Ravintolasuosituksia Helsingissä – 7 ehdotonta suosikkiamme!

Ravintolasuosituksia Helsingistä, kuvassa Kalliossa sijaitseva Oishi 18.

Olemme tehneet ennenkin muutamia ravintolasuositus-postauksia, joten tehdään siis Helsingistäkin sellainen (postauksen lopussa vielä jaoteltu muut ravintolasuositus-postaukset). Mitkä ovat meidän ravintolasuosituksia Helsingissä? Näistä kaikista saa niin vegaanista, kuin epävegaanistakin ruokaa. Jokaiselle siis jotakin.

Ravintoloita on totta kai paljon ja voisimme suositella Helsingistä muitakin, mutta tässä nyt ainakin ne mitkä ensimmäisenä tulevat mieleen. Voi toki olla, että postausta päivitellään vielä tulevaisuudessakin, varsinkin kun päästään takaisin Stadiin.

Otsikkoa klikkaamalla pääset ravintolan kotisivuille, josta näet kaiken tarpeellisen tiedon.

Oppa Korean BBQ

Ei ole varmaan vaikea arvata millainen ravintola Oppa on? Jep, korealainen ravintola. Ideahan täällä siis on, että sinä tilaat raaka-aineet ja ainekset pöytään, mutta grillaat ruoat itse pöytään integroidulla grillillä. Ravintolasta ei siis edes saa niinsanotusti “valmiita annoksia”, vaan erilaisia menuvaihtoehtoja, joihin kuuluu lihaa ja mereneläviä eri muodoissa. Täältä saat myös täysin vegaanisen menun, joka näkyykin allaolevassa kuvassa. Oppassa käynti kannattaa sijoittaa niin, että aikaa on. Tänne ei siis todellakaan tulla ja lähdetä puolen tunnin sisällä, vaan tarkoitus on olla pidempi aika vaikka isommassakin seurueessa ja nauttia kokemuksesta. Tämä ravintola toimiikin parhaiten nimenomaan isommalla porukalla (ehkä kuitenkin max 4 hengen) illanviettoa ajatellen. Tai vaikka pariskuntatreffeillä.

Oppa on korealainen BBQ-ravintola, jossa grillaat itse ruoka-annoksesi.
Oppa on korealainen BBQ-ravintola, jossa grillaat itse ruoka-annoksesi.

Levant

Levant tarjoilee lähi-idästä tuttuja annoksia, kuten esimerkiksi meze-annoksia, falafelrullia, sekä erilaisia salaatteja. Täällä varsinkin nuo falafel-annokset ovat ehdottomasti kokeilun arvoisia ja meidän mielestämme paljon parempia kuin Fafasin vastaavat. Levant-ravintoloita löytyy muutamakin ympäri Helsinkiä, joista itse olemme käyneet tosin vain Kalliossa. Mutta siellä sitäkin useammin.

Lähi-idän ruokaa tarjoilevassa Levantissa on tullut käytyä useinkin ja muutamaan otteeseen tullut tilattua kotiinkin.
Lähi-idän ruokaa tarjoilevassa Levantissa on tullut käytyä useinkin ja muutamaan otteeseen tullut tilattua kotiinkin.

Bali Brunch

Bali Brunchissa emme itseasiassa ole ikinä käyneet paikan päällä syömässä, syynä oikeastaan ravintoloiden sijainti. Ei ole mitään kiinnostusta lähteä Rediin syömään, joten olemme aina tilanneet ruoat kotiin. Bali Brunch tarjoilee nimensä mukaisesti indonesialaista (koska Bali on Indonesiassa, jos et tiennyt) safkaa, joista vegaanisena versiona kannattaakin kokeilla ainakin Gado-Gado-salaattia. Markus sen sijaan on syönyt lähes aina “rendang platen”, jota vahvasti suosittelee, mutta joka ei siis ole vegaaninen. Alla olevassa kuvassa Gado-Gado-salaatti.

Bali Brunchissa emme ole koskaan käyneet paikanpäällä, vaan aina tilanneet kotiin. Kuvakin on sen näköinen.
Bali Brunchissa emme ole koskaan käyneet paikanpäällä, vaan aina tilanneet kotiin. Kuvakin on sen näköinen.

Mekong

Mekong on vietnamilainen ravintola lähellä Kamppia. Ravintolasta saa siis tuttuun vietnamilaiseen tapaan niin pho-keittoa, mutta myös kaikkea muutakin. Vegaanisia annoksia löytyy listalta jopa muutama erilainen, sekä myös “kesäkääryleitä”. Isoin asia joka erottaa Mekongin “oikeasta” vietnamilaisesta, on hinta, tämä ei nimittäin ole ihan sieltä halvimmasta päästä. Mutta ihan perinteistä suomiravintolatasoa kuitenkin. Ravintolassa on myös lounasbuffet, mutta siitä ei ole meillä mitään tietoa. Eikä varmaan tule ikinä olemaankaan.

Mekongista saa vietnamilaista ruokaa kaikissa sen muodoissaan.
Mekongista saa vietnamilaista ruokaa kaikissa sen muodoissaan.

Oishi 18

Oishi 18 on Kalliossa (sekä myös Katajanokalla) sijaitseva sushiravintola, josta saa ostettua “all you can eat”-setin 25 eurolla. Täällä ei siis kuitenkaan ole mitään valmista buffettia kuten jossain Prisman tiskillä, vaan jokainen sushi, sekä nigiriannos tilataan erikseen. Voit siis aivan hyvin ottaa vaikka jokaista vaihtoehtoa yhden ja jos vielä jää nälkä (todennäköisesti ei), niin otat sitten uusintakierroksen niistä lemppareistasi. Vaihtoehtoina on myös ottaa suoraan joku valmissetti, joista vaikkapa vegaaniboksi sisältää 12 sushirullaa (6 erilaista) ja maksaa 13 euroa. Varsin hyvä paketti vaikkapa lounaaksi!

Oishi 18 tarjoilee erinomaiset sushit ja nigirit. Täältä saa myös "all you can eat"-tarjonnan, joka ei kuitenkaan ole se perinteinen sushibuffet.
Oishi 18 tarjoilee erinomaiset sushit ja nigirit. Täältä saa myös “all you can eat”-tarjonnan, joka ei kuitenkaan ole se perinteinen sushibuffet.

 

Niska

Niska on vähän erikoisempi pizzeria; se on ahvenanmaalainen pizzeria, jossa pizzaa kutsutaan peltileiväksi. Kyseessä on ruotsalaisen huippukokki Michael Björklundin perustama pizzeria Helsingin Skattalla, jossa olemme syöneet ehkä parhaimmat pizzat mitä Helsingistä on tähän mennessä löytynyt. Varsinkin vegaaninen pizza Ester on aivan tajuttoman hyvä, mutta suositukset kyllä myös epävegaaniselle Salakuljettajallekin. Ei mitään hajua mistä Esteriin tehty vegaanijuusto on tehty, mutta vastaavaa ei ole tullut kyllä missään muualla vastaan. Ei ole siis sellaista perinteistä limaa, jollaiseksi sulanut vegaanijuusto usein muuttuu. Allaolevassa kuvassa kaksi Esteriä, sekä yksi Salakuljettaja.

Katajanokalla sijaitseva Niska tarjoilee pizzaa Ahvenanmaan tyyliin.
Katajanokalla sijaitseva Niska tarjoilee pizzaa Ahvenanmaan tyyliin.

Hills Dumplings

Tänne kannattaa varata sitten pöytä, muuten voi tulla vähän vaikeaa päästä syömään. Ja kun ruoat saa eteen, ymmärtää kyllä syyn. Hills Dumplings tarjoilee nimensä mukaisesti sekä dumplinseja, että baoja. Eli siis sellaisia täytettyjä taikinanyyttejä. Melkein suosittelemme ottamaan suoraan 30 euroa maksavan “all in”-setin, jota on tarjolla niin sekaanisena, kuin vegaanisenakin versiona. All in-annos nimittäin sisältää erilaisen lajitelman lähes kaikesta mitä ravintolasta löytyy, eikä varmasti jää nälkä.

Hills Dumplings ja sen "all in"-annokset. Edessä vegaaninen versio, takana "normaali".
Hills Dumplings ja sen “all in”-annokset. Edessä vegaaninen versio, takana “normaali”.

 

Ravintolasuosituksia muualta maailmasta

Kuten postauksen alussa sanoimme, olemme kirjoittaneet vastaavanlaisia ravintolasuosituksia niin Bangkokista, Berliinistä, Hong Kongista, Koh Samuilta, kuin Budapestistakin.

Ja tähän loppuun vielä meidän oma annossuositus, joka onkin itseasiassa blogimme luetuin ja googletetuin aihe; vegaaninen uunifetapasta.

Kerro ihmeessä omat ravintolasuosituksesi!

Kommentoi