Ilta-Sanomat-haastattelu: Keski-ikäiset lapset maailmalla

Ilta-Sanomat-haastattelu: Keski-ikäiset lapset maailmalla

Varaudu pitkään postaukseen, nyt tulee nimittäin tekstiä ja paljon.

Ilta-Sanomien toimittaja Maarit Rasi kirjoitti meistä äskettäin jutun, jossa kerrottiin meidän muutosta ja irtiotosta hyvin tiivistetysti. Mitään vikaa ei tekstissä ole, tämä postaus ei liity siis mitenkään siihen. Artikkeli on lyhyt ja kertoo pääpiirteittäin meidän tarinamme aina Suomesta Thaimaahan ja nimenomaan Koh Samuille. Kuten arvata saattaa, kirjoitus keräsi valtavan huomion ja nousikin Ilta-Sanomien päivän luetuimmaksi uutiseksi. Luonnollisesti se keräsi myös suuren kommenttivyöryn, sillä kommentteja artikkeliin sateli lähes kolmesataa. Henkilökohtaisesti saimme asiaan liittyviä kommentteja vain kolme, joista kaikki olivat positiivisia ja kannustavia. Kiitos niistä, tiedätte kyllä keitä olette.

Emme oikein tiedä ymmärtävätkö ihmiset, että täällä Thaimaassa on myös internetyhteys ja pääsy suomalaisten iltapäivälehtien nettisivuille ja että olemme oikeasti olemassaolevia ihmisiä, vai eivätkö he tiedä että voisivat kysyä asiat myös meiltä suoraan. Artikkelissa kun on kuitenkin suora linkki blogiimme. Saimme kuitenkin jopa Temptation Island Suomea parempaa viihdettä lukiessamme kommentteja, sillä kommenttikenttä oli juurikin sitä mitä alunperin odotimmekin. Tällainen artikkeli tuntuukin enemmän olevan henkilökohtainen hyökkäys ja loukkaus suomalaisia ja suomalaisuutta kohtaan, jos joku vain haluaa toteuttaa unelmiaan, nähdä maailmaa ja kokeilla erilaisia vaihtoehtoja elämässään.

Tämä postaus onkin enemmän ”Q&A” vastauksena kaikkiin niihin mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja ihmettelyihin, joita artikkelin kommenttikenttään ilmestyi. Emme mitenkään provosoituneet tästä, mutta saimme näistä vain hyvän aiheen seuraavalle postaukselle. Muuten kirjoittaisimme ärsyttävistä turisteista joita Samuin saari on nyt turistikauden alettua täynnä. Kaivakaa siis popparit esiin, niin laitetaan ”filmi pyörimään”.

Kuinka Ilta-Sanomat uutisoi meistä
Kuinka Ilta-Sanomat uutisoi meistä

Kommentti:

Thaimaassa ei ulkomaalainen saa omistaa mitään, miksi lähteä sinne joksikin työjuhdaksi, puhelinmyyjäksi, siis, Haloo!” -Routa ja porsas kotiin

Tämä ei pidä paikkaansa. Ulkomaalainen voi omistaa Thaimaassa niin asunnot, yritykset kuin ajoneuvotkin, vaikka kahdessa ensimmäisessä onkin omat kommervenkkinsä. Ulkomaalainen voi siis omistaa asunnon, mutta ei maata sen alla. Tämän takia moni tarina päättyykin huonosti, kun falluäijä ostaa talon thaikkunaisen kanssa. Nainen ostaa maan ja mies talon, ero tulee ja mies jää nuolemaan näppejään kaiken mennessä naiselle.

Kommentti:

32 ja 31 vuotias pariskunta myi koko omaisuutensa ja sai kasaan 5000€, kyllä kannattaa Suomessa työnteko…” -Pitkää päivää

Meidän yhteisestä historiasta sen verran, että olemme seurustelleet nyt noin puolisentoista vuotta ja entuudestaan olemme tunteneet jo vuosia. Tätä ennen kummallakin oli takana erot edellisistä suhteista ja niiden myötä myös jonkinlaista taloudellista menetystä (muutot omilleen, huonekaluostokset, takuuvuokrat Helsingin hintatasolla). Muutettuamme yhteen omaisuus oli siis kuitenkin aika vähäistä, asuimme vuokra-asunnossa ja kalleimmat tavaramme olivat lähinnä kamerakalusto joka tuli mukaan, sekä viihde-elektroniikka. Lisäksi meillä oli aikaa myydä koko omaisuus kaksi kuukautta, joten tappiota tietysti tuli. Kaikesta piti päästä eroon nopeasti. Tähän kaikkeen kuului myös ensimmäisessä postauksessa kerrottu muutto Porvooseen, joka vei rahaa. Eikä siitä Markuksen muuttovaihessa hajonneesta Bemaristakaan paljoa käteen jäänyt, melkein piti itse maksaa että joku vei sen pois. Talvirenkaatkin tuntuivat olevan arvokkaammat. Koomista kyllä, mutta eniten rahaa saimme Hannen 8v vanhasta iMacista. Olemme muutenkin aina eläneet aika minimalistisesti, joten suurta määrää irtaimistoa ei ollut nurkkiin päätynyt. Valitettavasti liian paljon jouduimme heittämään ihan surutta roskiin, sillä käyttökelpoiset vaatteet ja astiat eivät kelvanneet edes ilmaiseksi. Autoton ihminen kun ei Porvoossa voi kuljettaa näitä hyväntekeväisyyteenkään, muuten kuin maksamalla jollekin.

Kommentti:

entäs jos tulet vanhaksi, tai sairastut..alkaako kotimaa sitten häämöttää mielessä, toivottavasti ei, koska onhan sekin siellä jossain siedettävä. Eli hei, älkää tulko takaisin syömään mun vanhuuttani.” – Doktor phil

Tästä ei tarvitse huolehtia. Olimme olleet ennen tätä kaikkea Helsingissä asiakaspalvelutehtävissä vakituisessa täyspäivätyössä varsin menestyksekkäässä yrityksessä, jossa palkka ei todellakaan ollut huono. Veroja on maksettu joka kuukausi yli tonnin verran viimeiset kahdeksan vuotta, joten kyllä tässä on omakin korsi kekoon kannettu. Eikä edes puhuta aiemmista työkokemuksista. Ja eikös suomalaisetkin muuta eläkkeellä Espanjaan, Portugaliin tai ties minne, miksei siis voisi muuttaa takaisin Suomeen? Kaikenlisäksi olemme suomalaisia, joten voimme palata maahan milloin vain, ilman että siihen mitään lupaa tarvitsee pyytää.

Kommentti:

Mitenkäs terveydenhuolto ja eläkepäivät? Tullaanko silloin häntä koipien välissä taas Suomeen?” – NestoriN

Mistä me sen tiedämme? Kolmekymppisenä ei vielä tiedä milloin sitä eläköityy ja millaisessa tilanteessa, eikä sitä kyllä rehellisesti sanottuna tule mietittyäkään. Eläkeikäkin on todennäköisesti jotain yli kahdeksankymmenen vuoden luokkaa kun me sinne asti pääsemme ja siinä vaiheessa voikin jo käydä etsimään sopivaa monttua ja arkkua itselleen. Terveydenhuollosta sen verran, että kyllä täällä Aasiassakin osataan ihminen hoitaa kuntoon, eikä tarvitse odottaa kymmentä minuuttia pidempään kun menet lääkärissä käymään. Ja näitä varten on olemassa myös vakuutukset, jotka meillä on varsin hyvin kunnossa.

Kommentti:

Kuinkahan monta sohvaa heillä oli alkujaan kun joutuivat viimeisenkin myymään.” – kaski

Kaksi. Otsikko on kieltämättä vähän hassu, mutta me emme tätä artikkelia kirjoittaneet.

Kommentti:

Turhaa hehkutusta taas. Thaimaassa on eri murheet varsinkin 5-6kk:tta kestävä sadekausi raskas. 5000e:lla ei sinne kannata vakituisesti muuttaa. Tosiii tyhmää. ”- Mai Pen Rai

Näin olemme kuulleet ihan lähipiriistäkin, että Thaimaahan muutto on tyhmin idea ikinä. Samuilla sadekausi kestää kuitenkin noin kolmisen kuukautta, jonka aikana sataa ehkä max. tunnin kerrallaan, eikä edes joka päivä. Ja kyllä, jos tarkoituksena on asua sillä viidellä tonnilla Thaimaassa, se on tyhmää. Me käytimmekin kyseisen rahan lentolippuihin, asunnon takuuvuokriin, skootterivuokraan, tärkeimpiin huonekaluihin ja pakollisiin kodin tarpeisiin, puhelinliittymien avausmaksuihin yms. Meillä on käytössä myös luottokortit, sekä kuukausittain tuleva palkka. Emme ole työttömiä, emmekä tulleet tänne lomalle.

Ovi suljettu viimeistä kertaa
Ovi suljettu viimeistä kertaa

Kommentti:

Turhan pitkälle lähtivät pakoon. Positiivisuutta, palveluhenkeä ja mukavia ihmisiä löytyy jo pääkaupunkiseudun ulkopuolelta.” – Miksi maailman ääriin?

Emme lähteneet mitään pakoon, vaan haluamme kokea arjen ja elämää muuallakin kuin Suomessa. Emme myöskään ole syntyperäisiä helsinkiläisiä, vaan niitä ”junan tuomia maalaisia”, joita kaikki haukkuvat.

Kommentti:

Hauskoja on nämä “elinkustannukset 600€/kk……… ja päälle ruoat”. Ihan kuin ne kulut tuohon loppuisivat!” – Aika lapsellista menoa!

Mutta kun meillä loppuu. Meidän pakollisia kuukausimenoja ovat ainoastaan vuokra, sähkö- ja vesilaskut, skootterivuokra, bensa sekä meidän ja kissojen ruoat. Täällä Thaimaassa esimerkiksi nettiyhteys, puhelinmaksut ja vakuutukset maksetaan monesti kertakönttänä etukäteen esimerkiksi 6kk tai 12kk kerrallaan. Näinpä meidän ei tarvitse maksaa netistä yhtään mitään seuraavaan puoleen vuoteen. Yllättävät menot ovat asia erikseen, mutta kiinteitä kuluja meillä ei enempää ole.

Kommentti:

Laskin Tolla hillolla noin 160.b jää päivä sillä ei yhtäkään bisseä osteta ees kaupasta.ja syödään vain katukeittiön kärrystä. Vaikea ymmärtää tollasta elämää.itse asun pattayalla joka3x halvempi ku samui.950e kk ja mulla viel halpa vuokra silti vyötä pitää kirellä et toi hillo riittää.” – Nou proplem

Emme tiedä kuinka kallista Pattayalla on, mutta jos olutta ei saa kaupasta edes 160 bahtilla niin huh. Täällä neljän oluen pakkaus maksaa 150 bahtia. Ja jos maksat vuokra-asunnosta 32 000 bahtia (950 euroa) ja sanot sitä halvaksi, niin eipähän ole asiaa meillä Pattayalle. Itse maksamme viiden huoneen omakotitalosta 13 000 bahtia (390 euroa) ja halvemmallakin pääset. Halvin vastaan tullut yksiö on maksanut 2500 bahtia, eli 75 euroa. Ja ei, emme syö katukeittiön kärrystä, vaan syömme joko ravintolassa tai kotona.

Kommentti:

jos on thaimaan työlupa, niin on myös pitkäaikainen oleskelu lupa . yleensä vuoden kerralla, jolloin on 90 päivän välein käytävä imigreisonissa ilmoitautumassa. eikä tarvitse visa reissuja tehdä. joita saa muuten tehdä kaksi kalenteri vuodessa. oletteko puoli vuotta ilman viisumia thaimaassa. ei oikein uskottavaa.” – jukka ahmatti

Tämäkään ei pidä paikkaansa. Työlupia ja työpaikkojakin on erilaisia, eikä työlupa takaa sinulle automaattisesti vuoden viisumia. Ja kyllä ”visareissuja” voi tehdä enemmänkin kuin kaksi vuodessa. Kaikki on aina tapauskohtaista ja riippuu aivan siitä millä asialla maassa oleskelet. Turistiviisumilla voit ymmärtääksemme tehdä 30vrk viisumipidennyksen vain kahdesti vuodessa, mutta me emme ole täällä turistiviisumilla. Nämä viisumisäännötkin muuttuvat jatkuvasti, joten se mikä päti vuosi sitten, voi olla nykyään vanhaa ja vääärä tietoa.

Kommentti:

tässäkin tapauksessa taitaa olla jo koti-ikävä iskenyt kun pitää lehteen kirjoitella että miten hyvä meillä täällä kaukana suomesta” – suomi on kotini

Haastattelun tarkoitus oli vain saada blogille lisää näkyvyyttä ja siinä onnistuttiin. Piti ottaa hieman paskaa niskaan, jotta voi saada myös jotain hyvää.

Kommentti:

Ihanan romanttista! Mikromuovin ja suberpöpöjen maa – Thaimaa. Ihanaa…” -Jimppa Jumppanen

Valitettavasti tähän me emme voi vaikuttaa. Asuimme täällä tai emme, nämä harmilliset faktat ovat silti olemassa. Onneksi Thaimaa kuitenkin luopui virallisesti muovipussien käytöstä kaupoissa vuoden 2020 alussa, joten muista ottaa kestokassi mukaan ruokaostoksille.

Kommentti:

Minulle tarjottiin juuri työtä Filippiineiltä ja 1600e/kk puhtaana käteen. Mietin pitäiskö lähteä. Työ on aspahommaa vastailemista emaileihin 8h/pv ja 5pv viikossa. Kai tolla siellä eläis.” – Pekka Koivisto

Pitäisi, jos tämä oikeasti pitää paikkaansa. Kuulostaa hieman liian hyvältä ollakseen totta, mutta jos näin on, niin lähde ja kerro meille kuinka kävi.

Kommentti:

Minäkin lähtisin, jos se vain olisi mahdollista, mutta kaikilla ei ole mahdollisuutta lähteä, ei edes käydä Thaimaassa tai aasiassa.” – En pääse

Harmi. Toivottavasti joskus pääset jonnekin.

e0763 img 20191208 155551
Tältä näyttää keski-ikäinen lapsi ajettuaan parran. Lapselta. -Markus

Kommentti:

Olen kuullut miesten kertovan jotta siellä on norsuja.” -Olijo

Tämän mekin olemme kuulleet ja voimme kertoa miesten olleen oikeassa. Täällä on norsuja.

Kommentti:

Vain kerran lomailin Phuketissa Thaimaassa, kuusi viikkoa, se riitti! Avoimet haisevat viemarit, rotat ja kaarmeet takapihoilla ja kaduilla, jopa ravintolan vessassa!” – karmee Thaimaa!

Eipähän siis tarvitse mennä Phukettiinkaan. Hieman tätä kyllä epäilemme ja Samuilla asuessamme emme ole nähneet yhtäkään rottaa koko tänä aikana kun olemme täällä asuneet. Roskat kyllä kerätään katujen kulmille roskapusseihin, mutta roska-auto kerää ne pois yöllä. Rotista vielä sen verran, että asuessamme Helsingin Sörnäisissä, näitä paskiaisia näkyi juoksevan kadulla vähintään kerran päivässä. Ehkä täällä ei ole rottia, koska täällä on käärmeitä ja kissoja. Eikä täällä kyllä viemäritkään haise, toisin kuin vaikkapa Tokiossa tai Hong Kongissa.

Kommentti:

Itselle tuttuus, oma tila, rauha, luonto, puhtaampi ruoka ja ilma, ja tieto, että terveydenhuolto pelaa ainakin melko hyvin, ja ainakin yksityiselle pääsee heti, on tärkeintä.” – Revee

Tuttuja löytyy. Omaa tilaa on viiden huoneen ja oman aidatun pihan edestä, rauhaa on kun valitsee kämppänsä oikealta alueelta, ruoassa ei näytä kävelevän mitään, emmekä ole housuunkaan paskantaneet vaikka aika laajasti olemmekin paikallista ravintolatarjontaa turpaamme ahtaneet. Terveydenhuoltokin toimii paremmin kuin melko hyvin ja yksityiselle pääsee myös heti. Ei tarvitse edes aikaa varata, senkus kävelee lääkärille ja sanoo että on pipi.

Kommentti:

Joskus olisi kiva lukea juttua niistäkin, jotka ovat asuneet ulkomailla jo vaikka kymmenen tai parikymmentä vuotta. Sellaisilla ihmisillä on jo näkemystä niistä eroista, joita eri mailla voi olla.” – suomalainen

Niin olisi. Ottakaas Ilta-Sanomat koppi tästä.

Kommentti:

Pienenikö heidän hiilijalanjälki nyt kun pääsivät pois Suomesta. Ainakin tilastollisesti näin pitäisi käydä” – green spam

Jonkinverran kyllä, koska jos haluamme matkustella Aasian maissa, täältä Thaimaasta matkat ovat lyhyemmät. Kaikenlisäksi koska Hanne on vegaani, ei jääkaapista lihaa löydy. Myös pihavalot toimivat aurinkoenergialla, joten ekologisuutta tässäkin. Asuntoa ei myöskään tarvitse lämmitellä, aurinko hoitaa sen. Ilmastointi tietysti joo kuluttaa sähköä, mutta sekin on aika vähäisellä käytöllä. Olemme yllättävänkin helposti tottuneet nukkumaan paikallisessa ilmastossa. Lattiatuuletin riittää.

Kommentti:

Vähän heillä kyllä rahaa oli matkaan lähtiessä ja siitäkin osa saatu kamojen myynnillä et ei olleet säästäneet juuri mitään” – Leena

Juurikin näin. Emme olleet säästäneet tätä varten mitään, sillä työpaikka löytyi nopeammin kuin olimme odottaneet ja vaihtoehdoiksi oli jättää tilaisuus käyttämättä tai tarttua siihen heti. Valitsimme jälkimmäisen ja olimme Thaimaassa noin kahden kuukauden päästä. Alunperin tarkoitus oli säästää rahaa ja muuttaa vasta sitten, mutta välillä asiat eivät mene kuin on suunnitellut.

chaweng beach koh samui simpukat
Chaweng Beachin kauneutta

Kommentti:

Suomessa ei ole ilmaista terveydenhuoltoa!” – Kannattaa muistaa

Ei niin. Maksat sen verorahoilla, joita kerrytetään kaikesta missä raha liikkuu. Asia, joka tuppaa monesti unohtumaan. Eivät ne terveydenhoitajat ja lääkärit siellä terveyskeskuksessa ilmaiseksi ole.

Kommentti:

Ei ole kovinkaan positiivista tuo heidän kirjoittelunsa. Eli ei taida elämä ollakaan niin ihanaa kuin alun perin kuvittelivat. Kyllä minullakin oli nuorena haave päästä pois kamalasta Suomesta” – Nainen

Emme koskaan ajatelleet elämän olevan ihanaa Thaimaassa. Miten voisimme ajatellakaan, jos emme ole koskaan maassa edes käyneet? Idea olikin kokea ulkomailla asumisen erilaisuus ja toisen maan kulttuuri. Negatiivisia asioita on kaikessa aina, siinä missä positiivisiakin. Haluamme kertoa asioista rehellisesti ja kuten ne ovat, emmekä halua luoda ihmisille illuusiota tai liian nättejä mielikuvia Thaimaassa asumisesta. Emme myöskään sano Suomen olevan ”kamala”. Suomi on hieno maa, mutta me halusimme kokea jotain uutta.

Kommentti:

Sitä en oikein yleensä ymmärrä, että lähdetään paikallista kieltä osamaattomana asumaan johonkin maahan” – vielä

Ei sinun tarvitse osata paikallista kieltä pärjätäksesi maassa. Se helpottaa kyllä, mutta ei se pakollista ole. Miten kuuromykkä tai sokea pärjää missään? Välillä joutuu myös ihmettelemään suomalaisten kielioppia omassa maassaan.

Kommentti:

Mielestäni rahaa pitäisi kyllä olla vuodeksi, vaikkei töitä saisikaan, joku 20 th Euroa ainakin ! Tämä on vain minun mielipide, että kun saavat lapsia niin sitten takaisin Suomeen, parempi koulutus varmasti !! Itsellä sellainen tilanne, kun tuo vaimokin kohta eläköityy, niin tulemme viettämään osan vuodesta Thaimaassa,” – Kop khun kha

Emme olisi koskaan lähteneetkään, ellemme olisi saaneet työpaikkaa. Se oli nimenomaan ideakin; työskennellä ulkomailla ja elää normaalia arkea. Ei maata rannalla ja juoda Pina Coladaa pitkin päivää säästörahoilla. Emme ole myöskään tuomassa lapsia Suomeen, sillä emme ole hankkimassa jälkikasvua. Yllätys yllätys, kaikki ihmiset eivät halua lapsia.

PS: Nimimerkkisi pitäisi olla kop khun krap, sillä olet mies.

Kommentti:

Hyvä Hanne ja Markus. Olette ymmärtäneet täydellisesti sen, että elämä pitää elää nyt, eikä “sitten kun”. Olette rohkeita ja nykypäivän nuoria ihmisiä. Nauttikaa elämästä. Olen täysin varma, että onnistutte toteuttamaan kaikki haaveenne. Asenne tulee sydämestä ja hiukan aivoista. Loistavaa.” – Jussi

Kiitos Jussi <3

Kommentti:

Eläkettä ei ainakaan kerry siellä, sitten itketään että on pieni eläke. Jos eivät kuole siellä? Olen nähnyt surkeita kohtaloita ruotsalaismiehistä Thaimaassa maksakorroosit ja harmaankeltaiset kasvot, ei varmaan ole ollut lystiä, thaivaimokin jätti.” – La vie en rose

Onneksi Markus ei ole ruotsalainen, ”maksakorroosista” ole suurta pelkoa, eikä thaivaimoakaan löydy. Ja kyllä, myös täällä voi ihminen kuolla aivan kuten Suomessa. Jokainen kuolee joskus.

Kommentti:

Seikkailua varmaankin voi kokeilla lähempänäkin ja on ehkä turvallisenpaa” – Sikkeli

Mitähän Riku Rantala ja Tunna Milonoff tähän sanoisi? Olisivatko jättäneet päivääkään seikkailuistaan kokematta vain siksi, että lähempänäkin olisi turvallisempaa? Ensinnäkään meitä kumpaakaan ei ole kertaakaan pelottanut liikkua täällä missään. Kukaan ei ole tullut kännipäissään sönkkäämään tai huutelemaan, tai kamapäissään uhkailemaan, toisin kuin Helsingissä. Toisekseen; Eurooppalaiset metromatkat ovat huomattavasti kuumottavampia kuin Aasian vastaavat.

1fc3b img 20191224 224540
Word @ Coco Tam’s

Kommentti:

Paluu Suomeen legendaarisella maitojunalla ennen vuoden vaihdetta onkin sitten hiljaisempi kun höyhenen putoaminen lattialle. Ei siitä mitään juttua lehteen tehdä.. ?” – Totuus

Jos näin käy ja se on meistä kiinni, niin kyllä tehdään. Haluamme kertoa mikä meni pieleen ja mitä muiden kannattaa välttää. Toivottavasti näin ei kuitenkaan käy.

Kommentti:

No kaikki ei halua sitä perinteistä koulutus, työpaikat, 2 lasta, auto, talo ja koira-meininkiä. Toiset haluavat elämyksiä. Kokemuksia, mitä muistella sitten joskus.” – En kadu

Aamen.

Kommentti:

Pohjoisemmansa thaimaassa ei tuota homeongelmaa.” – Ekisetä

Chiang Maihin muuttaisimme jos työpaikka sen sallisi. Oli nimittäin kiva kaupunki.

Kommentti:

Kaunis idylli muuttuu hetkessä painajaisten saareksi. Jos. Tsunami. Nyt kun kuiteskin tää ilmastomuutos.” – Palmussa kiinni

Kysymys: Kuinka tänne voi tulla ikinä tsunami, ellei se pyyhkäise lännestä koko Thaimaan yli? Ja miten ilmastonmuutos ja tsunami korreloi keskenään? Ei muuta kuin takaisin Wikipediaan lukemaan tsunamista.

Kommentti:

Sitä itsekkin ihmettelen, työvoimatoimisto antaa reilut 700e/kk, tyhmäähän se on sinne töihin lähteä, tiedän useita jotka lomailee yhteiskunnan tuilla juurikin thaikussa” – Downshifting

Ja tämäkö olisi sitten parempi vaihtoehto? Ottaa kotimaasta työttömyystukea satoja euroja, jotta voi rellestää ja törsätä niitä Thaimaassa? Eikö ole kuitenkin parempi ettemme elä ”teidän verorahoilla” vaan ansaitsemme itse tulomme, joista maksamme vielä verotkin valtiolle.

Kommentti:

Ero löytyy myös siitä, että Thaimaahan puhelinmyyjäksi lähtö ei ole kestävä ratkaisu. 5-kymppisenä viimeistään haluaa jotakin muuta – Kotini on linnani

Tarkoitus ei ollutkaan työskennellä puhelinmyyjänä seuraavaa kahtakymmentä vuotta, mutta ei ole myöskään järkeä muuttaa maahan ilman mitään suunnitelmia tai tulolähdettä. Puhelinmyyntityö on vain väliaikainen ratkaisu, koska muutakaan vaihtoehtoa ei näyttänyt siihen kohtaan löytyvän. Ja muutenkin; miksi puhelinmyynti tuntuu olevan jotenkin maailman huonoin ammatti? Myytäviä tuotteita ja palveluitakin on erilaisia, ei jokainen puhelinmyyjä kauppaa boksereita tai vitamiinipillereitä, vaan ehkä jopa järkeviäkin palveluita tai tuotteita, joista voi olla oikeasti jopa hyötyäkin.

Kommentti:

Noilla rahoilla tosi nuijaa. Noh, mikäli hynät loppuu nii riisinpoiminnasta saa 100 b / pvä. Eikä tyälupaa tarvita. Kai?” – NUIJA

Kyllä tarvitaan, jopa riisinpoimintaan. Ja siihen ammattiin ei valkoihoisella ole mitään asiaa.

Kommentti:

Kotivakuutuksen raja kulkee 45 vrk. Siis harmaata hometta bungalovissa, kyllä varmaan tulee ikävä sitä kotisohvaa joka on myyty” – Lökötellen

Tässä on varmaan sekoitettu kotivakuutus ja matkavakuutus keskenään, ne kun ovat kuitenkin kaksi täysin eri asiaa. Emme myöskään asu bungalowissa ja kyllä meillä on täällä sohva, joka on ihan oma. Eli kyllä, Thaimaassa voit omistaa asioita ja täälläkin myydään sohvia. Täällä on myös IKEA. Ja Hooters. Ravintola, jota Suomeen ei koskaan tulla saamaan. Ei sillä että tulisi siellä käytyä, mutta kuitenkin.

Kommentti:

puolivuotta ja kela katkeaa se siitä valtion huolenpidosta” – matkaaja

Se etu katkesi jo aikoja sitten. Mutta sen saa takaisin mikäli palaa Suomeen.

ac2cc img 20191201 123406
“Like this but different”

Kommentit:

Tehkää oikeesti uutinen tosta että keski ikänen pariskunta on saanut kasaan 5000e lähes 20v työnteolla…..” – Sokkitilassa

Ihmetyttää, miksi yli kolmekymppiset ihmiset käyttäytyvät kuin pienet lapset.” – Aika lapsellista menoa!

Kumpi se nyt sitte on? Onko kolmekymppinen keski-ikäinen vai lapsi? Tämä jäi meille vähän epäselväksi, joten voisiko joku lukijamme kenties valaista asiaa?

Harmi kun eräs kommentti oli ilmeisestikin poistettu syystä tai toisesta, mutta eräs kommentoija sanoi ”thaimaalaisen tienaavan kuukaudessa 600-800 euroa (20 000 – 30 000 bahtia)”, joka on aika kaukana totuudesta. Keskimääräinen palkka thaikulla on noin 400 euroa, eli vajaa 15 000 bahtia kuukaudessa. Emme tiedä missä mielikuvitusmaailmassa ihmiset elävät, kun sanovat ettei ”tonnilla kuussa pärjää Thaimaassa”. Kyllä pärjää.

Fun fact: Esimerkiksi Ukrainan kuukausittainen keskipalkka on 300-500 euroa ja kuuluu vieläpä Eurooppaan, joten ei Aasiassa olla välttämättä yhtään sen köyhempiä tai rikkaampia kuin Euroopassa. Kaikki on suhteellista ja riippuu monesta asiasta.

Yhteenveto Ilta-Sanomien kommenttikentästä

Tuntuu että suomalaisten suurin murhe elämässä on eläke ja sen kerryttäminen ja ”Mitä jos asiat menevät pieleen”-asenne. Kuten Iltasanomille kerroimme; Vaikka asiat menisivätkin pieleen, niin sitten menevät. Voimme ainakin sanoa yrittäneemme ja kokeilleemme.

Toivottavasti joku artikkelia kommentoinut eksyi tähän blogiin ja luki vastauksensa omaan kommenttiinsa tai kysymykseensä. Olisi mukava myös toteuttaa ihan oikea Q&A tulevaisuudessa, eli vastata blogin lukijoilla heränneisiin kysymyksiin. Mikäli sinulla sellainen on, heitä ihmeessä tähän alle tai johonkin sometileihimme jotain kommenttia, niin vastaamme kootusti sitten myöhemmin kaikkeen mikäli niitä tulee jokseenkin järkevä määrä, jotta aiheesta oikeasti saa yhden postauksen verran tekstiä. Tästä nähtävästi ainakin sai…

Muista myös seurata meitä Facebookissa, sekä Instagramissa!

8819f feelsgood
Tuntuu hyvältä jäbä

Kommentoi