Blogihaaste: Kumman valitset?

Binkku niin nättinä

Koska meillä on tylsää, lomareissuun on vielä neljä päivää ja haluamme sitä ennen blogiin edes jotain sisältöä, ajateltiin tehdä tällainen “Kumman valitset?“-kysely. Todella mielenkiintoinen ja aikuismainen ratkaisu siis! Aivan sama; meidän blogi, meidän tyyli. Ihan sellaista “Kumman kaa?“-tyyppistä ei nyt viitsi tehdä, koska muuten koko postaus olisi täynnä vain “Kumman kanssa; Meiju Suvas vai Anna-Leena Härkönen?“-tyyppistä kamaa.

PS: Vaikka tämä ei olekaan varsinaisesti mikään blogihaaste, niin olemme tehneet sellaisen kuitenkin aiemmin. Tällöin aiheena oli “Milloin viimeksi?” ja pääset lukaisemaan postauksen vaikkapa tästä.

kotka ranta
Kohta pääsee veneilemään! Siis ne, joilla on vene.

Kumman valitset?

Netflix vai Youtube?

Hanne: Youtube, koska sieltä on helppo valita lyhyitä videoita ajankuluksi. Tykkään myös katsella paljon erilaisia matkavideoita eri “tubettajilta”. Netflix vaatii enemmän paneutumista ja keskittymistä.

Markus: En nyt varsinaisesti katso kumpaakaan, mutta jos valita pitäisi niin ehkä Youtube. Jos alan katsomaan Netflixistä vaikkapa puolen tunnin mittaista jaksoa, niin vartin jälkeen härvään jo jotain aivan muuta. Ellei sarja ole sitten todella koukuttava, mutta eipä sellaisia ole vastaan paljoa tullut. Vastaus siis kuitenkin; Youtube.

Puhelu vai tekstarit?

Hanne ja Markus: Tekstarit. Parempi olisi jos kukaan ei soittaisi koskaan. Puhelu tulee aina väärään aikaan ja kestää liian pitkään.

Kuntosali vai kotitreeni?

Hanne: Kotitreeni. Saatan saada innostuksen lähteä salille, ostan kuukauden kortin ja käyn siellä viikon kunnes innostus lakkaa. Ostin itseasiassa juuri uudenkarhean juoksumaton tähän työhuoneeseen. Nyt kelpaa tehdä TikTokin 12-4.8-30 -treeniä.

Markus: Kuntosali. Varsinkin nykyään, kun tulee muutenkin istuttua vaan kotona, niin salille lähtö on hyvä syy lähteä pois kotoa.

juoksumatto
Uudenkarhea juoksumatto saapui talouteen!

Instagram vai TikTok?

Hanne: TikTok. Tätä tulee tuijotettua aika paljonkin. Ja nimenomaan videoiden katselu, ei niiden teko. Vaikka onhan meilläkin oma TikTok-kanava.

Markus: Instagram. Harvemmin tulee TikTokia edes avattua ja Instastakin tulee vaan selailtua lähinnä stoorit (koska Instagramin algoritmi ei oikein tykkää niitä kuvia näyttää) ja suosituksia. Jotka ovatkin täynnä jotain amisautojen kuvia :D

Fyysinen kirja vai äänikirja?

Hanne ja Markus: Fyysinen kirja. Tulee tuijotettua muutenkin ihan tarpeeksi näyttöjä siellä sun täällä, joten ehdottomasti fyysinen kirja kahisevine ja kahviläiskillä tahrattuine sivuineen on se juttu. Ei sillä että meistä kumpikaan lue kirjoja, mutta jos luettais niin ehdottomasti fyysisiä. Omistamme kyllä kirjoja, mutta eipä niitä ole paljoa availtu.

Kahvi vai tee?

Hanne: Kahvi. Teetä tulee lipitettyä joskus talvisin, mutta kofeiiniaddiktina kahvi on the thing.

Markus: Ehdottomasti kahvi. Teetä juovat vain britit ja sisustussuunnittelijat. Tosin ensi viikolla pääsee maistamaan marokkolaista, sokerikyllästettyä minttuteetä, joten katsotaan mikä fiilis silloin on. Mutta nämä suomessa myytävät Liptonit ja Twiningsit ovat ainakin aivan shittiä.

Juhlakengät vai lenkkarit?

Hanne: Lenkkarit. Omistan kyllä yhdet korkkarit, mutta niitä tulee käytettyä todella harvoin. Ehkä juuri siitä syystä, ettei tule käytyä kovin paljoa ravintoloissa tai missään “hienoissa tilaisuuksissa”. Olen muutenkin liian mukavuudenhaluinen, joten lenkkarit mieluummin.

Markus: Pitäisin mieluusti juhlakenkiä, jos se muuten sopisi omaan tyyliin. Omistan kyllä yhdet erittäin hyvät nappaskengät, mutta jos ne vetäisen jalkaan kun muu vaatetustyylini on tasoa 19-vuotias niin sehän vasta fiksulta näyttääkin. Juhlakengät ovat siis vain hienoja tilaisuuksia varten. Niitä on tässä 30 vuoden aikana tullut vastaan kahdet, joten kengätkin ovat kuin uudenveroiset.

Nettikaupat vai kivijalkamyymälä?

Hanne: Nettikaupat, koska helppous. Kivijalkamyymälässä on kyllä kiva käydä kiertämässä, mutta tuntuu vaan jotenkin liian vaivalloiselta lähteä kiertämään kauppoja ilman päämäärää.

Markus: Nettikaupat. Kun haluan ostaa jotain, etsin mistä sen saa ja ostan. En ole oikein ikinä ymmärtänyt “shoppailua” jossa mennään pyörimään kauppohin katsomaan mitä tarttuu käteen. Kirpparit ovat sitä varten. Muutenkin jos menen kivijalkamyymälään vaikkapa sovittamaan farkkuja, niin yleensä se sovitusrumba on aivan liian vaivalloista. Varsinkin Suomessa, jossa kaupoissa on aina 60 astetta lämmintä. Varsinkin talvisin, kun kaikilla on muutenkin talvivaatteet päällä.

mansikkalahden uimaranta
Ei tämä Mansikkalahden uimaranta nyt ihan Thaimaan tasoa ole, mutta onpahan rantatuolia ja vettä kuitenkin.

Säästäminen vai tuhlaaminen?

Hanne: SPEND IT! Säästöjä ei paljoa löydy ja yleensä saan säästettyä vain jos säästämiseen on selkeä syy ja kohde, kuten matka. Asuntolainan omavastuuseen säästäminen? Juu ei onnistu.

Markus: Yleensä kaikki raha menee ns. “kurkusta alas” eli elän aikalailla kädestä suuhun. Säästöjä on hieman, mutta ei niillä kyllä paljoa juhlita, korkeintaan maksetaan yhden kuun vuokra. Tulee muutenkin ehkä elettyä vähän turhan leveästi, kun nyt vaikka tätä nykyistä asuntoa katsoo. Onneksi kohta tulee palkankorotus, niin voi elää vielä leveämmin!

Leffat vai sarjat?

Hanne: Sarjat. Harvoin tulee mitään mielenkiintoisia leffoja vastaan. Viikonloppuna tulee ehkä ajatus että “voitais katsoa joku leffa” niin selaan kymmenen minuuttia Netflixin leffakirjastoa ja alan katsomaan jotakin muotikilpailua tyyliin Next in Fashion. Mieluummin katson sarjoja ja nimenomaan synkkiä rikossarjoja. En siis suomalaista Sorjosta tai Ivaloa, jotka olivat molemmat aika paskoja. Uutta kautta Snabba Cashista odotellessa.

Markus: Leffat. Haluan tarinan, jolla on alku ja loppu, joka on kerrottu yleensä alle kahteen tuntiin. En siis sellaista, jonka katsomiseen täytyy varata aikaa kuukausia, mistä johtuen en tule ikinä katsomaan esimerkiksi Sopranosia. Varsinkin nykyään turhan monet Netflix-sarjat lopetetaan yhtäkkiä kesken, joten onkin sitten todella kivaa katsoa sarjaa ensin kuusi kautta, mutta ei kuitenkaan ikinä saada tarinaan päätöstä. Siksi selvitän yleensä etukäteen onko sarja julkaistu jo kokonaan, ennen kuin alan katsomaan sitä.

Sarjoissa on muutenkin todella paljon fillerijaksoja, jotka ovat vain turha lisä eivätkä tuo mitään lisää. Jos haluan katsoa sarjaa joka ei pääty ikinä, voin alkaa katsomaan Narutoa tai Walking Deadia.

Rantaloma vai kaupunkiloma?

Hanne: Kaupunkiloma. Vaikka merenrannat ovatkin ihania, niin ei siellä jaksa koko lomaa maata.

Markus: Kaupunkiloma. Jaksan maata rannalla ehkä tunnin viikosta. Jotain kertoo sekin, että asuttiin lähes vuosi Thaimaassa ja käytiin rannalla kai viisi kertaa.

Aamu vai ilta?

Hanne: Haluisin olla aamuihminen, mutta en kuitenkaan ole. Herään kyllä töihin todella aikaisin ja aloitan työt seitsemältä, mutta viikonloppuisin en nouse sängystä ennen kymmentä. En myöskään valvo kovin pitkään. Eilenkin menin petiin jo ennen kymmentä… Tosin edellisyönä nukuin aika huonosti koska kissat.

Markus: Aamuihminen. Herään lähes aina ennen Hannea (paitsi työaamuisin, koska herään vasta kun suihku on vapaa) ja makaan sängyssä kolme tuntia räpeltämässä puhelinta. Olen tosin myös iltaihminen samaan aikaan, joten voisin hyvin valvoa Hannea pidempään.

McDonald’s vai Hesburger?

Hanne ja Markus: Mäkkäri on best. Ranskalaiset ovat rapeampia ja burgerissa on muutakin kun majoneesi. Mäkkärin McVegan on oikeasti jees bursa! Varsinkin kun huomioi minkälaisia ratkaisuja Hesburger teki Venäjän hyökätessä Ukrainaan, niin boikotti tähän Turku-ravintolaan on hyvin vahva.

Introvertti vai ekstrovertti?

Hanne: Introvertti. Viihdyn kotona turhankin paljon, näkemättä ketään. Muutenkin tykkään olla pienemässä porukassa ja lyhyen aikaa. On kyllä kiva käydä kylässä, mutta kivempi on lähteä pois.

Markus: Ambivertti. Tämä on kuulemma ihan oikea termi? Olen huono lähtemään mihinkään, mutta silti tykkään pälättää turhanpäiväisyyksistä ties kenen puolitutun kanssa.

kesa vegaanijaatelo
Kesän ensimmäiset (ja varmaan viimeiset) jäätelökioskijäätelöt! Kevyet neljä euroa pallo :)

Punaviini vai valkoviini?

Hanne: Valkoviini. Toimii kaiken kanssa ja on mukavan raikas.

Markus: Punaviini. Jos se olisi halvempaa, joisin sitä aamiaisenkin kanssa. Tuoksuukin paremmalta, mutta miinuspuolena on että punkusta tulee helpommin päänsärky. Tai ehkä sitä tulee vaan juotua liikaa?

Makea vai suolainen?

Hanne: Makea jälkkäreissä, muuten suolainen.

Markus: Suolainen. Mieluummin syön sipsipussin kuin karkkipussin. Leivokset ei ole oikein ikinä olleet mun juttu, syön jos tarjotaan.

Kevät vai syksy?

Hanne: Syksy. Olen syntynyt syksyllä, joten kai sillä on joku vaikutus. Tykkään pimeistä illoista ja mukavan viileästä nollakelistä.

Markus: Kevät. Kiva nähdä kun kaupunki, ihmiset ja luonto herää henkiin. Autokanta muuttuu, vaatteet vähenevät ja pidot paranevat. Linnutkin laulavat eivätkä muuta pois. Syksyssä tosin on kauniimmat värit.

Irtokarkit vai suklaa?

Hanne: Suklaa. Thaimaasta paluun jälkeen irtsarit eivät ole oikein enää maistuneet. Kaikki maistuu vain sille samalle esanssimömmölle ja usein niistä tulee paha olo, vaikkei söisikään montaa. Näin vegaanina näitä irtokarkkivaihtoehtoja on muutenkin ehkä viisi, joista kolme on salmiakkeja ja niitähän en syö.

Markus: No jos näistä pitää valita, niin suklaa. Irttarit, irtsarit ja irtsikat ei oo ikinä ollu mun juttuja, vaan yleensä ostan Jumbo Remixin ja Pantteri-pussin jos jotain. Nekin tosin voisi olla 80% pienempiä, tuntuu että niissä on ihan liikaa syötävää ja suuri osa vieläpä “huonoja” karkkeja, eli niitä mustia. Jos saisin valita kolmannen, valitsisin sipsit.

kotka katariinan polku
Katariinan polku Kotkassa on näin keväällä aika jees. Linnut visertää, oravat hyppii puissa ja kaikkialla on niin vehreää!

Kiinalainen vai intialainen (ruoka)?

Hanne: Kiinalainen ruoka ja nimenomaan Kiinassa (tai ainakin Aasiassa) tehty, koska makumaailma on monipuolisempi. Intialainen ruoka on kyllä hyvää, mutta kiinalaisessa ruoassa on dumblingsit.

Markus: Kiinalainen ruoka, mutta ei se suomalaiseen tapaan tehty hapanimeläkastikemössö. Jotenkin älytöntä, että aivan sama minkä annoksen listalta tilaat niin aina saat hapanimeläkastiketta pavuilla ja siihen kylkeen kasa valkoista riisiä. Intialainenkin on hyvää, mutta siellä on vähän sama juttu; monet ruoat tuntuvat vähän liian samanlaisilta. Tämä ei edes koske vain suomalaisintialaisia ravintoloita, vaan intialaisia ravintoloita kaikkialla. Huom: En ole käynyt Intiassa.

Ruoanmurut sängyssä vai Legon päälle astuminen?

Hanne: Legon päälle astuminen, koska se vituttaisi vain hetken. Ruoan muruset kutittavat koko yön ja joudut putsaamaan koko sängyn + vaihtamaan lakanat. Hirveä duuni!

Markus: Nyt on paha. Pahempi olisi vain Legot sängyssä. Ottaisin silti Legot, samasta syystä kun Hannekin. Tässä on myös se syy, miksi en halua aamupalaa sänkyyn. Varsinkin joku croissant sängyssä niin eeeeehei, ei minun sänkyyn.

Ensi viikolla kesäloma ja odotettu ulkomaan reissu!

Olipahan tässä taas hetkeksi tekemistä. Näitä nyt voisi toki tehdä vaikka kuinka paljon, mutta yritettiin kasata tähän edes jokseenkin järkeviä vaihtoehtoja. Nettiä kun selasi niin tosi moni vaihtoehto oli tyyliin “Raili vai Sirpa” tai “Olisitko mieluummin maatalouslomittaja vai hitsaaja?” niin ettiä tuota. Ens viikolla olemmekin sitten Marokkossa, joten sen jälkeen saadaan ehkä taas jotain vähän jännempää kirjoitettavaa! Meillä on tulossa yksi kaveri Espanjasta myös mukaan reissuun ja hän varasi meille marokkolaisen kokkauskurssin. Pysy siis kuulolla!

Pistä myös Instagram seurantaan, koska ensi viikolla ropisee stooreja niin että hirvittää!

Kommentoi