Blogihaaste: Never have I ever – Travel Edition

Home / Mielipide / Blogihaaste: Never have I ever – Travel Edition
Awww!

Blogimaailmassa näyttää kiertävän blogihaaste, jossa ideana on haastaa toinen henkilö kirjoittamaan kymmenen matkailuaiheista asiaa, joita haastettu ei ole tehnyt. Tällaisen haasteen saimme me Vietnamissa asuvalta Unnaleksilta, joten otimme haasteen vastaan, löimme viisaat päämme yhteen ja kirjoitimme molemmat kymmenen eri kohtaa aiheesta.

Hanne:

 1. En ole koskaan yöpynyt hostellissa. Monesti käynyt mielessä, että olisi kiva lähteä reppureissaamaan tms, mutta aina sitä on päätynyt vain parin viikon lomamatkoille ja yösija sijoittunut hotelleihin tai majataloihin.
 2. En ole koskaan käynyt Jenkeissä, eikä minua kyllä kiinnostakaan. Jotenkin Aasia on aina vetänyt puoleensa ihan pienestä tytöstä asti. Ensimmäisiä kertoja taisin joskus ala-asteella katsoa jotain Kiina-dokkaria Yleltä ja silloin iski ajatus että Pekingiin on pakko joskus päästä. Ja koittihan se päivä tässä muutama vuosi sitten ja kokemus oli vertaansa vailla!
 3. En ole koskaan myöhästynyt lennolta. Saati mistään muualtakaan. Tykkään olla ajoissa joka paikassa! Vähintään 3 tuntia ennen lentoa on aina oltava kentällä!
 4. En ole koskaan lentänyt Suomensisäistä lentoa. Lapissa on tullut käytyä vanhempien mukana jo alle vuoden ikäisenä ensimmäistä kertaa, mutta aina autokyydillä.
 5. En ole koskaan matkustanut yksin mihinkään, aina on ollut matkaseuraa mukana. Tätä päivää odotellessa..
 6. Suomi-baarissa en ole koskaan käynyt, enkä käy. Auta armias jos joku koittaa huudella jotain suomenkielisiä sloganeita saadakseen huomioni, niin kierrän koko paikan kyllä kaukaa.
 7. En ole koskaan käynyt Ruotsinlaivalla. Ruotsiinkin olen ajanut vain autolla Pohjois-Suomesta rajan yli, eli siis Tukholma on tullut missattua täysin. Enpä kyllä koe mitään menettäneeni tästä surulliselta kuulostavasta faktasta huolimatta.
 8. En ole koskaan käynyt vanhempieni kanssa ulkomailla. Ensimmäisen ulkomaanmatkani tein kaverin kanssa äkkilähdöllä Rhodokselle 18-vuotiaana.
 9. En ole koskaan omistanut perässä vedettävää ”samsonitematkalaukkua”. Aina on menty jenkkikassin tai rinkan kanssa. Jotenkin koko ajatus tuosta samsonite-turisteilusta kuulostaa vastenmieliseltä.
 10. En ole koskaan käynyt ulkomailla McDonaldsissa. Enkä kyllä käynyt Suomessakaan kuin ehkä pari kertaa koko ikäni aikana.. Ei ole koskaan ollut oikein ”mun juttu”. Ylipäätänsäkin pikaruokapaikat ovat olleet vähän to do -listan ulkopuolella. Jos haluan burgerin, niin menen sitten mieluummin johonkin kunnon burgeripaikkaan ja maksan siitä mieluusti enemmän kuin sen muutaman euron.
56139 img 20190803 211403
Neljän Chang-tölkkiä vaadittiin, ennen kuin Hanne keksi sopivat vastaukset.

Markus:

 1. En ole koskaan itse suunnitellut matkaa. Olen aina se, joka hyväksyy mitä muut tekevät ja menen sitten mukana ja maksan mitä mikäkin maksaa. Olen kuitenkin käynyt interrailaamassa parin viikon ajan, mutta tällöinkään en tainnut laittaa oikeasti tikkua ristiin matkasuunnitelmien, majapaikkojen tai muiden kanssa. Annan mieluummin osaavampien ihmisten tehdä sen ja hyväksyn mitä vastaan tulee.
 2. En ole koskaan ollut ”All inclusive”-matkalla. Ajatus siitä, että lomani ajan minulle tarjottaisiin tietyt ruokalajit hotellin puolesta tai että makaisin vain hotellin altaalla, ei kuulosta yhtään viehättävältä. En muutenkaan tykkää olla hotellin ympäristössä kuin nukkuessani, joten tällainen hotellin pitopalvelun elättinä oleminen ei houkuttele lainkaan.
 3. En ole koskaan yöpynyt viiden tähden hotellissa. Vasta Hannen kanssa matkattuani olen kokenut edes neljän tähden hotellit, sitä aiemmin olen mennyt aika vahvalla halpismatkailulla ja nukkunut hostelleissa tai asuntoloissa.
 4. En ole koskaan käynyt Afrikassa. Samaan hengenvetoon voin myös mainita, etten ole myöskään käynyt Jenkeissä, enkä Lähi-Idässä. En sano etteikö kiinnostaisi, mutta ei vain ole tullut käytyä. En ole myöskään nähnyt Ranskaa, Italiaa, Sveitsiä tai Iso-Britanniaakaan, mutta en nyt viitsi jokaisesta kirjoittaa omaa kohtaansa. Olen nähnyt paljon Itä-Eurooppaa, mutta edellämainittuja en.
 5. En ole koskaan ottanut tatuointia ulkomailla. Vielä… Suomessa olen ottanut parikin, mutta ulkomailla en ole vielä neulan alle itseäni saanut. Se tosin on suunnitelmissa ja ideakin valmiina, joten tuskinpa tässä montaa postausta menee kun siitäkin tulee enemmän puhetta.
 6. En ole ikinä joutunut minkäänlaisiin ongelmiin ulkomailla. Kukaan ei ole tullut uhkailemaan mitään, minulta ei ole varastettu mitään, en ole joutunut menemään virkavallan juttusille enkä myöskään turvautumaan matkavakuutukseeni. Toivottavasti en joudu jatkossakaan.
 7. En ole ikinä ollut road-tripillä. Suunnitelmissa on ollut ja sellainen piti 18-vuotiaana toteuttaakin, mutta homma kaatuikin, kun isä ei suostunutkaan luovuttamaan Chevy Vaniaan vasta kortin saaneelle kloppijoukolle, jotka lähtisivät keskenään kiertämään Suomea.
 8. En ole koskaan käynyt snorklaamassa tai sukeltamassa. En ole myöskään harrastanut mitään extremeä (benjihypyt, basehypyt, motocross-ajot, ziplinet, laskuvarjohypyt tms). Täällä Thaimaassahan sitä olisi varmaan mahdollisuus noihin kaikkiin, mutta ei ole vain tullut käytyä, ainakaan vielä. Kyse ei ole siitä, että pelkäisin, vaan siitä ettei ole oikeastaan tullut edes mieleen. Snorklaamaan ja sukeltelemaan on kyllä tarkoitus mennä lähitulevaisuudessa ja Muay Thai-kurssi alkaa maanantaina.
 9. En ole koskaan tehnyt lähtöselvitystä verkossa. Olen aina tehnyt sen lentokentän aulan automaattilaitteilla, tai joku muu on tehnyt sen puolestani. Olen juurikin niitä tyyppejä, jotka eivät luota tarpeeksi itseensä että tuollainen asia onnistuisi ja menisi oikein, vaikka yleisesti en stressaakaan itseäni kovinkaan usein mistään. Todennäköisesti tulevaisuudessa kuitenkin joudun tämän tekemään, ellen saa Hannea hoitamaan asiaa jatkossakin.
 10. Tätä ei ehkä pitäisi myöntää, mutta: En varmastikaan osaa näyttää kartalta yhtäkään maata jossa olen käynyt Ruotsin, Venäjän ja Viron lisäksi. Jos minun pitäisi näyttää tällä hetkellä missä Thaimaa on karttapallolla, osottaisin todennäköisesti Kiinaa tai jotain naapurivaltioiden saaria. Olen käynyt interrailaamassa Itä-Euroopassa, mutta en edes muista kaikkia läpikäytyjä maita, enkä todellakaan osaisi näyttää niistä kartalta varmaan yhtäkään. Maantiedon tunneilla onkin tullut nukuttua hyvät päiväunet.

Extrakohta:

Emme olleet kumpikaan käyneet Thaimaassa, ennen tänne muuttoamme. Se olikin yksi isoimmista jännityksistä; muuttaa täysin vieraaseen maahan ja uudenlaiseen kulttuuriin ja luottaa, että asiat hoituvat. Ja kyllähän ne ovat hoituneet, kärsivällisyyden ja sosiaalisten tilanteiden avulla.

Tämähän osoittautui hieman hankalammaksi ja enemmän aikaavieväksi kuin alunperin ajateltiin. Tekstin naputtaminen ja kymmenen kohdan miettiminen oli kuitenkin oikein viihdyttävää ja hyvä syy koeajaa uudet terassikalusteet lämpimän tuulenvireen hivellessä poskia ja sirkkojen sirittäessä taustalla. Kiitos Unnaleks tästä, tämä oli oikeasti hauskaa! Kenet sitten haastamme vastaavaan? Koh Lantalta kirjoittavan, Kaikki Thai Ei Mitään-blogin pitäjän, Marikan!

Muista myös seurata meitä Facebookissa, sekä Instagramissa!

3051e img 20190803 wa0001
Hiljainen ranta aamuauringon noustessa.

Kommentoi