Instagram-suositukset

Home / Mielipide / Instagram-suositukset
Taiwanin Jiufen Hannen kuvaamana.

Koska Koh Samuilla sataa kerrankin (usean viikon kestäneen helleaallon jälkeen), on meillä hyvää aikaa istahtaa kotisohvalle ja tutkailla seuraamiamme Instagram-tilejä ja kertoa niistä suosituksemme. Samalla huomasimme, että lähes kaikki seuraamamme Instatilit ovat joko matkailu- tai valokuvausaiheisia.

Listaamme alkuun suomalaisten pitämät Instagram-tilit muutamine kommentteineen ja sen jälkeen ulkomaalaisten pitämät tilit.

Sami Lensu / @samilensu

samilensu
@samilensu

Sami kuvaa paljon vesiaiheisia ja tummasävyisiä kuvia. Kuvat ovat yksinkertaisuudessaan varsinaisia katseenvangitsijoita, jotta katsoja voi keskittää katseensa suoraan kohteeseen ilman häiriötekijöitä. Moni kuva liittyy myös vahvasti miehen harrastukseen; surffaukseen.

Ahmed Alalousi / @ahmed_alalousi

ahmed alalousi
@ahmed_alalousi

Mosulista Suomeen muuttanut ammattivalokuvaaja, joka kuvaa niin maisemia, kuin ihmisiäkin. Hänen kotisivujensa kautta voi ostaa hänen töitään tai tilata hänet vaikkapa hääkuvaajaksi.

Eetu Leikas / @eskoliukas

eetuleikas
@eetuleikas

Espoosta kotoisin oleva Eetu asuu nykyään Ylläksellä, jossa keskittyy niin valokuvaukseen, kuin lumilautailuunkin. Niinpä myös tili on varsin Lappi-aiheinen. Hänet on valittu mm. “Kuukauden Lappi-valokuvaajaksi” ja lisäksi hän pyörittää veljensä Topin kanssa MuskoVisuals-nimistä yritystä.

Teemu Järvinen / @teemu.jpeg

teemu.jpeg
@teemu.jpeg

Teemu kuvaa öisin. Tai jos ei kuvaa, niin hän muokkaa kuvansa kuin ne olisi kuvattu yöllä. Tilin kuvat ovat hyvin tummasävyisiä ja valtaosa niistä on kuvattu Aasian metropolikaupungeissa. Hän pitää myös valokuvausaiheista verkkosivua teemusphoto.com, jossa jakaa valokuvaukseen liittyviä vinkkejä.

Roope Honkapirtti / @roopetones

roopetones
@roopetones

Roopen tililtä löytyy niin Suomen Lappia kuin Marokon aavikkoakin. Varsinkin kylmien talvikuvien kautta katsoja pääsee hyvin suomalaisuuden ytimeen.

Laura ja Risto / @travellingfinns

travellingfinns
@travellinfinns

Suomalainen bloggaajapariskunta, joka keskittyy nimenomaan matkailuun ympäri Maapalloa. Heidän tililtään voi käydä ihailemassa kuvia niin Brasiliasta, Sri Lankasta, Myanmarista kuin vaikka Uruguaystakin. Heidän blogiaan voi käydä lukemassa osoitteessa travellingfinns.com, mutta he ovat kuitenkin aktiivisempia tällä hetkellä Instagramin puolella.

Elämää Thaimaassa / @elamaa_thaimaassa

elacc88macc88acc88 thaimaassa
@elamaa_thaimaassa

Emme tiedä henkilöstä tilin takana oikeastaan mitään, muuta kuin että hän on suomalainen mies, joka asuu Thaimaan Pattayalla. Kutsumme häntä “Elämää Thaimaassa-jäbäksi” ja koomista kuitenkin on, että kaikista Thaimaassa asuvista suomalaisista, olemme juuri hänen kanssaan varmaankin eniten tekemisissä. Kertoo paljon myös meistä… Instatilin takaa löytyy kuitenkin henkilö, joka kuvaa arkielämää Thaimaassa, kuten kuvauksessakin mainitaan. Tili on varsin aktiivinen ja kertoo suomeksi millaista Thaimaassa asuminen on.

 

Ulkomaalaiset Instagram-tilit

Caro / @veggiewayfarer

veggiewayfarer
@veggiewayfarer

Belgialainen valokuvaaja, journalisti ja matkabloggaaja. Hän julkaisee lämminhenkisiä kuvia ympäri maailmaa aina Iranista Ranskaan ja Uzbekistanista Thaimaahan. Hän myös esiintyy itse jokaisessa kuvassaan.

Nicholas Ku / @nicholasku_

nicholasku
@nicholasku_

Hongkongilainen valokuvaaja, joka kuvaa pääsääntöisesti nimenomaan Hong Kongia. Hän ottaa myös aika paljon kantaa liittyen esimerkiksi Hong Kongin tämänhetkiseen poliittiseen tilanteeseen.

Marie & Jake / @mariefeandjakesnow

mariefeandjakesnow
@mariefeandjakesnow

Tällä hetkellä Balilla asuva vegaanipariskunta, josta nainen on kotoisin Saksasta ja mies Australiasta. Budjettimatkailusta nomad-elämään siirtynyt pariskunta keskittyy paljon kanavallaan niin joogaan, kuin yleiseen hyvinvointiinkin. Tämä erittäin aktiivinen tili saa varmasti jokaisen matkakuumeen heräämään. Ja jos joku pariskunta voi käyttää hashtagia #couplegoals, niin tämä.

E-Jay / @abeastinside

abeastinside
@abeastinside

Kiinalainen valokuvaaja, joka käyttää paljon dronea valokuvaamiseen. Valtaosa hänen kuvistaan on otettu yöllä, jossa metropolien kirkkaat valot korostuvat vahvasti. Korkeanpaikankammoisille; tili sisältää “rooftoppingia”.

Udom S. / @oatoasta

oatoasta
@oatoasta

Urbaanivalokuvaaja Thaimaasta. Valtaosa tilin sisällöstä sijoittuu Bangkokiin ja hänen laadukkaista kuvistaan käy selvästi ilmi Bangkokin suuri koko.

Bobby Joshi / @bobbyjoshii

bobbyjoshii
@bobbyjoshii

Valokuvaaja, joka kuvaa paljon Aasian maaseutuja. Tilissä ei juurikaan ole kuvattuna isoja ja hektisiä metropolikaupunkeja, vaan enemmänkin luontoa ja rauhallisuutta.

David Nakamurah / @davidnakamurah

davidnakamurah
@davidnakamurah

Indonesialainen, mutta tällä hetkellä Thaimaan Koh Samuilla asuva valokuvaaja. Hänen tilinsä värimaailma on hyvin lämminsävyinen ja edustaa hyvin Koh Samuin “sabai sabai”-elämäntyyliä.

Mitä Instagram-tilejä sinä seuraat ja mitä meidän kannattaisi seurata? Voit toki postata myös oman Instagram-tilisi, jotta pääsemme ihailemaan lukijoidemme jakamia kuvia. Ja muistahan käydä pistämässä seurantaan myös meidän yhteinen tili @hopintomyboots. Niin ja onhan meillä omatkin tilimme, joita suosittelemme. Hannen kuvia pääset näkemään tilissä @hansuk87 ja Markuksen @sir_castle. Postauksen kansikuva on muuten Taiwanin Jiufenista, joka on myös Hannen ottama.

Kommentoi