Hotelliviikonloppu ja aasialaista luksusruokailua

Home / Eurooppa / Hotelliviikonloppu ja aasialaista luksusruokailua
Tällaisia kuvia meistä ei kovin usein näe. Pynttäytyneenä lähdössä ulos. Ja vielä harvemmin Hannea huulipunassa.

Tervehdys taas! Viikonloput tuntuvat meillä jälleen viikonlopuilta, sillä toisen ei tarvitse olla enää töissä joka toinen viikonloppu. Ja tämä on kyllä ihan jees, sillä nykyään tulee jopa tehtyä viikonloppusuunnitelmia! Kuten olimme nyt tehneet tälle viikonlopulle, sillä Hannella oli synttärit alkuviikosta. Ensin laitettiin vähän parempaa vaatetta päälle, jonka jälkeen suuntasimme ruokailemaan vähän parempaan ravintolaan, josta sitten edelleen hotelliin. Voimme hyvin ymmärtää millaista on olla perheen isä ja äiti, kun jaloissa pyörii muutama innokas nelivuotias ja välillä vanhempienkin pitäisi lähteä vähän rentoutumaan. Meillä ei ole edes lapsia, mutta silti pienimuotoinen loma pentumaisen yli-innokkaista ja villeistä kissoista (Bianca nyt pääasiassa) tekee ihan hyvää. Siispä illan teemana oli lähteä testaamaan aasialaista luksusruokailua.

Meidän diiva Bianca, joka on myös samaan aikaan aivan älytön vauva.
Meidän diiva Bianca, joka on myös samaan aikaan aivan älytön vauva.

PS: Jos joku pystyy hyvin tuomaan esille, millaista elämä kissojen kanssa on, niin TikTokista ja Instagramista löytyvä tili themanifamily on se joku.

Hannen synttäreiden kunniaksi emme kuitenkaan halunneet käydä pelkästään “vähän laadukkaammassa pizzeriassa”, vaan mennä oikein pitkän kaavan kautta ja ravintolassa, jossa on oikea hovimestari! Olihan sitä Shibacoinin arvokin noussut Elon Muskin takia niin räjähdysmäisesti, että nyt oli jotain millä mässätä! Siispä suuntasimme julkkiskokkina tunnetun Tomi Björkin aasialaisteemaiseen laaturavintolaan, Farangiin.

Fallut Farangissa – Makuja Thaimaasta ja sen ympäristöstä

Aasialaista luksusruokailua Helsingissä tarjoilee Farang
Aasialaista luksusruokailua Helsingissä tarjoilee Farang

Visiitti Farangissa ei ollut Hannelle ensimmäinen, mutta Markukselle kyllä. Tai no vegaani-Hannelle kerta oli ensimmäinen, sillä viimeksi täällä käydessään hän oli vielä syntinen “sekaani”. Koska oli juhlapäivä ja ruokalista monipuolinen, oli paras vaihtoehto tutustua Farangin tarjontaan tilaamalla täysi maistelumenu. Hannelle vegaaninen, Markukselle normaali.

Koska tämä ei ole mikään ruokakriitikoiden ylläpitämä gastronominen hienostoblogi, emme lado postausta täyteen hienoilla sivistyssanasuperlatiiveilla. Ja koska kyseessä ei ole blogiyhteistyö, keskityimme enemmän ruoan syömiseen ja annoksista nautiskeluun niiden kuvaamisen sijasta. Aivan kuten ravintolassa pitääkin tehdä. Siksi jokaisesta annoksesta ei ole hienoja ja viriteltyjä kuvia, mikä toisaalta johtuu myös Farangin valaistuksesta. Ravintolassa on todella vaikea ottaa hienoja ruokakuvia ylhäältäpäin, sillä jokaisen pöydän päällä on suora spottivalo, joka luo kivasti varjon itsestäsi ja kamerastasi suoraan pöytään, jos koitat ottaa annoksestasi kuvaa. Ja koska pieniä annoksia tuli yksi kerrallaan, ei ruokapöytä näytä kovin kummoiselta kuvissa. Ja koska blogi on kuitenkin vegaanisin silmin kirjoitettu, jätämme tästä pois Markuksen rapuporsasvasikkamätöt, vaikka hyviä olivatkin.

Farang tarjoilee hienosti sanottuna “aasialaista fuusioruokaa”, tuoden yhteen niin thaimaalaisen, indonesialaisen, kuin vietnamilaisenkin keittiön. Valtaosa ruoista kuitenkin on hyvin thai-painotteista aina som tamista panang-curryyn ja cha plu-lehden päälle kasattuun alkupalaan. Koko vegaaninen maistelumenu koostui kuudesta ruokalajista ja yhdestä jälkiruoasta, maksaen 69 euroa. Eikä siis sisällä juomia.

Cha Plu-lehti tempehillä ja erilaisilla rehuilla höystettynä. Paras annos koko Farangin vegaanisessa maistelumenussa, jälkkärin lisäksi siis.
Cha Plu-lehti tempehillä ja erilaisilla rehuilla höystettynä. Paras annos koko Farangin vegaanisessa maistelumenussa, jälkkärin lisäksi siis.

Emme rupea tässä koko menyytä kirjoittamaan läpi, sillä voit lukea tarjonnan itsekin täältä, heidän omilta sivuiltaan. Siispä menemme suoraan kokemuksiin ja kerromme, että alkupalat sekä jälkiruoka olivat kaikista paras osio koko tarjonnassa. Curryt olivat hyviä, mutta jotain tuntui puuttuvan. Ehkä tulisuus? Myös koostumus oli hieman liian löysää, sillä aidoissa thaimaalaisissa curryissa kastike on huomattavasti paksumpaa. Jos joku kysyisi “mikä oli huonoin asia Farangin maistelumenussa?” niin vastaus olisi munakoiso-panang-curryn esillepano. Olisi ollut ihan jees, jos munakoiso olisi ollut valmiiksi pilkottu. Miksi? No kokeilepa itse leikata kastikkeen seassa lilluvaa, sitkeää munakoisia haarukalla ja lusikalla niin, ettei rasvainen soosi roisku pitkin pöytää. Munakoiso oli muutenkin vähän erikoinen valinta, sillä jakkihedelmä tai tempeh olisi ollut miellyttävämpi makumaailmaltaan. Esimerkiksi revitty jakkihedelmä olisi varmasti toiminut oikein hyvin. Mutta mitäs me mitään tiedämme ravintola-annosten suunnittelusta, kun emme ole alan ammattilaisia.

Panang-curry, jossa grillattu thaimunakoiso. Annos maistui hyvältä, mutta oli vähän vaarallista käsitellä.
Panang-curry, jossa grillattu thaimunakoiso. Annos maistui hyvältä, mutta oli vähän vaarallista käsitellä.
Morning glory, "salt & pepper" tofu. Tämäkin annos toimi todella hyvin!
Morning glory, “salt & pepper” tofu. Tämäkin annos toimi todella hyvin!

Yhteenvetona Farang on erittäin hyvä ravintola ja palvelu pelaa erinomaisesti. Myös valaistus ja ravintolan tumma teema miellyttää silmää. Plussaa myös pöytien asettelusta, sillä vaikka tila on melko avoin, niin silti pöytäseurueilla on mukavan yksityinen tila ruokailla ja seurustella. Pieni miinus ravintolalle tulee muovipilleistä drinkeissä tällaisena muovittomuuden aikakautena.

Lopullisena yhteenvetona vielä; ähky tuli, joten maistelumenu teki tehtävänsä ja oli kaikinpuolin hintansa arvoinen.

Kob Sook, eli "täyttä iloa" ja sitä se myös oli! Kyseessä siis tummasuklaa-kookoskakkua, vadelma-limegeeliä ja kookossorbettia. Tätä olisi voinut vetää kokonaisen vadillisen ja saada sitten diabeteksen varsin tyytyväisenä.
Kob Sook, eli “täyttä iloa” ja sitä se myös oli! Kyseessä siis tummasuklaa-kookoskakkua, vadelma-limegeeliä ja kookossorbettia. Tätä olisi voinut vetää kokonaisen vadillisen ja saada sitten diabeteksen varsin tyytyväisenä.

Hotelliin yöksi

Farangista lähtiessä teki mieli pyytää hovimestaria avaamaan hätäuloskäynti, josta olisimme voinut mukavasti pyörähtää suoraan ulos kadulle, sillä vatsat olivat todellakin täynnä. Emme kuitenkaan kehdanneet, joten lähdimme kävelemään kohti Bulevardilla sijaitsevaa Hotelli Indigoa. Ja nimenomaan kävelemään, sillä se tuntui hyvältä keinolta saada pahin ähky sulamaan. Tietysti tässä vaiheessa piti tulla semmoinen pieni ja ärsyttävä tihkusade, joka onneksi ei kuitenkaan kastellut vaatteita. Siispä hotelliin päästyämme istahdimme vielä aulabaariin mojitoille, ennen kuin vaapuimme huoneeseen tuijottamaan Huutokauppakeisaria ja Australian Rajalla-ohjelmia. Kyllä, me ollaan juuri tämmönen pariskunta, jotka varaa hotellihuoneen, jotta pääsee katsomaan telkkarin parhaimmistoa hotellin luksuslakanoissa.

Hotel Indigon huone sisälsi kaiken sen mitä tarvitseekin. Kylpyhuone oli sijoitettu hassusti huoneen perälle, normaalin eteisen sijaan. Kylpyammetta ei ollut, mutta aivan sama sillä sadesuihku pelastaa kaiken!
Hotel Indigon huone sisälsi kaiken sen mitä tarvitseekin. Kylpyhuone oli sijoitettu hassusti huoneen perälle, normaalin eteisen sijaan. Kylpyammetta ei ollut, mutta aivan sama sillä sadesuihku pelastaa kaiken!

Indigosta ei hirveästi ole mitään ihmeellistä sanottavaa; se oli juuri sellainen kuin hotellin pitääkin olla. Huone oli mukavan pieni ja moderni, siellä oli kaikki tarvittava (myös sadesuihku, joka on ihan pakollinen laadun tae hotellihuoneelle) ja uni tuli hyvin nopeasti. Ehkä ruokaähky ja illan aikana nautitut alkoholiannokset tekivät tehtävänsä, sillä molemmat heräsivät muutamaan otteeseen yön aikana.

Plussaa Indigolle myös monipuolisesta aamiaisesta, jossa oli valmiina useampikin vegaaniannos. Ei tarvinnut pelkkiä kurkulla ja salaatinlehdellä höystettyä leipää syödä, vaan oli paljon muitakin vaihtoehtoja aina Alpron jogurteista monipuoliseen hedelmävalikoimaan ja punajuuripalleroihin, paistettuihin herkkusieniin ja uunivihanneksiin. Nälkä lähti ja sillä pärjäsikin iltaan asti, kunnes oli aika tilata Foodoran kautta intialaiset setit suoraan kotiin. Ei ollut kyllä Koh Samuilla sijaitsevan Havelin voittanutta.

Indigon aaminen on jopa vegaanille erittäin monipuolinen ja täyttävä.
Indigon aaminen on jopa vegaanille erittäin monipuolinen ja täyttävä.

And there goes the money

Koska käyttötili ei ollut tässä vaiheessa vielä ihan nollassa, piti vielä tehdä jonkinlainen sunnuntaishoppailu ja tilata uusi ruokapöytä (meillähän ei siis sellaista ole, vaan syömme ruokalautanen vasemmassa kädessä ja haarukka oikeassa sohvalla istuen), sekä paistokasari, sekä muutama muu kodin juttu. Nyt onkin tili sopivasti tyhjä, vaikka katselemmekin itsellemme uutta sohvaa nettikaupoista.

PS: Jos ikinä mietit Söderhamn-sohvan ostamista, unohda. Sohva on aivan paska istua ja vaikka siihen voikin vaihtaa päälliset, niin selkätyynyjä ei sitten pystykään. Ja nämä tyynyt ovat juurikin se isoin miinus, jotka lörpähtävät aivan liian nopeasti.

Seuraathan meitä jo Instagramissa?

Hotelli Indigon mojito. Ei kehdattu tilata "Korkkiruuvia", joten mentiin vähän järkevämmällä.
Hotelli Indigon mojito. Ei kehdattu tilata “Korkkiruuvia”, joten mentiin vähän järkevämmällä.

Kommentoi