Miksi me kirjoitamme blogia?

Home / Kuulumisia / Miksi me kirjoitamme blogia?
Fenghuang, Kiina. Hannen ottama kuva.

Luimme äskettäin Reijan blogipostauksen, jossa hän ohimennen mainitsi haluavansa olla suosittu bloggaaja, tai ainakin kirjoittaa ammatikseen. Tästä heräsi ajatus; miksi me kirjoitamme blogia? Reilu vuosi sitten, ensimmäisessä postauksessamme, kerroimme että blogiimme voisimme kirjoittaa muistoja ja ajatuksia ulkomaille muuttoa koskien ja ehkä samalla auttaa joitakin samassa tilanteessa olevia. Pääasiassa tarkoituksenamme oli kuitenkin kirjoittaa päiväkirjamaisia kuulumisia läheisille.

Aluksi kirjoitimme satunnaisemmin, ehkä yhden postauksen kuukausitahtia, mutta pikkuhiljaa kirjoittamisen määrä alkoi kasvaa ja nykysillään tekstiä tulee ainakin yksi postaus viikossa ja siihen myös pyrimme. Tekstit olivat aluksi aikamoista ajatuksenvirtaa ja jälkeenpäin luettuna aivan hirveää kuraa. Sinällään tekstin sisältö ei ole hirveästi muuttunut, mutta sen ulkoasu on nyt hieman nätimpi. Tekstimme on siis vähän kuin höyryävä ja lämmin kasa tuoretta paskaa kylmässä lumikinoksessa, mutta nyt sen päälle on asetettu kaunis ja punainen kirsikka. Suoraan einespurkista.

fenghuang kiina 2
Fenghuang, Kiina. Hannen ottama kuva.

Blogin sisältö

Blogimme avanneena olet varmastikin huomannut, että sen ulkoasuun on panostettu. Tämä on toki jokaisen henkilökohtainen mielipide kuinka hyvin siinä on onnistuttu, mutta itse olemme nykyiseen ulkoasuun varsin tyytyväisiä. Tämä on ollut kuitenkin aikamoisen työn tulos, sillä pelkästään WordPressin teemaa on vaihdettu jo pariinkin otteeseen. Puhumattakaan siitä, että siirsimme koko blogin pois Rantapallosta, jonne tämän siis alunperin perustimme. Syynä siirtoon oli vuodenvaihteen jälkeen Rantapallon sivustolle tehdyt muutokset, jonka vuoksi blogia on hyvin vaikea löytää, ellei Rantapallo sitä nimenomaisesti suosittele.

Halusimme myös olla täysin vastuussa kaikesta, mitä blogiimme liittyy. Niin sisältö, mainokset, kuin myös ylläpito, kaikkine lisäosineen. Rantapallon palvelu rajasi paljon, sillä esimerkiksi tiettyjä ominaisuuksia ei heidän käyttämissään teemoissa ole, eikä tule. Ja mikäli esimerkiksi heidän palvelin on alhaalla, niin on myös blogi. Viimeisimpänä ongelmana, mitä nyt muilta bloggaajilta on saanut lukea, oli että heidän Instagram-lisäosansa ei toiminut halutulla tavalla. Bloggaajat eivät voineet tehdä asialle mitään, ennen kuin Rantapallon ylläpito asian korjasi.

Olimme myös aiemmin avanneet tämän nykyisen blogin WordPressiin ilmaisversiona, tarkoituksenamme kirjoittaa samat postaukset myös englanniksi laajemmalle lukijakunnalle. Se kuitenkin tyssäsi lähes alkuunsa, pelkästään ajankäytön tuomien rajoitusten vuoksi. Meillä ei ollut aikaa ylläpitää kahta blogia. Näiden monien asioiden summien vuoksi, päätimme sitten siirtää kaiken sisällön Rantapallosta tänne ja sulkea vanhan blogin kokonaan. Sen myötä päivitimme WordPressin ilmaisversion maksulliseksi, jotta saamme enemmän työkaluja ja vapautta blogin muokkaamiseen.

Viime aikoina olemme myös ottaneet selvää, mitä tarkoittaa hakukoneoptimointi ja kuinka sitä tulee hyödyntää. Olemme onnistuneet siinä itseasiassa varsin hyvin, jopa niin hyvin että olemme tarjonneet sitä myös muille. Olemme panostaneet postauksissamme käytettäviin avainsanoihin, kuvien lisäämiseen ja oikeastaan kaikkeen muuhunkin. Tämän lisäksi olemme kysyneet neuvoja myös ammattibloggaaja Tiia Konttiselta, jolta olemmekin saaneet paljon erinomaisia vinkkejä.

hong kong yocc88 2
Hong Kong. Hannen ottama kuva.

Ammattina bloggaaja

Mutta miksi ihmeessä tämä hirveä vaiva? Miksi emme vain kirjoita asioita mitä mieleen tulee, korjaten kirjoitusvirheet, lisäten kuvat ja sen jälkeen julkaista postaukset? Syyt ovat hyvinkin yksinkertaiset; haluamme tehdä asiat niin hyvin pystymme ja haluamme että blogista tulee luettu. Emme kuitenkaan halua blogistamme täysin mielipiteetöntä ja neutraalisävyistä, vaan haluamme että meidän oma persoona myös näkyy teksteissä. Joitakin meidän kirjoitustyyli varmasti ärsyttää ja tiedostamme tämän oikein hyvin. Mutta kaikkia ei voi, eikä tarvitsekaan miellyttää. Luemme itsekin mieluiten blogeja, joissa kirjoittajan persoona tulee esiin, sen sijaan että kirjoittaja väkisin yrittää miellyttää kaikkia.

Haluamme tulla ammattibloggaajiksi, saada tietynlaisen vapauden uraa ajatellen ja saada tuloja blogin kautta. Haluamme jo tässä vaiheessa, että blogimme näyttää hyvältä ja ammattimaiselta, vaikka emme ammattilaisia olekaan. Emme vielä, mutta siihen pyrimme. Se vaatii paljon, mutta olemme valmiita näkemään sen vaivan saavuttaaksemme tämän päämäärän vielä jonakin päivänä.

Joku voisi sanoa, ettei bloggaaja ole mikään oikea ammatti eikä bloggaaminen ole oikeaa työtä, kuten ei tubettaminenkaan. Ennen kommentointia on suositeltavaa vähän tutustua aiheeseen ja kysyä samalla itseltään “mitä on oikea työ?” Onko toimittaja oikea ammatti? Tai formulakuski tai jalkapalloilija? Jokainen tekee sitä mitä tykkää ja mikäli siitä saa tuloja, se on työtä.

Mikä on sinun tulevaisuuden haaveesi? Joko uraa ajatellen, tai muuten vain?

Muista myös seurata meitä Facebookissa, sekä Instagramissa!

hong kong yocc88
Hong Kong. Hannen ottama kuva.

Kommentoi