Vuosi 2020 on täällä: Vuosikymmenen vaihde paratiisisaarella

Home / Aasia / Vuosi 2020 on täällä: Vuosikymmenen vaihde paratiisisaarella
Vuosi 2020 on täällä: Vuosikymmenen vaihde paratiisisaarella

Heti alkuun toivotamme oikein hyvää uutta vuotta ja samalla myös uutta vuosikymmentä!

Joulu tuli ja joulu meni, myös täällä palmupuiden alla. Joulutikkaat on purettu jo ennen loppiaista, jotta kissat eivät repisi enempää siinä roikkuvia koristeita, eikä kyseinen viritys olisi jatkuvasti jotenkin tukkimassa kulkuväylää. Vietimme joulun varsin rauhallisesti, emmekä juhlistaneet sitä mitenkään erityisemmin. Teimme glühweinia (siihen tarvittavaa neilikkaa oli muuten yllättävän vaikeaa löytää) ja kävimme pizzalla. Niinkin juhlava ateria siis tällä kertaa. Olisihan täällä ollut sitä länsimaistakin jouluruokaa tarjolla, mutta se tuskin on kovinkaan vegaaniystävällistä. Siispä pizza.

5fd6b img 20191225 201948
Joulukuusi cocktail-baarissa ei ihan riitä antamaan joululle sitä tunnelmaa, mihin olemme Suomessa tottuneet.

Joulupäivänä sitten kävimme Funky Vegessä joulupäivän aterialla, joka tosin oli enemmänkin vain ateria, mutta kuitenkin. Ei täällä lämmössä ja ”paratiisisaarella” asuessa saa nostettua joulutunnelmaa tekemälläkään, sillä vaikka yrittäisit kuinka laittaa joululauluja soimaan ja vilkkuvaloja välkkymään, tuntuu se silti jotenkin niin feikiltä. Johtuu ehkä myös asunnon sisustustyylistä, sillä nurkassa puhaltavat lattiatuulettimet ja kaikenlaisten joulukoristeiden puuttuminen ei nyt vain nostata joulufiilistä. Eikä täällä edes näy jouluohjelmatkaan telkkarissa, SaudiTV:ltä kun tulee pelkkää saarnaa ja ArabiChannel tarjoaa vain uutisia.

It’s the final countdown! Tidi tiidii, tidi titti dii!

Uuden vuoden vietimme vähän tunnelmallisimmissa merkeissä, sillä kävimme ensin syömässä lähellä sijaitsevassa thairavintolassa (jonka löysimme puolivahingossa ja se paljastuikin erittäin päteväksi mättöläksi myös jatkoa ajatellen), jonka jälkeen menimme läheiselle rannalle ottamaan hieman ”miestä väkevämpää” ja odottamaan mahdollisia ilotulituksia. Siinä rantatuolissa Pina Colada kädessä meren kuohua tuijottaen ja satunnaista livebändiä kuunnellen ei tuntunut vuodenvaihteen odottelu lainkaan hassummalta. Eipähän satanut lunta eikä räntää, eikä tarvinnut pukea itseään Michelin-mieheksi selvitäkseen ulkona. Ei ainakaan tullut ikävä Suomea, kun katseli Instagramista kavereiden postaamia kuvia juhlaillan tapahtumista.

b2326 img 20191231 203327

Kun kello sitten viimein oli puolenyön, ampui varmaankin saaren jokainen resortti ja hotelli omat ilotulituksensa taivaalle, sillä kaikkialla räiskyi eriväriset kuviot, muistuttaen että vuosikymmen on nyt todellakin vaihtunut. Tuntemattomat ihmiset toivottivat toisilleen hyvää uutta vuotta ja livebändikin oli alkanut soittamaan Final Countdownia juuri ennen H-hetkeä. Kaikilla oli hauskaa ja thaikutkin olivat siirtyneet vapaapäivän viettoon. Yleensä heitä ei juurikaan rannoilla näe, sillä valitettavasti heillä tuntuu olevan aina työpäivä, mutta tänään hekin olivat laittaneet hienompaa asua päälle ja tilanneet mukilliset virkistettä. Lähiravintolan ladyboykin oli pukeutunut nättiin ja lyhythelmaiseen leopardimekkoon ainaisten farkkujen sijasta. Samaa juhlallisuutta näkyi myös muuallakin, sillä rannalta siirryimme erääseen baariin, jossa meininki oli selvästikin katossa.

61a03 img 20200101 000050

Tarjoilijat ja juomien kaatajatkin olivat varmaan ottaneet välissä pienet vuodenvaihteen hörpyt, sillä kuudesta työntekijästä ainakin muutamalla tuntui olevan enemmän tai vähemmän humalasta johtuva punoitus kasvoillaan, eikä työasutkaan ollut ehkä ihan niin huolitellusti enää päällä kuin mitä ne vuoron alussa olivat varmaan olleet. Kaikilla oli kuitenkin hauskaa, ja sehän on aina tärkeintä. Päädyimme sitten mekin kyseisen baarin Facebook-sivuille, sillä iloiset baaritytöt halusivat ilmeisestikin valokuvata jokaisen päivän aikana käyneen asiakkaan. Kuvat ovat kuitenkin niin epäonnistuneita otoksia, ettemme niitä tähän julkaise. Ja myös ne tekijänoikeudet.

Ei tyhjiä lupauksia

Vuodenvaihteeseenhan kuuluu tunnetusti myös asettaa jonkinlaisia lupauksia tai saavutuksia seuraavaa vuotta ajatellen. Meidän lupaus itsellemme on, että tulemme muuttamaan uudelleen ensi vuonna. Emmekä muuta enää pelkästään tällä saarella asunnosta toiseen, vaan seuraava asunto sijaitsee jossain aivan muualla. Suunnitelmat ovat jo tehty ja työt muutosten eteen aloitettu. Mutta siitä sitten joskus paljon myöhemmin, kun tilanne on oikea.

Meistä olisin hauska kuulla; millaisia ovat sinun uudenvuoden lupaukset ja millaisissa merkeissä vietit vuosikymmenen vaihdetta?

120c3 img 20191225 184705
Kissat saivat joululahjaksi huivit. Katso nyt kuinka pinkkihuivinen Biancakin nauttii!

PS: Pahoittelut postauksen kuvista. Puhelin ei aina ole se paras vehje yöllä kuvaamiseen, ei ainakaan näissä tilanteissa.

Muista myös seurata meitä Facebookissa, sekä Instagramissa!

Kommentoi