Kortin käyttö ulkomailla – Vältä turhat kulut Wisen avulla

Kortin käyttö ulkomailla on helppoa ja turvallista Wisen avulla, kun ei tarvitse välittää siirtomaksuista tai valuutasta!

Ostosten maksaminen ulkomailla on helppoa, jos valuutta on sama kuin kotimaassa tai jos lompakko pursuaa käteistä. Suomalaisen kortin käyttö ulkomailla voi kuitenkin tulla kalliiksi kurssimuunnosten ja transaktiomaksujen takia. Tähän on kuitenkin olemassa ratkaisu, jonka avulla vältät turhat kulut; Wise.

*Tämä postaus sisältää mainoslinkkejä. Mikäli rekisteröidyt palveluun käyttämällä postauksessa mainittuja linkkejä ja jatkat palvelun käyttöä, me saamme palvelusta pienen palkkion.

Kansainväliset rahansiirrot

Monelle matkailijalle aiheuttaa varmasti päänvaivaa se, miten maksaa menojaan matkojen aikana. Tämä on tietysti helppoa, jos matkustat Suomesta maahan, jossa on käytössä eurot tai menet vain yhteen matkakohteeseen. Mutta entä jos tarkoitus onkin elää diginomadin elämää, jossa matkustetaan läpi maiden ja jopa mantereiden? Suomalaisella pankki- tai luottokortilla maksaessa pankkien veloittamat transaktiomaksut voivat olla välillä päätähuimaavia ja täysin turha menoerä reissuilla.

Thaimaassa asuessamme etsimme vaihtoehtoja rahansiirtoon ulkomaille välillä, sillä meillä ei ollut mahdollisuutta heti saada thaimaalaista pankkitiliä. Siihen kun vaaditaan joko työlupa tai jonkinlaista kikkailua. Ennen työlupien saamista käytimme ystävämme thaikkutiliä ja -korttia, jonne siirsimme suomalaiselta tililtä rahaa, maksaen aina pientä siirtomaksua. Saimme onneksi nopeasti kuulla Wise-nimisestä yrityksestä, joka on erikoistunut nimenomaan maidenväliseen rahansiirtoon. Olemme käyttäneet tätä nyt parin vuoden verran ja halusimmekin jakaa omia ja varsin positiivisia kokemuksia sen käytöstä. Korttia on käytetty niin Malesiassa, Vietnamissa, Kroatiassa, kuin Suomessakin, eikä ikinä ole ollut mitään ongelmia.

Tilisiirto ulkomaille pienillä kuluilla

Wisea käyttämällä maidenvälinen rahansiirto on ensinnäkin edullista, mutta myös nopeaa. Siinä missä tavallisessa pankkisiirrossa tai PayPalia käyttämällä aikaa voi mennä useampi päiväkin, siirtää Wise rahat nopeimmillaan sekunneissa ja hitaimmillaan vuorokaudessa, riippuen tietysti ihan viikonpäivästä ja kellonajasta. Nopeuden lisäksi etuna on myös edullisuus, sillä Wisen palvelumaksu sadan euron siirtoa tehdessä on suunnilleen eurosta kolmeen, riippuen valitusta siirtonopeudesta ja valtioista, joiden välillä raha kulkee. Palvelumaksu on kalleinta, mikäli siirtää rahaa euroista Uruguayn pesoiksi. Muuten siirtomaksu pysyy hyvin kohtuullisena ja esimerkiksi tällä hetkellä (3.12.2023) jos siirtäisimme sata euroa Thaimaan bahteiksi, ottaa Wise välistä halvimmillaan 1,98 euroa. Mikäli rahan pitää olla tilillä pikimmiten, joutuu tästä maksamaan huikeat 2.18 euroa pikasiirtokulua.

Wise-kortti toimii lähes kaikissa maissa, valuutasta riippumatta.
Wise-kortti toimii lähes kaikissa maissa, valuutasta riippumatta.

Kortin käyttö ulkomailla – helppoa ja turvallista

Mikä parasta, Wisella on oma kortti, joka on heidän oma Visa Debit. Valitettavasti kortin voi tilata vain tiettyihin maihin, mutta onneksi näihin kuuluu kaikki EU-maat. Myös Iso-Britannia, Australia, Yhdysvallat (Nevadaa lukuunottamatta), Singapore ja moni muukin maa kuitenkin lukeutuu näihin. Ei kuitenkaan Thaimaa, ainakaan vielä. Korttia voi kyllä käyttää myös siellä, mutta kortti pitää hankkia ennen sinne matkustamista. Listan maista jonne kortin voi tilata, näet tästä.

Kun luot Wiseen tilin, avaat samalla sinne oman tilibalanssin, jonne voit siirtää halutessasi rahaa. Kun tilaat itsellesi Visa Debit-kortin, käyttää kyseinen kortti tätä tiliä. Kyseessä on oikeastaan ihan tavallinen Debit-kortti, joka käyttää Wise-tilille siirrettyjä varoja. Kortin tilaaminen maksaa muutaman euron ja jos kadotat sen tai se varastetaan, on korvaavan kortin tilaaminen maksutonta. Kortin saapuminen kotiin vie arviolta pari viikkoa. Me tilasimme kortin suoraan Kroatiaan ja tuli juuri sinä päivänä kuin arvioitu saapumisaika olikin.

Kortin maksutiedot, tunnusluvut ja muut eivät tule postitse erillisessä kirjeessä kuten Suomessa, vaan ne löytyvät kaikki Wisen omasta puhelinapplikaatiosta sekä nettisivuilta. Näitä käyttämällä onnistuu myös rahansiirrot, kortin sulkeminen etänä (sinun ei siis tarvitse käyttää aikaa jonottaaksesi heidän asiakaspalveluunsa), sekä kaikki muukin tileihin ja rahankäsittelyyn liittyvä.

Wise-puhelinsovelluksen avulla Wise-tilin ja siihen liitetyn kortin hallinta on turvallista ja helppoa.
Wise-puhelinsovelluksen avulla Wise-tilin ja siihen liitetyn kortin hallinta on turvallista ja helppoa.

Jos korttia käyttää esimerkiksi rahan nostoon automaatista, ovat sen kulut huomattavasti pienemmät kuin suomalaista korttia käyttämällä. Kortilla pystyy nostamaan kuluitta kahdesti kuussa, mikäli nostosumma on alle 200 puntaa. Muuten kulut vaihtelevat 0,35%:sta hieman yli yhteen prosenttiin. Kortissa on myös lähimaksuominaisuus ja se muuntaa automaattisesti vaihtokurssin ajantasaiseksi. Kortti myös tunnistaa missä maassa sitä käytetään ja käyttää aina paikallista valuuttaa.

Ihan näin vinkkinä; jos käytät suomalaista korttia maassa, jossa ei ole euroja käytössä, maksa AINA paikallisella valuutalla. Onhan se kiva kun kaupan maksupääte näyttää hinnan euroissa, mutta tähän onkin lisätty sitten vähän konversiomaksuja. Ja jos nostat automaatista, niin aina paikallisessa valuutassa. Muuten käy niin kuin Markuksella Malesiassa ja konversiomaksu olikin mojovat 100%. Onneksi nosti vain 40 euroa.

Wise-tili ja sen cashback-ominaisuus

Palvelulla on käytössään oma “tili”- joka on samanlainen kuin kaikissa suomalaisissakin pankeissa. Tänne voit siis siirtää vapaasti rahaa talteen esimerkiksi palkkapäivänä ja tarpeen tulleen nostaa niitä Wisen tilibalanssiin ja maksaa sitten tämän jälkeen normaalisti Wisen korttia käyttämällä. Ei muutenkaan ole järkevää pitää kaikkia rahoja samassa paikassa (varsinkaan käteisenä), vaan siirtää Wisen tilille tietty summa rahaa ja käyttää sitten sitä, pitäen oman “ykköskortin” jossakin jemmassa. Jos siis joku vaikka varastaa Wise-kortin, on sinulla edelleen se oman pankkisi kortti tallessa.

Wise-tilin digitaalista korttia voi myös käyttää maksukorttina puhelimella maksaessa ja sen pystyy kytkemään myös esimerkiksi Apple Payhyn. Voit siis maksaa ostoksia myös puhelimellasi, ilman fyysistä korttia.

Mikä parasta; Wise-tilille kerääntyy jatkuvasti lisää rahaa cashback-ominaisuuden avulla. Wise nimittäin maksaa kuukausittain palkkiota sinulle, jos sinulla on vain rahaa tilillä. Cashback-raha on 1,79% niistä euroista, joita Wise-tilillä on. Punnista ja dollareista on hieman eri prosenttimäärät.

Rahan nostaminen ulkomailla onnistuu Wisen avulla varsin helposti ja edullisesti.
Rahan nostaminen ulkomailla onnistuu Wisen avulla varsin helposti ja edullisesti.

Kortin käyttö ulkomailla voi olla myös edullista

Diginomadielämää eläville Wisen käyttö on siis ehdottoman iso etu, aivan kuten SafetyWingikin. Sen käyttö on ensinnäkin helppoa ja turvallista, mutta myös edullista. Tilillä tai kortilla ei ole (myöhemmin mainittua poikkeusta lukuunottamatta) minkäänlaista vuosimaksua, joten korttia voi huoletta pitää lompakossa varalla siinä K-Plussakortin vieressä. Kun sitten lähtee reissuun, latailee Wise-tilille rahaa ja vinguttelee tuota vihreää korttia matkoilla turvallisesti ja helposti.

Isona etuna myös se, että jos matkustat sellaisiin maihin, jotka pankki luokittelee “riskimaiksi”, sinulle ei tule yllätyksenä, että yritettyäsi nostaa rahaa automaatista, onkin pankkisi sulkenut korttisi varotoimenpiteenä. Joten ostosten ja palveluiden maksaminen ulkomailla Wisea käyttämällä on hyvinkin helppoa ja turvallista.

Oliko Wise ennestään sinulle tuttu ja onko sinulla jonkinlaisia käyttökokemuksia siitä? Vai oliko tämä aivan uusi tuttavuus?

Seuraathan meitä muuten myös Instagramissa?

Kommentoi