Mistä kirjoittaa blogipostaus kun ei ole mitään mistä kirjoittaa?

Home / Aasia / Mistä kirjoittaa blogipostaus kun ei ole mitään mistä kirjoittaa?
Auringonlaskut, Koh Samuin hienous.

Hei hei mitä kuuluu?
Sä kysyt ja kaikki on ok.
No hyvä sun on puhuu kun ne kissojen paperit on edelleen siellä s**tanan Saksassa..

Siinäpä se hyvin kuvaavasti olikin, että mitä meille tällä hetkellä kuuluu. Blogia aiemmin lukeneena tiedät varmastikin mikä meidän tulevaisuuden suunnitelma suunnilleen on ja tällä hetkellä odotamme vain kissojemme rabiestestien tuloksia saapuvaksi. Positiivisena puolena tässä on se, että vihreää valoa on jo näytetty saksalaisesta laboratoriosta, mutta tarvitsemme fyysisen kopion jotta saamme kissoillemme tehtyä vientipaperit Eurooppaan. Ja niitä papereita nyt sitten odotellaan. Onneksi posti sentään jo nykyään kulkee Thaimaan ja Euroopan välillä, mutta kauanko kirjeiden kuljettamisessa kestää, sitä ei tiedä kukaan. Liekö papereita ole edes vielä lähetettykään.

Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin lyhytkäisyydessään se, että odotamme ilmoitusta kun paperit ovat viimein tänne saapuneet. Kun se päivä koittaa ja testitulokset ovat käsissämme, irtisanomme nykyisen asunnon samantien ja suksimme suorinta tietä Bangkokiin. Ainakin noin niinkuin vertauskuvallisesti, koska oikeasti menemme autokyydillä, joka kestää lauttamatkoineen kevyet 15 tuntia. Tarkoitus olisi siis olla Bangkokissa vähän pidempäänkin kuin viikko.

kohsamui kissa bao
Bao odottaa jo automatkaa Bangkokiin.

Mikä on Thaimaan koronatilanne tänään?

Koronavirus on täällä Thaimaassa vähän niinkun Nokian mallisto; menneen talven Lumia. Yömarkkinat ovat viimeinkin avattu, joten huomenna meillä olisi tarkoitus suunnata Fisherman’s Villagen kujille katsomaan onko tarjonta muuttunut muutamassa kuukaudessa minnekään. Tuskinpa vaan, mutta pääseepähän välillä muuallekin kuin liikkumaan ravintoloiden ja kodin väliä. Kivahan se on myös nähdä miltä kävelymarkkinat näyttävät ilman turistiruuhkaa kun voi rauhassa ihmetellä erilaisten katuruokakojujen tarjontaa, ilman että joutuu väistelemään jatkuvasti muita ihmisiä.

Maskipakko on edelleen kaikkialla voimassa ja kauppoihin pitää kirjautua sisään joko puhelinsovelluksen avulla tai kirjoittamalla aulavihkoon nimi ja puhelinnumero. Samalla mitataan kuume ja annetaan kaksi tippaa käsidesiä kämmenille. Näin siis ainakin osassa kaupoissa, kun taas monissa 7-Eleven-kaupoissa kuumeenmittausta ei jakseta enää tehdä ja käsidesiautomaatitkin ovat joko rikki tai tyhjät.

Matkustuskielto Thaimaahan on myös edelleen voimassa, nyt myös diplomaateilla. Syynä tähän on sudanilaisen diplomaatin 9-vuotias tytär, joka toi maahan tullessaan koronavirustartunnan ja pääsi diplomaattisen koskemattomuuden varjolla levittämään tartuntaansa. Virallisten tilastojen mukaanhan Thaimaassa ei ole kuitenkaan kuin hieman reilut 3000 vahvistettua koronatapausta, joista kuolleita 58. Thaimaa onkin erittäin hyvä esimerkki siitä, kuinka hyvin koronavirusongelma on saatu kitkettyä tai ainakin rajattua. Muistutetaan nyt kuitenkin että tämä on siis virallinen tieto, ei välttämättä totuus. Thaimaan Suomalaisen mukaan Thaimaa on itseasiassa aloittamassa ihmisille tehtävät koronarokotetestit marraskuussa ja mikäli testitulokset ovat onnistuneita, alkaa vuoden päästä laajamittaisemmat koronavirusrokotukset.

koh samui chaweng beach hanne
Selfien ottamisessa on aina omat haasteensa.

Send help

Meille tämän hetken tilanne on se, jossa voimme hyvin samaistua erääseen naiseen, joka kirjoitti Koh Samuin expateille tarkoitettuun Facebook-ryhmään tarvitsevansa apua löytämään uusia ravintoloita missä syödä ja harrastuksia mitä tehdä. Hän oli kyllästynyt syömään samoissa ravintoloissa samaa ruokaa, ajaen samoja katuja ja käyden ostoksilla samoissa kaupoissa ja ajamaan siitä sitten kotiin. Ja tämä toistuu taas seuraavana päivänä. Meillä tilanne on tismalleen sama, paitsi että vegaaniruokavalio pudottaa saaren parista tuhannesta ravintolasta 90% pois eikä harrastuksiinkaan viitsi näin muuton alla rahaa tuhlata. Ei ihme että alkaa hermoja kiristämään, kun saaren rajat tulevat fyysisestikin vastaan eikä poiskaan pääse. Mutta emme nyt tässä postauksessa ala sen enempää valittamaan, sitä varten on ihan omakin postauksensa.

Haluaisimme samalla kuulla myös mitä SINULLE kuuluu? Kerro kommenteissa vaikkapa oman maasi koronatilanteesta, tai mitä nyt mieleen juolahtaakaan :)

Muista myös seurata meitä Facebookissa, sekä Instagramissa!

chaweng beach koh samui markus koira
Ilmeestä päätellen tämä rannalla pyörivä koira tykkäsi saamastaan huomiosta.

Kommentoi