Tervetuloa 2021! Uusi vuosi on alkanut ja edellisestä selvitty!

Home / Eurooppa / Tervetuloa 2021! Uusi vuosi on alkanut ja edellisestä selvitty!
Uusi vuosi vaihtui hillitysti ja rauhallisesti

Uusi vuosi on viimein vaihtunut ja moni voi hengähtää helpotuksesta ja teettää vaikka itselleen t-paidan logolla “Selvisin vuodesta 2020“. Myöntää täytyy, että edellinen vuosi oli monellakin tavalla muuttujia täynnä, eikä pelkästään liittyen vallitsevaan pandemiaan. Toivottavasti nyt alkanut vuosi 2021 on monellakin tavalla parempi.

Lunta ei näy, mutta jotain joulutunnelmaa Splitissä kuitenkin on.
Lunta ei näy, mutta jotain joulutunnelmaa Splitissä kuitenkin on.

Vegaaniset jouluherkut perinteitä unohtamatta

Kuten edellisessä postauksessa kerroimmekin, viettelimme rauhallista kotijoulua täällä Splitissä. Suomalaisiin joulutunnelmiin ei ihan päästy, johtuen tietystikin lumen, kylmyyden ja Lumiukko-tyyppisten jouluohjelmien puutteesta, mutta enemmän joululta se se silti tuntui kuin sitä aiempi joulu.

Jouluruoat teimme kokonaan itse, tai oikeastaan Hanne teki. Vegaaniudesta johtuen pöydästä ei tietystikään löytynyt joulukinkkua, graavilohta tai silliä, vaan rosollia, soijakermaperunoita, kurpitsabataatti-laatikkoa, sekä sieniwellington (reseptin voit lukea ChocoChilin blogista). Kylkiäisiksi salaattia, sekä kastike (ainoa asia jonka Markus teki kokonaan itse).

Vegaaninen sieniwellington. Resepti: https://chocochili.net/
Vegaaninen sieniwellington. Resepti: https://chocochili.net/

Wellington oli näistä luonnollisestikin haastavin osio, johtuen oikeastaan taikinan muovaamisesta. Lopulta kaikki kuitenkin onnistui oikein hyvin ja joulupöytä notkuikin varsin meheviä, juhlallisia ja hyvältä maistuvia herkkuja! Glögit ja piparit nyt tästä joulusta puuttuivat, johtuen oikeastaan siitä ettemme niitä edes muistaneet. Liekö näitä olisi täältä löytynytkään.

Ruoan jälkeen olikin oikea onnenhetki, kun avasimme telkkarista kroatialaisen RTL-kanavan ja mikäs sieltä alkoikin juuri pyörimään kuin alkuperäinen Yksi Kotona! Se jos mikä kruunasi joulun!

Marjan-kukkulan metsistä löytyy paljonkin kissoja pyörimästä ja ovat varsin seurallisia! Eivätkä liity jouluun mitenkään.
Marjan-kukkulan metsistä löytyy paljonkin kissoja pyörimästä ja ovat varsin seurallisia! Eivätkä liity jouluun mitenkään.

Uusivuosi sisätiloissa – porkkalaa leivän päälle!

Vuodenvaihde meillä sen sijaan sujui varsin nätisti; olimmehan kuitenkin kotona. Ulkona oli suht viileää ja märkää kuten vuodenvaihteeseen kuuluu, emmekä siis menneet edes katsomaan rakettien räiskettä. Emme itseasiassa ollut edes varmoja onko Splitissä mitään suurempaa ilotulitusesitystä. Näimme kuitenkin ikkunastamme kuinka naapurustossa ammuttiin raketteja sinne ja tänne. Niitä sitten tuijoteltiin haltioissaan kissojen kanssa, jotka tietystikin menivät sängyn alle piiloon kun pauke alkoi.

Nakkeja ei meidän uudenvuoden juhlaan kuulunut, mutta perunasalaatti kylläkin. Näiden lisäksi Hanne rakensi vielä maittavat juhlapöydän antimet tekemällä kukkakaaliwingsejä, sekä porkkalaa! Ai että, kylläpä tekikin hyvää saada viimeinkin kunnon porkkalaa leivän päälle, viime kerrasta on jo liian pitkä aika. Näistä on muuten tulossa blogiimme reseptiä myöhemmin, joten voit vaikka yllättää kaverisi vappuna!

Lue myös: Vappu, juhannus, uusivuosi – Tsekkaa vegaaniset juhlaruokareseptit!

Jälkikäteen ajateltuna olisi ehkä voinutkin mennä ulos katsomaan värikästä ja äänekästä esitystä vähän tarkemmin, mutta kiinnostus pukea ulkovaatteet ja mennä ulos oli meidänlaisille kotihiirille liian vähäistä. Sen sijaan kutsuimme karibialaisen ystävämme Ron Caladosin kylään ja nautimme hänen seurastaan. Ainakin täytyy myöntää että tämä uusivuosi oli monin tavoin erilainen kuin edellinen, jonka vietimme Koh Samuin rannalla kuunnellen The Final Countdownia.

Marjan-kukkulalta näkee hyvinkin kauas. Varsinkin dronea käyttämällä.
Marjan-kukkulalta näkee hyvinkin kauas. Varsinkin dronea käyttämällä.
Näkymät suoraan Splitin keskukseen!
Näkymät suoraan Splitin keskukseen!

Uusi vuosi tuo mukanaan varmasti vaikka ja mitä!

Alkanut uusi vuosi tulee varmastikin olemaan erilainen monellakin tavalla, varmasti myös sinullekin mutta niin myös meillekin. Kuinka erilainen siitä sitten tulee verrattuna viime vuoteen, sitä emme tietystikään osaa sanoa. Yksi asia on kuitenkin varmaa; muutoksia tulee tapahtumaan. Odotapas vain!

Sitä odotellessa kannattaakin käydä laittamassa @HopIntoMyBoots-instagram-tili seurantaan ja sanoa vaikka moi!

Kommentoi