Helsingin vegaaniravintolat – Tässä meidän suosikkimme!

Helsingin vegaaniravintolat. Kuvassa Hakaniemessä sijaitseva Sävel ja annoksena keittiömestarin vegaanipyörykät.

Olemme tehneet muutamia vegaanisia ravintolasuosituksia eri maista, joten tehdään siis Helsingistäkin sellainen. Mitkä ovat meidän mieluisimmat vegaaniravintolat Helsingissä? Tässä siis kasa vegaanille sopivista ravintoloista, joita kauniista pääkaupungistamme löytyy. Toki näistä monesta saa myös sitä ei-vegaanillekin sopivaa ruokaa, jos “pupunruoka” ei maita.

Ravintoloita on totta kai paljon ja voisimme suositella Helsingistä muitakin, mutta tässä nyt ainakin ne mitkä ensimmäisenä tulevat mieleen.

Otsikkoa klikkaamalla pääset ravintolan kotisivuille, josta näet kaiken tarpeellisen tiedon.

Oppa Korean BBQ

Ei ole varmaan vaikea arvata millainen ravintola Oppa on? Jep, korealainen ravintola. Ideahan täällä siis on, että sinä tilaat raaka-aineet ja ainekset pöytään, mutta grillaat ruoat itse pöytään integroidulla grillillä. Ravintolasta ei siis edes saa niinsanotusti “valmiita annoksia”, vaan erilaisia menuvaihtoehtoja, joihin kuuluu lihaa ja mereneläviä eri muodoissa. Täältä saat myös täysin vegaanisen menun, joka näkyykin allaolevassa kuvassa. Oppassa käynti kannattaa sijoittaa niin, että aikaa on. Tänne ei siis todellakaan tulla ja lähdetä puolen tunnin sisällä, vaan tarkoitus on olla pidempi aika vaikka isommassakin seurueessa ja nauttia kokemuksesta. Tämä ravintola toimiikin parhaiten nimenomaan isommalla porukalla (ehkä kuitenkin max 4 hengen) illanviettoa ajatellen. Tai vaikka pariskuntatreffeillä.

Oppa on korealainen BBQ-ravintola, jossa grillaat itse ruoka-annoksesi.
Oppa on korealainen BBQ-ravintola, jossa grillaat itse ruoka-annoksesi.

 

Daddy Greens

Kalliosta, Töölöstä, sekä Punavuoresta löytyvä Daddy Greens on italialais-suomalainen pizzeria, jotka paistavat lättynsä oikeassa napolilaisessa pizzauunissa. Pizzeria on monestikin rankattu Suomen parhaimpien pizzeroiden joukkoon, eikä syyttä. Vegaanisia pizzoja löytyy listalta useampikin ja varsinkin heidän (ilmeisestikin omatekemä) vegaaninen pizzajuusto on selvästikin erilaista kuin kilpailijoilla.

Ravintolan juomavalikoima on myös varsin uniikki, sillä heiltä löytyy useitakin erikoisoluita varmasti jokaisen makuun.

Daddy Greens pizzeria on rankattu monesti parhaimpien pizzerioiden joukkoon.
Daddy Greens pizzeria on rankattu monesti parhaimpien pizzerioiden joukkoon.

Sävel

Hakaniemessä sijaitseva ravintola Sävel on yksi meidän suosikkiravintoloistamme koko Helsingissä. Syynä tähän on erinomainen tunnelma, hyvä palvelu, sekä maittava ruoka. Ravintola on muutenkin hauska paikka, kun siellä soi taustalla aina iskelmän klassikot, mutta on muuten sellainen pubimainen ravintola. Sävelen hampurilaisannokset ovat varsinkin aivan ykkösiä ja niitä tuleekin usein syötyä, kun täällä vieraillaan. Kannattaa kuitenkin kokeilla myös heidän uutuutta; keittiömestarin vegaanipyöryköitä.

Ravintola Sävel ja heidän Beyond Burger-vegaanihampurilainen.
Ravintola Sävel ja heidän Beyond Burger-vegaanihampurilainen.

 

Levant

Levant tarjoilee lähi-idästä tuttuja annoksia, kuten esimerkiksi meze-annoksia, falafelrullia, sekä erilaisia salaatteja. Täällä varsinkin nuo falafel-annokset ovat ehdottomasti kokeilun arvoisia ja meidän mielestämme paljon parempia kuin Fafasin vastaavat. Levant-ravintoloita löytyy muutamakin ympäri Helsinkiä, joista itse olemme käyneet tosin vain Kalliossa. Mutta siellä sitäkin useammin.

Lähi-idän ruokaa tarjoilevassa Levantissa on tullut käytyä useinkin ja muutamaan otteeseen tullut tilattua kotiinkin.
Lähi-idän ruokaa tarjoilevassa Levantissa on tullut käytyä useinkin ja muutamaan otteeseen tullut tilattua kotiinkin.

Bali Brunch

Bali Brunchissa emme itseasiassa ole ikinä käyneet paikan päällä syömässä, syynä oikeastaan ravintoloiden sijainti. Ei ole mitään kiinnostusta lähteä Rediin syömään, joten olemme aina tilanneet ruoat kotiin. Bali Brunch tarjoilee nimensä mukaisesti indonesialaista (koska Bali on Indonesiassa, jos et tiennyt) safkaa, joista vegaanisena versiona kannattaakin kokeilla ainakin Gado-Gado-salaattia. Markus sen sijaan on syönyt lähes aina “rendang platen”, jota vahvasti suosittelee, mutta joka ei siis ole vegaaninen. Alla olevassa kuvassa Gado-Gado-salaatti.

Bali Brunchissa emme ole koskaan käyneet paikanpäällä, vaan aina tilanneet kotiin. Kuvakin on sen näköinen.
Bali Brunchissa emme ole koskaan käyneet paikanpäällä, vaan aina tilanneet kotiin. Kuvakin on sen näköinen.

The Saigonese

The Saigonese on vietnamilainen ravintola lähellä Kampin ostoskeskusta. Ravintolasta saa siis tuttuun vietnamilaiseen tapaan niin pho-keittoa, mutta myös kaikkea muutakin. Vegaanisia annoksia löytyy listalta jopa muutama erilainen, sekä myös “kesäkääryleitä”. Ravintola on pieni, sillä pöytiä on vain viisi + ulkoterassi, mutta kyllä sinne sekaan mahtuu.

The Saigonese on pieni vietnamilainen ravintola lähellä Kampin kauppakeskusta.
The Saigonese on pieni vietnamilainen ravintola lähellä Kampin kauppakeskusta.

Oishi 18

Oishi 18 on Kalliossa (sekä myös Katajanokalla) sijaitseva sushiravintola, josta saa ostettua “all you can eat”-setin 25 eurolla. Täällä ei siis kuitenkaan ole mitään valmista buffettia kuten jossain Prisman tiskillä, vaan jokainen sushi, sekä nigiriannos tilataan erikseen. Voit siis aivan hyvin ottaa vaikka jokaista vaihtoehtoa yhden ja jos vielä jää nälkä (todennäköisesti ei), niin otat sitten uusintakierroksen niistä lemppareistasi. Vaihtoehtoina on myös ottaa suoraan joku valmissetti, joista vaikkapa vegaaniboksi sisältää 12 sushirullaa (6 erilaista) ja maksaa 13 euroa. Varsin hyvä paketti vaikkapa lounaaksi!

Oishi 18 tarjoilee erinomaiset sushit ja nigirit. Täältä saa myös "all you can eat"-tarjonnan, joka ei kuitenkaan ole se perinteinen sushibuffet.
Oishi 18 tarjoilee erinomaiset sushit ja nigirit. Täältä saa myös “all you can eat”-tarjonnan, joka ei kuitenkaan ole se perinteinen sushibuffet.

 

Niska

Niska on vähän erikoisempi pizzeria; se on ahvenanmaalainen pizzeria, jossa pizzaa kutsutaan peltileiväksi. Kyseessä on ruotsalaisen huippukokki Michael Björklundin perustama pizzeria Helsingin Skattalla, jossa olemme syöneet ehkä parhaimmat pizzat mitä Helsingistä on tähän mennessä löytynyt. Varsinkin vegaaninen pizza Ester on aivan tajuttoman hyvä, mutta suositukset kyllä myös epävegaaniselle Salakuljettajallekin. Ei mitään hajua mistä Esteriin tehty vegaanijuusto on tehty, mutta vastaavaa ei ole tullut kyllä missään muualla vastaan. Ei ole siis sellaista perinteistä limaa, jollaiseksi sulanut vegaanijuusto usein muuttuu. Allaolevassa kuvassa kaksi Esteriä, sekä yksi Salakuljettaja.

Katajanokalla sijaitseva Niska tarjoilee pizzaa Ahvenanmaan tyyliin.
Katajanokalla sijaitseva Niska tarjoilee pizzaa Ahvenanmaan tyyliin.

Hills Dumplings

Tänne kannattaa varata sitten pöytä, muuten voi tulla vähän vaikeaa päästä syömään. Ja kun ruoat saa eteen, ymmärtää kyllä syyn. Hills Dumplings tarjoilee nimensä mukaisesti sekä dumplinseja, että baoja. Eli siis sellaisia täytettyjä taikinanyyttejä. Melkein suosittelemme ottamaan suoraan 30 euroa maksavan “all in”-setin, jota on tarjolla niin sekaanisena, kuin vegaanisenakin versiona. All in-annos nimittäin sisältää erilaisen lajitelman lähes kaikesta mitä ravintolasta löytyy, eikä varmasti jää nälkä.

Hills Dumplings ja sen "all in"-annokset. Edessä vegaaninen versio, takana "normaali".
Hills Dumplings ja sen “all in”-annokset. Edessä vegaaninen versio, takana “normaali”.

Street Canteen

Street Canteen on se ravintola, joka Helsingistä vielä puuttui; autenttinen malesialainen ravintola joka myy malesialaista katuruokaa! On muovilautasta ja muovilusikkaa, aivan kuten Malesiassa kuuluu! Ja ruokakin on tulista, jos vain haluat. Varsinkin Mee Kari-niminen keittoannos on sen verran tuju setti, että varmasti tuntuu otsassa. Ravintolassa on myös lauantaibrunssi, jossa on aivan valtava määrä erilaisia ruoka-annoksia. Tämä on muutenkin nykyään varmasti yksi meidän lempparipaikoista, ihan vaan jo pelkästään ruoan puolesta. Puhumattakaan palvelusta, joka on aivan erinomaista.

Street Canteen tarjoaa aitoa malesialaista ruokaa.
Street Canteen tarjoaa aitoa malesialaista ruokaa.

Vegaaniravintolat ja ravintolasuositukset myös muualta maailmasta

Helsingin lisäksi olemme kertoneet ravintolasuosituksemme vegaaniravintoloista niin Bangkokista, Berliinistä, Hong Kongista, Koh Samuilta, kuin Budapestistakin. Mikäli olet siis lähdössä matkalle, kannattaa ehdottomasti tsekata meidän suosituksemme läpi, josko sieltä joku mielenkiintoinen ravintola vaikka löytyisi!

Ja tähän loppuun vielä pari meidän reseptiämme vegaaniruoista, joita meidän taloudessa syödään ainakin pari kertaa kuukaudessa; vegaaninen uunifetapasta, sekä vegaaninen kookos-tofulaksa.

Kerro ihmeessä omat ravintolasuosituksesi!

Kommentoi