.

Kommentoi