Kysymyksiä ja vastauksia bloggaajille ja bloggaamisesta

Kysymyksiä ja vastauksia bloggaajille ja bloggaamisesta

Koska kerroimme jo aikalailla kuulumiset tuossa edellisessä “Autolla Eurooppaan“-postauksessa, ajattelimme tehdä tällaisen vähän henkilökohtaisemman ja enemmän nimenomaan meistä kertovan postauksen. Siispä onkin “perinteisen” Kysymyksiä ja vastauksia -postauksen aika! Näitä ei ole lainattu mistään tietystä aihepiiristä tai blogista, vaan napattu vähän sieltä sun täältä.

1. Nimenne ja mistä ne tulevat?
Hanne ja Markus. Eiköhän molempien nimet ihan vanhemmilta tule. Hanne oli kasarilla vähän erikoisempi nimi, joten hänen vanhempansa sitten tykästyivät siihen. Markuksen nimen alkuperästä ei ole tietoa, mutta eiköhän hänen äitinsä kommentoi tähän postaukseen kohta tuon tarinan.

2. Mitä katsotte TV:stä juuri nyt?
Vähän milloin mitäkin, nyt viimeisimpänä on tullut katsottua kaikki suomalainen realitypaska kuten Olet mitä syöt, Supernanny tai Rikkaat ja Rahattomat. Siinä sivussa on tullut nyt seurattua esimerkiksi Täydellisiä Naisia. Enemmän tulee katsottua Youtubea.

3. Tämän vuoden suunnitelmat?
Niitähän on, mutta ensimmäisenä nyt vaikka poismuutto Kotkasta ja Eurooppaan autolla lähteminen. Jännityksellä odotamme kuinkahan kalliiksi se reissu tulee.

4. Lempiruoka?
Hanne: Lähi-idän ruoka ihan yleisesti. Ja pizza.

Markus: Se mikä on hyvää. Kuten pizza.

5. Paras vuodenaika?
Kesä + alkusyksy. Ei se märkä loskapaskasyksy, vaan se kirpeä nollakeli auringonpaisteineen.

6. Kahvi vai tee?
Kahvi. Ei Juhla Mokka tai Presidentti, vaan kahvi.

7. Mikä on parasta elämässä juuri nyt?
Ehkä se, että on edes jotain suunnitelmia lähitulevaisuudelle.

8. Mihin kaupunkiin haluaisimme matkustaa seuraavaksi?
Hong Kong. Hannella myös Taipei. Ei näihin matkustaminen ole milläänlailla lähitulevaisuudensuunnitelmissa, mutta “sitten joskus”.

9. Horoskooppimerkkinne? Uskotteko horoskooppeihin?
Hanne: Vaaka. Uskon luonnehoroskooppeihin, eli että tietyt luonteenpiirteet ovat yhteneväisiä tietyillä horoskoopeilla. Päivähoroskoopit ovat aivan täyttä paskaa.

Markus: Kauris. En usko.

10. Mitä haluaisimme oppia vuonna 2023?
Hanne: Tekemään enemmän mitä itseäni huvittaa, eikä tehdä kuin muut odottavat. Yrityksen perustaminen olisi jees, mutta kun tietäisi vaan minkä alan.

Markus: Säästämään rahaa. Olen opetellut sitä jo vuodesta 1988 enkä vieläkään osaa.

11. Kuinka monta lasta haluaisimme?
Emme yhtäkään.

12. Mitä piirrettä inhoamme ihmisissä?
Vooooi kuule, tästähän saisimme kokonaisen blogipostauksen aikaiseksi. Listataan nyt vaikka muutama; mikromanagerointi, päällepäsmäröinti, kaikesta kaiken tietävät, paremmasta neuvojat, ylimieliset, itsekkäät, kyttääjät, ahneet, laiskat, liikenteessä osaamattomat… Ehkä vahvimpana silti itsekkäät. Muuten lähtee ihan hanskasta tämä listaus.

13. Kallein ostoksemme?
Hanne: Järjestelmäkamerat ja niiden varusteet.

Markus: Tämänhetkisistä kallein on nykyinen auto. Kaikista kallein ostos oli edellinen Bemari, joka hajosi vuoden jälkeen. Olisi saanut laittaa kiinni vielä montakin euroa, mutta olimme muuttamassa jo Thaimaahan joten myin helvetinmoisella tappiolla pois seuraavan päänvaivaksi ja kyllä kannatti.

14. Epäsuosittu mielipiteemme?
Hanne: En tykkää lapsista.

Markus: Kaikkien ei pitäisi saada äänestää ja ikärajaa pitäisi nostaa 22 vuoteen.

15. Mitä ihailemme toisissa ihmisissä?
Hanne: Ihmisiä jotka tekevät mitä haluavat ja vielä onnistuvatkin siinä. Esimerkkinä nyt vaikka sometilin tai blogin pyörittämisen niin, että se korvaa päivätyön.

Markus: Ihailen ihmisiä joilla on palava intohimo tehdä mitä tekevät. Oli kyse sitten puu-ukkojen vuolemisesta tai vaikka oman firman pyörittämisestä.

16. Mikä inspiroi juuri nyt?
Tällä hetkellä inspiraatio tehdä mitään on aika nollassa. Johtuuko sitten töistä vai mistä, vaikea sanoa. Toki tämä on meidän inspiraationtasolla aika suuri saavutus, että olemme postanneet tässä kuussa jo useammankin blogipostauksen!

17. Suurin paheemme?
Karkit ja sipsit. Onneksi näistä on saatu vähennettyä, mutta kyllä niitä välillä tulee kulutettua vähän liikaakin. Plus Hannella on Battery-riippuvuus.

18. Mitä odotamme?
Kevättä ja kesää ja kaikkea mitä ne tuovat tullessaan.

19. Unelmien työpaikka?
Hanne: Ei ole varsinaisesti unelmien työpaikkaa, mutta haluaisin olla yrittäjä ja itseni pomo. En työskennellä toisen pussiin. Tämä on varmaan tullut nyt viimevuosina isän kautta, kun hän on toiminut yrittäjänä vuosia ja vieläpä varsin onnistuneesti.

Markus: Sellainen missä viihtyy.

20. Tärkeät ominaisuudet toisissa ihmisissä?

Toisen ihmisten huomioonottaminen ja hyvät käytöstavat. Positiivisuus myös yleisesti, kunhan se on oikeasti aitoa.

21. Biisi, jota kuuntelemme tällä hetkellä?
Hanne: En tällä hetkellä kuuntele mitään, mutta usein soittolistalla pyörii Econ Soar tai Jan Blomqvistin More.

Markus: Ei ole oikein mitään tiettyä kun tuntuu että kuuntelen satunnaisesti mitä nyt Spotify sattuu mistäkin genrestä toistamaan.

22. Uskommeko kohtaloon?
Hanne: Uskon, että jos haluat oikeasti saavuttaa jotain tai jonkin tietyn asian, teet asioita ehkä jopa tiedostamattasi, jotta pääset päämäärään. Mutta kyllä, uskon jonkin verran.

Markus: Enpä varsinaisesti. Kuten Paperi T myös sanoi: Vaikka uskot itseesi, voit silti olla ihan paska.

23. Mitä haluamme saavuttaa seuraavan viiden vuoden aikana?
Hanne: Sellaisen elämäntilanteen, ettei vituta ihan joka päivä.

Markus: Tuossahan se Hanne aikalailla tiivistikin kaiken olennaisen.

30. Olemmeko koskaan menettänyt ystävää?
Olemme. Mutta onneksi myös saaneet monia uusia. Elämäntilanteet vanhojen kavereiden kanssa ovat muuttuneet ja olemme sitten ajatuneet heistä erilleen.

Kaksi innostunutta Thaimaa-asukkia!
Kaksi innostunutta Thaimaa-asukkia!

Kysymyksiä ja vastauksia bloggaamisesta

Mikä sai meidät aloittamaan bloggaamisen?

Blogi sai alkunsa, kun vuonna 2019 olimme juuri muuttaneet Porvooseen. Meistä kai kumpikin kaipasi jonkinlaista “pakoa” tavallisesta arjesta ja sen ympyröistä, joten haimme puolivitsillä uutta duunia Thaimaasta. Joka sitten hieman eskaloituikin, kun meidät haluttiinkin töihin niin pian kuin mahdollista. Siinä sitten pienehköä omaisuutta Facebookin kauppapaikalle ja Toriin tuutatessa varmaan Hannelle tuli mieleen perustaa päiväkirjamainen blogi, jonne voisimme päivitellä ajatuksiamme ja ehkäpä siinä samalla kertoa perheelle ja kavereille missä mennään. Ja tässä sitä nyt ollaan.

Mikä on blogimme pääasiallinen aihe?

Kuten mainittua, se alkoi hieman päiväkirjamaisesti, jossa kerroimme Thaimaahan muutosta ja mitä siellä teemme ja koemme. Samalla halusimme antaa vinkkejä ulkomaille muuttoon ja työntekoon ulkomailla. Nykyään tuo on totta kai muuttunut, koska asumme jälleen Suomessa, mutta pohja on edelleen matkustamisessa ja kaikessa mitä siihen liittyy. Haluamme antaa edelleenkin vinkkejä ulkomaille muuttoon ja kertoa rehellisesti ja avoimesti mitä se vaatii ja antaa. Jos tilanne olisi toinen, matkustamista ja kaikkea sen ympärillä pyörivää olisi blogissa varmasti enemmän.

Kuinka usein päivitämme blogiamme?

Silloin kun kiinnostaa. Välillä voi mennä viikkoja tai kuukausikin ettei meistä kuulu mitään, mutta välillä sitten postaillaan useampi postaus viikossa. Se riippuu ihan siitä keksimmekö aiheita, koska kuulumispostaukset toistaisivat tällä hetkellä vain pahasti itseään.

Kumman valitsemme, kuvat vai teksti?

Ehkä 20% kuvia ja loput tekstiä. Mieluummin ei kuvia ollenkaan, kuin paskoja kuvia. Siksi tämä postaus ei juurikaan sisällä kuvia.

Mistä saamme inspiraation postauksiimme?

Hetken mielijohteesta. Joskus kun kirjoittaa yhtä postausta, voi tulla mieleen ajatus seuraavasta. Toki jos on jotain etukäteen mietittyä saati yhteistyötä, niin niistä inspiraatio tulee jo itsestään.

Bloggaammeko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?

Iltapäivästä tai iltaisin. Aamuisin kirjoittamista ei ole edes ikinä yritetty, koska silloin on yleensä muita töitä tai tekemistä.

Kuinka usein teemme jotain blogimme eteen, kuten otamme kuvia, luonnostelemme uusia postauksia, vastaamme kommentteihin tms. ?

Teknistä puolta blogissa hierotaan varmaan lähes joka viikko, mutta nyt tämä on aika hyvällä mallilla. Toki vähän väliä on jotain pientä hienosäätöä kun joku plugin ei toimi kunnolla tai tulee taas joku mystinen vika. Ja kyllähän tätä teknistä puolta on hierottukin… Ulkonäköäkin on vaihdettu pariin kertaan ja tällöin menee koko paska uusiksi, joka taas pistää silleen “pikkuisen” ärsyttämään ja tähän varsinkin Markus tuhlaa taas elämästään useita tunteja.

Kommentteihin vastaillaan silloin kun niitä tulee, eli aika harvoin. Uusia postauksia emme luonnostele ollenkaan, tai ainakin todella vähän. Lähes aina postaamme koko setin alusta loppuun kerralla. Kuvien eteen olemme välillä tehneet liiankin vähän ja monesti kuvat ovatkin jotain puhelimella otettuja räpsyotoksia. Varsinkin Thaimaassa ollessamme. Yhteistyöpostauksia sitten hierotaankin ihan kunnolla.

Luemmeko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?

Emme oikeastaan koskaan. Välillä tulee jonkun tutun bloggaajan postaus katsottua ajatuksella “Missähän tämä tyyppi menee” ja silloinkin tulee se uusin postaus vähän vaan silmäiltyä. Vlogeja tulee katseltua Youtubesta sitten vähän enemmänkin, mutta nämäkin ovat kaikki ulkomaalaisten pitämiä matkavlogeja. Blogeja emme seuraa yhtäkään, korkeintaan bloggaajien tilejä Instagramissa.

Mistä keksimme blogin nykyisen ulkoasun?

Halusimme varsin selkeän, helposti luettavan ja värisävyiltään yksinkertaisen blogipohjan, joka näyttää samalla myös ammattimaiselta. Tämänhän takia lähdimme aikoinaan Rantapallostakin (jonne blogimme alunperin perustimme), koska emme halunneet olla riippuvaisia muista ja muiden järjestelmistä. Sen kerran kun Rantapallo päivitti järjestelmäänsä ja blogimme ei ollutkaan hetkeen löydettävissä tai käytössä, lähdimme menemään.

Ulkoasun pitää olla myös muokattavissa, sillä 99% WordPressin omista blogiteemoista joko näyttävät aivan paskalta tai sitten niissä on joku yksi tietty rajoite, mihin ylläpitäjä ei voi vaikuttaa, kuten vaikka fontti tai sen väri. Nykyinen blogipohja on Etsystä ostettu ja täysin meidän toiveiden mukaan muokattu. Ja maksoi aivan helvetisti.

PS: Teema on oikeasti jonkun intialaisen IT-insinöörin rakentama ja ostimme sen häneltä reilulla kolmella eurolla.

Tämänkin blogin takana aivan tavalliset tallaajat

Tässä tämmöinen pieni Q&A-postailu, joka ehkä hieman taas avarsi lukijalle millaisia me täällä blogin takana olemme. Kaksi aivan tavallista tyhjäntoimittajaa, jotka kuvittelevat että jonakin päivänä olemme ammattibloggaajia ja meistä tulee jotain suurempaa. Todennäköisesti ei tule, mutta aina voi yrittää. Ja olla silti ihan paska.

Seuraathan meitä muuten jo Instagramissa?

Kommentoi