Nordiq Nutrition – Mistä lisävitamiinit vegaanille?

Kaikki NORDIQ Nutritionin vitamiinit sopivat vegaaneille.

Talvi. Se on tunnetusti pimeintä aikaa Suomessa ja kestää liiankin pitkään. Mehän asuimme lähes parin vuoden ajan ulkomailla, maissa joissa aurinko paistaa huomattavasti enemmän kuin täällä pohjolassa, eikä silloin lisävitamiinien tarve oikeastaan tullut edes mieleenkään. Mutta Suomessa asuessa asia on toisin ja purkista popsittavat pillerit ovat tulleet taas meillekin ajankohtaiseksi aiheeksi. Kysymyshän siis kuuluu – Mistä lisävitamiinit vegaanille?

//kaupallinen yhteistyö yrityksen NORDIQ Nutrition kanssa. Tuotteet saatu.

NORDIQ Nutritionilta löytyy kaikenlaiset lisävitamiinit vegaanille.
NORDIQ Nutritionilta löytyy kaikenlaiset lisävitamiinit vegaanille.

Me olemme molemmat olleet aina todella huonoja syömään lisävitamiineja. Markus on itseasiassa huono syömään mitään hedelmiäkään, ellei niitä laiteta valmiiksi tarjolle. Syytä tähän hän ei tiedä, mutta eiköhän se ole ihan vaan laiskuutta ja saamattomuutta kun aikuinen mies ei osaa edes hedelmiä syödä. Appelsiinikin pitää kuoria valmiiksi että herra hienohelmalle kelpaa.

Lisävitamiineja on vuosien varrella yritetty popsia purkista enemmän tai vähemmän, mutta aina niiden syöminen “unohtuu” viikon jälkeen. Tänä vuonna nyt kuitenkin yritämme panostaa huomattavasti aiempaa enemmän omaan hyvinvointiin ja Instagramissa tulikin itseasiassa vastaan NORDIQ Nutrition-niminen yritys, joka keskittyy lisäaineettomiin ja vegaanisiin lisäravinteisiin. Otimme yritykseen yhteyttä ja saimmekin testattavaksi muutamat heidän tuotteensa, johon tämä postaus nyt keskittyy. Heidän valikoimastaan löytyy myös aktiivisesti treenaavalle sopivat proteiinijauheet, mutta meille näistä nyt ei (toistaiseksi) ole iloa, koska emme salilla käy.

Mikä ihmeen NORDIQ Nutrition?

NORDIQ Nutrition on vegaanisiin ja lisäaineettomiin ravintolisiin keskittynyt yritys ja kaikki heidän tuotteensa ovat myös sokerittomia ja gluteenittomia. Sopivat siis myös keliaakikoille. Heidän arvoihinsa kuuluu vahvasti vastuullisuus ja ekologisuus, joka on myös huomioitu pakkausmateriaaleissa. Raskaana oleville tuotteita kuitenkaan ei suositella, sillä niitä ei ole päästy testaamaan tarpeeksi, mutta imettäville äideille tuotteet kyllä sopivat. Ne sopivat myös yli 4-vuotiaille lapsille ja mikäli mukula ei kapselia suostu nielemään, voi sen sisällön sekoittaa vaikka aamupuuroon tai smoothieen. NORDIQ Nutrition on suomalaisen Nordic Premium Finlandin omistama tuotemerkki.

D-vitamiinia sinne, minne aurinko ei paista

On sanomattakin selvää, että meille suomalaisille D-vitamiinin puutos on hyvinkin yleistä. Tämähän johtuu tietystikin siitä, että sitä saa helpoiten auringosta, mutta Suomessa aurinkoa ei näy kuin puolet vuodesta. Ei siis ihme, että osteoporoosi on suomalaisille jonkinlainen kansantauti, olemmehan me pimeydessä vaeltavaa kansaa. D-vitamiinia saa kyllä myös eläinkunnan tuotteista, kuten kalasta, maksasta tai kananmunista, mutta se ei hirveästi kasvissyöjää, saati vegaania, auta. D-vitamiinia saakin oikeastaan vain joistakin metsäsienistä, sekä tietystikin joistakin elintarvikkeista, joihin sitä on lisätty. Ja silti aika vähän.

NORDIQ Nutritionin D3-vitamiini on valmistettu jäkälästä ja sisältää lisäksi pakuria ja lehtikaalta tukemaan valmisteen vaikutuksia.
NORDIQ Nutritionin D3-vitamiini on valmistettu jäkälästä ja sisältää lisäksi pakuria ja lehtikaalta tukemaan valmisteen vaikutuksia.

Koska vegaanin ruokavaliossa ei D-vitamiinia juurikaan ole, on sitä siis saatava muilla tavoilla. Sama tosin pätee myös muunlaista ruokavaliota noudattaviin, sillä suomalaisista joka kolmas saa kehoonsa liian vähän D-vitamiinia. Koska lautaselta sitä ei selvästikään tarpeeksi löydy, jää parhaaksi vaihtoehdoksi nauttia sitä suoraan purkista.

NORDIQ Nutritionin Vitamin D3-lisävitamiini on erinomainen valinta D-vitamiinin saantiin, sillä se on ensinnäkin täysin lisä- ja täyteaineeton, myös täysin vegaaninen. Yksi päivittäin otettava kapseli sisältää 50 mikrogrammaa D3-vitamiinia, joka on valmistettu jäkälästä ja sisältää lisäksi pakuria ja lehtikaalta tukemaan valmisteen vaikutuksia. Se tukee sekä lihasten ja luuston hyvinvointia, mutta auttaa myös immuunijärjestelmän toiminnassa. Näitä kun popsii, ei flunssapöpönkään pitäisi tarttua niin helposti. Ja se onkin ihan hyvä, koska nyt jos saa jonkun räkätaudin ja aivastaa Citymarketissa, niin johan siellä ollaan kutsumassa koronatestereitä paikalle, koko talo pitää kelmuttaa ja sen jälkeen luetaankin asiasta lisää iltapäivälehdestä.

Mistä vegaani saa B12-vitamiinia?

B12-vitamiini on siinä mielessä hankalampi tapaus, että sinällään sitä ei ole vegaanin ruokavaliossa lainkaan. Sitä on kyllä lisätty joihinkin elintarvikkeisiin, kuten kasvimaitoihin ja soijavalmisteisiin. Määrä on kuitenkin hyvin pieni ja varsinkin imettävälle äidille ei millään lailla riittävä. Siksi vegaanin tuleekin syödä B12-vitamiinia suoraan purkista, joka on myös huomattavasti helpompaa kuin juoda purkillinen kauramaitoa päivittäin.

Normaalisti B12:a saa eläinten sisäelimistä, kalasta, lihasta ja kananmunasta, joten esimerkiksi rautaa nostavat “Sali-Maket” saavat oman B12-annoksensa moninkertaisesti jo syömällä aamiaiseksi kymmenen raakaa kananmunaa. Paitsi kasvisruokavaliolla olevat “Vege-Sali-Maket” tietysti.

Minkälaisesta purkista B12:a sitten kannattaa popsia? Tähän on hyvä valinta B-Complex, josta löytyy B12:n lisäksi myös paljon muitakin B-vitamiineja, sekä runsas määrä C-vitamiinia. Sen pitäisi auttaa vahvasti stressiin ja väsymykseen, tuoden kehoon energiaa erilaisin vitamiinein. Ainesosaluettelosta löytyy niin ruusujuurta, sitruunamelissaa, puolukkaa, kuin pakurikääpääkin. Tuotteen sisältämät B9 ja B12-vitamiinit ovat aktiivisessa muodossa, joka auttaa niitä imeytymään huomattavasti paremmin.

Vältä vilustuminen syömällä talvisin lisävitamiineja purkista.
Vältä vilustuminen syömällä talvisin lisävitamiineja purkista.

Haaveena hyvä iho

Koska suomalainen talvi yleisesti ottaen kuivattaa ihoa hyvin paljon ja aiheuttaa ties minkälaisia iho-ongelmia, on hyvä että tähänkin löytyy ratkaisu. Meillä molemmilla hävisi kaikenlaiset iho-ongelmat Thaimaassa asuessamme lähes kokonaan ja siihen tilanteeseen olisi mukava päästä uudelleenkin. Koska emme kuitenkaan halua mennä minnekään Jylhän klinikalle, oli tähän löydettävä jokin muu keino. Siksi otimme testiin luomulaatuisen Organic Bioactiv Skinin.

Onkin mielenkiintoista nähdä onko tällä vaikutusta ihon kuntoon. Tämän luvataan auttamaan ikääntymisen tuomiin haittoihin ja lisäävän ihon omaa kollageenituotantoa. Se myös suojaa ihoa ulkoisilta tekijöiltä, kuten esimerkiksi saasteilta. Saa nähdä miten hyvin auttaa, olemme nimittäin aikamoisessa ääritilanteessa, kun asumme kahden eri tehtaan ristitulessa. Yhdessä kapselissa on 425 milligrammaa erilaisia ja vain luomulaatuisia ainesosia, mukaan lukien sitruunaa, rosmariinia, puolukkaa, oliivinlehtiä ja valkosipulia. Ainesosia on itseasiassa “vain” yksitoista, joista jokainen on tunnistettavissa.

NORDIQ Nutritionilta löytyy myös vitamiinit ihonhoitoon.
NORDIQ Nutritionilta löytyy myös vitamiinit ihonhoitoon.
Kapseleiden sisällön voi tarvittaessa myös sekoittaa esimerkiksi smoothieen tai veteen.
Kapseleiden sisällön voi tarvittaessa myös sekoittaa esimerkiksi smoothieen tai veteen.

NORDIQ Nutrition – Lisävitamiinit vegaanille

NORDIQ Nutritionin tuotevalikoiman loistava puoli on siinä, että lähes ainesosat ovat ilman googletustakin tunnistettavissa ja jokainen on vieläpä laadultaan luomua. Minkäänlaisia lisäaineita ei löydy yhdestäkään purkista. Purkki itsessäänkin on BPA-vapaa ja ympäristöystävällinen lasipullo. Heidän valmisteitaan voit siis käyttää hyvillä mielin, luontoa kuormittamatta.

Kaikki NORDIQ Nutritionin vitamiinit sopivat vegaaneille.
Kaikki NORDIQ Nutritionin vitamiinit sopivat vegaaneille.

Lisävitamiinit ja -ravinteet ovat siis yhtä tärkeitä niin vegaanille, kuin “sekaanillekin”. Mikäli sinäkin tarvitset lisäravinteita (ja todennäköisesti tarvitset, jos asut Suomessa), nyt kannattaa ehdottomasti hyödyntää NORDIQ Nutritionin ystävänpäivätarjous! Ja mikäli luet postauksen myöhemmin, saat -20% alennuksen ensimmäisestä tilauksestasi tilaamalla heidän uutiskirjeensä. Uutiskirje löytyy heidän etusivultaan, kun rullailet sivua hieman alaspäin.

Bonuksena vielä sinulle, joka asut Suomen ulkopuolella; NORDIQ Nutrition toimittaa tuotteitaan myös kaikkiin EU-maihin.

Syötkö itse mitään lisävitamiineja tai koetko tarvitsevasi niitä?

Seuraathan jo meitä myös Instagramissa?

Kommentoi