Kuinka pysyä kunnossa lomaillessa?

Samui Fitness-retreatilla hiki valuu

Kirjoitettu yhteistyössä Samui Fitness Retreatin kanssa.

Lomalla on aina mukava ottaa rennosti, sehän nyt on sanomattakin selvää. Varsinkin, kun sitä viettää +30 asteen lämmössä, maaten rantatuolissa tai uima-altaan reunalla, hörppien Pina Coladaa ja kuunnellen luonnon ääniä. Ruoaksikin syödään yleensä vähän sitä ja tätä, mutta nukkumaan mennessä murehditaan lomaläskien kertymistä kun “tulipahan taas syötyä ja juotua oikein kunnolla, vaikka lomalla ollaankin”. Se on kuitenkin ihan okei ja sitähän mekin teemme kun lomailemme (ja aikalailla muutenkin). Mutta mitä jos tekisitkin välillä jotain toisin ja karistaisit lomakiloja jo ennen kotiinpaluuta? Silloin ei tarvitsisi häpeillä töihin palatessa kuinka paljon paino oikein nousikaan, saati miettiä kuinka lähteä pudottamaan sitä? Jos siis olet niitä ihmisiä, jotka näin ajattelevat.

Kuntosalille meno lomamatkalla ei välttämättä nappaa, ellei salillakäynti ole osa päivärutiinia kotonakin, mutta miltä kuulostaisi jonkinlainen ryhmätreeni, jossa liikuntaa harrastetaan samanhenkisessä ryhmässä hymyillen ja hauskaa pitäen, unohtamatta kuitenkaan aktiivisten liikuntamuotojen hikoilua? Mikäli lomamatkasi sijoittuu Thaimaan Koh Samuille, kannattaa ehdottomasti tutustua Samui Fitness Retreatin tarjontaan ja varsinkin Lamai Beach Bootcampiin.

Kuntoloma Samuilla

Samui Fitness Retreat on Koh Samuin Lamailla sijaitseva “liikuntakeskus”, joka tarjoaa äärimmäisen tarkan ja monipuolisen kunto-ohjelman jokaiselle, joka haaveilee timmistä pyllystä, litteästä vatsasta, muhkeista käsivarsista tai esimerkiksi tehokkaasta painonpudotuksesta. Kyseessä ei ole mikään armeijamainen hikipaja, jossa nostetaan sadan kilon painoja, ähkitään kuin saksalaisessa jumppavideossa ja pullistellaan peilin edessä kasvot punaisina otsasuonet sykkien. Ei, vaan kyseessä on erittäin intensiivinen kurssi, jossa rehkitään hyvässä ryhmähengessä, syödään oikein ja pidetään hauskaa ammattilaisten ohjeilla ja valvomana.

d53ef samuifitnessretreat gym
Yhteistreeniä sisäsalilla (Samui Fitness Retreatin tarjoama kuva)

Kurssi kestää viikon (tai pidempään, jopa 12 viikkoa), mutta siihen sisältyy kaikki tarvittava ja vähän ekstraakin, riippuen ostamastasi paketista. Budjettipakettiin sisältyy usea erilainen liikuntamuoto aina crossfit-tunneista salitreeniin ja suppauksesta saarivaellukseen. Mikäli rahaa käyttää enemmän, lisätään mukaan myös muay thai-tunteja, joogaa, olympiatason painonnostoa, vesijettisafaria, yksityinen villa ja ties mitä. Myös ruokavalio luodaan jokaiselle kuntoilijalle henkilökohtaisesti, ellei ota halvinta pakettia. Kyseessä ei ole siis mikään kerran tai kaksi viikossa harrastettava treeni, vaan koko viikon mittainen paketti, jossa asiakkaalle tarjotaan kaikki valmiina, mahdollisesti jopa kuljetusta ja majoitusta myöten. Periaatteessa sitä voisi verrata hieman All-Inclusive-lomaan, jossa uima-altaalla löhöilyn ja kaljan lipityksen sijaan mukana on liikunnallista aktiviteettia.

Koska meillä ei ole mitään mahdollisuutta lähteä mukaan koko viikon kestävälle treenijaksolle, osallistuimme vain yhdelle osiolle. Tai Markus osallistui, sillä Hanne oli tällöin estynyt. Kyseessä oli lauantaiaamuna järjestettävä “Beach Bootcamp”-treeni, joka alkoi sopivasti aamuseitsemältä Lamain rannalla. Eipä siis muuta kuin auringon noustessa ylös, vähän treenikamoja päälle ja mopolla pöristellen kohta rantaa. Mutta kuinka treeniohjelma eteni? Markus kertokoon itse, omin sanoin.

Samui Fitness Retreat Start
Kuva: Taiwaree Vannasiri

Mukana oli yhteensä 12 osallistujaa, sekä australialainen ammattilaisvalmentaja Mike. Esittelyiden jälkeen ei enempiä vitkuteltu, vaan aamuohjelma alkoi reippaalla lenkillä pitkin rantaviivaa. Kilometrin rantajuoksun jälkeen lihakset oli lämmitelty jatkoa varten, unihiekat rapisteltu silmistä ja keuhkot vedetty täyteen raikasta meri-ilmaa. Juoksun jälkeen olikin aika kaivaa lelut esiin ja ruveta hommiin.

Meidän jaettiin kahteen ryhmään, jonka jälkeen eteemme laitettiin viisi eripainoista kahvakuulaa ja köysi. Köysi pujotettiin kuulien renkaiden läpi ja meidän tuli kantaa tätä painoilla varustettua köyttä 500 metrin matka. Fyysinen rasite oli tietysti itse kantaminen, mutta samalla siihen liittyi vähän miettimistäkin. Kuka kantaa viisikiloisen kuulan ja kuka 25-kiloisen? Miten köyttä on mahdollisimman helppo kantaa ilman, että selkä tai hartiat kipeytyvät? Välillä kantajien paikkoja piti tietysti vaihdella, jossei muuten niin ihan pelkän reiluuden nimissä.

Samui Fitness Retreat Rope
Kuva: Taiwaree Vannasiri

Köysikuulakannon ja parin minuutin lepotauon jälkeen tehtävänä oli tehdä ensin 40 maastavetoa samaisen kuulaköyden kanssa ja sen jälkeen sama hökötys piti nostaa vielä 40 kertaa rinnankorkeudelta pään yläpuolelle. Sanomattakin oli selvää, että muutaman kuukauden liikkumattomuus sai kädet kyselemään kuulumisia, varsinkin kun käsivarteni ovat yhtä paksut kun tamponin narut. Treenin lopussa olin jo valmis näkemään tähtiä, mutta se oli varmasti tarkoituskin. Myös muut ryhmän jäsenet olivat suht väsähtäneitä treenistä ja oltiin kuitenkin käyty vasta kaksi treenivaihetta läpi.

Oli aika jättää köysi sivuun ja vaihtaa se toisenlaisiin kantamuksiin. Ensin jokaiselle annettiin “taistelupari”, jonka jälkeen parin toisen osapuolen piti nostaa toinen palomiesotteella hartioille ja kantaa tätä pienen pyrähdyksen verran, ylämäkeen tietysti. Kun molemmat oli kaverinsa kantanut, napattiin käsiin kahvakuulat, joita alettiin sitten kantamaan eteenpäin pitkin rantaviivaa. Mikäli kuulan pudotti, joutui taistelupari tekemään kymmenen punnerrusta ja kymmenen kyykkyä. Onneksi emme kumpikaan kuulia pudottaneet missään vaiheessa, joten säästyimme “rangaistukselta”.

a1aba kohsamui fitness retreat5 2
Kuva: Taiwaree Vannasiri

Kuulien ja kaverikannon jälkeen homma alkoi olla paketissa, sillä enää oli loppujuoksun aika. Meidän tuli juosta muutamankymmenen metrin pyrähdyksiä kymmenen kertaa ja niin kovaa kuin jaksoi. Kahdeksannen pyrähdyksen kohdalla sai olla kiitollinen ettei edellisiltana tullut herkuteltua tai harrastettua yösyöpöttelyä ja että olin edes jossain vaiheessa Thaimaassa asuessani käynyt salilla, sillä kaiken edellämainitun jälkeen pienet mutta nopeat pyrähdykset tuntuivat olevan koko aamuohjelman pahin vaihe. Onneksi paras osio oli kuitenkin edessä, sillä viimeisen maaliviivan ylittämisen jälkeen sai juosta suoraan mereen. Lämmin merivesi ei ole varmaan ikinä tuntunut yhtä hyvältä kuin nyt. Varsinkin, kun sai vain kellua selällään aaltojen vietämänä.

Samui Fitness Retreat BeachRun
Kuva: Taiwaree Vannasiri

Aamun treeni oli ohi, mutta jäikö siitä muistoksi muuta kuin kolme päivää kestänyt lihaskireys ja pingiivimäinen kävelytyyli? Ainakin se, että tällainen yhdessä treenaaminen oli paljon monipuolisempaa ja osittain myös mukavampaa kuin samojen liikesarjojn toistaminen salilla, AirPodsit korvissa. Suomalaiselle “ujopiimälle” tällainen yhteistreeni saattaa kuulostaa aika vastenmieliseltä ajatukselta, sillä kommunikointi muiden treenaajien kanssa on tässä lähes pakollista ja treenivaiheet vaativat yhteistyötä sekä positiivista henkeä, eikä sellainen välttämättä sovi tuppisuiselle murjottajalle. Kyllä minuakin jännitti, sillä en todellakaan ole mikään sosiaalinen tyyppi joka tykkää jutella ventovieraille ja hengailla isossa porukassa.

Muut ryhmäläiset olivat kuitenkin varsin mukavaa väkeä, valmentaja oli innokas ja kannustava ja jos teki asiat vähän hitaammin kuin muut tai ei vain yksinkertaisesti pysynyt johonkin, oli se ihan ok. Kukaan ei tuomitse, pilkkaa tai vähättele, pääasia että yrittää. Mukana oli nytkin treenaajaa vaikka millaisista lähtökohdista ja minkälaisilla ruumiinrakenteilla, mutta kaikilla oli varmasti hauskaa ja tekemisen meininki oli selvästi nähtävissä. Menisinkö Beach Bootcampiin uudelleen? Kyllä, voisin hyvinkin mennä. Ainakin vielä kerran, jos vaikka Hannekin pääsisi mukaan. Koska pari joka tekee yhdessä, pysyy yhdessä.

Mikäli kiinnostuit Samui Fitness Retreatista, käy ihmeessä tutustumassa heidän nettisivuihin ja tarjontaan. Me emme saa ostamistasi paketeista tai verkkovierailuistasi mitään korvauksia tai bonuksia, vaikka teksti onkin kirjoitettu yhteistyössä.

Muista myös seurata meitä Facebookissa, sekä Instagramissa!

Samui Fitness Retreat Beach
Kuva: Taiwaree Vannasiri

Kommentoi