Thaimaan koronarajoituksia helpotettiin ja me muutimme

Home / Aasia / Thaimaan koronarajoituksia helpotettiin ja me muutimme
Thaimaan koronarajoituksia helpotettiin ja me muutimme

Thaimaa ja varsinkin Koh Samui alkaa pikkuhiljaa jälleen avautumaan koronarajoituksistaan. Koh Samuillahan on aktiivisia COVID-19-tartuntoja havaittu seitsemän ja niistäkin jokainen on parantunut. Thaimaan koronarajoituksia pidetään tiukkoina, mutta rajojen sulku, maskipakko ja käsidesillä läträäminen on selvästikin tehnyt tehtävänsä.

Toukokuun alussa maan hallitus antoi luvan rajoitusten osittaiseen purkuun ja nyt ravintolat, kampaamot, torikojut ja hotellit ovat vihdoin saaneet avata ovensa. Tiettyjä rajoituksia silti on, kuten että alkoholia ei saa nauttia ravintoloissa, eikä sisään saa ottaa liian montaa ihmistä. Alkoholinmyynti on muutenkin vapautettu, sillä kolmisen viikkoa kestänyt täysi myyntikielto on myös purettu ainakin toistaiseksi. Alunperin kieltoa suunniteltiin jatkettavan toukokuun loppuun, mutta joku kai osasi sittenkin ehdottaa että kalsarikännit on ok eikä se liity milläänlailla koronaviruksen leviämiseen nyt kun Songkrankin on jo ”pilalla”.

Ulkonaliikkumiskielto on myös edelleen voimassa, eli klo 22-04 ei ole mitään asiaa ulos. Silti näitä sankareita on, jotka rikkovat tätä jostain kumman syystä. Ja siitähän rapiseekin kevyet 600 euron sakot, eli noin 20 000 bahtia. Tuntuuhan se lompakossa jokaisella, varsinkin jos ainoa syy mennä ulos on nähdä onko siellä ketään. Kaupat kun ovat kuitenkin kiinni.

Thaimaan koronarajoituksia on viimein helpotettu, joten tällaistakin herkkua on nyt tarjolla. Vasemmalla vegaaninen tofukokkelileipä ja oikealla vegaaninen maapähkinävoibanaanileipä.
Thaimaan koronarajoituksia on viimein helpotettu, joten tällaistakin herkkua on nyt tarjolla. Vasemmalla vegaaninen tofukokkelileipä ja oikealla vegaaninen maapähkinävoibanaanileipä.

Thaimaan koronarajoituksia ei ole bileet, jonne kutsutaan kaikki

Ihmisten kokoontumisiin olevat rajoitukset ovat myös edelleen voimassa, eli kotibileitä ei saa järjestää. Eiköhän joku turisti ollut muutama viikko sitten huutelemassa Facebookissa että ”Hei nyt kun Full Moon Partyt on peruttu, niin pidetään mun varaamalla villalla bileet, tulkaa kaikki! Tuokaa omat viinat mutta juhlitaan kuitenkin järkevästi, eli pidetään metrin turvavälit!”. No sanomistahan siitä tuli ja kaveri taisi itsekin ymmärtää postauksensa typeryyden, sillä postaus poistui yllättävän nopeasti.

Muutamaa päivää myöhemmin sitten samaiseen ryhmään tuli postaus, jossa muutama turisti oli sitten järjestänyt salaa jonkinlaiset juhlat, josta syntyvän metelin perusteella poliisit osasivat piirittää koko huvilan ja napsia karkuun yrittävät bilettäjät talteen. Kyllä sitä aina pitää yrittää. Se että ollaan jumissa täällä ties kuinka pitkään eikä kotiin päästä, saa ilmeisesti ihmisen käyttäytymään hyvinkin fiksulla tavalla.

Ja juuri tällaisten takia näitä kieltoja on. Pahinta on kuitenkin aina se, että iso osa säännösten rikkojista ovat länsimaisia turisteja ja niistä sitten kärsivät muutkin. Toivottavasti nyt osaisivat olla iisisti, jotta rajoituksia ei taas pistetä pystyyn. Onneksi ainakaan täällä Samuilla ei näy tai vaikuta olevan minkäänlaista rasismia valkoihoisia kohtaan, toisin kuin ilmeisesti Phuketissa. Täällähän myös länsimaiset auttavat paikallisia erilaisin lahjoituksin ja ruoka-avustuksin, samalla pelastaen vähän omaa nahkaansa.

Muutto Koh Samuin sisällä, taas

Kerroimme jo aiemmin, että olemme muuttamassa ja nyt se on sitten tehty, ainakin suurimmaksi osaksi. Saimme parilla skootterireissulla kuljetettua kaikki vaatteet, kissat tarvikkeineen, sekä paljon muutakin tavaraa, mutta joudumme vielä ainakin yhden reissun tekemään auton kanssa. Eipä olisi tämäkään onnistunut Suomessa, sillä täkäläistä viranomaista ei paljoa kiinnosta jos skootterin päällä on niin paljon tavaraa ettei kuskista näy kun kädet ja pää, eikä toisesta kyytiläisestä näy kuin nilkat. Mutta hyvinpä tuo homma sujui, vaikka kieltämättä matka olikin varsin epämukava.

Nyt meillä on siis tämmöinen kerrostalokaksio, varsin moderni ja siisti. Ainakin edelliseen verrattuna, jossa oli maalipinnat jo lohkeilleet ja katto hieman vuotanut. Sijainti on Bangrakissa, eli aika lähellä sitä ensimmäistä asuntoa. Tästä on kuitenkin hyvät kulkuyhteydet kauppoihin ja ravintoloihin ja vaikka Lamai onkin alueena mukava, on silti ihan kiva nähdä taas vähän muitakin maisemia. Täällä näkyy myös televisiosta paikalliset laatukanavat ja ensimmäinen ilta vierähtikin kivasti ”katsellen” thaimaalaista musiikkikanavaa. Mitään ei ymmärretä ja musiikkikin on hirveää paskaa, mutta onpahan jotain taustameteliä kun kirjoittelee tätä blogia. Meillä on myös oma parveke, josta onkin varsin mukava näkymä suoraan Chawengin lammelle ja Khao Hua Jookin pagodalle. On muuten suht hieno näky yöllä, kun kyseinen pagoda loistaa korkean vuoren päällä.

kohsamui asunto1 1
Uusi asuntomme on varsin valoisa ja ilta-aurinko antaa sille mukavan ja lämpimän värimaailman.
kohsamui asunto2
Makuuhuonettamme koristaa kettu-pehmolelu ja Ganesha-patsas. Eipä siellä muita koristeita sitten olekaan.

Tässä nyt menee sitten mukavasti muutama kuukausi, kunnes rajat ovat auki, kissa-asiat hoidettu ja matka-asiakirjat hoidettu kohti Berliiniä. Pieni jännityshän siinäkin on, onnistuuko sinne meneminen miten helposti pandemian takia ja miten sieltä löytyy asuntoa yms. Olemme ainakin seurailleet paljon aiheeseen liittyviä Facebook-ryhmiä ja blogipostauksia, joten olemme huomattavasti enemmän kartalla asiasta kuin Thaimaahan muuttaessa.

kohsamui asunto3
Vastapäinen naapuri tuo joka aamu oman vesipuhvelinsa hengailemaan parvekkeemme alle. Tämä elikko taas on kissoillemme aivan ihmeelline näky.

Muista myös seurata meitä Facebookissa, sekä Instagramissa!

Kommentoi