Olo kuin joulua odottavalla lapsella

Home / Eurooppa / Olo kuin joulua odottavalla lapsella

Usein sanotaan, että odottavan aika on jopa tuskastuttavan pitkä. Kellon tikittäessä tuntuu, että minuuttiviisari jumittaisi vain paikallaan. Nyt meilläkin on olo kuin joulua odottavalla lapsella.

Kun arkirutiineista luopuu ja virikkeet vähenevät, ajankulku tuntuu vain hidastuvan ja päämäärä tuntuu olevan entistäkin kauempana. Päivälleen tasan kahden viikon päästä vuokrasopimuksemme Suomessa päättyy ja sen myötä päätämme yhden aikakauden elämässämme ja otamme pikkuhiljaa kohteeksi Thaimaassa odottavan paratiisisaaren.

Tilannekatsaus

Tällä hetkellä lähes kaikki irtaimistomme on jo myyty ja voimme oikeastaan vain odottaa heinäkuun alkua ja tuijottaa televisiosta Sinkkuillallista ja Frendien kymmenettä uusintakierrosta. Television lisäksi jäljellä on enää vain sohva, pakolliset keittiövälineet ja läppäri. Kodin nettiliittymä on suljettu, eikä bonuksiakaan enää kerry S-Mafian tai K-Kartellin hyväksi. Passit on uusittu ja osa irtaimistomyynneistäkin saaduista euroista muutettu toisen maan valuutaksi.

Mukaan lähtee niin Thaimaan bahteja, kuin Hong Kongin dollareitakin.
Mukaan lähtee niin Thaimaan bahteja, kuin Hong Kongin dollareitakin.

Totuus on, ettei tämä kaikki ole missään tapauksessa ollut helppoa. Omaisuuden myyminen ja hävittäminen on sen verran aikaa ja hermoja kuluttavaa puuhaa, että siinä saattaa helposti hankkiutua eroon myös parisuhteestaan, jos ei muistuta välillä itseään minkä takia ollaankaan nyt sitä sänkyä myymässä. Vaikka internetin aikakaudella tavaroiden myymisen luulisi olevan helppoa ja nopeaa, ei se sitä todellakaan ole. Puhelimen näyttöä saa olla tuijottamassa aamusta iltaan, ilmoituksia pitää “nostaa” päivittäin ja jatkuvasti saa vastailla samoihin turhiin kysymyksiin, jotka eivät kuitenkaan johda mihinkään. “Mistä ja mihin aikaan voin tulla noutamaan” ei todellakaan tarkoita, että tuotetta oltaisiin oikeasti tulossa hakemaan.  Tinderistä ja muista deittisovelluksista tuttu “ghosting” on myös nettikirppareilla turhankin tuttu käsite.

Juhannukseenkaan ei ole enää aikaa kuin viikko, vaikka emme olekaan mitään ihmeellisempää menoa suunnitelleet. Vuosipäiväämmekin aiomme juhlistaa vasta Hong Kongissa, jossa sen vietto tuntuukin hieman juhlavammalta Victoria Harbourissa veneillen, kuin tässä puolityhjässä kaksiossa katsellen televisiosta Uunoa Epsanjassa.

Toivotammekin Sinulle turvallista ja mukavaa juhannusta. Muista, että jos juhannusyönä putoat veneestä ja osut jäähän, olet todennäköisesti edelleen Suomessa.

Muista myös seurata meitä Facebookissa, sekä Instagramissa!

Kommentoi