Koh Samuin ja koko Thaimaan koronavirustilanne

Home / Aasia / Koh Samuin ja koko Thaimaan koronavirustilanne
#maskipakko

Hyvää päivää ja tervetuloa Hop Into My Bootsiin. Meidän nimemme ovat Hanne ja Markus, tervetuloa ajankohtaisten aiheiden pariin. Sinua varmastikin kiinnostaa Thaimaan koronavirustilanne, eikös vain? Samalla kerrotaan myös tilanne Koh Samuin suunnalta.

Ajankohtaista tänäpäivänä on koronaviruksen leviäminen, sekä siihen liittyvät hengityssuojaimen käyttö ja sosiaalinen eristäytyminen. Sekä huonekalujen ja irtaimiston myyminen, taas. Aiemmassa postauksessa kerroimme, millainen on Koh Samuin koronavirustilanne ja kuinka se näkyy. Silloin kasvomaskeja piti noin viitisen prosenttia paikallisväestöstä ja muutama hassu “länkkäri”. Nykyään tilanne onkin jo “hieman” toisenlainen.

Koh Samuilla COVID-19-tartuntoja on vahvistettu kaksi, jotka molemmat ovat saarella asuvia ranskalaisia ja miehiä. Toinen kaveri tuli Ranskasta Bangkokin kautta Samuille, toinen tuli Filippiineiltä. Todennäköisesti vahvistettuja tartuntoja tulee viikon sisään lisää, itämisaika viruksella kun on se parisen viikkoa ennen kuin oireet alkavat useimmiten näkyä.

koronavirus covid19
COVID-19, tuo pahamaineinen suunnitelmien (ja monen muunkin) pilaaja.

Koh Samuin koronavirustilanne – kuinka se näkyy?

Koska Thaimaa, monen muun valtion kanssa, on rajoittanut liikkumista hyvin vahvasti (maahan pääsy on äärimmäisen vaikeaa ja turistina tulemisen voi käytännössä unohtaa) myös maan sisällä. Esimerkiksi Phuket on kokonaan suljettu postauksen kirjoituspäivästä lähtien. Kukaan ei tule, kukaan ei mene. Myös Koh Samuin lauttaliikenne on keskeytetty, joten saarelta ei tällä hetkellä pääse pois ihan noin vain. Lentoja menee jonkinverran, mutta niitäkin hyvin rajoitetusti.

Tämähän tietysti vaikuttaa ulkonakulkevien ihmisten määrään. Tällä viikolla täällä on ulkonaliikkumiskehoitus, jolla pyritään estämään totaalinen ulkonaliikkumiskielto. Ihmiset siis voivat käydä kyllä kaupassa ja torilla, mutta sen jälkeen on suositeltavaa palata kotiin ja olemaan tapaamatta muita ihmisiä. Toisin kuin Suomessa, täällä tämä toimii. Poikkeuksia toki on aina, mutta ainakaan kukaan ei näytä ryntäävän lauttaterminaalille Nathon Pierille päästäkseen saarelta pois. Kuinkas Suomessa?

Ovet säppiin ja kasvomaskit naamalle

Hierontakeskukset, kuntosalit, leffateatterit, kauppakeskukset ja valtaosa ravintoloista on suljettu. Lemmikkieläinkaupat ja ruokakaupat ovat auki, kuten myös apteekit ja pankit, sekä sähköyhtiöiden ja valtion konttorit. Ravintoloista voi myydä annoksia ulos, mutta suuri osa on laittanut ovet säppiin. Syynä tähän ehkä sekin, että osa ei vain yksinkertaisesti pysty pitämään yritystään auki. Kuten kaikkialla muuallakin, myös täällä talousahdinko on tulossa.

Thaimaan valtio kuitenkin harkitsee 40 miljardin bahtin tukipaketin rakentamista, jolla turvataan thaimaalaisten yrittäjien elämä. Ja jos se ei riitä, tarjotaan mahdollista lainapakettia varsin hyvällä maksuajalla ja lähes nollakorolla. Paikallisten kanssa ei olla asiasta juteltu, mutta ei tällaiseen sanoja tarvita. Tilanteen näkee kuka tahansa, kun ajaa aiemmin täynnä turisteja olleita katuja pitkin ja huomaa joka toisen firman ovessa “Closed”-kyltin ja ikkuinoiden eteen vedetyt terässermit. Taloustilanne on heikko ja huonommaksi menee.

Hengityssuojainten pitäminen on nykyään käytännössä pakollista ja kauppoihin on tullut lämmönmittauspisteet sekä käsidesitarjoilu. Hygieniaan on muutenkin panostettu enemmän, sillä esimerkiksi ostoskorit ja -kärryt desinfioidaan pari kertaa päivässä.

Täytyy muuten maskeihin liittyen vielä vähän kommentoida että se on kumma kun länsimaissa ei pidetä hengityssuojaimia käytännössä ollenkaan, koska WHO (ja sen myötä myös THL) on kertonut, ettei sellaisen pitäminen auta mitään jylläävää pandemiavirusta vastaan. Aasiassa suojaimia sen sijaan pidetään jo pienemmistäkin tapauksista, pelkästä nuhastakin, etteivät muut saa samaa tautia. Mutta kun tässä katsoo WorldOMeterin sivua ja tuota Top10-listaa, niin itse ehkä suosittelisimme kuuntelemaan muitakin lähteitä kun WHO:ta. Kuinka moni Aasian maa (jossa suojaimia pidetään) näkyy kärjessä? Joten ostakaa se hengityssuojain ja käyttäkää sitä, ihan sama mitä lähipiiri tai sairaanhoitajat (jotka muuten itsekin sellaisia pitävät) sanovat. Jopa tsekkiläiset ymmärtävät tämän ja kehottavat muita tekemään samoin. Voittepahan ainakin kävellä Alepaan vähän rauhallisemmin mielin ostamaan kaljaa, ennen kuin Päivi Räsänen kieltää senkin.

Thaimaan koronavirustilanteen takia katuja puhdistetaan ja desinfioidaan katuja.
Thaimaan koronavirustilanteen takia katuja puhdistetaan ja desinfioidaan katuja.

Liikenteessä Thaimaan koronavirustilanne näkyy vähentyneenä ihmismääränä. Koska turistit ovat poissa ja ulkonaliikkumiseen rajoittaminen on käytössä, ihmiset pysyvät poissa teiltä. Tosin tässä on myös se huonokin puoli. Nyt on nimittäin tyhjää baanaa mitä ajaa ja prätkän saa kulkemaan vieläkin kovempaa, kun tietää ettei vastaantulevia tule. Ainakin näin siis teoriassa, mutta kyllä noita ambulansseja edelleen ajaa pillit päällä pitkin ja poikin.

Jos jotain hyvää korona-pandemiasta on ollut, niin ainakin maapallo on puhdistunut ihmisten aiheuttamista tuhoista, Venetsian joet ovat puhtaampia kuin aiemmin ja Kiinassa ilmanlaatu on huomattavasti parempi.

maapallo kiittacc88acc88
Emme löytäneet kuvan alkuperäistä tekijää sitten millään.

Maastamuutto, taas

Alkukappaleissa mainitsimme “huonekalujen ja irtaimiston myymisen”. Mitä tämä sitten tarkoittaa? Ei, emme ole vieläkään tulossa “kotiin” vaikka suomalaisia pyydetäänkin palaamaan Suomeen ja Ilta-Sanomien kommenttiosio täyttyikin kommenteista kuinka “routa ajaa possut kotiin kun joku tauti iskee, sitten kyllä kelpaa maailman paras sairaanhoito!!!“. No kyllä sitä kunnollista ja ammattimaista sairaanhoitoa löytyy muualtakin kuin Suomesta ja toiseksi emme ole palaamassa sinne. Enemmän muutenkin luottaisimme aasialaiseen sairaanhoitoon oikeastaan missä tahansa ongelmassa enemmän kuin suomalaiseen. Täytyy vain pitää vakuutukset kunnossa.

Myymme, jälleen kerran Facebookissa, vähäistä irtaimistoamme pois, sillä olemme muuttamassa toukokuussa pois nykyisestä asunnostamme. Puhuimme tästä jo aiemmin ja kerroimme että olisimme muuttamassa takaisin Eurooppaan jossakin vaiheesta. Nyt tämä muuttovaihe on alkanut, mutta koronan takia emme ole vielä suuntaamassa Eurooppaan. Emmekä edes pääsisi sinne minne haluaisimme, joten annamme tilanteen nyt rauhoittua sielläpäin. Sen sijaan vaihdamme ensin asuntoa nykyisestä, pienempään ja halvempaan, jossa tarkoitus olisi pysyä pari-kolme kuukautta, rahaa keräten ja menoissa säästellen.

Sen jälkeen suuntaamme, tai ainakin yritämme, kohti Malesian pääkaupunkia, Kuala Lumpuria. Se olkoon meidän väliaikainen kotimme muutaman kuukauden. Jos Malesian koronavirustilanne sen siis sallii. Tällä hetkellä Malesia kun on täysin suljettu.

Mutta ei meillä mitään hätää ole. Leimaa riittää passissa pitkälle vuoden loppuun, immigrationin kanssa asiat ehdittiin hoitaa juuri ennen tilanteen leviämistä käsiin ja töitäkin on niin paljon kun jaksaa tehdä.

Joten äideille ja isille terveisiä; hengissä ja turvassa ollaan!

Muista myös seurata meitä Facebookissa, sekä Instagramissa!

koh samui ranta 05
Täällä ihmisen on hyvä olla. Paskapaperia on hyllyt täynnä, Finlandiaa saa kaupasta, eikä kukaan tule tahallisesti yskimään naamalle.

Kommentoi

Discover more from Hop Into My Boots

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading