SafetyWing: Vakuutus diginomadeille

@SafetyWing

Kiinnostaako diginomadin elämä? Onko tullut mieleen vakuutusasiat? Niitä ei todellakaan pidä unohtaa ja jatkuvalle matkaajalle sopivan terveysvakuutuksen löytäminen voi olla vaikeaa. Varsinkin sellaisen, joka turvaa myös koronaan sairastumisen. Onneksi on SafetyWing, diginomadin terveysvakuutus.

*Tämä postaus on yrityksen SafetyWing sponsoroima ja sisältää mainoslinkkejä. Mikäli teet ostoksen käyttämällä postauksessa mainittuja linkkejä, me saamme palvelusta pienen palkkion, mutta se ei vaikuta sinun maksamaasi hintaan.

Kattaako kotimaasi vakuutus varmasti pitkäaikaisen matkustamisen ja jos kattaa, millä hinnalla? Esimerkiksi Suomessa useimmat (tai kaikki) vakuutusyhtiöt kattavat vain 45 päivän yhtäjaksoisen matkan, ellet erikseen maksa lisähintaa pidennyksestä. Monilla vakuutusyhtiöillä on myös aika tarkat rajat sille, mitä saat matkalla esimerkiksi harrastaa.

Esimerkiksi Suomessa matkavakuutus ei kata esimerkiksi ainakaan oletusarvoisesti laitesukelluksessa tai kiipeilylajeissa sattuneita vahinkoja. Lisäksi, jos päätätkin pidentää matkustusaikaasi, on matkavakuutuksen pidentäminenkin helposti useamman chattikeskustelun, puhelinsoiton tai sähköpostiviestin rumba.

Diginomadin terveysvakuutus

Törmäsimme asiaa selvitellessämme yhdysvaltalaiseen SafetyWing-nimiseen vakuutusyhtiöön, joka on suunnattu nimenomaan pitkäaikaisesti matkustaville, tai esimerkiksi jatkuvasti reissussa oleville nomadeille ja etätyötä tekeville.

Kyseessä on sairasvakuutus matkustajille, jonka käyttöönotto on yhtä helppoa kuin vaikka Netflix-tilin avaaminen ja käyttökin on lähes samanlaista. Kyseessä on neljän viikon jaksoissa maksettava sopimus, jonka voi katkaista milloin tahansa. Sopimuksen voi aukaista missä ja milloin tahansa, joten tähän ei vaadita reissua tai edes yhteydenottoa kotimaahan.

Mitä SafetyWing kattaa?

SafetyWing turvaa nimenomaan sinut ja sinun terveytesi, eli äkilliset sairastumiset ja onnettomuudet, mutta myös lentokoneen ruumaan kirjatut matkatavarasi ja viivästyneet/keskeytyneet matkat. Se ei siis koske esimerkiksi hajonneita tai varastettuja läppäreitä tai kameroita, mutta korvaa kadonneet matkatavarat, mikäli ne ovat oikein kirjattuna lennolle. Yksittäisen matkalaukkuun pakatun esineen arvo ei myöskään saa ylittää arvoltaan 500 Yhdysvaltain dollaria.

Jos vaikka sairastut äkillisesti, tai joudut liikenneonnettomuuteen (joka varsinkin Aasiassa on harmillisen yleistä) tai saat vaikka äkillisen hammassäryn, SafetyWingin vakuutus kattaa kulut maksimissaan 250 000 Yhdysvaltain dollariin asti. Eikä tässä vielä kaikki; SafetyWing kattaa myös koronavirus-COVID-19:n, mikäli vakuutuksen on aktivoinut ennen infektion saamista. SafetyWing on siis erittäin edullinen vakuutus koronavirusinfektion tutkimuksia ja sairaalamaksuja ajatellen.

Toisin kuin moni kotimaan vakuutus, SafetyWing kattaa myös melko laajasti erilaiset aktiviteetit ja harrastukset matkan aikana. Näihin kuuluu esimerkiksi laitesukellus, skeittaus, maastopyöräily ja useat vesiurheilulajit.

SafetyWing turvaa myös lapset, joiden ikä on kahden viikon ja kymmenen vuoden välillä, ilman lisäkustannuksia. Ja maksimissaan yksi lapsi per aikuinen tai kaksi lasta per perhe.

Mitä SafetyWing ei kata?

SafetyWingin vakuutus ei kata kuitenkaan ihan kaikkea, kuten esimerkiksi syöpähoitoja, rutiinitarkastuksia (eli jos sinulla on vaikka säännöllisiä tarkastuskäyntejä vaativa sairaus) tai kroonisia sairauksia.

Se ei myöskään kata mielenterveydellisiä ongelmia, eikä esimerkiksi sukupuolitauteja, joten muista ehkäisy vakuutuksesta huolimatta. Onhan se vanteilla vetely kieltämättä mukavampaa, mutta älä sitten kitise jälkikäteen.

Täysi kuvaus kaikesta SafetyWingin korvauspalveluista löytyy tämän linkin takaa.

Kuka SafetyWingin vakuutuksen voi ottaa ja mitkä maat se kattaa?

Vakuutuksen voi ottaa kuka tahansa täysi-ikäinen, poislukien Iranin, Pohjois-Korean tai Kuuban kansalaiset ja sen laajuus kattaa kaikki maat edellämainittuja lukuunottamatta. Pienenä lisämainintana kuitenkin, että mikäli sinut kidnapataan vaikkapa Somaliaan, Nigeriaan tai Afganistaniin, nostaa SafetyWing kätensä pystyyn ja joudut luottamaan johonkin aivan muuhun apuun kuin matkavakuutukseen. Kuten Boeing AH-64 Apache-taisteluhelikopteriin.

Entäs jos käyn välillä kotimaassa?

Vakuutus kattaa kotimaan vierailut, mutta tietyin rajoituksin. Jokaisen 90 vuorokauden aikajaksossa voit käydä kotimaassa 30 vuorokauden aikajakson (eli kolmen kuukauden aikana sinun tulee olla kaksi kuukautta pois kotimaasta). Kotimatkan vierailun tarkoituksena ei saa olla sairaanhoidon haku kotimaasta.

Yhdysvaltalaisille kuitenkin poikkeus, sillä he saavat oleskella kotimaassa vain 15 vuorokautta kolmenkymmenen sijasta.

Jos vietät aikaa kotimaassa pidempään, matkavakuutus katkeaa siihen asti kunnes poistut taas maasta. Et voi myöskään saada ekstrapäiviä vakuutukseesi.

Kuinka peruutan vakuutuksen?

Samalla tavalla kuin minkä tahansa suoratoistopalvelun. Menet vain SafetyWingin kotisivuille ja perut/keskeytät jäsenyytesi. Veloitus kuitenkin tapahtuu aina neljän viikon jaksoissa. Voit kuitenkin saada hinnalle palautuksen, mikäli teet peruuntumisen ja asiasta ilmoittamisen tarpeeksi ajoissa.

Mutta mitä SafetyWing maksaa?

Tämähän tässä parasta onkin, sillä SafetyWing on yllättävänkin edullinen, ottaen huomioon sen kattavuuden laajuuden ja käytön helppouden. Neljän viikon jakso maksaa iästä riippuen alkaen 40 Yhdysvaltain dollaria. Yhdysvaltoihin matkaaville paketti on kalliimpi ja hinnat lähtevät 73 Yhdysvaltain dollarista ylöspäin. Hinnat riippuvat vakuutuksenottajan iästä ja nousevat kymmenen vuoden aikajaksoissa.

Mikäli Nomad-palvelu kiinnostaa, tarkemmat tiedot vakuutukselle löydät täältä.

Remote Health-terveysvakuutus

SafetyWing on lisännyt tarjontaansa myös Remote Health-nimellä kulkevan täyspalvelun, joka vuodeksi kerrallaan ostettava vakuutuspalvelu, joka on täysimääräinen terveysvakuutus. Tämä siis kattaa käytännössä lähes kaiken, mukaanlukien pandemiat ja syöpähoidot. Se ei kuitenkaan turvaa matkatavaroita millään tavalla, sillä Remote Health on nimenomaan terveysvakuutus. Hinta on luonnollisestikin Nomad-turvaa kalliimpi, mutta hinta näkyy myös vakuutuksen kattavuudessa.

Remote Health-vakuutuksen tiedot ja tarkemman hinnoittelun löydät täältä.

Muista myös seurata meitä Facebookissa, sekä Instagramissa!

4 thoughts on “SafetyWing: Vakuutus diginomadeille

 1. Saako tuolta yhtiöltä Non-OA hyväksytyn todistuksen jota Immigration vaatii Thaimaassa? Vai onko vastaus kannattaa siirtyä Non-O viisumiin jonka perään hakee extension jatkolupa NonO:n perään.

  Oletteko joutunut asiaa selvittämään? Te olette alel 50v ikäisiä joille ei ole retirement-leimaa tarjolla.

  Tykkää

  1. Valitettavasti tuohon meillä ei kyllä ole tarkempaa vastausta antaa. Kannattaa kysyä suoraan heidän nettisivujensa kautta asiaa. Ainakin heidän chattipalvelunsa toimii varsin sujuvasti ja nopeasti ja varmasti pystyvät vastaamaan tähänkin.

   Viisumitodistuksesta heidän sivuillaan lukee seuraavanlaisesti:

   ”You can get a proof of insurance visa letter of your destinations by logging in with your policy ID on Tokio Marine’s Client Zone. On the top menu, click “Policy” and then “Visa Letter” and it will automatically download as a PDF. If you also need to update your destinations, you can do that under the menu option ”Update Passport and Destination””

   Tämän ohjeen mukaisesti Markus kokeili asiaa itse ja sai CONFIRMATION OF COVERAGE-todistuksen. Onko tämä Non-OA-hyväksytty sertifikaatti vai ei, tästä emme ole varmoja. SafetyWing kuitenkin toimii yhteydessä Tokio Marinen kanssa, joka on yksi maailman suurimmista vakuutusyhtiöistä.

   Tykkää

   1. Moi!

    Normaali loma-ajoista poikkeavat matkat tai jopa pidempi aikainen ulkomailla asuminen ilman pysyvää osoitetta toisessa maassa, on jokseenkin haastavaa myös vakuutusten suhteen. Ollaan tutkittu vaihtoehtoja ja toistaiseksi päädytty toiseen vakuutukseen, joka on suunnattu eurooppalaisille. Euroopassa ollaan oltu vain EHIC:n varassa.

    Osaatteko sanoa miten Safety Wings suhtautuu Koronan hoitoon? Kuuluuko vakuutukseen?

    Täytyy meidänkin ottaa vakuutukset aihelistalle blogissa.

    – Toni & Anne

    Tykkää

   2. Moikka!

    Vähän on joo haasteellista! Tuo Safety Wing tosiaan korvaa koronaan sairastumisen, kunhan vakuutus on otettu ennen sairastumista ja toimii heidän sekä halvemmassa Nomad, että heidän Remote Health -terveysvakuutuksessaan. Tohon Nomad – vakuutukseen tuo koronamuutos tuli voimaan pari kuukautta sitten.

    Kiitos viestistäsi :)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s