Terveisiä Bangkokista!

Terveisiä Bangkokista!

Heippa vain ja terveisiä Bangkokista! Tänne sitä taas päädyimme, vaikkakin vain väliaikaisesti. Kahdentoista tunnin kuluttua olemme nimittäin jo Malesiassa, ainakin toivottavasti.

Onpa vähän outo olla taas täällä, kun tämä Suvarnabhumin lentokenttä on muuttunut aika paljon sitten viime näkemän. Erilaisia kauppoja ja palveluita on tullut aivan valtava määrä lisää ja varsinkin kaikenlaiset luksusliikkeet koristavat nyt yhden valtavan pitkän käytävän molempia puolia. Viimeksi kun täällä kävi, oli korona-aika pahimmillaan ja eihän täällä ollut auki mikään; kaikkialla oli vain rakennustelineitä ja muovikelmulla peitettyjä myyntipisteitä.

Lentokin meni oikein mukavasti, vaikka kyllähän tuo aika pitkä oli. Kone kun joutuu lentämään kiertotietä, ihan tuosta Venäjän yläpuolelta kun nyt ei vain pysty lentämään. Siksi lento menee nyt vähän eri reittiä kuin normaalisti ja tuo pari tuntia lisää matka-aikaan.

Lentoreitti
Lentoreitti Helsingistä Bangkokiin lentää nykyään hieman kiertotietä.

Ruoat lennolla olivat kyllä hyvät. Tässähän kävi sinänsä hassusti, että Hanne otti itselleen tietysti vegaanisen annoksen (koska ne pystyy valitsemaan etukäteen) ja Markus valitsi villinä hinduannoksen. Älä kysy miksi, se oli hauska idea. Mutta saimmekin oikestaan samat annokset, ainoana erona että hinduannoksessa oli Suffelipatukka ja vegeannoksessa jonkinsorttinen pulla. Mutta olipahan muuten hyvää, varsinkin se pääruokana ollut mustalinssidal riiseineen ja lisukkeineen. Mausteitakin oli oikeasti ihan kunnolla, eikä vain “hyppysellinen suolaa ja toinen pippuria”.

Lentoruoka
Markuksen tilaama hinduannos, joka on siis Suffelia lukuunottamatta vegaaninen. Tai no tuosta viinistä ei osaa sanoa, siinä saattaa jotain kalaliimaa ollakin tuomaan vähän kirkkautta.

Muutto pois Kotkasta

Onneksi saimme nyt myös viimein luovutettua avaimet pois Kotkassa sijaitsevasta kolmiosta. Oli muuten samalla viimeinen kerta, kun muutamme kolmioon. Toki tämäkin ajatus muuttuu varmaan viikon päästä kuten kaikki muutkin, mutta ei helvetti sentään. Se siivottavien neliöiden määrä on aivan liikaa, puhumattakaan sitten niistä tavaroista joita pitäisi pakata. Tuntui ettei meilläkään paljoa sitä kamaa ollut, mutta olipa sittenkin. Saimme kuitenkin kaikki tuutattua pakettiautoon + peräkärryyn, vietyä osan varastoon säilöön ja loput menivät sitten vielä yhteen kärrylliseen ja omaan autoon, jotka saimme vietyä Hannen vanhemmille. Ei tarvinut kahta reissua ajaa Kotka-Vantaa -väliä.

Nyt olemmekin sitten taas “kodittomia”, mikä on aina vähän jännä juttu. Kotiavaimia kun ei ole olemassakaan, eikä sellaisia ole seuraavaan pariin-kolmeen kuukauteen tulossakaan. Katsellaan sitten kämppää vähän myöhemmin.

Muutto kotkasta
Hyvin toimii tämmönen autokin muuttoautona! Ei tehny edes tiukkaa..

Emme ole aiemmin asiaa paljoa avanneet emmekä avaa juuri nytkään, mutta pakko mainita että onneksi ei tarvitse töitä tehdä täältä ulkomailta, ei ainakaan tuossa firmassa missä olimme. Alkuunhan näin meinasimme tehdä, mutta sittemmin tilanne vähän muuttui kehnompaan suuntaan ja varsinkin viimeisellä viikolla jäi koko hommasta vähän huono maku suuhun. Meidät nimittäin suljettiin kokonaan muusta työporukasta ulkopuolelle, emmekä päässeet siis juttelemaan enää muulle porukalle kuin yksityisviestitse. Emme enää olleet samassa keskusteluryhmässä muiden kanssa, vaikka olimme kuitenkin vielä muutaman päivän palkkalistoilla. Eikä varsinaisia töitäkään enää ollut viimeisellä viikolla. Työaika piti kyllä rullata mutta kellekään ei voinut jutella eikä työtehtäviä ollut, koska meidät suljettiin kaikista järjestelmistä ulos. On siinä ja järkeä, palkka juoksee mutta töitä et saa tehdä vaikka niitä olisikin tarjolla…

Olisihan tästä voinut mainita firman “exit-palaverissa”, mutta mitä väliä? Miksi sitä enää sanoa mistään mitään, jos kuitenkin työt loppuvat heti palaverin jälkeen? Mutta eipä siitä sen enempää.

Odotettu kesäloma

Nyt nautimme kuitenkin lomasta, sillä se tulee todellakin tarpeeseen. Täällä lentokentällä nyt ei vain viitsi hirveästi budjettia kuluttaa, mutta kyllä me tuossa jo loungessa kävimme. Pääsi vähän suihkuun ja syömään eikä se 40 euroa per naama nyt niin paha hinta ollut, kun täällä kentällä joutuu kuitenkin sen 12 tuntia viettämään. Kerrankos sitä.

PS: Jos olet suuntaamassa Aasiaan ja sinulla on DNA:n liittymä, niin kannattaa ehdottomasti tarkistaa etteihän sinulla ole sopimuksessasi mobiilidatan käyttö ulkomailla oletuksena sallittu. Muuallakin siis, kuin EU-maissa. Tulipahan tuossa pieni ylläri kun meillä olikin tällainen pikkuruinen täppä jäänyt tuosta uusitusta sopimuksesta pois ja puhelin yhdisti automaattisesti nettiin ja keräsi itselleen 40 euron lisälaskun. Onneksi tajusimme ajoissa, muuten olisi ollut vielä isompi.

PPS: Ja jos olet joskus matkustamassa Malesiaan, niin muista ostaa etukäteen paluulento tai ainakin lento, tai muu matkustustapa maasta pois, joka sinulla on esittää tarpeen tullen. Tätä nimittäin tullaan kysymään jo Suomessa, mutta varmasti myös myöhemmin. Itse ostimme halvimmat mahdolliset liput maasta pois.

Päivittelemme muuten varmasti huomattavasti ahkerammin instagramia, joten mikäli et vielä ole laittanut tiliämme seurantaan, niin nyt hopihopi tänne!

Kommentoi