Viikko Hong Kongissa

Home / Aasia / Viikko Hong Kongissa
Hong Kong Lensballin läpi

Viikko Hong Kongissa vierähti liiankin nopeasti, muttei ihan niin hyvässä säässä kuin olisimme toivoneet. Toisaalta auringon puuttuminen oli tavallaan ihan positiivinen asia, sillä siellä otetut valokuvat onnistuivat paremmin ja sinä yhtenä päivänä kun aurinko paistoi, tuntui kuin olisi kulkenut jonkinlaisessa pätsissä. Kaiken lisäksi sateen piiskaamat kadut ja vesilammikoista heijastuvat neonvalot tekivät kaupungista maagisen näköisen.

2dbd1 img 20190711 wa0001
Televisiosta tuttu Yick Fat Building.

Julkinen liikenne? Pyh!

Kuten viikon pikareissuun kuuluu, teimme lyhyessä ajassa paljon enemmän kuin olisi ehkä pitänyt, mutta saimmepahan ainakin käytyä kaikki tärkeimmät nähtävyydet läpi ja syötyä juurikin kaikissa niissä paikoissa, missä olimme halunneetkin. Kuva- ja videomateriaaliakin tuli talteen enemmän kuin laki sallii. Viikko oli muutenkin aika sopiva aika meidän kaltaisille jyyrille, jotka  eivät vaan voi mennä julkisilla liikennevälineillä, vaikka se olisikin helppoa ja halpaa. Ei, vaan mehän kävelemme ja jalat kiittävät! Noh, 30 000 askeleen päivittäinen mittapuu ainakin ylitettiin pariinkin otteeseen.

Läpi tuli käytyä muun muassa Victoria Peak ja Victoria Harbour, Man Mo-temppeli, Lion Rock Peak-kävelyreitti, sekä paljon lukuisia urbaaneja nähtävyyksiä, kuten Yick Fat-talokompleksi ja Chungking Mansionin katto, sekä Temple Street Night Market-yötori.

Mikä oli mieleenpainuvin näistä kaikista? Molemmat vastaamme saman: Lion Rock Peak. Tämä oli ensimmäinen kerta kummallekaan, kun pääsimme käymään kyseisellä “luontopolulla”. Pelkästään näkymät eivät tehneet reitistä kokemuksen arvoisen, vaan isompi saavutus oli päästä näkemään villinä kasvava luonto miljoonakaupungin kyljessä. Varsinkin kun emme tosiaan käyttäneet kulkemiseen busseja tai takseja kuten moni muu, vaan kävelimme alhaalta ylös saakka. Jo puolivälissä tuntui että eihän tässä ole mitään järkeä, kun tuntui että asfaltoitu tie muuttui pikkuhiljaa lähes pystyseinäksi. Mutta niin sitä vain selvittiin huipulle asti!

4e8ae img 20190711 wa0002
Näkymät Lion Rockilta.

Yhtenä molemmille uutena juttuna tuli myös kokeiltua “rooftoppingia”, nimenomaan aiemmin mainitun Chungking Mansionin katolla. Kyseessä on Hong Kongin halvin asuinalue, johon siis myös päätyy hieman sitä hämärämpää väkeä. Korttelin lähistöllä pyörii valtava määrä erilaisia kopiokellojen ja -laukkujen kaupustelijoita, katukeittiöiden sisäänheittäjiä ja ties minkälaista höpöä tarjoavaa huutelijaa. Katolle pääseminen oli kuitenkin suht helppo projekti, vaikka kieltämättä hieman kuumottikin seisoa kahdestaan 17. kerroksisen talon katolla kuvaamassa, kun ainoa turvallinen reitti pois on sisäpuolelta suljettava luukku. Vaikka keli ei ollutkaan ehkä mitä parhain kuvien ottamista varten, oli kattoseikkailu kokemuksena yksi mieleenpainuvimmista ja varsinkin jännittävimmistä koko reissun aikana.

22623 img 20190711 wa0004
Chungking Mansionin katto oli kieltämättä kuumottava kokemus.

Vegaanina Hong Kongissa

Entäs Hong Kongin ruokatarjonta? No sitähän riittää, tykkäsit sitten mistä tahansa tai olit minkälaisella ruokavaliolla tahansa. Kaikkea löytyy ja hyvänä esimerkkinä otetaan Hannen vegaaniruokavalio, jonka kanssa pärjäsi erinomaisesti. Toki vähän kannatti ottaa ensin selvää mihin menee, ettei vain kävele ensimmäisestä ovesta sisään, jossa lukee “FOOD”. Vaihtoehtoja kuitenkin oli oikein riittävästi ja näistä mieleenpainuvammaksi jäi intialainen kasvisruokaravintola nimeltään Woodlands, jossa on jopa erikseen oma vegaaninen ruokalista.

ec6d5 img 20190706 201522
Intialainen ravintola Woodlands tarjosi varsin hyvät eväät. Ja kelpaa myös vegaaneille!

Lisämaininnan ansaitsee LN Fortunate Coffee-niminen ravintola, josta sai varsin erinomaiset vegaanihodarit. Vaikka hinnat eivät olleetkaan sieltä halvimmasta päästä, niin äärimmäisen hyvä ja ystävällinen palvelu ja vieläkin parempi ruoka korvasivat tämän mainiosti. Mutta kyseessä nyt ei ole muutenkaan mikään pikaruokaketju, joten ihmekös tuo.

5b4f1 img 20190705 202333
Kyllä kelpaa vegaaninkin herkutella, sillä LN Fortunate tarjoaa oikein mehevät vegaanihodarit! Ja muitakin herkkuja.

Hong Kongista voisi kirjoittaa vaikka kuinka paljon, mutta sivuston tietokantavarasto tulisi todennäköisesti turvoksiin kaikesta siitä informaatiotulvasta, mitä tuo kaupunki tarjoaa. Ehkä tulevaisuudessa voimme tehdä tarkemman postauksen mitä kaupungissa kannattaa tehdä, mitä nähtävyyksiä siellä on ja mitä kaupunki yleisesti tarjoaa. Matkailusivustot kun eivät välttämättä anna ihan täydellistä kuvaa tuosta punaisten taksien täyttämästä kaupungista, josta jokainen löytää itselleen jotakin mistä nauttia.

Lue myös: Hong Kong – vinkit ja suositukset

Nykyhetki

Mikäs tilanne sitten tänäpäivänä? Istumme tässä Thaimaan saarella sijaitsevassa rantakahvilassa kirjoittamassa postausta. Mittari näyttää lämpöasteiksi +31 ja kellokin on puoli kymmenen illalla. Alkushokista selvittyämme elämä alkaa jälleen hymyilemään ja saaren leppoisa elämä alkaa pikkuhiljaa näyttämään parhaat puolensa. Siitä sitten tarkemmin tulevassa postauksessa! Nyt meidän kuitenkin täytyy suunnata kohti kodiksi kutsumaamme majapaikkaa, sillä ravintola näyttää sulkevan jo oviaan. Sa-wat dii!

Kuvamateriaalia Hong Kongista voit katsoa meidän molempien henkilökohtaisilta (Hanne & Markus) Instagram-tileiltä, sekä Hop In To My Bootsin-tililtä.

Kommentoi