Koh Samui: Blogi ja koronavirustilanne

Lomalla Koh Samuilla, kerrankin

Kuten huomasitkin, siirsimme blogimme Rantapallosta pois tänne oman domainimme alle. Miksi näin teimme? Mitä nyt tapahtuu Koh Samuin elämästä kertovalle blogille? Ei hätää, ei mitään huonoa ainakaan.

Syitä tähän on monia, mutta isoimpana kuitenkin oli saada riippumattomuus muista sivustoista. Jos blogi on kytköksissä johonkin emoalustaan ja siellä tulee jonkinlainen katkos tai huolto, ei blogiinkaan tällöin pääse. Oman domainin alla pidetty blogi tarjoaa muutenkin enemmän vaihtoehtoja muokattavuuteen ja näyttähän se toki myös ammattimaisemmalta kun sivusto ei ole väkisin kytköksissä toiseen alustaan. Ongelmaksi voi tulla myös blogialustan mainosbannerit ja muut, joihin blogin pitäjä ei halua olla kytköksissä, muttei myöskään voi vaikuttaa mainoksiin, jos niitä haluaa.

Alkuperäinen suunnitelmamme oli perustaa englanninkielinen blogi Suomi-blogin oheen, mutta totesimme, ettei meillä vain riitä resurssit tämän ylläpitämiseen, joten päätimme heittää idealle hyvästit ja keskittyä panostamaan vain suomenkieliseen materiaaliin.

Näkymät Koh Samuin yli
Näkymät Koh Samuin yli

Koh Samuin koronavirustilanne

Meiltä kysellään usein, onko Koh Samuilla koronaa tai miten se näkyy täällä. Kerroimmekin tästä jo Instagramissa, mutta jos et sitä huomannut, kerromme asiasta täälläkin. Eniten koronan vaikutukset näkyvät turismin rajussa laskussa, jonka vuoksi ravintolat ja turistikadut loistavat tyhjyyttään. Vaikka turismi Samuilla on ennestäänkin ollut melkoisessa laskussa, on jylläävä pandemia tuonut viimeisen kirsikan kakun päälle. Paikallisissa Facebook-ryhmissä huhutaan myös rikollisuuden lisääntymisestä, joka johtuu siitä, kun paikalliset eivät saa rahaa heikon turismin takia.

Vessapaperia Koh Samuin Big-C:ssä riittää, montaakin merkkiä. Eikä kukaan näytä niitä hamstraavan.
Vessapaperia Koh Samuin Big-C:ssä riittää, montaakin merkkiä. Eikä kukaan näytä niitä hamstraavan.

Muuten koronan olemassaolosta muistuttaa lähinnä lisääntynyt hengityssuojien käyttö (tämäkin lähinnä supermarketeissa), sekä muutamien lämmönmittauspisteiden ja käsidesipullojen ilmestyminen 7 Eleveneihin. Toisin kuin ehkä muualla, täällä kasvomaskeja pitää ehkä 5 % paikallisista ja farangeista ei varmaan yksikään. Ne harvat turistit, jotka tänne ovat eksyneet, ovat ehkä jonkinlainen poikkeus. Vaikka Thaimaan terveysministeri sanookin farangeja likaisiksi ja välinpitämättömiksi ja että Chiang Maissa 90% thaikuista pitäisi hengityssuojia, ei sama kyllä päde ollenkaan täällä. Jälleen kerran on kuitenkin hyvä mainita, että liikenne tappaa varmasti enemmän ihmisiä täällä kuin korona tulee koskaan tappamaan, eikä siinä kasvosuojaimet auta. Vauhkotaan kyllä että pitäisi suojautua taudeilta, muttei nähdä ollenkaan kuinka maan omat kansalaiset putoilevat liikenteessä kuin kärpäset, koska asialle ei tehdä mitään.

Mutta takaisin siihen koronaan. Toisin kuin Suomessa, täältä kyllä paskapaperia löytyy ilman minkäänlaisia ongelmia, eikä kukaan näytä sitä hamstraavan ostoskärryihinsä. Thaimaassa tunnetaan myös bidee-suihkun käyttö. Täällä voi jättää myös ostoskärryt hetkeksi vahtimatta, hakiessasi toista tuotetta, ilman että joku muumi tulee ja kääntää vessapaperit ostoskärrystäsi sillä aikaa. Toisin kuin Suomessa. Turha hamstraaminen on muutenkin älytöntä, typerää ja itsekästä, eikä auta pandemian kanssa toimimiseen. Sen sijaan Hugo-peikon ohjeet auttavat.

Koronavirustilanne Suomessa: Ystävän lähettämä viesti Suomen nykytilanteesta.
Koronavirustilanne Suomessa: Ystävän lähettämä viesti Suomen nykytilanteesta.

PS. Jos reissaat tällä hetkellä ulkomailla, niin pidäthän huolen vakuutuksistasi. Me käytämme SafetyWingiä, joka korvaa myös koronaan liittyvät sairastumiset, lähes missä päin maailmaa tahansa.

P.P.S. SafetyWing on muuttanut hieman korvauskäytäntöjään koronaan liittyen, riippuen missäpäin matkustat. Jotkut maat kun on luokiteltu ”Vaara-alue 3:lle”. Lue tarkemmat tiedot heidän sivuiltaan ”Coronavirus”-välilehden alta.

(Huom! Kyseessä on affiliate-linkki. Mikäli teet ostoksen käyttämällä linkkiä, me saamme palvelusta pienen palkkion, mutta se ei vaikuta sinun maksamaasi hintaan)

Blogin pitäjät hermoloman tarpeessa

Tätä postausta kirjoitamme Sandalwood Villasin huoneessa, jonne tulimme pienen blogiyhteistyön merkeissä. Mutta tästä lisää myöhemmin.

Blogin pitäjät lomalla Koh Samuilla, viimeinkin.
Blogin pitäjät lomalla Koh Samuilla, viimeinkin.

Päätimme ottaa pari viikkoa lomaa töistä, jotta saisimme hieman ajatuksia nollattua ja mietittyä tulevaisuutemme kuvioita ilman rajoittavia tekijöitä ja saadaksemme aikaa panostaa hetken myös itseemme. Vaikka ”paratiisisaarella” asummekin, pystymme nähtävästi luomaan täälläkin ympärillemme jonkinlaisen stressikuplan. Välillä asiat eivät tosin ole pelkästään meistä kiinni, vaan sillointällöin niihin tulee myös muita muuttuvia tekijöitä. Olemme halunneet panostaa blogiimme myös huomattavasti enemmän, mutta viimeiset pari kuukautta elämässämme ovat olleet melkoisen hektisiä. Siihen toivottavasti tulee se kaivattu muutos tästä eteenpäin ja tämä viikonloppu täällä resortilla on tehnyt enemmän kuin hyvää.

Heitetään kuitenkin nyt pallo lukijalle. Miten korona-pandemia näkyy sinun arjessa, missä sitten oletkaan?

Muista myös seurata meitä Facebookissa, sekä Instagramissa!

4 thoughts on “Koh Samui: Blogi ja koronavirustilanne

 1. Kovin laajasti korona ei vielä omassa arkielämässä ehkä vielä ole näkynyt. Etätyö on lisääntynyt ja kaupoissa on tosiaan vessapari ja käsidesi loppu, mutta eiköhän sekin pian korjaannu. Nyt vaikuttaa tosin siltä, että entistä enemmän rajoituksia on näköpiirissä, jolloin vaikutukset arkeen ovat suurempia. Toinen asia on sitten se, että kaikki matkat ym. ovat tietysti peruuntuneet tai toivottavasti ne vain siirtyvät.

  Matkavakuutus on erittäin tärkeä, aina. Luulisi niiden kaikkien kuitenkin kattavan koronasairaudet ympäriinsä vai mahtaako joitain erityisiä rajoituksia nyt sitten olla tullut? Eri asia on, jos matka tai lennot peruuntuu siksi, että maa on ”sulkenut rajansa” tms. niin korvauksen saaminen lienee huomattavasti epätodennäköisempää.

  Tykkää

  1. Tässä meilläkin viikon jälkeen täytyy antaa pieni päivitys, että vaikka Samuilla ei (ainakaan todistetusti) ole yhtäkään koronatapausta, niin kyllä täällä on isojen kauppojen edessä lämmönmittauspisteet ja käsidesitarjoilut. Myös kassoille on piirretty jonotusviiva, jotta asiakas ja myyjä pitävät metrin turvavälin. Kasvosuojusten pitäminen on myös lisääntynyt huomattavasti. Myös baareja, hierontalaitokset, kuntosalit ja elokuvateatterit ovat sulkeneet ovensa.

   Tuohon matkavakuutuspostaukseenkin pitäisi muuten tehdä pieni päivitys, sillä SafetyWing ei nykyään kata koronaa, jos tietoisesti matkustaa kolmostason epidemia-alueille, joihin kuuluu esimerkiksi Italia, Iso-Britannia, Malesia, sekä Suomi. Lisää aiheesta heidän sivuillaan: https://safetywing.com/nomad-insurance/coronavirus

   Meilläkin tulevaisuus nyt vähän seisoo tämän takia, mutta meillä ei kuitenkaan ole mitään hätää. Leimaa riittää passissa ja kävimme juuri hyvään aikaan ottamassa välitsekkauksen immigrationissakin, joten meidän ei tarvitse pariin kuukauteen mennä sinne haisevien turistien sekaan hommaamaan tauteja tai tappelemaan, kuten nyt eilisestä uutisesta saimme lukea. Valkoihoiset menevät paniikissa pieneen tilaan hommaamaan jatkoaikoja passiinsa ja koska pelottaa, ahdistaa ja krapulassa vituttaa, niin tappeluhan siitä tuli. On se hienoa edustaa tätä kansakuntaa täälläpäin palloa..

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s