Taakse jääköön Suomi!

Home / Eurooppa / Taakse jääköön Suomi!

Nyt se hetki viimein koitti, kun oli aika jättää Facebook-kirpparit taakse, luovuttaa asuntomme avaimet vuokranantajalle ja sulkea asunnon ovi takanamme viimeistä kertaa. Seikkailumme on nyt virallisesti alkanut ja tätä tekstiäkin kirjoitamme lentokentällä, kuluttaen aikaa ennen iltalentoamme Qatarin Dohaan ja siitä eteenpäin kohti Hong Kongia.

a4833 img 20190701 wa0013

Turistina Helsingissä

Viimeisen yön Suomessa vietimme eräässä AirBnb-asunnossa Helsingin Hakaniemessä, josta onkin pakko antaa pieni “shoutout” lukijoillemme. Mikäli haluat päästä kokemaan hyvin boheemin asuinkokemuksen 1960-1980 -luvun teemaisessa kämpässä, suosittelemme ehdottomasti varaamaan yösijan Halizilta, joka tarjosi kaiken sen mitä pitääkin, likimain täydellisellä sijainnilla kelle tahansa Helsinkiin saapuvalle turistille. Varsinkin, kun kyseinen kämppä on käytännössä halvin asuinhuoneisto koko Kallion alueella. Maksoimme yhdestä sunnuntai-maanantai -välisestä yöstä alle 70 euroa, joka on vähintäänkin kohtuullinen hinta majoitukselle Helsingissä.

cb220 img 20190701 wa0001
Halizin asunto oli varsin boheemi.

Maanantain vietimme turistipäivää kaupunkia kierrellen ja viimeistä kesäpäivää fiilistellen. Vaikka sitä asuikin lähes kymmenen vuotta Helsingissä, osaa sitä nyt katsoa jotenkin täysin uusin silmin, kun kiertelee kaupungilla päämäärättömästi ilman kiirettä mihinkään. Sanonta “Et näe metsää puilta” näyttää pitävän tässäkin tapauksessa hyvin paikkansa. Keskustakirjasto Oodin, Töölönlahden ja Linnanmäen läpi käveltyämme oli kuitenkin aika siirtyä lentokentän kahvilaan kuluttamaan aikaa ennen koneen nousua.

Seuraavaksi pääsemmekin ihailemaan Hong Kongin pilvenpiirtäjämerta, toivottavasti hyvässä säässä. Näkemisiin!

Muista myös seurata meitä Facebookissa, sekä Instagramissa!

Kommentoi