Asiat joita vihaamme

Tässä postauksessa on lueteltuina ne muutamat asiat joita vihaamme.

On trendikästä “vihata” asioita ja sitähän suomalaiset todellakin tekevät; vihaavat kaikkea. Tai jos nyt ei välttämättä vihaa niin ainakin on asioita, jotka todellakin ärsyttävät. Ja koska me vihaamme esimerkiksi sitä ettemme tee mitään mistä kertoa kuulumispostauksia, niin listataan nyt sitten vaikka asiat joita vihaamme. Tämä lista varmaan jatkuisi loputtomiin jos tätä kirjoittaisi jokainen iltapäivä lisää, mutta tässä nyt kahden tunnin tuotos. Montakohan kirosanaa tähän postaukseen oikein tulee…? Edit: Näytti niitä muutama tulevan.

PS: Tämä on muuten hyvä postaus siitä, että tähän pystyy lisäilemään lisää kohtia sitä mukaa, kun niitä ilmenee. Postaus siis varmaan päivittyy aika useinkin, koska meitä nyt vituttaa kaikki. Kuten sekin, ettei näitä lue kukaan.

ASMR

Tämä on varmasti Hannen mielestä ihan siellä top 3:n kärjessä, mitä hän oikeasti vihaa. ASMR aiheuttaa vain kylmiä väreitä ja pahaa oloa, ei minkäänsorttista korvaorgasmia tai rentoutusta. Ei mitään ymmärrystä miten jotkut voivat nauttia ASMR-videoista ja ehkäpä pahin näistä on Fazer Tutti Frutteineen. Tekisi oikeasti mieli lyödä ruutuun, kun tuon videon näkee ja kuulee. Onneksi tämä ei enää pyöri telkkarissa. Koko ASMR-touhu taitaa olla muutenkin aika so last season, onneksi. Kaikki mahdolliset mässytysäänet menevät tähän samaan kategoriaan. Ei siis kannata tulla syömään mitään riisifruttia korvanjuureen.

Helvetin pimeimmät paikat on varattu niille, jotka pysyvät puolueettomina moraalisten kriisien aikoina. Ja niille jotka tekevät ASMR-videoita. – Dan Brown / Inferno

Naapurit

Kuinka moni kerrostalossa voi sanoa, että naapurit ovat ihania, eivätkä he ärsytä yhtään? Ei varmaan kovin moni, emme ainakaan me. Edellisessä kämpässä oli muuten kaikki ok, mutta siellä seinänaapuri ramppasi vähän väliä tupakalla mattoparvekkeella. Tupakanhaju tietysti tuprusi aina meidänkin asuntoon.

Nykykämpässä tilanne on aivan sama, kesäisin onkin kiva pitää parvekkeenlaseja tai ikkunoita auki, sillä naapureiden parveketupruttelu tulee kyllä meidänkin asuntoomme. Eikä tuo ole suinkaan ainoa perseestä oleva asia naapureissamme. Yläkerrassa meillä asuu joku varmasti vajaaälyinen tapaus, sillä hän laittaa pesukoneen päälle illalla yhdeltätoista. Kerran heräsimme kolmelta aamuyöstä siihen, kun koko talo tärisee linkouksen takia. Siis kuka pesee pyykkiä kolmelta yöllä, kerrostalossa?

Alakerrassa meillä sitten asuu joku vanha pyörätuolissa istuva juoppo vaimonsa kanssa ja joka ikinen aamu he riitelevät kun vaimo on ilmeisesti lähdössä töihin ja äijä jää kotiin juomaan viinaa. Äijä huutaa kokoajan “Eija! EIJA ÄLÄ HUUDA, EIJAAAAA!” ja akka huutaa että nyt vittu turpa kiinni. Olemme nyt kuunnelleet tuota 11 kuukautta, vähintään neljästi viikossa. Välillä kun heille alkaa kunnolla huutamaan takaisin että “EIJA EIJA EIJAAA” niin ovat taas seuraavaan aamuun asti hiljaa. Että tällainen show. Koska ovellahan ei voi käydä sanomassa että “Mitä vittua nyt taas?

Ja kerta kiellon päälle; meidän autonaapuri. Meillähän on siis auto parkkihallissa, jonka vieressä molemmilla puolilla on yhdet autopaikat. Vasemmanpuoleisen auton vieressä ei ole kuitenkaan ketään, ei ole kai koskaan ollutkaan. Vasemmanpuoleinen parkkeeraaja voisi siis hyvin ajaa autonsa vaikka kahdelle paikalle niin että jäisi metri tilaa molemmille puolille, mutta kun vittu ei. Äijän älykkyys ei kai ole niin korkealla että voisi tehdä niin, vaikka vielä itse asiasta mainitsikin suoralla lainauksella “Voin ajaa jatkossa vähän enemmän vasemmalle, ei tuossa vieressä ole ollut koskaan ketään. Jää sinullekin enemmän tilaa.” MUTTA EI. Sen sijaan hän parkkeeraa sen paskan Kiansa niin lähellä meidän Toyotaa, että ei varmaan saada kuskin ovea auki. En tiedä luuleeko hän että meillä on ratti oikealla puolella vai onko hän vain oikeasti tyhmä, mutta kyllä sitä on joskus saanut mennä ihan kirjaimellisesti vänkärin puoleltakin autoon sisään, kun ovea ei saanut auki niin paljon että saisi edes kengän sisään.

Meidän auto oikealla. Tämän kuvan oton aikana tuosta vielä mahtui juuri ja juuri sisään, vaikka tiukkaa tekikin. Että kiitti vaan vitusti.
Meidän auto oikealla. Tämän kuvan oton aikana tuosta vielä mahtui juuri ja juuri sisään, vaikka tiukkaa tekikin. Että kiitti vaan vitusti.

Tientukkeena olevat

Tämä niin liikenteessä, kuin Prisman hyllyväleissäkin. Liikenteessä on toki kaistat joiden sisään auto pitää mahduttaa ja liikennesäännöt joiden mukaan ainakin pitäisi ajaa, joten sen nyt vielä JOKSEENKIN hyväksyy jos Sirkka-Liisa 86v nyt ei siihen Pösöönsä saa kolmosvaihdetta sisään ja köröttelee edessä, mutta se nyt ärsyttää silti jokainen kerta. Ketäpä ei liikenteessä ärsyttäisi joku asia? Varmaan Jeesusta.

Mutta sitten… Miten on mahdollista, että jotkut osaavat olla tiellä sisätiloissakin, ihan vaan kävellen? Joko seisotaan keskellä käytävää kauppakärryt poikittain juttelemassa lonkkavioista tai sitten jumitutaan liukuportaiden päähän ihmettelemään kummassa suunnassa se Clas Ohlson nyt olikaan. Tai mikä pahinta; jäädään kaupan hälytysporttien eteen ihmettelemään mikä päivä on tai missä vuodessa eletään. MENKÄÄ VITTU SIVUUN! Tai tilatkaa ruoat kotiin, jos te uuvatit ette tajua mennä pois muiden ihmisten tieltä.

Ihmiset, jotka jauhavat asioista joista eivät tiedä mitään

Tällä oikeastaan tarkoitetaan sellaisia ihmisiä, jotka tykkäävät päteä asioista joista heillä ei ole minkäänsorttista faktatietoa tai edes kokemusta. Varsin hyvänä esimerkkinä vegaanius. Arvaapas kuinka monta kertaa Hannekin on kuullut tai lukenut, että “Eihän vegaani saa proteiinia ruokaansa ja ruoka on vain yksipuolista ja tylsää? Onneksi vegaaniruokaa syömällä ei sentään voi lihoa“. No kyllä muuten voi.

Siis ihmiset oikeasti luulevat, että vegaani syö vain pelkkää jäävuorisalaattia, porkkanaraastetta ja tofua. Ja sitten ihmettelevät, että eikös tuosta jää nälkä, tuotahan pitää syödä monta kiloa päivässä? “En minä ainakaan pärjää, kyllä sitä pitää 400 grammaa saada kanaakin kylkeen”. Siis ei helvetti sentään miten typerää argumenttia, tuollaisiin kommentteihin vastaamiseen ei edes kannata tuhlata aikaansa ja tuosta saisi varmaan Raamatun paksuisen postauksen aikaiseksi, jos vain haluaisi.

Eikä tämä päteminen edes liity välttämättä pelkkään kasvisruokailuun, vaan ihan kaikkeen. Bloggaajatkin kirjoittavat mitälie paskaa “faktana”, eivätkä ota selvää yhtään mitään. Aika monta täysin tuulesta temmattua blogipostausta olemme mekin lukeneet milloin mistäkin aiheista, jotka eivät perustu mihinkään tosiasioihin, vaan pelkästään mututuntumaan. Pahimmassa tapauksessa pelkkiin ennakkoluuloihin.

Jos me olemme ikinä missään postauksessa tällaiseen sortuneet, niin pliis vinkkaa asiasta niin korjaamme sen heti, tai ainakin selvitämme mistä on kyse.

Näyttääkö tämä sun mielestä terveelliseltä, jolla ei paino nouse tai ei lähde nälkä? Kumpikaan meistä ei jaksanut syödä tällaista kokonaan, eikä tässä ole terveellistä yhtään mikään.
Näyttääkö tämä sun mielestä terveelliseltä, jolla ei paino nouse tai ei lähde nälkä? Kumpikaan meistä ei jaksanut syödä tällaista kokonaan, eikä tässä ole terveellistä yhtään mikään.

Toisen ajan tuhlaaminen

Tähän menee ihan kaikki Tindermaailman ghostaajista kaikenlaisiin Tori.fin “Onko tämä edelleen saatavilla?“-kyselijöihin. On todella turhauttavaa, varsinkin juuri nettikirppareilla, kun sinulla on jotakin rojua myynnissä ja saat hierottua kaupat jonkun kiinnostuneen ostajan kanssa hyvään malliin, tulee viesti “Tulen neljältä“. Sitten venailet ostajaa puoli viiteen asti, eikä näy eikä kuulu. Otat yhteyttä, ei vastaa. Tyyppiä ei vain ikinä näy. Tämä on aivan helvetin epäkunnioittavaa toimintaa ja jos tuota harrastat, niin mieti asiaa omalle kohdallesi. Ja mikähän on tekosyy siihen, että näin käy? Jos muutat mielesi, ilmoita. Onneksi näitä äärimmäisyyksiä ei ole montaa tapahtunut, useimmiten väki on juuri tuota “Onko saatavilla” ja kun vastaat että on, niin ei tule mitään tai sitten tulee “Kysyin mieheltäni, eikä tämä kuulemma sopinutkaan”. Kuka nainen muutenkaan kyselee mieheltään mielipiteitä ostoksiinsa, varsinkin jos on kodinsisustuksesta kyse?

Eikä edes aloiteta asiakaspalvelijoiden ajantuhlaamisesta mennä kyselemään kauppaan vaan tyhmiä, kun suunnitelmissa ei ole edes ostaa mitään. Voimme vain kuvitella millaisia ovat nämä renkaanpotkijat autokaupoissa. Varsinkin nämä fiksut alfamiehet jotka kävelevät sisään Delta Autoon ja näkevät siellä naismyyjän. “Aaaai että mikä saalis, nyt kyllä tentataan mitä typykkä tietää autoista, räh räh!”

Tässä äskettäin käyty keskustelu Facebookin Marketplacessa, jossa myytiin pöytää. Näitä kyllä riittää.
Tässä äskettäin käyty keskustelu Facebookin Marketplacessa, jossa myytiin pöytää. Näitä kyllä riittää.

Tyhmät ihmiset

Tähän varmaan voisi sanoa että kaikenlaiset ihmiset aina itsekkäistä valehtelijoihin ja päällepäsmäreistä muka-hauskoihin, mutta nyt sanotaan kuitenkin tyhmät. Siis vaikkapa sellaiset, jotka eivät vaan yksinkertaisesti tajua, vaikka kuinka yrität vääntää ohjeita rautalangasta. Pahimmillaan vielä samasta aiheesta, useaan kertaan ja jopa päivästä ja viikosta toiseen. Meidän ikäluokan keskuudessa tämä korostuu työelämässä varmasti kaikista parhaiten ja siellä kaikki ovat kuitenkin aikuisia.

Ehkä jotkut ihmiset eivät vain opi, mutta on se nyt kumma jos aikuiselle ihmiselle ei mene jakeluun miten joku asia pitäisi tehdä. Pahimmillaan vielä hymyilevät ja nyökkäilevät että ymmärtävät, ehkä jopa vielä sanovatkin ymmärtävänsä, mutta silmien läpi näkee että niiden takana pyörii vain länkkärileffoista tuttu oksapallo. Tällöin tietää tasantarkkaan ettei viesti mennyt perille ja tämä sama keskustelu käydään huomenna uudelleen. Parhaimmillaan tunnin päästä.

Ja nyt kun ihmisten luonteeseen päästiin, niin yksi todella ärsyttävä ihmistyyppi on semmoiset ihmeen tuppisuut. Siis semmoiset jotka kyllä ovat jollakin lailla sosiaalisia ja saattavat kysyä vaikka kuulumisiakin (ehkä pelkästä kohteliaisuudesta) mutta se keskustelu ei johda mihinkään. Esimerkkinä seuraavanlainen keskustelu, jossa käytämme nimiä Pirkko ja Jorma;

Pirkko: Moikka! Miten meni pääsiäinen?

Jorma: Hyvin.

Pirkko: Aijaa? Mitä teit, olitko perheen kanssa vai mitenkä?

Jorma: Joo.

Pirkko: Kiva kuulla! Itse menimme mummolaan ja vietimme siellä sukulaisten kanssa iltaa.

Jorma: Ok.

Pirko: Just. No vedähän Jorma vaikka vittu päähäs ja hyppää kaivoon.

Tällaisen vaikka ihan perinteisten kuulumisten nyhtäminen on todella ärsyttävää ja tämä oli vain yksi tapaus. Parhaimmillaan Jorma olisi tässä aloittanut sen keskustelun itse, mutta jatkanut sen jälkeen tuota ihmeellistä jyyräilyä. Kuulemma Tinderissä tämä on aika yleistä, mutta meillä (tai Markuksella ainakaan) ei ole tästä mitään kokemusta. Ei ihme ettei Suomessa ole small talk-kulttuuria. Ja ei, tämä ei ole pelkästään Jormien juttuja. Myös Pirkot harrastavat tätä.

WordPress-ongelmat

Mikä helvetti siinäkin ja on ettei tämä WordPress-blogipohja toimi ikinä kunnolla?! Vähän väliä on joku lisäosa tai vempain tai vimpain tai vekotin rikki, vaikka mitään muutoksia emme ole tehneet. Yhtäkkiä joku vaan leviää kuin Jokisen eväät ja joku funktio ei taas toimi. Sitten kun yrität hakea apua vaikka ja mistä niin vastaus on “Oletko kokeillut kokeilla ottaa asian X pois käytöstä ja aktivoida sen uudelleen?” NO MITÄ VITTU LUULET!? Mekin olemme kuitenkin tietoteknisesti taitavia ja Markus jopa koulutukseltaankin (vaikka datanomin papereilla ei kyllä kannata paljoa keulia) ja olemme olleet tietoteknisellä alalla tyyliin kymmenen vuotta töissä, niin emme nyt ole mitään eilisen teeren lapsia.

Nytkin kun painamme tästä postauksesta “Julkaise” niin tieto ei mene eteenpäin esimerkiksi Facebookiin saati blogimme tilaajille (sori siitä), vaikka ennen toimi ihan hyvin. Tulee vain ties mitä hevonpaskaerror404haistavittu🖕🏼.jpg -tekstiä.

Toksisen positiiviset ihmiset

Lainaus Aalto-Yliopiston postauksesta: Toksiselle positiivisuudelle ei ole (vielä) vakiintunutta tieteellistä määritelmää, mutta sillä viitataan yleisesti käytökseen, joka korostaa positiivista ja optimistista suhtautumista tilanteisiin, ja väheksyy, minimoi tai jopa kieltää kaikki muut tunteet haitallisina. Ja ai saatana sentään että tämä onkin ärsyttävä piirre!

Joillain ihmisillä on ihmeellinen taipumus ja ehkäpä pakkomielle etsiä asioista AINA pakostikin se yksikin positiivinen asia. Jokaisella pilvellä on vaan pakko olla hopeareunus, vaikka sitä kuinka saisi sieltä hattarasta kaivaa. Varsinkin jos jollain on vaikka jotain henkilökohtaisia ongelmia tai huolia, on aina pakko jonkun sanoa “Kyllä se siitä”. Se on vähän sama kuin masentuneelle sanoisi että “Piristyisit vähän, käy vaikka happihyppelyllä. Katsos minullekin tulee monesti hyvä mieli kun käyn vähän venyttelemässä tuolla postilaatikolla!”.

Enemmänkin tällä nyt tarkoitetaan sellaista, että negatiiviset asiat pitäisi jotenkin kieltää tai lakaista maton alle, sillä aina pitää olla jotain hyvää ja positiivista sanottavaa koska positive vibes only. Yritäpä tällaiselle ihmiselle kertoa omista huolistasi tai asioista joihin haluaisit ehkä muutosta; ei muutu, koska asiat ovat näin niin hyvin. Tällaisen ajattelutavan ihmiset eivät kai mitenkään pysty sisäistämään että on olemassa meidän kaltaisia ihmisiä, joita vituttaa yllättävänkin moni asia. Ja kun vituttaa niin ANNA MUN VELLOA SIINÄ VITUTUKSEN AALLOKOSSA JA PURKAA SE VITUTUS! Muuten käy näin; puramme sen täällä.

 

Ainiin ja ei sitte millään pahalla.

 

Mitkäs asiat sinua ärsyttävät tai vituttavat tai mitä asioita vihaat? Kerro kommenteissa ihan rohkeasti vain, nyt saa avautua mikä ärsyttää! Anna tulla, päästä raivo valtaan.

Voit käydä vaikka tänne kirjoittamassa aina päivän päätteeksi asiat mitkä ärsyttivät tänään. Me vastaamme sitten “Kyllä se siitä, pää pystyssä vaan kohti parempaa huomista!” 🤩 <- On muuten aivan saatanan ärsyttävä emoji.

PS: Kylläpä helpotti. Pitääkin alkaa tekemään tällaisia postauksia useammin.

Kommentoi