Koh Samui: Stressiloma paratiisissa

Home / Aasia / Koh Samui: Stressiloma paratiisissa
Sandalwood Villas Koh Samuilla

Mainitsimme edellisessä postauksessa ohimennen, että vietämme ansaittua lomaa Sandalwood Villasin huoneessa, joten kerrotaan nyt vaikkapa siitä ennen seuraavaa tilannekatsausta.

Laittelimme syksyn aikana useisiin hotelleihin ja resortteihin viestiä, josko joku olisi kiinnostunut jonkinlaisesta yhteistyöstä. Kuukaudet vierivät, kunnes saimme Sandalwood Luxury Villasin omistajalta mailia, että hän olisi kiinnostunut kuulemaan lisää ja olisi halukas tarjoamaan meille hotelliyön, ruokailun, sekä spa-palvelut dronekuvia ja somesisältöä vastaan. Niinhän siinä sitten kävi, että tämä #finnishcouple lähti testaamaan kyseisen resortin palveluita ja patjojen pehmeyttä.

kohsamui sandalwoods4
Sandalwood Luxury Villas

Check-in

Saavuimme paikalle puolen päivän jälkeen, jossa meitä oltiinkin jo vastassa. Pikaisen tervehdyksen jälkeen paikan toinen omistajista alkoi esitellä meille paikkoja ja selittää innokkaasti resortin huoneista, uima-altaista, näkymistä ja spa-palveluista. Hän esitteli meille pari huonetta ja kertoi että hienointa huonetta ollaan vielä siivoamassa, joten emme voi mennä vielä sinne. Tässä kohtaa emme siis olleet edes vielä ehtineet kirjautua kyseiseen resorttiin sisään, vaan kiertelimme omistajan kanssa läpi sen ulkoalueita, katsellen mahdollisia valokuvausspotteja. Hän kuitenkin antoi ymmärtää, että isointa huonetta siivotaan juurikin meitä varten.

Kun herra sitten oli näyttänyt kaiken tarpeellisen, lähti hän ottamaan spahan hieronnan ja jätti meidät omilleen, sanoen “tehkää mitä tykkäätte, pitäkää hauskaa”. Kävimme tämän jälkeen rentoutumassa erään huoneiston uima-altaalla ja ottamassa hieman valokuvia, sekä useita erilaisia videoita.

Muutaman tunnin jälkeen kävimme miettimään, milloinhan se isoin ja hienoin huone olisi siivottu ja kävimme respassa kysymässä asiaa. Tässä vaiheessa respan neiti kysyi olemmeko vielä kirjautuneet sisään? No ei, eipä sitä aiemmin edes ehditty. Eipä siis muuta kun nimeä paperiin, avaimet kouraan ja askel kohti huonetta. Täytyy myöntää, että kokoajan jostain syystä oli pieni epävarmuus siitä, mitähän tähän diiliin nyt oikeastaan kuuluu, mitä saamme tehdä ja mistä joudumme maksamaan ja kuinka paljon?

kohsamui sandalwood 6
Suomipoika lomailee

Respan neiti vei meidät huoneistoomme, jossa meitä odotti varsin viihtyisä, kaksikerroksinen huone. Tai no, yläkerta oli enemmänkin parvi kuin varsinainen kerros, mutta siltikin. Alakerrassa oli oleskelutila, jonka yhteydessä sänky, kylpyhuone ja keittiö, sekä parveke. Tässä vaiheessa kysyimme myös tältä respan neidiltä, että mitäs tähän meidän diiliin muuten oikein kuuluikaan? Nainen soitti esimiehelleen kysyäkseen asiasta ja vastaus oli “yö huoneessa, sekä aamiainen”. Aha. Ei siis käydä myöskään spassa. Saimme sentään kuvata kun omistaja itse kävi, joten sehän nyt on melkein sama asia.

Harmiksemme meidän huoneessamme ei kuitenkaan ollut omaa uima-allasta, eikä kyseessä myöskään ollut se hienoin ja isoin huoneisto, mikä tarjolla olisi ollut. Kyseinen huoneisto oli kyllä siivottu meidän vierailuamme varten, me vain emme yöpyneet siellä. Mikä kieltämättä oli aikamoinen pettymys, sillä olimme varautuneet mukavaan aamu-uintiin heti sängystä nousun jälkeen, sekä aamiaiseen terassilla. Mutta eihän se nyt taas tällä suomikaksikolla ihan niin mennyt… Saimme toki käydä katsomassa ja kuvaamassa huonetta (jee) ja pulahtaa sen isoon uima-altaaseen, mutta huoneiston tarjonta jäi silti tasolle “katsoa saa, muttei koskea”. Eipä siinä, huonehan nyt olikin aika ruma paska, katso nyt vaikka allaolevasta kuvasta. #sarkasmi Olimme turhan täpinöissä huoneistosta, joten paremmat valokuvat tai allaskuvat jäivät tästä ottamatta. Dronevideoita toki on, mutta niitä nyt ei tähän blogiin pysty noin vain postaamaan.

KohSamui_Sandalwoods3
Iso huoneisto, johon emme nukkumaan päässeet. Katsella saatiin…

Oli meillä omassa huoneessamme sentään jacuzzi, oikein mukavalla näköalallakin vielä. Ammeen sijainti tosin oli vähän epämukava kylpyhuoneen kuumuuden takia, mutta kyllä siinä hetken jaksoi makoilla. Ulos asetettu amme olisi ollut ehdottomasti mukavampi, mutta eihän sellaista tässä meidän huoneessamme ollut.

Yö kuitenkin meni oikein leppoisasti, sänky oli pehmeä ja huone pimeä. Kotona oleva sänkymme kun on niin kova, että tuntuu kuin vankilassa nukkuisi. Paitsi että se on kaksi metriä leveä, mutta muuten kokemus on varmaan verrattavissa, ainakin jossain määrin.

kohsamui sandalwoods2
Huone, johon pääsimme. Tämäkin oli ihan jees.

Illallista meidän diiliinhän ei sitten myöskään kuulunut, joten kävimme hyväksi toteamassamme RakPakissa illastamassa. Myöntää kuitenkin täytyy, että olihan se vähän hoopoa mennä samoille hoodeille syömään missä asummekin, mutta minkäs teet kun ei Sandalwoodistakaan pöperöä irronnut. Tai olisi varmaan irronnut, mutta mihin hintaan ja millaista vaihtoehtoa vegaanille? Siispä RakPak kutsui ja täytti vatsan oikein mukavasti, sievoiseen parinsadan bahtin hintaan lärviä kohden. Saipahan samalla syyn hakea Tescosta viinipullon ja sipsejä ja palata hotellille tuijottamaan Chawengin valoja.

Palatessamme huoneistoon, respan nainen ojensi meille spa-kupongit ja kertoi, että nämä kuuluivat sittenkin sopimukseen ja että voimme käyttää ne huomenna. Hannen silmät kirkastuivat tässä vaiheessa, kun sai tietää pääsevänsä vielä sittenkin kauan kaivattuun kuumakivihoitoon. Mutta arvaa pääsikö?

KohSamui_Sandalwoods5
Altaalla hengailua

Pettymyksien aamu

Aamiainen oli miksaus länkkäriaamiaista ja thaiversiota. Tarjolla oli buffet-aamiainen, jossa oli esillä leipiä, hedelmiä, possukeittoja, kanakeittoja, erilaisia kanapossunuudeliwokkeja ja muita hotelliaamiaisen perusmättöjä. Mikäli ei miellyttänyt, sai listalta vielä valita muunlaisia annoksia suoraan keittiöstä. Kasvisversioita oli (todella yllättäen..) aika harvakseltaan, mutta kyllä sieltä esimerkiksi pad thaita löytyi aamiaiseksi. Kahviakin tuotiin suoraan keittiöstä pienessä kahvikupissa, mutta täyttökuppia pyydettäessä tarjoilija lähti kai hakemaan papuja Vietnamista saakka, sillä kupin sai kouraan vasta kun olimme jo lähdössä pois ravintolasta. Noh, ruoka oli kuitenkin ihan jees, sillä pärjäsi aamun ja olihan siellä loppupeleissä monenlaista tarjontaa, vaikkakaan ei ehkä ihan kaikille.

Aamupalan jälkeen oli aika kerätä kimpsut ja kampsut huoneesta ja siirtyä nauttimaan kauan odotettua tunnin mittaisesta kuumakivihieronnasta, johon ilmaiskuponki tarjosi mahdollisuuden. Paitsi että täällä kuumakivihieronta kestää puolitoista tuntia, eikä siis kuulu laitelipun hintaan. Respan esitteen mukaan se kuitenkin kestäisi tunnin, mutta kun ei niin ei. Hanne otti sitten thaihieronnan kookosöljyllä höystettynä, Markuksen valittua jalkahieronnan, koska ei nyt muutakaan keksinyt.

Hieronta oli kuitenkin parasta, mitä Sandalwood tarjosi. Hierojat olivat ammattilaisia, rauhallisia ja mukavia, ja span ympäristö oli mukavan rentouttava. Nukahtaminen ei ollut kaukana. Markus ehkä saattoi sekunniksi torkahtaa, mutta heräsi varsin äkkiä, kun hieroja painoi jonkinlaista rautakeppiä jalanpohjasta sisään, tai siltä ainakin tuntui. Erittäin rentouttava kokemus siis.

kohsamui sandalwoods7
Sandalwoodista on varsin hyvät näkymät.

Loppusanat ja tuomio

Vaikka meidän kokemus Sandalwood Luxury Villasista ei ollut ehkä se kaikkein positiivisin tai toimivin ja tuntui että henkilökunnan kesken oli pahoja kommunikaatio-ongelmia siitä, että me ylipäätään olimme tulossa, oli kokemus silti 3,75 / 5.

Koska emme olleet kuitenkaan maksavia asiakkaita, oli palvelussa myös ehkä hieman puutteita. Jos tulet lomalle, niin todennäköisesti siihen Sandalwood Luxury Villas on oikein hyvä paikka ja varsinkin pariskunnille, sekä rauhallista ympäristöä hakeville tämä on oikein mieluisa vaihtoehto. Maksaahan se aivan perkeleesti, mutta kyllä sille vastinettakin saa. Resortti myös sijaitsee korkean vuoren päällä, josta on mukava merinäköala. Ja Koh Phangankin näkyy, jos sää sallii. Jos tulet tänne, valitse huone, jossa on oma uima-allas. Se on wörttii, eikä tarvitse uida köyhälistön kanssa yleisessä aula-altaassa ipanoiden kera.

PS: Älä kuitenkaan tällä hetkellä tule tänne, tai muuallekaan. Pysy kotona. Muista myös seurata meitä Facebookissa, sekä Instagramissa!

Kommentoi