Mitä Youtube-kanavaa seurata?

Mitä Youtube-kanavaa seurata? Tässä listattuna muutama tubettaja, joiden tuotoksia me seuraamme.

Mekin tuijotamme Youtubea, aika paljonkin. Varmasti enemmän kuin mitään TV-sarjoja, koska lyhyt video on paljon helpompi aloittaa ja lopettaa hektisen ja kiireisen elämän keskellä. Mutta keitä tubettajia seuraamme ja mitä Youtube-kanavaa seurata? ? Listaamme alas meiltä molemmilta muutaman kanavan esittelyineen. Ei varmaan ole mikään yllätys, että nämäkin asiat eroavat meissä aikalailla. Siinä missä Hanne tuijottaa 90%:sti matka- tai sisustuskanavia, Markuksen kanavatilauslista näyttää vähän erilaiselta. Jos siis kaipaat Youtubesta lisää ideoita tai ehdotuksia, niin täältä tulee.

Hannen kanavatilaukset

Shev And Dev

Etelä-Afrikkalaiset Shevelle ja Devan tekivät muutama vuosi sitten ratkaisun hypätä pois “oravanpyörästä” ja muuttivat Thaimaahan. Vähän niinkuin mekin, paitsi että me emme lopettaneet työntekoa, joten tämä kaksikko oli siinä mielessä meitä rohkeampi. Nykyään he pyörittävät Youtube-kanavaa, somekanavia, sekä omaa nettisivua ja matkaavat ympäri maailmaa (tämän postauksen kirjoitushetkellä tosin vasta Aasiaa). Kaksikko on varsin positiivinen ja nöyrä ja heidän matkaansa on mukava katsoa. Ja mikä parasta; he eivät ole ärsyttäviä ja videot ovat teknisestikin laadukkaita.

Löydät heidät myös Instagramista nimellä @shev_and_dev

dan and chelle

Amerikkalainen pariskunta Daniel ja Michelle, joka myös teki sen, mikä nykyään on ihannoitua; lopettivat duunit, myivät omaisuutensa ja lähtivät maailmalle. Kohta vuoden reissanneena pariskunta on kiertänyt ison osan Eurooppaa, pienen osan Afrikkaa ja ovat nyt tämän kirjoitushetkellä Aasiassa. Videot ovat äärimmäisen laadukkaita niin äänen kuin kuvankin puolesta, mutta he osaavat olla myös kameran edessä luontevasti. Pariskunnasta Michelle on sitten aika positiivinen tapaus ja varsinainen höpöttäjä, joten jos valitset jonkun satunnaisen videon tuosta kanavalistasta, niin älä sitten säikähdä.

Huom: Allaolevassa videossa pariskunta on Suomessa Michellen äidin kanssa. Yleensä äiti ei siis ole matkassa, mutta Suomi-matkalle hän pääsi mukaan. Jos videot kiinnostavat, niin kannattaa ehdottomasti tsekata pariskunnan vierailu Islannissa. He todellakin tuovat Islannista parhaat puolet esiin.

Löydät heidät Instagramista nimellä @danandchelle

One Pack Wanderers

Kerrankin matkakanava, jolla on vähän erilainen nimi kuin vain kanavaa ylläpitävien nimet lyhennettyinä. One Pack Wanderersia pyörittää amerikkalainen pariskunta Tia ja Cheveyo, jotka (ylläri ylläri?) myös ovat matkakanava! Kaksikko on kaikinpuolin hyvin “tavisporukkaa” ja elävätkin ilmeisesti aika pienellä budjetilla, käyttäen noin sata dollaria päivässä, joka kattaa kaiken. Olivat he sitten Sveitsissä tai Thaimaassa, niin budjetti pysyy samana. He elelevät tavallisissa Airbnb-asunnoissa, syövät edullista katuruokaa ja kävelevät ympäri maita ja mantereita, esitellen milloin mitäkin. Varsin helppoa seurattavaa. Heidän videoillaan on tuttua käyttää termiä “Tia for scale”.

Löydät heidät Instagramista nimellä @OnePackWanderers

Lone Fox

Toisin kuin kaikki aiemmat tubettajat, Lone Fox ei ole matkakanava. Kanavaa pyörittävä Drew Scott on Los Angelesissa asuva sisustusintoilija, joka osti juuri 1920-luvulla rakennetun talon ja remppailee nyt sitä. Hän tekee myös paljon DIY-projekteja niin omaksi, kuin muidenkin iloksi ja onkin äärimmäisen kätevä käsistään. Hän tekee myös videoita, joissa auttaa seuraajiaan ratkaisemaan kotiensa ongelmakohtia. Jos siis kaipaat sisustusvinkkejä tai neuvoja kuinka piristää kotiasi, niin eiköhän tältä kanavalta löydy vinkki siihen.

Hänet löytää myös Instagramista nimellä @lonefoxhome

Ride with Gabi

Monet matkatubettajat ja -bloggaajat tuntuvat aina mainostavan “menevänsä minne sattuu, eksyen jonnekin ja tutustuen kohteeseen”, mutta kuitenkin käyvät läpi ne kaikki perinteiset turistikohteet joita Google ensimmäisenä ehdottaa. Italialainen Gabi sen sijaan tekee kuten sanoo. Hän ajelee moottoripyörällään ympäri maailmaa, pysähtyen milloin missäkin. Välillä hän yöpyy esimerkiksi Himalajan pikkukylässä keskellä alkutalvea mökissä, jossa ei ole edes sähköä ja välillä hän päätyy intialaisen kerjäläisnaisen “kotiin” syömään chapati-leipää. Ja joskus hän kadottaa dronensa jonnekin Thaimaan metsään, jossa sitten pyörii kaksi päivää etsien sitä…

Matkoilla todellakin sattuu ja tapahtuu, kun niitä ei suunnittele. Gabin videoita seuraa varsin mielellään hänen avoimen mielensä ja rauhallisen ulosannin takia.

Gabia ei ilmeisesti muualta somesta löydy.

Jason Billam

Britanniasta kotoisin oleva Jason on reilu parikymppinen vloggaaja, joka on kiertänyt yli 60:ssa maassa, tehden niistä esittelyvideoita ja tutustuen kulttuuriin. Hän ei käy pelkästään niissä suosituimmissa turistikohteissa, vaan myös vähän niissä harvinaisimmissa, missä “travelleri influensserit” eivät yleensä käy. Esimerkkeinä nyt vaikka Kosovo, Pohjois-Makedonia, Jordania ja Libya. Hänen kanavansa on vähän kuin seuraisi jotakin History Channelia, sillä mies on jonkinlainen kävelevä tietosanakirja ja kertoo varsin rauhallisesti maiden historiasta ja kulttuurista joko yksistään, tai jutellessa jonkun paikallisen kanssa. Voisi kuvitella, että tästä kaverista tulee vielä jotakin suurta ja ehkäpä jopa “Matkailun David Attenborough”.

Jason Billamin löytää myös Instagramista nimellä @jasonbillamtravel

 

Markuksen kanavatilaukset

NosSami

Sami on varmasti maailman itsevarmin automekaanikko, jolta kaikki onnistuu. Tai sitten ei. Äijä on aivan älyttömän taitava käsistään, mutta koska kaikki rakennetaan Bilteman osilla, niin lopputulos on välillä sen näköistäkin. Videoilla on hyvää huumoria, “suht hyvää” editointia ja budjettiratkaisuja tehdä polkupyörästä moottoripyörä tai turbottaa 200 euron Volkswagen Golf.

meihemi

Kaikessa yksinkertaisuudessaan; meihemi tekee autojen koeajovideoita. Oli alla sitten Rolls Roycea, Teslaa tai mitälie japanilaisia driftausvehkeitä, niin Meihemi esittelee niin aivan läpikotaisin. Hän tietää autojen historiasta kaiken, mutta ei kuitenkaan niiden tekniikasta. Eikä tarvitsekaan, hänhän vain koejaa ja esittelee nuo ajoneuvot, joita saa joko seuraajiltaan tai autokaupoilta lainaksi. Seassa onkin vaikka minkälaista vehjettä, josta myös katsoja voi oppia paljon kun mies kertoo autojen historiasta ja kehitysvaiheista.

Hänen huumorintajunsa on hyvin mustaa, sarkastista ja aika karua, mikä ei varmaan sovi ihan jokaisen korville, mutta se on hänen tyylinsä. Hän tykkää saksalaisista, mutta vihaa kuitenkin Skoda Octavia vRS:ää yli kaiken ja pitääkin sitä ehkä huonoimpana ja tylsimpänä autona joka on ikinä kehitetty.

Meihemin löytää myös Instagramista nimellä @meihemi_official

Laeppavika

Justus “Rauski” Jokinen on varmastikin yksi vanhimpia suomalaisia pelitubettajia ja -striimaajia. Kanava alkoi alunperin viisihenkisen kaveriporukan ylläpitämänä, mutta elämäntilanteiden muuttuessa Justus jäi pyörittämään kanavaa täysin yksin. Mies on äärimmäisen lahjakas niin editointi-, peli-, kuin verbaalitaidoiltaankin ja osaa todellakin viihdyttää katsojiaan. Tekeehän hän kyseistä työtä kuitenkin ihan täyspäiväisenä ammattina, joten pakko osatakin.

Viime aikoina hän on tehnyt Laeppavian kanavalle pelivideoiden lisäksi myös muunlaistakin sisältöä, kuten Kesäkokki-videoita, joissa hän tekee ruokaa. Omalla tyylillään tietysti, kuten alta nyt näkee.

Laeppavikaa ei virallisesti löydy Instagramista. Voi olla että hän on siellä, mutta piilossa.

Voutsa

Mikko “Voutsa” Voutilainen on muusikko, joka tekee pääasiassa heavy metal-covereita suosituista biiseistä, mutta kyllä siellä omiakin kipaleita on seassa. Kaikki tehdään itse pienessä studiossa kaveriporukalla, mutta ovat kuitenkin ihan ammattimiehiä. Heittävät jopa keikkaakin silloin tällöin. Kanavalta löytyy covereita niin Arttu Wiskarin, Bomfunk Mc’s:n, Dingon, sekä monen muunkin suosituin artistin kappaleista.

Voutsan kanavan löytää myös Instagramista nimellä @voutsa_official

CB Media

Chad on Thaimaahan muuttanut amerikkalaismies, joka rakastaa nopeita autoja ja kaikkea mikä niiden ympärillä pyörii. Nätit tanssitytöt, viileä olut, suhisevat turbomoottorit ja aivan överit ajoneuvoratkaisut ovat niitä, joita Chad tykkää esitellä ja joista hän parhaiten tietää. Hänellä on itselläänkin yksi “vähän erikoisempi” auto, mutta valtaosa autoista on kuitenkin ihan paikallisten vehkeitä.

Mies on myös varsin avokätinen paikallisia kohtaan ja järjestääkin esimerkiksi ambulanssien kiihdytyskisoja tai tuktuk-kilpailuja, joissa on osallistujille varsin mehevät rahapalkinnot. Ja onpa mies rakennuttanut ihan oman, yli 500 hevosvoimaisen jokiveneen nimeltään Thaitanic, jonka sitten arpoi yhdelle seuraajistaan.

Videot näyttävät hyvin kuinka vapaamuotoista on Aasian autokulttuuri; lähes minkälaisen tahansa virityksen voi rakentaa ja sillä voi ajaa rallia. Alla nyt vain yksi esimerkki, mutta seassa on myös esimerkiksi riisitraktoreiden kiihdytyskisoja.

Chadin löytää Instagramista nimellä @chadbeephotography

Meidän molempien suositus:

Hop Into My Boots

Suomalainen kaksikko, joka ei tosin ole (vielä) yhtään vlogia tehnyt. Mutta ehkä tämän cringeshown aloittaminen tapahtuu tämän vuoden aikana. Ellei sitten kaikki mene taas vituiksi, kuten tapana on.

Löydät Hopparit myös Instasta nimellä @hopintomyboots

Mitä Youtube-tilejä tai kanavia sinä seuraat?

Onko heittää mitään suosituksia mitä meidän kannattaisi ehdottomasti tsekata?

 

Kommentoi